Plachutta

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα Plachutta. Υπάρχουν 6 καταστήματα.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηWollzeile 38, Vienna
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας+43 15121577
Διαδίκτυο
Ωράριο11:30-24:00
Λέξεις κλειδιά
Πρόσθετες πληροφορίες:
Εστιατόριο διάσημο για το βιεννέζικο του tafelspitz.

Εικόνες (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Σταύρος
Το Plachutta έχει κληρονομήσει 14 συνταγές για βραστό βοδινό (από διάφορα μέρη του ζώου) από ένα παλαιότερο εστιατόριο , το Meissl & Schadn, που στεγαζόταν , πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εκεί που βρίσκεται σήμερα το Hotel Europa στην Kärntner Straße.
Εδώ, στο παλαιότερο υποκατάστημα του Plachutta , δοκίμασα μία απ' αυτές , το Kavalierspitz.
Όλα τα πιάτα με βραστό βοδινό αποτελούν γεύμα 2 πιάτων , καθώς ξεκινάς με τον ζωμό στον οποίο μπορείς να προσθέσεις και frittaten ή leberknödel και συνεχίζεις με το κρέας το οποίο γαρνίρεται με πατάτες rösti και σος μήλου-αγριοράπανου & σως σχοινόπρασου και 2 φέτες μαύρου ψωμιού στις οποίες είθισται να αλείφεις το μεδούλι(μαζί με λίγο αλατοπίπερο), από το κόκκαλο που συμπεριλαμβάνεται στο ζωμό. Είναι ένα απολαυστικό γεύμα , αν βεβαίως σου αρέσει το βραστό κρέας.
Το άλλο κυρίως πιάτο ήταν ένα πολύ γευστικό Kalbsbutterschnitzel συνοδεία χειροποίητου πουρέ πατάτας και αρακά σοτέ. Και μου πρότειναν και δοκίμασα ξανά τον μούστο της νέας εσοδείας (sturm). Τα συνοδευτικά στη σούπα όπως και τα ψωμάκια με το βούτυρο χρεώνονται χωριστά.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
sb
Είναι πραγματικά μουσείο γεύσης. Όλα τα πιάτα του αποτελούνται από βραστό κρέας. Διαφέρει το κομάτι, τα λαχανικά με τα οποία είναι βρασμένο, και οι συνοδείες. Όποιος νοσταλγεί απλές γεύσεις που χάθηκαν, δεν πρέπει να παραλείψει να πάει.
Σταύρος
Θεωρείται το καλύτερο μέρος για να δοκιμάσετε το αγαπημένο πιάτο του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ των Αψβούργων, το περίφημο tafelspitz(κατά λέξη σημαίνει "η άκρη του τραπεζιού"). Πρόκειται για ουρά βοδινού βρασμένη μαζί με λαχανικά σερβιρισμένη με λιωμένη ψητή πατάτα και συνοδεία σως από μήλο και αγριοράπανο(καυτερή).