"Σχετικά με το όνομα Χουσεΐν. Το 1955 ο Χουσεϊν Αλτίνογλου από την Κωνσταντινούπολη, ζαχαροπλάστης της εποχής, μας δίδαξε τα μυστικά του στην τέχνη του ανατολίτικου σιροπιαστού. Έτσι προς τιμή τού ονομάστηκε το κατάστημα Χουσεΐν Μπακλαβάς."
Έχω πάει Νοέμβριο 2016, Ιούλιο 2020, και Οκτώβριο 2020. Ωραίο μαγαζί με ειδίκευση σε πολίτικη ζαχαροπλαστική, είναι πάνω από το μέσο όρο Θεσσαλονίκης. Στα αρνητικά οι ακριβές τιμές. Έχει καλό καζάν ντιπί (αλλά είναι greek style, χωρίς κοτόπουλο όπως στην Τουρκία). Θα ξαναπήγαινα με χαρά.
Εικόνες (19)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ποικιλία
Σαρί Μπουρμά
Σοπιέτ
Εξωτερική επιγραφή (Οκτώβριος 2020)
Μπακλαβάς (οκ, όχι τοπ)
Μπακλαβάς (οκ, όχι τοπ)
Σουτ λατς (ρυζόγαλο φούρνου, καλό, θα το ξανάπαιρνα)
Σουτ λατς (ρυζόγαλο φούρνου, καλό, θα το ξανάπαιρνα)
Πέρασα Απρίλιο 2023. Τα περισσότερα σιροπιαστά έχουν 14,90 € το κιλό. Πήρα μερικά σοπιέτ, σαρί μπουρμά, κανταΐφια κλπ. (βλ. φωτο). Όλα ήταν πολύ καλά, αλλά όχι άριστα.
Τηρώντας την παράδοση για γλυκό μετά το φαγητό στην Χαλκηδόνα, πήγαμε στον Χουσείν.. Για πρώτη φορά απογοητεύθηκα.. Μικρότερη ποικιλία από σιροπιαστά, όλα ήθελαν περισσότερο ψήσιμο εκτός από το σεκέρ παρέ με αποτέλεσμα να είναι ελαφρώς λασπωμένα και η γεύση του φρέσκου βούτυρου απούσα.. Ένα κιλό ενώ η τιμή τους είναι 14,50 το κιλό μας χρεώθηκε 17,50 με απόδειξη να γράφει 15ευρώ.. Υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές..
Η γνώμη μου είναι ότι σαν το τούρκικο καζάν ντιπί που το κάνουν με ίνες από κοτόπουλο, δεν έχει. Άλλο επίπεδο. Δυστυχώς δεν έχω βρει μέχρι στιγμής κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.
Κοκορετσάκια, μόνο ο Χουσεΐν στη Χαλκηδόνα και η Νέα Ελλάς στην Ξάνθη κάνουν το κανονικό καζάν τιπί. Όποιος άλλος ξέρει κάτι ας ενημερώσει. Παρένθεση, στη Νέα Ελλάς δεν παίζονται στο σιρόπιασμα (πολύ λεπτόρευστο).
Τα σιροπιαστα του καλά αλλά δε βρίσκω να ξεχωρίζουν από αυτά ενός καλού ζαχαροπλαστείου. Οι τιμές τους πιο ακριβές. Αυτό που κατά τη γνώμη μου ξεχωρίζει και αξίζει πραγματικά είναι το Καζάν τιπι. Δεν έχω φάει καλύτερο,αν και δεν είμαι γλυκατζης και δεν έχω μεγάλο εύρος δοκιμών. Δεκτές προτάσεις για καλό Καζάν τιπι.
Πρόσφατη επίσκεψη. Δοκιμάστηκαν διάφορα σιροπιαστά και καζάν ντιπί. Όλα πολύ νόστιμα με έμφαση στον μπακλαβά (λογικό μου ακούγεται..). Τα σιροπιαστά τα έχει 14.5€ το κιλό που δεν το βρίσκω εντελώς παράλογο σε σύγκριση με διάφορα παρόμοια μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. 8 κομμάτια και ένα καζάν ντιπί στα 10€. Απόδειξη κανονικά.
Όποτε ο δρόμος μου περνάει από Χαλκηδόνα θα σταματήσω για λίγο ξεμούδιασμα και να πάρω έστω και λίγα κομμάτια από τα σιροπιαστά.
Για τα κουπάκια δεν έχω γνώμη δεν πήρα ποτέ αλλά τα σιροπιαστά τα σπάνε κυρίως το γαλακτομπούρεκο.
Οι τιμές παραμένουν τσιμπημένες
ο΄καλύτερος μπακλαβάς του νομού Θεσσαλονίκης . Ακριβός αλλά σπουδαίος . καλό σεκέρ παρέ , καλό καταϊφι , μέτρια τα γλυκά σε κουπάκι π.χ. ταούκ γιοκσού κτλ. Έχει μικρή ποικιλία και αυτό του επιτρέπει να είναι όλα ΠΑΝΤΑ φρεσκότατα
Δεν θα ξαναεπαιρνα
Για τα κουπάκια δεν έχω γνώμη δεν πήρα ποτέ αλλά τα σιροπιαστά τα σπάνε κυρίως το γαλακτομπούρεκο.
Οι τιμές παραμένουν τσιμπημένες
Δυστυχώς αισχρά ακριβός. Σιροπιαστά με €14,
Θα διαφωνήσω όμως με τον φίλο παρακάτω για το καζάν ντιπί. Καλό αλλά όχι σπουδαίο.