Rosticceria [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΞένο
ΔιεύθυνσηΚωνσταντίνου Αρμενοπούλου 27, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
La Rosticceria di Salonicco, Ροστικερία, Ροστιτερία, Ροστιτσερία, Rosticeria, #ιταλικό
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2009
Έκλεισε2019
Πρόσθετες πληροφορίες:
"Rosticceria" στα ιταλικά σημαίνει "Ψησταριά".

Ιδιοκτήτης ο Massimiliano (Max) D'Ottavio.

Στη θέση του άνοιξε το Nuova Rosticceria di Salonicco (από διαφορετική ιδιοκτησία).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έχω πάει 5 φορές (Οκτώβριο 2010-Μάιο 2011).
  • Μικρός, ζεστός και καλαίσθητος χώρος (αυτό είναι και το μεγαλύτερο ατού του για μένα). Οικογενειακή ατμόσφαιρα. Προς τιμήν τους τηρούν την απαγόρευση καπνίσματος. Ένα ακόμη θετικό για όσους έχουν laptop και τρώνε μόνοι τους το μεσημέρι είναι ότι έχει wi-fi και έχει αρκετές πρίζες διαθέσιμες.
  • Πολύ μικρός κατάλογος. Όλα τα φαγητά προσεγμένα με καλά υλικά. Γενικά στο σύνολο μένω πάντα ικανοποιημένος, μόνο με κάποιες μακαρονάδες του έχω ένα θέμα (μου φαίνονται πολύ απλές, οι περισσότερες πάντα με λιγότερη σάλτσα απ' ότι θα ήθελα και συχνά al dente σε βαθμό που θέλει μαχαιροπίρουνο, οκ υπερβάλω λίγο αλλά καταλάβατε τι εννοώ). Τα gnocchi του μου αρέσουν πολύ, όπως και τα περισσότερα αλλαντικά/κρεατικά του.
  • Τιμές νορμάλ, καλές γι' αυτό που προσφέρει.
Πολύ καλή επιλογή για ένα απλό υγιεινό γεύμα με ευχάριστη ατμόσφαιρα (και καλό λευκό κρασί Frascati).

Εικόνες (25)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Σαλάτα με ντοματίνια
[εικόνα]
Μανιτάρια με σκόρδο
[εικόνα]
Saltimbocca alla Romana
[εικόνα]
Linguini γαρίδας
[εικόνα]
Special χοιρινό-Χριστουγεννιάτικο
[εικόνα]
Mozzarella & ντομάτα (σαλάτα)
[εικόνα]
Ραβιόλι σολομού
[εικόνα]
Πέννες σολομός
[εικόνα]
Γαρίδες linguini
[εικόνα]
Saltimbocca alla Romana (πολύ καλό)
[εικόνα]
Rigatoni Carbonara
[εικόνα]
Λιγκουίνι ντοματίνια γαρίδες
[εικόνα]
Μανιτάρια με πιπέρι και σκόρδο
[εικόνα]
Rigatoni Amatriciana (μέτρια)
[εικόνα]
Rigatoni al salmone (μάλλον η καλύτερη για μένα μακαρονάδα τους)
[εικόνα]
Piselli con guanciale (καλά)
[εικόνα]
Σαλάτα Mista
[εικόνα]
Linguine con gamberi freschi (καλό)
[εικόνα]
Συκωτάκια πουλιών τυλιγμένα σε [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Guanciale]guanciale[/url] (δαιμονισμένο!)
[εικόνα]
Rigatoni Gorgonzola e tartufo
[εικόνα]
Rigatoni Carbonara (οκ)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Φεβρουάριος 2011)
[εικόνα]
Λευκό κρασί Frascati (καλό)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Φεβρουαρίου 2011)
[εικόνα]
Εξωτερική ταμπέλα (Σεπτέμβριος 2010)

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Φεβρουαρίου 2011
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2010

Σxόλια (55)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
StratosL
Εμένα μου άρεσε σα χώρος, παρόλο που είναι πολύ μικρός, έχει κάτι καρέκλες στον τοίχο που θυμίζουν παλιό σινεμά. Ο Ιταλός ιδιοκτήτης αρκετά συμπαθής και μας έδινε και ιδέες τι να πάρουμε. Δε μου άρεσε η καρμπονάρα με φρέσκιες ταλιατέλες που πήρα...Οι ταλιατέλες μια χαρά ήτανε (δε με ενόχλησε που ήταν τόσο al dente) αλλά το αβγό ήταν παραπάνω ωμό και ρευστό από όσο μου αρέσει· στην καρμπονάρα θέλω καλό δέσιμο της σάλτσας. Επίσης ήτανε λύσσα αλμυρή!! Αντιθέτως, η μακαρονάδα με πένες, μασκαρπόνε και σπεκ που πήραμε ήτανε αρκετά νόστιμη, με δεμένη σάλτσα. Αν θα ξαναπήγαινα; Ναι, και ενδεχομένως να έπαιρνα κάτι πιο εξεζητημένο την επόμενη φορά
Panos
Διαβαζοντας ολα τα σχολια, οταν επισκευθηκαμε το μαγαζι, οι προσδοκιες ηταν αυξημενες, και η λαχταρα μεγαλη, καθοτι πεινουσαμε αρκετα!
Πολυ μικρος, ομορφος και ζεστος ο χωρος. Ζεστος που λεει ο λογος, γιατι ηταν ανοιχτη συνεχως η πορτα για να φευγουν οι ατμοι, και εμεις ξεπαγιασαμε. Μετα απο 2-3 παρεμβασεις μας, ο σεφ την εκλεισε επιτελους..
Δυστυχως τα αποτελεσματα της επισκεψης δεν ηταν τα αναμενομενα.
Οι τιμες πολυ ψηλες για ζυμαρικα. Εστω και χειροποιητα, ή αυθεντικα ιταλιανικα. Δεν γινεται να δινεις 8.5€, για 2 χουφτες ζυμαρικα, και ελαχιστη ποσοτητα σαλτσας, χωρις καποιο εξεζητημενο προϊον ή υλικο.
Δεν γινεται να καθεσαι σε ξυλινο παγκο, να εχεις χαρτινα τραπεζομαντηλα, και κονσερβοκουτια για θηκες χαρτοπετσετας, και να πληρωνεις λες και τρως στο χιλτον.
Πολυ ιδιαιτερο και πολυ καλτ το ολο κλιμα, αλλα αυτο το παραμυθι καπου πρεπει να σταματησει. Τουλαχιστον αν τρωγαμε καλα, μπορει να τα παραβλεπαμε ολα τουτα.
Παμε στο ζουμι τωρα.
Μεριδες μικρες και οχι χορταστικες. Οκ ενιωθες το ζυμαρικο, και καταλαβαινες την γευση του. Αρκετα πιο αλντεντε απ τα προσωπικα μου γουστα (και μου αρεσουν τα αλντεντε γενικα).
Οι καταλογοι ξεχαρβαλωμενοι και αφροντιστοι. Ποσο να κοστιζει να τυπωσεις 3 καινουριους? 3 τραπεζια ειναι ολα κι ολα. Εκτος κι αν ειναι και αυτα μες στα πλαισια της καλτ-ιλας.
Παμε στα καλα πιατα πρωτα.
-Σαλατα με ροκα, σπανακι, παρμεζανα και ντοματινι. Πολυ νοστιμη, πλουσια, φρεσκια. Μου αρεσε παρα πολυ και αξιζε με το παραπανω τα 5€
-Φιλετακια απο κοτοπουλο, με γιαουρτι και καπαρη. Πολυ νοστιμα, τρυφερα και ζουμερα. Ταιριαστη η καπαρη και χαρακτηριστικη η μυρωδια του φρεσκου, λιωμενου βουτυρου, με το οποιο ειχε περιχυσει το κρεας. Ακριβο για 8,5€, αλλα τουλαχιστον νοστιμο.
-Κρασι λευκο ξηρο. Μας εφερε ενα μπουκαλι Frascati. Μου φανηκε εξαιρετικα ταιριαστο.
-Πενες με σολωμο και βοτκα. Τιποτε το ιδιαιτερο. Πολυ γλυκιζουσα γευση, χωρις διακριτες τις γευσεις των υλικων της σαλτσας. Εχουμε δοκιμασει και αλλου το εν λογω πιατο και το λατρευουμε. Εδω δεν αρεσε στην παρεα, ουτε και σε μενα.
-Πενες καρμποναρα. Τιποτε το ιδιαιτερο. Αρκετα αλμυρο. Για 3 υλικα σε μικρες ποσοτητες, δεν δικαιολογουνται με τπτ τα 7μιση€ που κοστολογουσε το εν λογω πιατο.
-Πενες με σαλτσα πεστο και φυστικι (καπως ετσι δεν θυμαμαι ακριβως την ονομασια). Ισως το καλυτερο απ ολα τα υπολοιπα ζυμερικα. Καλη γευση και αρκετα νοστιμο.
-Πενες με γκορκοντζολα, καυτερη πιπερια, σκορδο, μανιταρια. Αυτη ηταν η δικη μου επιλογη και μου φανηκε αρκετα λαχταριστο στον καταλογο, οπως το διαβαζα.
Οσο λαχταριστο ειναι για σας που το διαβαζετε, αλλο τοσο ηταν και για μενα που το εφαγα. Δυστυχως αποτυχαμε. Πολυ εντονη η γευση του ζυμαρικου και παλι. Δεσποζε αντι της σαλτσας. Η σαλτσα εβγαζε αρκετη πικριλα, και ηθελε επειγοντως ενισχυση αλατιου. Καθολου καυτερο, και ευγαζε πολυ εντονη, σε αρνητικο βαθμο, το σκορδο(ενω γενικα το λατρευω). Μεριδα μικρη. Απαραδεκτη τιμη τα 8,5€ του πιατου. Τοσο ποιοτικα, οσο και ποσοτικα.
Γλυκακι, ουτε κατα διανοια. Αποδειξη δεν θυμαμαι αν εφερε.
4 ατομα πληρωσαμε 60€ για ζυμαρικα. Στο τελος και φυγαμε πεινασμενοι, και τσατισμενοι.
Ας ειν καλα τα todaylicious λιγο παρακατω, φαγαμε απο 1 διπλο hot dog εκαστος, και λιγο λαδωσε το αντερακι μας.
Προσωπικα ενω πριν ειχα καθε καλη διαθεση να ξαναπαω και να δοκιμασω και ολα τα υπολοιπα πιατα, δυστυχως δεν νομιζω να ξαναπατησω. Δεν μου αρεσει να με υποτιμανε και να μου προσφερουν φυκια για μεταξωτες κορδελες. Γιατι καπως ετσι ενιωσα.
Ισως και να μην ειναι ετσι, απλα παραθετω την προσωπικη μου εμπειρια. Ευχομαι πραγματικα οι υπολοιποι φιλοι, να το βρισκουν απολαυστικο και να συνεχισουν να το τιμαν!
graves666
Έχω φάει 3 φορές και όλες έμεινα ικανοποιημένος! Με κιμά, με λάδι τρούφας και με τοματίνια και μοτσαρέλα! Τίμιο, νόστιμο και γρήγορο! Η καρμπονάρα δεν άρεσε σε έναν φίλο μου, αλλά το πιάτο με το guanzale και τα φυστίκια άρεσε πολύ σε έναν άλλο! Τα πλην, ο πολύ μικρός χώρος και κακός εξαερισμός και η σχετικά απότομη ξανθιά σερβιτόρα!
miko
έχοντα φάει και ξαναφάει δεν θα αμφισβητήσω ούτε την γεύση ούτε την ποιότητα.αμφισβητώ μόνο το 10ευράκι(και κανα ψιλό ακόμη)για μία μακαρόνια + σαλάτα γιατί μετά από καμιά ώρα πεινάω.
Γερουσιαστής
+ 0.50 euro γιατι παληκαρια?

Γιατι σας αυξηθηκε το ενοικιο?Εγω ξερω οτι ολα τα ενοικια εχουν πεσει 50-70 ευρω έκαστος.

Ή μηπως μπηκαν 4-5 ατομα παραπανω και σαν κλασικη ελληνικη συμπεριφορα ειπατε να βγαλετε ενα φραγκο παραπανω?
Κυριάκος
Δοκίμασα αυτή τη φορά το saltimbocca alla Romana. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τον γευστικό οργασμό μου. Τα μανιτάρια πορτσίνι με το σκορδάκι (όσο πρέπει) επίσης τέλεια, όπως και οι πέννες με το λευκό πέστο. Αυτό το μαγαζάκι είναι άψογο σε όλα του. Αυτά που προανάφερα και μια σαλάτα σπανάκι 28 γιούρα. Και γλυκάκι στο τέλος: mousse τiramisu και παρφέ φουντούκι με εσπρέσο.
dimitrisz
+0.5 euro σχεδόν στα πάντα και νέος κατάλογος για το 2012
dimitrisz
Ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με απόδειξη και παίρνω αρκετά συχνά.
Αγαπητοί Max και Ονούφριε, σας τιμώ από την αρχή, σας έχω διαφημίσει σε φίλους και γνωστούς, γιατί είστε καλαίσθητοι, νόστιμοι, καθαροί -και στη κουζίνα και στο τσιγάρο- και ακόμα λογικοί στις τιμές. Ήρθε νομίζω η στιγμή να γίνετε απολύτως Ευρωπαϊκό μαγαζί, πως ; Αρχίστε να κόβετε αποδείξεις απο μόνοι σας...
AG
@orGy
όχι δεν είναι δικά τους-χρησιμοποιούν πακέτα barilla που έχω δει...λένε ότι κάνουν το raviolli και το λαζάνι (όταν υπάρχει διαθέσιμο στο μαγαζί)
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
orGy
ηθελα να ρωτησω και που περιεργως δεν εχει αναφερθει (εκτος πια κι αν ολοι το θεωρουν αυτονοητο..)

τα ζυμαρικα ειναι δικα τους και φρεσκα? τα φτιαχνουν οι ιδιοι daily?
onoufrio
για όσους μας κατηγορούν οτι βαζουμε 100 γρ μακαρονια το διαψευδω ειναι παντα μα παντα 160 γρ, τωρα αν δεν χορταινει καποιος με 160 γρ τοτε ας ζητησει να του βαλουμε κατι παραπανω..
ΤΓ οι τιμες ξεκινουν απο 5 ευρο και η πιο ακριβη ειναι 8
με γαριδες φρεσκιες (αλλου αυτο κοστιζει 12-17 ευρο)
Max
hi everybody!!! this is Max - o magyras again. Just a few words about a couple of issues: the weight of each portion (meryda) and the bar + small table we just placed of Rosticceria. well, each makaronada contains 160 gr of pasta and I can prove it anytime; we applied last month to the competent institutions in order to have the permission to place 6 (six) chairs on the sidewalk (and I can prove this too). Filakia se olous!!!!! Yours MAX
AG
Έκαναν ακόμη μια "επεκταση του μαγαζιού", βγάζοντας έναν πάγκο έξω στο πεζοδρόμιο(!) που κάθονται στριμωχτά άλλα 5-6 άτομα.
κατά τα άλλα, όλα παραμένουν το ίδιο με πέρυσι(ποιότητα, τιμές,ποσότητα,εξυπηρέτηση).
ιασων
Tα 100 γραμμάρια πάστα χρεώνονται 6.5-7 ευρώ στην Ιταλία? Δεν φαντάζομαι.
AG
ο δήμήτρης έχει δίκιο γιατί κάθε φορά βλέπω τον Max να ζυγίζει τα ζυμαρικά πρίν τα βράσει (το θέμα είναι δεν ξέρω πόσα γραμμάρια έχει την κανονική μερίδα).

τώρα "φαλακρή παντσέτα", βλέπω το point σου απλά για τα δικά μου γούστα και πολλών άλλων φίλων μου, δεν χορταίνουμε με την απλή μερίδα ζυμαρικών. Ξέρω, είναι υποκειμενικό αυτό και τα γούστα μας στο μακαρόνι πλησιάζουν λίγο αυτά του KABAMARU αλλά τί να κάνουμε?!
δημητρης
η μεριδα παστα στα ιταλικα ρεστοραν και τρατοριες ειναι 80-100 γραμμαρια και σερβιρεται ως πρωτο πιατο και αντι ψωμιου.
αν και δεν εχω παει στο συγκεκριμενο μαγαζι, φανταζομαι οτι αφου ειναι ιταλος ο ιδιοκτητης, θα τηρει τη συγκεκριμενη ποσοτητα στις μεριδες.
οποτε καταλαβαινετε οτι δε γινεται ο ελληνας να χορτασει με με ιταλικη μεριδα παστα.
Φαλακρή Παντσέτα
XAXA!! Ρε φίλε AG, όταν παίρνεις 3 μερίδες, 3 μπύρες και 2 σαλάτες και 2 γλυκά, τότε δεν μιλάμε για 2 άτομα άλλα για 3. Δηλαδή 13-15 ευρώ max το άτομο. Με όλα αυτά που παραγγέλνεις, πόσο περιμένεις τον λογαριασμό?? Ποσο θα τα πλήρωνες σε οποιοδήποτε αξιοπρεπές μαγαζί που δεν σερβίρει αλεσμένα ποντίκια και γάτες??

No offence

Το μαγαζί είναι φτηνό. Είναι πολύ φτηνό. Και το προτείνω ανεπιφύλαχτα.
AG
Ρε συ Κυριάκο τί να πώ-δέν ξέρω! δές πώς βγαίνει έτσι η φάση:
Για 2 άνδρες παίρνουμε πλέον:
*2 (ατομικές) σαλάτες
*πάντα 3 μερίδες ζυμαρικό (από 1 ο καθένας και μοιραζόμαστε την 3η)
*3 μπύρες (1 ο καθένας και μοιράζεται η 3η)
*γλυκο παγωτό ή το φουντούκι με espresso από ένα ο καθένας

Άμα τα αθροίσεις, δεν σου βγαίνουν κάτω από 40+ευρω:-(
Κυριάκος
Ρε συ ΑG -συγγνώμη κιόλας- με τον Πάγκαλο πήγατε να φάτε?
AG
Κλειστό από σήμερα και για ένα μήνα (μέχρι 29/8/11 δηλ.)

έχω κάποιες επιφυλάξεις για το πώς θα πάει του χρόνου, η ποιότητα είναι καλή αλλά τις τελευταίες φορές που πήγαμε δεν μας βγήκε κάτω από 40-50ευρω για 2 άτομα προκειμένου να χορτάσουμε...θα δείξει!
stephan
Η επίσκεψη στο μαγαζί σήμερα το μεσημέρι ,μου άφησε γενικά καλές εντυπώσεις.Ο χώρος επειδή δεν είχε πολύ κόσμο ήταν o.k. ,όμως εάν είχε κάποιο κόσμο σίγουρα θα υπήρχε πρόβλημα.Οι πέννες με σικελική σάλτσα μου άρεσαν,όπως το ίδιο και τα φιλετάκια μοσχαράκι με προσιούτο.Το ψωμί και το άσπρο κρασί o.k. Τα υλικά του ήταν πολύ καλά και οι τιμές του o.k. Αυτό που με δυσαρέστησε κάπως ήταν το W.C. Για να σκουπίσεις τα χέρια σου μετά το πλύσιμο ,είχε κάτι χαρτοπετσέτες τελευταίας ποιότητας μεγέθους 8 επί 8cm (για βρέφη 9 μηνών)! Παρόλα αυτά θα ξαναπάω λόγω φαγητού,και ελπίζω την άλλη φορά να μη συμβεί κανένα άλλο χοντρό φάουλ με το W.C!
asemas
Ναι είναι κάπως λίγη η σάλτσα, ναι είναι λίγο τσιμπημένες σχετικά οι τιμές, αλλα εμένα μ'ααααρεσε!!! πήρα rigatoni alla buscaiola και μύριζε τόσο όμορφα! και τα πιάτα των υπολοίπων ήταν πολύ όμορφα αλλά δεν είχα μάτια για άλλο πιάτο! επίσης πολύ ωραίο το ορεκτικό με ντομάτα και mozzarella που δε θυμάμαι το όνομά του και το κρασί. Εν κατακλείδη, είναι ένας κουκλίστικος χώρος, που έχει απλά διαφορετική άποψη (όπως νομίζω κ γενικά η ιταλική κουζίνα) για τις ποσότητες απ'ότι η δικιά μας. Εγώ πάντως θα το πρότεινα σίγουρα!
ιασων
Μέτριες ποσότητες στα πάντα. Και στην ποσότητα των ζυμαρικών (ριγκατόνι και πένες πήραμε), και στις σάλτσες (η τσιγγουνιά σε όλο της το μεγαλείο) και στη σαλάτα (δείγμα κανονικό). Δεν θα το ξαναπροτιμήσω.
AG
Έβγαλε καινούργια κάρτα extra από την προυπάρχουσα με κάποια ενδιαφέροντα-καλοκαιρινά πιάτα. Έβαλε ravioli (δεν μ'ενθουσίασε και δεν μου φάνηκε χειροποίητο όπως μας είπε η κυρία) και κάτι άλλα ζυμαρικά με καραβίδες, μανιτάρια, γαρίδες, guanciale (φαίνεται ενδιαφέρον), σαλάτα με πεπόνι και προσούτο, ντοματα με βασιλικό και μοτσαρέλα κτλ.

Το μόνο μου παράπονο-οπως και σε πολλούς που το δοκίμασαν-είναι ότι θέλουμε πιό πολύ υλικό στην μακαρονάδα και να μην είναι φτωχή.

Max&Ονούφριε,-no offence-αλλά μην τσιγκουνεύεστε τυριά, bacon, σάλτσα και γαρίδες κ.ά.

Οι τιμές στα νέα πιάτα, είναι οριακά normal. (2 ορεκτικά, 3ζυμαρικά και 2 ποτήρια κρασί μας βγήκε 50euros 16-18euros/άτομο)
nikolas
Εξ' αιτίας των πολλών καλών σχολίων που διαβάσαμε εδώ, είχαμε υψηλές απαιτήσεις. Παραγγείλαμε μία καρμπονάρα και μία πέστο ρόκας. Η καρμπονάρα πολύ αλμυρή και βαριά (αν και δεν είχε κρέμα γάλακτος, μάλλον είχε πολυ αυγό), ενώ η άλλη είχε υπερβολικά διακριτική γεύση. Ωραίος χώρος, αν και μικρός, αλλά ζεστός και καλαίσθητος. Μας απογοήτευσε η παντελής έλλειψη σπαγγέτι ζυμαρικών.
sb
Ξαναπήγα μετά την επέκτασή του μαγαζιού να "τσεκάρω" την κατάσταση. Το μαγαζί εξακολουθεί να είναι μικρο (όχι πια μικροσκοπικό) αλλά με έναν ευχάριστο τρόπο. Οι τιμές του ανέβηκαν κάπως από τον πρώτο καιρό αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ καλές γι αυτό που παίρνεις. Έχει μεγαλύτερη ποικιλία από πριν αλλά το φαί του εξακολουθεί να έχει την "ατομική" προσοχή που είχε και πριν. Ελπίζω να κρατηθεί σ' αυτό το επίπεδο και να αποφύγει την γνωστή μοίρα - την "κατρακύλα της επιτυχίας".
τρελος
αυτό που λέει το ταβερνοαλάνι, μερικά παραείναι απλά, όπως τα λιγκουίνι με τις γαρίδες και τα ντοματίνια. τα ριγατόνι καρμπονάρα μια χαρά.

απο τιμές καλά τα πάμε.
raretalker
Πήγα τις προάλλες μετά από ενθουσιώδη σχόλια ενός γνωστού μου, με πολύ θετική προδιάθεση, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ ικανοποιητικό. Φαίνεται σαν να μην συνήλθαν από την ανακαίνιση, δεν βρήκαν ακόμα τον ρυθμό τους.
Το πιάτο αλλαντικών ήταν καλό, με ιταλικά αλλαντικά (αλλά πήρα τα τελευταία κομμάτια καπνιστής), τα λαζάνια που μου πρότειναν σαν ημέρας ήταν φανερά χθεσινά. Το κρασί ήταν καλό, αλλά γενικά πολλά πράγματα από το μενού δεν υπήρχαν (ίσως λόγω της μετακόμισης), όπως και τα γλυκά.
Και κόψτε και καμια απόδειξη ρε παιδιά.
Θα επανέλθω για επανέλεγχο
AG
ριζοτο αρκετά μέτριο-για Ιταλο μάγειρα
varethika ton prologo
ποπ περιβαλλον και νοστιμο ιταλικο σπαγγετι
με καλα υλικα νομιζω οτι ειναι η ακριβης περιγραφη του μαγαζιου
rigatoni alla boscaiola και πεννες με σολωμο και βοτκα
+ 1 αναμεικτη σαλατα με προσουτο+ 2 ποτηρια κρασι 25 euro οπως λεει απο πανω και ο AG
...υποψην οτι εχει μονο 3 τραπεζια και το πασο για να κατσεις..
θα ηθελα να προσθεταν και κανα ζεστο ψωμακι μαζι με την σαλατα οπως και κανενα ιταλικο τυραμισου-παγωτο για μετα (για τα γλυκα μου ειπαν οτι θα εχουν απο 25/2 και μετα)
το σερβις μου φανηκε φιλικο
AG
Πήγα ξανα σήμερα, στο νέο χωρό, απλά πλέον παίρνω πίσω το προηγούμενο σχόλιό μου περί "στριμοκωλου χόρου" αφού τα πράγμα έχουν βελτιωθεί. Μην νομίσετε ότι θα αντικρύσετε βέβαια καμ1 αλάνα, αλλά τουλάχιστον έχει 2-3 τραπεζάκια παραπάνω.

Άμα βρουν τον ρυθμό τους κ όλας Max&Ονούφριος, θα τα πάνε καλά πιστεύω. Μέχρι στιγμής έχουν δείξει σταθερότητα στην ποιότητα-ποσότητα-τιμή του φαγητού. (υπολογείστε 13ευρω/άτομο με κυρίως ζυμαρικό, ποτήρι κρασί, σαλάτα στην μέση).
Max
Hi there Thessaloniki!!! This is Max, o magyras.
Guess what??? "Rosticceria" just got renewed: the place is much bigger (5 tables + bar&stands) and we'll be waiting for you starting from tomorrow, from 13:00 up to 23:00.

Just come and visit us, you won't believe what you see and what you taste.

Filakia

Max
AG
Μετά από 3 δοκιμές από το πρώτο μου σχόλιο επανέρχομαι με μια πιό ολοκληρωμένη άποψη:
Μου άρεσε που χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά( τις γαρίδες τις αγοράζουν φρέσκες όπως μου είπε ο Max, την σάλτσα πέστο ρόκας σου την κάνουν εκεί μπροστά σου, οι σαλάτες είναι φρέσκες με καλό dressing κτλ). Τα νιόκι του είναι από ΑΒ Βασιλόπουλο-τα παίρνω και σπίτι και είναι από τα καλύτερα της αγοράς, δυστυχώς δεν αξιώθηκα να δοκιμάσω ακόμη κάποια πάστα που κάνουν οι ίδιοι (ραβιόλι ή λαζάνι). Οι γεύσεις είναι πολύ light και μπορείς άνετα να συνεχίσεις την δουλειά σου κανονικά μετά γεύμα εκεί. Μου άρεσε που υπάρχει καλή διάθεση από τους ιδιοκτήτες-μάγειρες να εξυπηρετήσουν τους πελάτες. Κόβουν κανονικά αποδείξεις, τηρούν την απαγόρευση του καπνίσματος. Οι τιμές είναι normal για τα υλικά που χρησιμοποιούν και την ποσότητα των μερίδων.

Δεν μου αρέσει σαν χώρος το μαγαζί-είναι φάση "πιό στιμόκωλα...πεθαίνεις", όπως επίσης πιστεύω πώς θα έπρεπε να είναι λίγο πιό γενναιόδωροι στις σάλτσες στα ζυμαρικά (για τα δικά μου γούστα). Τέλος, είναι που είναι μια σταλιά το μαγαζί, γιατί δεν βάζετε κ ένα delivery να μας το φέρνεται σπίτι/δουλειά να τρώμε σαν άνθρωποι?

Γενικά το βρίσκω προχωρημένο σαν concept, δεν υπάρχει νομίζω κάτι αντίστοιχο στην πόλη μας και αξίζει να το επισκεφθεί κανείς για κάτι πρόχειρο, γρήγορο αλλά ταυτόχρονα και ποιοτικό.
polina
Έφαγα δύο φορές και πραγματικά μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις κυρίως λόγω των υλικών του. Οι γαρίδες φρέσκιες, τα αλλαντικά εξαιρετικά και τα ζυμαρικά σωστά βρασμένα. Θα ήθελα περισσότερη ποικιλία στα ορεκτικά βέβαια, διότι ουσιαστικά υπάρχουν μόνο πατάτες φούρνου (που είναι λίγο άκυρες με τα ζυμαρικά), μανιτάρια και κανένα ακόμα.
Γιαντράνκα
Η σάλτσα με γκοργκονζόλα και πορτσίνι άφηνε μια πικρή επίγευση.Τα νιόκι θα ήταν σαφώς καλύτερα αν ήταν χειροποίητα.Γενικά οι σάλτσες ελαφριές και λιτές.
Max
hi people, this is Max again, o maghiras.
Please be kindly informed that Rosticceria, starting from 1st of November, will be open even the evening. Delivery service will start later on, you will all be informed.
Onoufrio will be cooking also sometimes in the afternoon.

We'll be waiting for you.

filakia

Max

P.S. just for the record: we work mainly with dry pasta(rigatoni, penne and tortiglioni); lasagna, so far, is the only food made out of hand-made pasta fresca. Hand-made ravioli, tagliatelle and gnocchi will follow very soon.
Κυριάκος
Έφαγα πένες σολομό, λαζάνια, και σαλάτα σπανάκι. Τέλεια όλα. Μπράο το παλληκάρι, να συνεχίσει έτσι! Μουείπε οτι θα έχει πακετά από Oκτώβρη τις απογευματινές ώρες.
μικο
εφαγα μια σαλατα ροκα σπανακι και μια πενες με σολωμο-Vodka.οσο αναφορα την γευση οφειλω να πω οτι ηταν απο τα καλυτερες μακαροναδες που εχω γευτει/η σαλατα απλα αποδεκτη.πληρωσα 11,5 ευρω και εφυγα χορτατος.θα ηθελα μια μεγαλυτερη μεριδα αλλα σιγουρα θα ξαναπηγαινα μονο και μονο για την γευση.
ef+fra
πένες με πέστο από ρόκα πάρα πολύ καλό. ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και τρούφα πάρα πολύ καλό. αναλογία σάλτσας-ζυμαρικού σωστή,γεύση ισορροπημένη. τιμές/σέρβις/αισθητική άψογα. τα ζυμαρικά πραγματικά αλ ντέντε,οπότε αυτό αρέσει αναλόγως τα γούστα. μικρό και καλό μενού,όλα φρέσκα,όλα φτιάχνονται μπροστά σου.τρως σε σταντ ή στο μπαρ,κάθεσαι σε ψηλό σκαμπό.χωράει γύρω στα 10 άτομα.υπέροχο. μάθαμε ότι σύντομα θα ανοίγει και βράδυ και ίσως επεκταθεί.
Γιαντράνκα
Πένες με πέστο ρόκας. Ευχάριστο διακριτικό άρωμα από σκορδάκι. Απαλή γεύση, που ίσως θα της ταίριαζε -για τα δικά μου γούστα- μια τσαχπινιά παραπάνω σε πεκορίνο ή παρμεζάνα. Al dente. Στα 6 ευρώ, μια πολύ καλή επιλογή για κάτι νόστιμο, γρήγορο και φρεσκοφτιαγμένο. Θα ξαναφάγω.
onoufrio
ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια, Ο μαξ και εγω θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να συνεχίσουμε ...
Θα παραμείνουμε στα Πανεπιστήμια άλλα με διευρυμένο ωράριο
(θα ανοίγουμε και το βράδυ)
Θα ανακοινώσουμε το νέο ωράριο σύντομα
ευχαριστούμε και πάλι...
sb
AG, και γω συμφωνώ μαζί σου ότι ραβιόλι είναι αδιανόητα χωρίς φρέσκια πάστα αλλά και κανελλόνι για τα οποία βρίσκεις έτοιμη πάστα είναι ανώτερα με φρέσκια. Σε τρίτη θέση θάβαζα τα λαζάνια που μπορεί να γίνουν με την μια ή την άλλη πάστα αλλά (προσωπικά) προτιμώ ελαφρά την φρέσκια - αναγνωρίζοντας αρετές και στην άλλη.
AG
@sb,
+φωνώ ότι όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου, αλλά π.χ. το ravioli&κάποια άλλα ζυμαρικά,νομίζω πώς λέει να είναι φρέσκα.. Anyways, θα ξαναδοκιμάσω&ελπίζω η 2η φορά να είναι καλή;-)
sb
AG, δεν είδα κανέναν να αναφέρεται σε φρέσκα ζυμαρικά αλλά σε φρεσκοφτιαγμένα (όχι προβρασμένα). Τα φρέσκα δεν είναι απαραίτητα καλύτερα - είναι απλά αλοιώτικα και υπάρχει θέμα γούστου. Προσωπικά, προτιμώ συνήθως τα κανονικά που γίνονται al dente (πράγμα που με φρέσκα δεν γίνεται). Τα φρέσκα είναι πολύ καλά με ορισμένες σάλτσες αλλά όχι όλες. Αναφέρθηκες "στα περισσότερα μαγαζιά" και εγώ βρίσκω ότι "στα περισσότερα μαγαζιά" τα ζυμαρικά είναι βρασμένα μέχρι θανάτου που όμως έτσι αρέσουν στους πολλούς στην ελλάδα (όπως άλλωστε και το κρέας που στους περισσότερους αρέσει δολοφονημένο στην πυρά).
AG
Ρε παιδιά, συγγνώμη-αλλά πού τα είδατε τα φρέσκα ζυμαρικά??? Μόλις παρήγγειλα (έχοντας διαβάσει τα προηγούμενα διθυραμβικά σχόλια) την carbonara με πένες,η οποία ναι μεν είχε καλούτσικη γεύση&δεν ήταν πνιγμενη στην κρέμα γάλακτος κτλ κτλ, αλλά αφού δεν ήταν φρέσκο το ζυμαρικό...δεν φτάνει μόνο το ωμό αυγό και το πεκορίνο για να κάνει την διαφορά! Ήταν ιδιαιτέρως στεγνή&δεν διέφερε από τα άλλα ζυμαρικά που πουλάνε τα περισσότερα μαγαζιά. Μια σαλάτα με τόνο&ανάμεικτά λαχανικά που μας ετοίμασε-ο ευγενέστατος κατά τα άλλα chef- ήταν αποδεκτή χωρίς πάλι να δικαιολογεί τα 5.5 ευρώ της!
Ίσως περιμενα κάτι πολύ "wow" και να προσγειώθηκα..ίσως να πέσαμε σε κακή μέρα...δεν ξέρω!
Θα του δώσω πάντως μια 2η ευκαιρία:)
Max
Hi there, this is Max again, o maghiras.
Please be kindly informed that Rosticceria will be closed 16 Jul up to 7 Sept due to my holidays eh eh eh. And I'll promise you all that I'll do my best not to move the Rosticceria down to the centre (I just love the Rosticceria the way and the place it is). See ya on September then, come and visit me, I'll drive you crazy with brand new hand made receipes: ravioli filled with gorgonzola and porcini and/or with spinach and ricotta cheese. Plus saltinbocca alla romana, straccetti rucola e parmigiano, petto di pollo yoghurt e capperi, carpaccio.
I wish you all to have nice and pleasant holidays.
May God bless you all

Max, o maghiras
fagwto
Ιδιαίτερες γεύσεις με άριστη ποιότητα υλικών, χαμηλες τιμές και πολύ φιλικό περιβάλλον...Ικανοποιεί τον ουρανίσκο, το στομάχι και την τσέπη σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...
Σίγουρα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές στην πόλη!!!
Max
thanks guys, I can't stop tears running... Luv ya all!!!!!

Max, o magiras
Φαλακρή Παντσέτα
Λοιπόν όταν πρωτοέφαγα έπαθα τέτοια πλάκα που επι δύο βδομάδες έτρωγα συνεχόμενα!!! Και ο Max και ο Ονουφριος δουλεύουν τέλεια!! Το σημαντικότερο είναι η ποιότητα και η καθαριότητα!!!

Οι τιμές απλά απίστευτες για τις γεύσεις που προσφέρει.. Εγώ κάθε φορά τρώω γαριδομακαρονάδα (αγαπημένο μου) που είναι το πιο ακριβό πιάτο 7,5 ευρώ (!!!). Κανένα άλλο δεν κάνει τόσο.. Οι περισσότερες μακαρονάδες είναι στα 5,5ευρώ (Στα goodis έχει 3-4)

Οι μερίδες είναι μεγαλύτερες απο αυτές που προσφέρονται στα μαγαζιά.. Μιλώντας με τον Max μου είπε οτι θέλει οι πελάτες να φεύγουν χορτασμένοι και ευχαριστημένοι απο το μαγαζί..

Επιτέλους άνθρωποι που σέβονται τον πελάτη!!!!!

Θα στενοχωρεθώ αν φύγει απο τα πανεπιστήμια (εγώ που θα τρώω τα μεσημέρια) αλλά αξίζει ένα μεγάλο μαγαζί!!

Μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να μην κάνουν ποτέ εκπτώσεις στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!!!


Υ.Γ. Όλα τα παρακάτω σχόλια με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο!!!!
sb
Πήγα σήμερα το μεσημέρι. Πεινούσα και δεν είδα το ρολόι έτσι έφτασα πριν ανοίξει και πριν ετοιμαστεί όλη του η κουζίνα. Τα περισσότερα ήταν ακόμη στον φούρνο. Παρ' όλα αυτά ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη (έως αποκάλυψη) για το συνδυασμό εξαιρετικής ποιότητας (το εννοώ) και χαμηλών τιμών. Μου έκανε εκείνη την στιγμή μια καρμπονάρα - πρώτο καλό σημάδι ήταν η προσβολή που έδειξε να αισθάνθηκε όταν τον ρώτησα άν έχει κρέμα! Έβαλε ζαμπόν που το έκοψε μπροστά στα μάτια μου από το Ιταλικό μπούτι που φέρνει ο ίδιος ή οι φίλοι του από το χωριό του πατέρα του στην Νόρτσια (πατρίδα του περίφημου Μπρανκαλεόνε για τους παλιότερους σινεφίλ). Το όλο απέπνεε την αγνότητα του σπιτικού φαγητού, και αν έβαλε πεκορίνο ρομάνο αντί για γκράνα που είναι (για τους δογματικούς) το σωστό τυρί, του το συγχωρώ :-) γιατί είναι πιο αλμυρό και ταίριαξε καλά με το ζαμπόν του. Ποσοτικά ήταν πλήρες γεύμα για μένα αλλά το συνδύασα με μια σαλάτα από φύλα σπανάκι με ντοματίνια και κάπαρη - σύνολο 11 Ευρώ. Σηκώθηκα πολύ χορτάτος έχοντας απολαύσει και σίγουρος πως ο γιατρός μου θα μου πεί μπράβο αν του πω τι έφαγα.
Όταν έφευγα, έβγαζε τα φαγητά του μεσημεριού από τον φούρνο. Δεν έχω συνηθίσει στην Ελλάδα μαγαζί που να δίνει τόση σημασία στην ποιότητα - κόντρα στην τιμή και την ποικιλία. Αν η ποιότητα αυτή κρατήσει - και κουβεντιάζοντας μαζί του δείχνει να υπόσχεται - θα μ' έχει αρκετά τακτικό θαμώνα, αρκεί να επιβεβαιωθεί η εντύπωσή μου και σε ώρα αιχμής.
Γιώργος
Πήγα προχθες το πρωί και έπαθα τη πλάκα μου! Έψαχνα γρήγορο κρυο σάντουιτς και μπηκα μεσα χωρις να εχω ιδεα τι ακριβως είναι. Πέτυχα πάνω στον ιταλό μάγειρα, που για να μου φτιαξει το σαντουιτς αντί για το έτοιμο ψωμάκι μου έκοψε 2 φέτες ψωμί απο μια στρόγγυλη φρατζόλα! Για να επιλέξω σαλάμι μου εδωσε πρώτα να δοκιμάσω μια φρεσκοκομμένη φέτα απο τη μηχανή, το ίδιο έκανε και με το κασέρι. Μετά έκοψε και μια φρεσκια ντομάτα και τέλειωσε με 2 φυλλαρακια ρόκας. Το αποτέλεσμα μου θυμισε τα σάντουιτς που παίρναμε στο σχολείο σε αλουμινόχαρτο, αλλά κάτι καλύτερο αν σκεφτείς οτι χρησιμοποιησε πολύ νοστιμα ιταλικα αλλαντικά. Βέβαια πλήρωσα €3,30.. αλλά τουλαχιστον το ευχαριστήθηκα ;)
Μίμης
Όντως μικροσκοπική παστερία, νομίζω αποκαλείται "primo e panini(=πρώτο(μακαρόνια) και σάντουιτς)" στην Ιταλία. Χωράει 7-10 άτομα σύνολο, κάθεσαι σε ψηλό σκαμπό μπροστά στην μπάρα που συνορεύει με την κουζίνα ή σε σταντ.

Μακαρονάδες 5,5-7,5€ / Σαλάτες 4,5€ /Μπύρες(ιταλικές) 3€ / Σάντουιτς με επιλογή τυριών,αλλαντικών,λαχανικών ~3€ / Δεν χρέωσε κουβέρ, αλλά το ψωμί είναι έξτρα.

Πέτυχα τον ιταλό μάγειρα, οι γεύσεις ήταν καλές, τα ετοίμασε/έκοψε/έβρασε όλα εκείνη την στιγμή. Χρησιμοποίησε γενικά ψιλοκομμένα ντοματίνια αντί για σάλτσα ντομάτας. Στον κατάλογο λέει ότι τα προϊόντα είναι κυρίως από Ιταλία, το μπέικον(guanciale) και το τυρί(pecorino) ήταν ωραία. Τα μακαρόνια al dente.

Γενικά ήταν πολύ καλό, ίσως μια ιδέα ακριβό για το μέρος και τον χώρο, αλλά πουλάει ιταλική ταυτότητα.
Κάνει και delivery τις μεσημεριανές ώρες.

Φωτό από τη σελίδα τους στο facebook.
http://tinyurl.com/349pn4x
http://tinyurl.com/38nzeu4
http://tinyurl.com/2vbr2tu
Nikolas
Αντιο φτηνια αλλα και...αντιο μεροκαματο σε οσους ιδιοκτητες νομιζουν οτι μπορουν να ονειρευονται τα κερδη που εβγαζαν απο τα μαγαζια τους προ τριετιας..Αν ειναι πραγματι καλος,ο μονος δρομος για να συνεχισει να ειναι ιδιοκτητης - ανοιχτης και εν λειτουργια - επιχειρησης, ειναι να διατηρησει σαν κορη οφθαλμου την ποιοτητα που θα τον ξεχωρισει απο τους παμπολλους ανταγωνιστες και τιμες που να ανταποκρινονται σε "φοιτητικα" βαλαντια !Ετσι , εχει καποια ελπιδα να ειναι ανοιχτος και του χρονου.Αλλιως, ειτε κατω ειτε πανω απο την Εγνατια , ο κοσμος που εδινε χαλαρα 15 και 18 eur / κεφαλι για μακαρονια , εχει πλεον εξαφανιστει απο την πιατσα..
Μπράβο Max! Ότι έλεγα να το προτείνω.Λοιπόν πρόκειται για μικροσκοπική ιταλική παστερία πολύ καλαίσθητη,με μικρή κάρτα ζυμαρικών που μαγειρεύονται ανα μερίδα ακριβώς μπροστά σου και είναι νόστιμα και φτηνά! Υπάρχουν κάποια πιάτα ημέρας και φρέσκιες σαλάτες. Ελληνικά,Ιταλικά κρασιά και μπύρες.Ο πολυπράγμων αλλά γκρινιάρης ιδιοκτήτης σκέφτεται να μετακομίσει το μαγαζί, καθώς η φοιτητογειτονιά προτιμά πιτόγυρο παρά ταλιατέλες και να πάει κάτω απο την Εγνατία. Οπότε μάλλον αντίο φτήνια!