Β [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Bar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΛεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου 2, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Το Βήτα, Β(Βήτα), Vita, Bita, Beta, Βυζαντινό Μουσείο, B Museum, #brunch
Άνοιξε2004
Έκλεισε31 Δεκεμβρίου 2023
Πρόσθετες πληροφορίες:
Καφέ-bar-εστιατόριο μέσα στο Βυζαντινό Μουσείο (κτίριο σχεδιασμένο από τον Κυριάκο Κρόκο).

Ξεκίνησε τη λειτουργία του την άνοιξη του 2006 από την Χρύσα Κονιόρδου (που επιμελείται τις γεύσεις) και τον Άγγελο Σιούγκαρη.

Η εσωτερική διακόσμηση είναι της διακοσμήτριας Αμαλίας Σαλίκα.

Πηγές: status.gr, nline.gr.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έχω πάει Ιούνιο 2010 & Απρίλιο 2012 & Δεκέμβριο 2015.
  • Πολύ ωραίος εξωτερικός χώρος δίπλα σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης. Μουσική lounge. Ανάμεικτος κόσμος, προς το κυριλέ.
  • Μου έχει τύχει από αρκετά καλή εξυπηρέτηση, σε πιο μέτρια.
  • Τα περισσότερα πιάτα είναι αρκετά καλά και περιποιημένα. Σαν μια πρώτη εντύπωση, τα θαλασσινά και τα κρεατικά μου φαίνονται αρκετά καλά, ζυμαρικά δεν έχω δοκιμάσει, ενώ τα γλυκά είναι απλώς οκ. Γενικά το μενού έχει λίγα πιάτα και με αρκετές ιταλικές αναφορές.
  • Οι τιμές είναι σίγουρα πολύ ακριβές για το 90% του πληθυσμού, αλλά αν έχεις μια οικονομική άνεση αξίζει. Ενδεικτικά οι τιμές των ορεκτικών κυμαίνονται από 9€ μέχρι 16€, τα θαλασσινά και κρεατικά 14€ μέχρι 34€ και τα ζυμαρικά από 10€ μέχρι 16€ (τιμές Ιουνίου 2010).
Συμπερασματικά, θετική εντύπωση στο σύνολο για εστιατόριο.

Εικόνες (47)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Ψαρονέφρι σοτέ γεμιστό με μετσοβόνε, με συνοδεία ριζότο λεμονιού (μια χαρά)
[εικόνα]
Ραβιόλι με πορτσίνι και τρούφα (πολύ καλά)
[εικόνα]
Βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και won ton με κατσικίσιο τυρί (καλή, λίγο αλμυρή)
[εικόνα]
Ριζότο μυρωδικών με χτένια σωτέ μαριναρισμένα με σκόρδο και κάρυ
[εικόνα]
Σολομός teriyaki, μαύρο ρύζι και μουσλίν ταραμά wasabi
[εικόνα]
Φάβα με καλαμάρι
[εικόνα]
Καλωσόρισμα: μελιτζανοσαλάτα με βουβαλίσια μοτσαρέλα
[εικόνα]
"Ταρτάρ από φρέσκο ψάρι ημέρας με αρωματικά βότανα" (εξαιρετικό)
[εικόνα]
"Λαβράκι ψητό με ριζότο, αυγοτάραχο και πράσινα σπαράγγια" (οκ)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα: πατέ πάπιας (καλό)
[εικόνα]
Σολομός ψητός teriyaki, μαύρο ρύζι, μουσλίν ταραμά wasabi
[εικόνα]
Λαβράκι ψητό με ριζότο, αυγοτάραχο και πράσινα σπαράγγια
[εικόνα]
Χτένια σοτέ με σπανάκι, καραμελωμένο αντίβ και σάλτσα μαύρης τρούφας
[εικόνα]
Βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με wonton κατσικίσιου τυριού, μέλι και σουσάμι
[εικόνα]
Φάβα με φρέσκο καλαμάρι και πέστο
[εικόνα]
Σπαγγέτι με φρέσκα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, κυδώνια)
[εικόνα]
Σολομός teriyaki
[εικόνα]
Καλωσόρισμα σεφ: μανούρι με παπαρουνόσπορο
[εικόνα]
Βελουτέ λαχανικών
[εικόνα]
Entrecote από μοσχάρι
[εικόνα]
Ψητό κοτόπουλο με αρωματικά, πατάτες και λαχανικά (μέτριο)
[εικόνα]
Χοιρινό φιλέτο με γραβιέρα και μπεϊκον και πουρές πατάτας (μέτριο)
[εικόνα]
Ριζότο με μανιτάρια και τρούφα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Λαβράκι με πουρέ μελιτζάνας (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γλυκό semmifreddo al caffe (αδιάφορο)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Αύγουστος 2013)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Αύγουστος 2013)
[εικόνα]
Μοσχάρι φιλέτο με foie gras (μαγεία!)
[εικόνα]
Μαλώ σοκολάτας (οκ)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα σκοπελίτικη σπανακόπιτα
[εικόνα]
Amuse bouche (μανιταρόσουπα)
[εικόνα]
Σολομός teriyaki (τον έχουν χαλάσει)
[εικόνα]
Ποικιλία σαλάτας & ορεκτικών
[εικόνα]
Μπακαλιάρος
[εικόνα]
Λαυράκι & πουρές μελιτζάνας
[εικόνα]
Τάρτα σοκολάτας
[εικόνα]
Τάρτα λεμονιού (καλούτσικη)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα/welcome σφυρίδα (καλό)
[εικόνα]
Κοτόπουλο
[εικόνα]
Φρέσκα ραβιόλι με γαρίδες
[εικόνα]
Σολομός
[εικόνα]
Λαβράκι με γαρίδες (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ορεκτικό χταπόδι με μελιτζάνα και τυρί (πολύ νόστιμο)

Κατάλογος (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2020: σελίδα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2020: σελίδα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2020: σελίδα 1/3

Σxόλια (51)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
thess80
Απόσπασμα ανακοίνωσης της επιχείρησης "Γρηγόρης", αναφορικά με το εστιατόριο:
"Συγκεκριμένα, για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για το εστιατόριο του Βυζαντινού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη, ενημερώνουμε ότι έχουν γίνει πολλές επαφές με το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας και σε όλες εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από αυτή την επιχείρηση. Ζήτησε μόνο να παραμείνει έως τις 7 Οκτωβρίου για να ολοκληρώσει κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, το οποίο και δεχτήκαμε. Αυτά είναι τα γεγονότα."

Ολόκληρη η ανακοίνωση στο παρακάτω link:
https://www.newsit.gr/ellada/3-mythoi-kai-i-alitheia-gia-tous-xorous-estiasis-ton-mouseion/3876583/
OBERON
Η "Γρηγόρης" θα κάνει κυλικεία (έτσι πρέπει) για τους επισκέπτες των μουσείων, αλλά και θα υπενοικιάσει πολλούς χώρους σε επιχειρηματίες, δηλ. μπορεί το Β να συνεχίσει να υπάρχει
Ουαλός
Τώρα βέβαια πως γίνεται ένας τέτοιος μεγάλος και ξεκάθαρα "εστιατορικός" χώρος να μετατραπεί σε ταχυφαγείο-καφέ, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο...
ταβερνοαλάνι
Σύμφωνα με το facebook τους ο Γρηγόρης τσίμπησε τα αναψυκτήρια των περισσότερων μουσείων.
Nic
Επίσκεψη μέσα Δεκεμβρίου, στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος ήταν αρκετά ευχάριστος και ζεστός. Το σέρβις σε αντίθεση με προηγούμενα σχόλια ήταν ευγενικό και άμεσο, αλλά αυτό ίσως οφείλετο και στο γεγονός ότι ήταν εταιρικό δείπνο 40 ατόμων, οπότε δεδομένα η προσοχή τους ήταν στραμμένη στα τραπέζια μας.
Το μενού ήταν στάνταρ, ως εξής:
-Βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και won ton με κατσικίσιο τυρί - καλή, αλλά νομίζω το αλάτι ξέφυγε λίγο
-Ραβιόλι με πορτσίνι και τρούφα - πολύ καλά
-Ψαρονέφρι σοτέ γεμιστό με μετσοβόνε, με συνοδεία ριζότο λεμονιού - μια χαρά, ζουμερό το κρέας και ιδιαίτερο το ριζότο με την ένταση του λεμονιού
-Κροκάν σοκολάτας caramelia - νόστιμο, αλλά πολύ μεγάλη μερίδα που ξεπερνούσε τα όρια του λιγωτικού
Στο κυρίως, υπήρχε και η επιλογή για λαβράκι σοτέ με κρούστα λεμονιού, πουρέ σελινόριζας, λαχανικά και beurre blanc, για το οποίο άκουσα καλά λόγια.
Γευστικά σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος, παρόλα αυτά επειδή δε γνωρίζω το κόστος κατ' άτομο, δεν μπορώ να κρίνω το value for money του πράγματος.
Γιαντράνκα
Πολύ πρόσφατη επίσκεψη στην όμορφη αυλή.
Το σέρβις με προβλήματα: ενώ ήμασταν ελάχιστα τραπέζια χρειάστηκε να ψάξουμε σερβιτόρο 2-3 φορές (υποδοχή, παραγγελία, τουαλέτα) ενώ παρατηρήθηκαν ανοργανωσιές και αρρυθμίες.
Πάμε τώρα στο μενού, το οποίο ήταν το ίδιο και σχεδόν απαράλλαχτο με αυτό που θυμόμουν στην τελευταία μου επίσκεψη των τελών του 2015, και δεν το λες και μεγάλο. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα σημάδι στασιμότητας για ένα μαγαζί που θέλει να πλασάρεται ως καλό (ότι και αν σημαίνει αυτό) και δείχνει, πιότερο, λογική ταβέρνας.
Αδιάφορο καλωσόρισμα με μελιτζάνα και σφαίρα βουβαλίσιας μοτσαρέλας.
Φάβα με καλαμάρι και βινεγκρέτ από το μελάνι του: καλή η φάβα με έντονη λεμονάτη γεύση, το κτψ καλαμάρι όμως σκληρό και δυσμάσητο.
Ριζότο μυρωδικών με χτένια σωτέ μαριναρισμένα με σκόρδο και κάρυ: καλό αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, περισσότερο επρόκειτο ένα ριζότο με πέστο βασιλικού, ενώ το κάρυ "ακουγόταν" ελάχιστα στα δύο χτένια του πιάτου.
Σολομός teriyaki, μαύρο ρύζι και μουσλίν ταραμά wasabi: νόστιμος και τρυφερός ο σολομός, ωστόσο την teriyaki οn top θα την χαρακτήριζα κάπως χονδροειδή γευστικά, το wasabi μόνο χρωματικά έβγαινε, το μαύρο ρύζι από την άλλη νόστιμο και με ταιριαστή υφή.
Τα ανωτέρω έναντι 69 ευρώ, τα οποία τα θεωρώ πολλά για την εμπειρία.
Αν λοιπόν το μαγαζί δεν προσαρμοστεί στον ανταγωνισμό, δεν ανανεώσει γευστικά τον κατάλογο, δεν αναλάβει νέες γευστικές προκλήσεις, τότε δεν θα το περισώσει ούτε η ωραία του αυλή, ούτε ότι είναι σε μουσείο (παρακαλώ, ας μη γίνονται συγκρίσεις με αντίστοιχα εστιατόρια σε μουσεία της πόλης των Αθηνών), αλλά θα το φάει η μαρμάγκα.
Jørgen
Απ' τα εστιατόρια πολύ καλού επιπέδου, διαχρονικά. Στην τελευταία επίσκεψη μετά απο χρόνια, το περιβάλλον παραμένει σε πολύ ωραία επίπεδα, ειδικά στον εξωτερικό χώρο (οι τουαλέτες υστερούν λίγο). To σέρβις είναι πράγματι λίγο σνόμπ/ψυχρό, αλλά όχι σε ενοχλητικά επίπεδα. Κουβέρ πολύ καλό, με φρεσκοψημένη ποικιλία ψωμιών. Σαλάτα μανιταρίων φρέσκια, πολύ ισορροπημένες γεύσεις, αλλά η ποσότητα είναι οριακά για ατομική μερίδα. Κριθαρότο με γαρίδες εξαιρετικό (στα 2-3 καλύτερα που έχω φάει) και με λίγο πιο νορμάλ μερίδα. Μαζί με κρασί γύρω στα 50, τιμή που σίγουρα είναι υψηλή, αλλά ως γευστική εμπειρία το αξίζει μιά στο τόσο.
timos zisis
επισκεψη πριν λιγο καιρο στον ομολογουμενως ομορφο χωρο. υπηρχε πρβλημα τοσο στην υποδοχη οσο και στις κρατησεις πραγμα απαραδεκτο για το υφος που πουλαει το μαγαζι. το προσωπικο ετσι κι ετσι. αλλοι ευγενικοι αλλοι λιγο "ψωνισμενοι".
δοκιμασαμε ενα ταρταρ λαυρακι που ηταν καταπληκτικο και απο κει και περα ολα πολυ μετρια. ριζοτο με γκοργκοντζολα και προσουτο πολυ φτωχο (τη γκοργκοντζολα δεν την καταλαβαμε!), σολομος τεριγιακι οκ κι ενα λαβρακι με καπνιστη μελιτζανα οκ. μαζι με ενα μπουκαλι κρασι γυρω στα 100€. σημειωση το κρασι το βαζουν σε σαμπανιερες κοινοχρηστες μακρια απο τα τραπεζια κι επρεπε καθε φορα να τους ψαχνουμε ωστε να μας γεμισουν το ποτηρι. για τα λεφτα που ζητανε δεν νομιζω να το επισκεφτω ξανα, υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες
Βικτωρ Τ.
Ωραια αυλη,ρομαντικος φωτισμος,αναλογη μουσικη.Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο.Γαλλικη σαλατα με γκοργκοντζολα και καρυδι δροσεη πολυ καλη,καλαμαρι με πεστο βασιλικου και αβοκαντο οκ(θα προτιμουσα τρυφεροτερο το καλαμαρι και με καλυτερο δεσιμο με το πεστο),γιλετο λαυρακι με πουρε μελιτζανας πολυ καλο,παπαρδελες με γαριδες πολυ καλες,1 μπουκαλι λευκο κρασι Αδολη γη του Αντωνοπουλου καλο με λογικη τιμη,ταρτα λεμονιου πολυ καλη=92 ευρω
βιβλιοφάγος
Πρόσφατη επίσκεψη με θετικές εντυπώσεις, αν και δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη λόγω του οτι βρεθήκαμε εκεί για κρασί. Μαζί με τη φιάλη (Μαλαγουζιά απο Δράμα-δεν θυμάμαι ακριβώς την ετικέτα), πήραμε κι ένα συνοδευτικό πιάτο ορεκτικών που είχε φλογέρες παρμεζάνας (καλό), γαρίδες (δεν τρώω λόγω αλλεργίας αλλά ο φίλος που τις έφαγε του άρεσαν), camembeurt παναρισμένο (εξαιρετικό) και σουβλάκι σολομού (πολύ καλό). Περιβάλλον άψογο και προσωπικό ταχύ, χαμογελαστό και ευγενέστατο. Στο τέλος δοκιμάστηκε και cheesecake μανταρίνιού (εξαιρετικό). Για τις τιμές δεν έχω άποψη διότι ήταν επαγγελματικό κέρασμα. Θα πήγαινα οπωσδήποτε και για κανονικό γεύμα..
Panucci
Πρώτη επίσκεψη στο Β. Ο εξωτερικός χώρος είναι πολύ ευχάριστος-ατμοσφαιρικός-ρομαντικός οπότε ενδείκνυται για ανάλογες περιστάσεις.

Το service είναι επαγγελματικό και αποτελεσματικό.

Στο φαγητό τώρα:
Σαλάτες(ελληνική και σπανάκι-μαρούλι) απλώς ΟΚ.
Ριζότο μανιταριών πολύ καλό.
Φλογέρες παρμεζάνας αδιάφορες.
Φιλέτο μοσχαρίσιο με φουα γκρα εξαιρετικό και ψημένο όπως ζητήθηκε.
Γλυκά (μηλόπιτα-σουφλέ σοκολάτας-μιλφειγ) αδιάφορα.

Θεωρώ πως είναι απο τα πιο προσεγμένα εστιατόρια της πόλης.
Στο σύνολο το πρόσημο είναι θετικό και θα ξαναπήγαινα άνετα.
Veyron
Καλωσορισμα, πατάτα ραγου ψητή με sauce μπλε τυρι κ γυρισμένο καροτο, αρκετα καλό. Παπαρδελες με γαριδες πολύ καλα, είχε κ λαιμ μεσα που μου αρεσε. Το λαυρακι με ριζοτο επισης καλό.
Γιαντράνκα
Καλωσόρισμα μανούρι με παπαρουνόσπορο οκ-όχι κάτι συνταρακτικό, βελουτέ λαχανικών καλή αλλά θα μπορούσε να την βρει κανείς και αλλού (π.χ. η βελουτέ του mia feta είναι κλάσεις ανώτερη), η φάβα με το καλαμάρι και το πέστο ενδιαφέρουσα, ειδικά το καλαμάρι ήταν τρυφερότατο, τα σπαγγέτι με φρέσκα θαλασσινά εξαιρετικά, και ο σολομός πολύ καλός. Βγαίνει περίπου 30 ευρώ/άτομο με ποτήρι κρασί, θεωρώ ότι έχει μεν καλή κουζίνα, αλλά οι τιμές ορισμένων πιάτων δεν ανταποκρίνονται απόλυτα στο γευστικό/αισθητικό αποτέλεσμα που το κόστος τους θα επέβαλλε. Ο χώρος για μένα οκ, θαμώνες μεσηλίκων κυρίως. Καλή επιλογή συνεπώς, με την επισήμανση που ανωτέρω έκανα.
Veyron
Ταλιατέλες βουτύρου με κρέας κ burger με μπλε τυρι και τα δυο πολύ καλα. (ταλιατέλες και τηγανιτες πατατες τελεια) (το μπιφτεκι πολύ χοντρο αλλά πρεπει να ειχε ψωμί μέσα)

amuse bouche tartare σολομου πολυ καλό.

moelleux σοκολατας παρα πολύ καλο.

Σε γενικές γραμμές μου αρεσαν όλα, και το κρασι σε ποτήρι σερβιρισμένο σε σωστή θερμοκρασία κ το σερβις ευγενικό. Το μόνο ''αρνητικό'' οτι τα ψωμάκια αυτην την φορα δεν ηταν ζεστα.
Veyron
Μετά απο πολλές επισκέψεις.

Τα μενού στα 15-20-25 είναι καλή επιλογή και μάλλον συμφέρουσα.

Φιλέτο κοτόπουλο καλό και ζουμερό. Ψαρονέφρι καλό, όπως και το λαυρακι και ο σολωμός. Την τελευταία φορα πήρα entrecote με hollandaise, σπαραγγια και πατάτες. Η ολλαντεζ παρα πολυ καλή αλλά το μοσχάρι λεπτοκομένο και παραψημένο στα 24 ευρω.

Από γλυκά, το semifreddo al cafe πολυ καλό, crepes suzettes καλές (δεν έχω πετύχει αλλού στην πόλη, εκτως ίσως απο το clochard).

Ωραία ζεστα ψωμάκια ψημένα στην πέτρα όπως λένε απλα ή με ελία.
Eowyn
θα σχολιάσω για το θέμα των τουαλετών:
μου είχαν κάνει πολύ καλή εντύπωση, καθώς είναι πολύ αφαιρετικές: κυριαρχεί παντου το λευκό μάρμαρο, τόσο στο πάτωμα όσο και στους τοίχους και υπάρχει πάντα ένα μπουκέτο με φρέσκα λουλούδια. δεν τις έχω πετύχει ποτέ βρώμικες αλλά δυστυχώς έχουν πολλές φορές δυσάρεστη μυρωδιά, η οποία όμως οφείλεται στον σχεδιασμό της αποχέτευσης συναρτήσει της διευθυνσης του αέρα (μη γελάτε, ισχύει)...
zaknafein
Σημερινή επίσκεψη στο Β.Πολύ όμορφος χώρος.Είχε περισσότερο κόσμο μέσα από οτι περίμενα για να πώ την αλήθεια.
Παραγγείλαμε:
-Σπιτικό λαζάνι γεμιστό με κοτόπουλο και μπέϊκον (καλό και πολύ μεγάλη ποσότητα!! μου έκανε εντύπωση η ποσότητα για ορεκτικό)
- Σαλάτα Τρυφερό σπανάκι, ψητές πιπεριές, ζεστό κατσικίσιο τυρί σεβρ, μπέικον, αυγό (πολύ καλή, αν και τώρα που το σκέφτομαι σαν να μην πολυείδα τις ψητές πιπεριές.Πάντως καλή σαλάτα)
-Κυρίως Ψητό αρνάκι στη γάστρα, πουρές πατάτας (πολύ καλό, έλιωνε στο στόμα το αρνάκι χώρις ίχνος μυρωδιάς που ενοχλεί κάποιους)
-Κυρίως Εntrecôte από μοσχαράκι γάλακτος, πράσινα σπαράγγια και σως ολλαντέζ (Επίσης πολύ καλό και σωστά ψημένο)
-Γλυκά Κροκάν σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού και παγωτό (εμένα προσωπικά δεν με τρέλανε...)
-Κρεπ σουζέτ με παγωτό και ξύσμα πορτοκάλι (πολύ καλό και αρκετά ελαφρύ για να τελειώσεις ευχάριστα το γεύμα σου)
Μαζί με μπουκάλι κρασί και 2 διπλά εσπρεσάκια γύρω στα 120 ευρώ ο λογαριασμός. Δεν το λές βέβαια και φθηνό, άλλα ήταν ιδιαίτερη η περίσταση.

Από το μενού μας πληροφόρησαν οτι έλειπαν τα πιάτα με φουα γκρα και με σφηρίδα...τα οποία τυγχάνει να είναι και τα πιο ακριβά.Τυχαίο;Μάλλον σημάδι κρίσης
Οι σερβιτόροι ευγενικοί και το service γενικά πολύ καλό.
Αρνητική εντύπωση μου έκαναν πάντως οι τουαλέτες, οι οποίες ήταν ένα χάλι και μισό.Φαντάζομαι οτι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ανήκουν στο μουσείο και όχι αποκλειστικά στο εστιατόριο, αλλά δεν ταιριάζουν καθόλου με την εικόνα του μαγαζιού.
AG
Χθεσινή επίσκεψη μας άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα:
Φαγητό:
*πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα και κατίκι (καλή)
*σαλάτα κομποζέ "β"-μούφα
*καλαμάρι με πουρέ μελιτζάνας και ρόκα (οκ)
*από κυρίως, το λαβράκι και ο μπακαλιάρος ήταν καλά, o σολομός μέτριος.
*creme brulee - ΘΕΙΚΗ!

Service: επαγγελματικό, διατηρεί πολύ καλά επίπεδα.

Τιμές: εδώ είναι που τα χαλάμε καθώς παρατήρησα μια μικρή αύξηση στον κατάλογο σε σχέση με τον Σεπτέμβρη που το είχα επισκεφθεί τελευταία φορά. 3 άτομα με 3 course έκαστος, 1 φιάλη κρασί στα 170 ευρώ. Για τέτοιες εποχές, δεν ξέρω με ποιά λογική εμμένει σε τόσο υψηλές τιμές. Εντάξει δεν δουλεύει δα και τόσο ακριβά υλικά (π.χ. το καλαμάρι, και τα ψαρικά δεν ήταν φρέσκα), για να πείς "οκ"...

Μακάρι να αντέξει, γιατί-όπως έχω προαναφέρει-είναι από τα καλύτερα πραγματικά αξιπρεπή εστιατόρια στην πόλη που μπορείς να γευματίσεις επαγγελματικά/ρομαντικά/οικογενειακά/επετειακά-αλλά το κόβω κομμάτι δύσκολο...
Μαρία
Η ποιότητα του φαγητού εξαιρετική!
το ριζότο μανιταριών απλά τέλειο!
η σαλάτα με κοτόπουλο καλή!μια ένσταση στο γλυκό...
πήραμε μιλφέιγ και οι φραουλίτσες ήταν ελαφρώς άγουρες και ξινούτσικες οπότε χαλούσαν την υπόλοιπη γεύση!
Η εξυπηρέτηση άριστη και πολύ ευδιάθετη!
οι τιμές βέβαια είναι υψηλές αλλά ανταποκρίνονται στην ποιότητα!
marilena
δεν ξέρω σε πόσες γραμμές μπορώ να εκφράσω τη γνώμη για το συγκεκριμένο εστιατόριο...κάποτε μου είπαν οτι είμαστε οτι τρωμε...λοίπον μετά απο αυτό πιστεύω οτι οταν τρως σε ενα τέτοιο εστιατόριο με βασικά χαρακτηριστικά του την άριστη κουζίνα και αύτο τον απλό αλλα και σύνθετο περιβάλλον με το προσεγμένο στησιμο του τραπεζιού, με τα ωραία λουλούδια, με τη καθε λεπτομέρια στο σαλόνι του η οποία δεν βαρένει το χώρο του..αυτο που μου έκανε εντυπωση στο β είναι ο συνδιασμός του γκουρμέ με τις μεγάλες ποσοτητες..το β είναι θέμα επιλογής και δεν νομίζω οτι είναι θέμα τιμής.. αν κάποιος θελει κάτι πιο οικονομικό μπορεί να φάει και σουβλάκι στο χέρι...και όχι ενα πλήρες φρέσκο πιάτο απο το β..
AG
Ξαναεπισκεφθήκαμε το B μετά από αρκετό καιρό και διαπιστώσαμε τις εξής αλλαγές:
*Τα ραβιόλια με τις γαρίδες πλέον δεν είναι χειροποίητα αλλά χρησιμοποιούν αυτά που βρίσκεις στον Βασιλόπουλο συσκευασμένα.
*το μιλφείγ τους το χάλασαν, το φύλλο καθόλου τραγανό και πολύ λιγότερη κρέμα.
*το ψήσιμο στα φιλέτα δεν έχει την μαστοριά άλλων εστιατορίων(βλ.maredo π.χ.)

Ωστόσο,σε γενικές γραμμές το εστιατόριο παραμένει ένα από τα καλύτερα της πόλης, ο χώρος στο αίθριο έξω είναι πολύ ατμοσφαιρικός, το service επανήλθε στα καλά του, όσο για τις τιμές τώρα-220 ευρώ για 3 άτομα (3aperitif,2ορεκτικά,3κυρίως,3γλυκά,1 φιάλη κρασί).
ελσα
πηγα κ εγω στο Β αν κ ειχα ενδοιασμους.Ο χωρος καλουτσικος,μοντερνος,πολυ ζεστη κ οι ανεμιστηρες εμποδιζαν αν καθοσουν σε συγκεκριμενα τραπεζια.Τα πιατα οπως αναφερει ο Iguana στις τιμες.Αμπελοσαρμαδακια πολυ καλα με δροσιστικο ντιπ γιαουρτι κ δυοσμο,χοιρινι με καπνιστο τυρι Μετσοβου κ ριζοτο λεμονι ηταν πολυ καλα κ χορταστικα.Σολωμος με ψητα λαχανικα κ σαλτσα τεριγιακι επισης πολυ καλα (ισως ειχε πολυ σαλτσα κ αυτο ηταν λιγο αρνητικο) κ φανταστικο σουφλε σοκολατας που το ετοιμαζει εκεινη την ωρα οπως πρεπει!Ειχε ελληνικη κουζινα μ ενα αγγιγμα γκουρμε πολυ καλο.Η εξυπηρετηση καλη αν κ οπως λεει ενας φιλος το να σου γεμιζουν συνεχεια το ποτηρι δεν το θεωρω πολυτελεια.Ειχαμε μια πολυ εξηπηρετικη σερβιτορα,με το παρακαλω αρχιζε να μιλαει,με το παρακαλω τελειωνε!Σε γενικες γραμμες καλα ηταν.Δεν μου αρεσε πολυ η μουσικη που ηταν ξεπερασμενη lounge αλλα θα ξαναπηγαινα μετα απο 6-8μηνες ετσι για αλλαγη.Τιμη...91ευρω 2 ατομα με μπουκαλι κρασι 20ευρω κ κατι καταπληκτικα ελαιοψωμακια(4) στα 3,60.α..επισης δεν χρεωναν το νερο που επινες...αυτα!
μαμουνι
Θα συμφωνησω με τον Πετρος σε ολα . Εκτος απο τους επαγγελματιες σερβιτορους μονο 2 μου φανηκαν επαγγελματιες !
iguana
Πήγα για δεύτερη φορά μετά από ένα χρόνο.Πρέπει να έγινε ριζική αλλαγή του μενού, πιο λαϊκά πιάτα (τύπου σουτζουκάκια,μπεργκερ κτλ) και λιγότερα ψαρικά. Οι τιμές μου φάνηκαν να μειώθηκαν το κρέας από 10 - 20 ευρώ , σπαγγέτι από 8-14 κλτ. Δοκίμασα μια εκπληκτική σαλάτα με σπανάκι και ψαρονέφρι το οποίο δεν σου γεμίζει το μάτι βλέποντας το αλλά όταν το δοκίμασα τα ξέχασα όλα. Πήραμε και γλυκά τα οποία ήταν ολοφρεσκα και πάρα πολυ καλά. Γενικά το φαγητό ήταν εξαιρετικό. Το σέρβις είχε αρκετή καθυστέρηση αλλά ήταν σαββατο μεσημέρι και το μαγαζί ήταν σχεδόν γεμάτο οπότε το δικαιολογώ εν μέρη. Είναι ένα ακριβό μαγαζί στο οποίο δεν μπορέις να πηγαίνεις συχνά αλλά νομίζω ότι κάνει προσπάθεια να γίνει πιο προσιτό. Και στην τελική ίσως να προτιμώ να πάω μια φορά στο β και να δώσω 25 ευρω πάρα σε ένα αρπακολάδικο 2 φορές και να δώσω από 15.
Πετρος
Καλη κουζινα,καλο σερβις και νομιζω λογικες τιμες για αυτο που προσφερει.Το οτι ο Θεσσαλονικιος εχει συνηθισει να πληρωνει 10-15 ευρω το ατομο,εχει να κανει ακριβως με το γεγονος πως τα μαγαζια με τετοιου επιπεδου φαγητο ειναι πραγματικα μετρημενα.Οχι πως ηταν καποια συγκλονιστικη εμπειρια,αλλα πώς να το κανουμε,δεν μπορουμε να συγκρινουμε ενα μαγαζι που πληρωνει επαγγελματιες σερβιτορους,μαγειρους κτλ με το μαγαζι της Αθωνος οπου σερβιρει ο καθε τυχαιος και μαγειρευει η θεια που κανει και τη λαντζα και στο κλεισιμο καθαριζει και την τουαλετα.Θα συμφωνησω με το ταβερνοαλανι στο θεμα της μουσικης,ηταν λιγο ακυρη...
AG
Τελευταία το service έχει αρχίσει φθίνουσα πορεία....θα είναι κρίμα αμα συνεχίσει έτσι, διότι ήταν από τα θετικά στοιχεία του εστιατορίου!
Βικτωρ Τ.
Σωστα εκτελεσμενες συνταγες εδιναν ενα νοστιμο αποτελεσμα που ομως δεν απογειωνε.Το σερβις αποτελεσματικο.Το κοστος λογικο για αυτο που προσφερε
Πόλυ
Από το τελευταίο σχόλιο, 26/03/10, θα πρέπει να έχει αλλάξει το προσωπικό, γιατί σχηματίσαμε την χειρότερη εντύπωση σχετικά με το σέρβις! Πήγαμε το μεσημέρι της Κυριακής 09 Μαϊου για καφέ και σνάκ. Ένα άτομο της παρέας ζήτησε μαύρη ζάχαρη για τον καφέ του που θα την περίμενε ακόμη αν δεν πήγαινε η ίδια να την πάρει!! Στο μεταξύ ο καφές κρύωσε φυσικά. Μας έφεραν έναν καφέ που δεν παραγγείλαμε, την μπύρα που παραγγείλαμε την έφεραν δεύτερη φορά και έφεραν μια μηλόπιτα που προορίζονταν για αλλού! Όταν ζητήσαμε να μας φέρουν νερό, έφεραν 2 ποτήρια για 7 άτομα! Και αυτό δεν συνέβη μόνο στο δικό μας τραπέζι. Είδα, τουλάχιστον, 3 φορές γκαρσόν να πηγαίνει παραγγελία και να γυρίζει πίσω γιατί ήταν λάθος. Δεν νοείται να μην έχει το κάθε γκαρσόν συγκεκριμένα τραπέζια να εξυπηρετεί και να έρχονται όλοι σε όλα (ήρθαν τουλάχιστον 5 στο δικό μας). Κατά τα άλλα είναι ένας πολύ όμορφος χώρος για να απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου ήρεμα. Έχω ακούσει ότι το φαγητό είναι πολύ καλό αλλά ακριβό. Επίσης όταν και στην συνοικιακή καφετερία ο καφές συνοδεύεται από ένα κουλουράκι, θα περίμενα από ένα καφέ σαν το Β να προσφέρει τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο της κατηγορίας του και όχι το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ!
chris4
Μάλλον το καλύτερο από άποψη χώρου και service εστιατόριο της πόλης. Φαγητό εξαιρετικο με μενού, που ανανεώνεται τακτικά. Οι τιμές είναι όντως ακριβές, ενώ μες τα αρνητικά του βάζω και το ότι κάποια πιάτα πραγματικά επιτυχημένα βγαίνουν από το μενού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για χάρη της ανανέωσης
Το προήγουμενο Σάββατο το τιμήσαμε.Το σέρβις υποδειγματικό,ο χώρος λιτός και υψηλής αισθητικής.Τα πιάτα του(με έμφαση στο ψάρι)είναι όλα προσεγμένα και νόστιμα.Είναι όμως πάρα πολύ ακριβά.Την ακρίβεια αυτή θα τη δικαιολογούσα εάν είχαν τεράστια κάβα,σομελιέ και πιάτα που απαιτούν εξωτικά προϊόντα ,αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Για παράδειγμα το "γουρουνόπουλο με πουρέ λαχανικών" ήταν παντσέτα-καλομαγειρεμένη βέβαια-με πουρέ και δύο δαμάσκηνα.Τιμή 18 ευρώ.Θεωρώ πώς εάν δεν στεγαζόταν στο υπέροχο κτήριο του Βυζαντινού μουσείου και δεν απευθυνόταν κατά κύριο λόγο σε άτομα που θεωρούν δείγμα "γκλαμουριάς" να τρώνε σε εστιατόρια μουσείων (που ποτέ δεν τα επισκέπτονται) και παρέμενε τόσο ακριβό θα είχε κλείσει.Εάν πάλι η ιδιοκτησία καταλάβει πως τα υπόλοιπα φιλέτα θα πρέπει να τα φτιάξει από πολύ ισχνές αγελάδες (γιατί μόνο τέτοιες θα υπάρχουν σε λίγο) και μειώσει τις τιμές θα μπορούσα να το θεωρώ ένα από τα καλύτερα της πόλης.
dmtls
Εξαιρετικό εστιατόριο, λιτό και με αίτημα αισθητικής. Μικρή σχετικά [και δυστυχώς αρκετά σπάνια ανανεούμενη] κάρτα φαγητών με έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά σε βάρος των κρεατικών και των 'βαρύτερων' πιάτων. Ικανοποιητική κάρτα κρασιών και άψογο σέρβις. Το αίθριο του συστήνεται ανεπιφύλακτα, καιρού φυσικά επιτρέποντος. Να σημειωθεί βεβαιώς ότι οι τιμές του είναι αρκετά ανεβασμένες.
Luc
Καλό αλλά ακριβό. Δεν θα έλεγα οτι χορταίνεις με τις μερίδες του αλλά τα φαγητά είναι πολύ νόστιμα. Πολύ ευγενική η εξυπηρέτηση, χωρίς καθυστέρηση. Τείνει να μαζεύει κόσμο σχετικά μεγάλης ηλικίας. Εξαιρετική η απόφαση για την απαγόρευση του καπνίσματος!
Δημήτρης
Πήγα κι εγώ για πρώτη φορά πριν λίγες ημέρες στο Β. Η κάρτα νομίζω ότι χρειάζεται ανανέωση, αλλά αυτά που δοκιμάσαμε ήταν πολύ ωραία, εκτός από το γουρουνόπουλο που παρήγγειλα εγώ (άτυχος!!!) που ήταν απλώς αδιάφορο. Το σέρβις και το περιβάλλον καταπληκτικά. Αρκετά ακριβό από την άλλη... Με δυσκολία θα ξαναπήγαινα σύντομα πάντως.
AG
πηγα αρκετές φορές από το καλοκαίρι (και στο αίθριο&στο μέσα). Ο κατάλογός του υστερεί σε κρεατικά-για εστιατόριο τέτοιας κλασης. Εχει ενημερωμένη λίστα κρασιών όπως και πολύ καλά ορεκτικά και επιδόρπια (τα γιαπράκια και οι φλογέρες παρμεζάνας είναι τέλειες όπως επίσης και το σουφλέ σοκολάτας και οι κρέπες "σουζετ"). Το σέρβις είναι από τα καλύτερα στην πόλη όσον αφορά ευγένια-εξυπηρετικότητα-διακριτικότητα-διάθεση. "αρνητικό", ότι το καπνισμα απαγορεύεται μέσα στο εστιατόριο, αλλά ανάβουν τα σταντ έξω για όσους καπνίζουν κ έτσι το κρύο παλευεται. Τέλος ο κατάλογος μετά από 2 χρόνια νομίζω πώς χρειάζεται ανανέωση.
Τασος
Εκανα και εγω την αποπειρα την Κυριακη το μεσημερι που μας περασε.
Οντως ενα απο τα καλυτερα εστιατορια της πολης.Αψογο σερβις,πολυ καλο φαγητο,οκ λιγο τσιμπημενες τιμες.

Ομως ανασταλτικοτατος παραγοντας οπως ανεφερε και περσυ ο FranciseMe η αναλογια γονεων-παιδιων.Δεν ειναι παιδοτοπος το εστιατοριο.Υπαρχουν ανθρωποι εκει που εχουν την αναγκη να ξεσκασουν να περασουν ομορφα οχι να ακουν τις αγριοφωναρες του εκαστοτε μωρου.
Αν καποιος απο το εστιατοριο μπαινει στο συγκεκριμενο σαιτ παρακαλω να το αναφερει καθως αποτρεπει σε καποιον να γινει θαμωνας.
Nikos
Πολύ καλή επιλογή για μια όμορφη βραδιά με επίσης καλό φαγητό.
Σε κάποια πράγματα βέβαια θα μπορούσε να είναι πιο "φυσιολογικό".
Κουζίνα: 9/10
Περιβάλλον: 8/10
Εξυπηρέτηση: 9/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 8/10.
kristi
το Β ειναι το πιο ωραιο εστιατοριο της Θεσσαλονικης!!!Ειλικρινά το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!Και οι τιμές είναι πολύ λογικές!!Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχει λίγα τραπέζια!

Όσον αφορά το σέρβις δεν συμφωνώ. Πήγα πριν από λίγο καιρό και ήταν άψογο!!!
Nasia
Συμφωνώ απόλυτα με τον if. Είναι ότι καλύτερο έχει να δείξει η πόλη μας για καλό φαγητό σε πολύ περιποιημένο περιβάλλον. Τα φαγητό είναι εξαιρετικό και οι τιμές των κρασιών λογικές. Τα γλυκά τους είναι απλά Θεϊκά!
Τασος
Οταν λετε ακριβες τιμες?Ενα ζευγαρι δηλαδη ποσο θα του βγει αν φαει φυσιολογικα και πιει φυσιολογικα?
vako
πολύ ωραίος χώρος και περιβάλλον, λίγο ενοχλητικό να είναι πάνω από το κεφάλι σου όταν τρώς και αρκετά ακριβό για το φαγητό που προσφέρει. Ναι με καλό το φαγητό αλλά δεν δικαιολογεί την τιμή του.
NikosMichelinJo
Εαν έγραφα αυτό το κείμενο, προ τετραετίας, όταν το "Β" έκανε την είσοδό του στα dine-πράγματα της πόλης, θα ήταν εντελώς διαφορετικό.
Το επισκεπτόμουν 4-6 φορές το μήνα και υπήρχαν όλοι οι λόγοι που προαναφέρθηκαν.
Ευγένεια, ωραία κάρτα και υποδειγματικό σέρβις.
Προσιτή πολυτέλεια και προσοχή στις λεπτομέρειες.

Σήμερα, δεν μπορώ να πω το ίδιο καθώς, πολύ απλά, η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Δεν θα μιλήσω για την αλλαγή προσώπων, στην ιεραρχία τού χώρου, γιατί μπορεί να χαρακτηριστώ εμπαθής.
Θα αναφερθώ όμως στην ανεξήγητη άνοδο, των ήδη αλμυρούτσικων τιμών, μέσα σε μια νύχτα, της τάξης τού 25-30%, χωρίς τίποτε να το δικαιολογεί.

Το "Β" απομυθοποίησε γρήγορα την ύπαρξή του, η κάρτα (όπως μαθαίνω πια, από μακριά) ανανεώνεται κάθε... ποτέ και για "μια φορά στις τόσες" αποτελεί μια όμορφη επιλογή με δυσανάλογα υψηλό κόστος.
ΜΙΧΑΛΗΣ
Απλά πολύ καλό!
Alex
Από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, για πραγματικό fine dining χωρίς περιττές τζιριτζάντζουλες. Η σημασία δίνεται σε αυτά που πραγματικά αξίζουν: το φαγητό και το σέρβις. Η σημασία στη λεπτομέρεια φαίνεται από τον τρόπο σερβιρίσματος, όπου όλες οι κινήσεις των ευγενέστατων σερβιτόρων είναι βγαλμένες από το εγχειρίδιο καλών τρόπων. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Κουζίνα: 9/10
Περιβάλλον: 7/10
Εξυπηρέτηση: 9/10
Σχέση ποιότητας προς τιμή: 9/10.
Franchise Me
Το εστιατόριο Βήτα, βρίσκεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στη Γ Σεπτεμβρίου 2. Η αίθουσα είναι στην πολυτελή αισθητική του Μουσείου και η αυλή του, θα είναι ωραία τις μέρες με λιακάδα. Η ιδιοκτήτρια του, η κυρία Κονιόρδου, έχει ένα από τα καλύτερα catering services στην πόλη και αναλαμβάνει ολοκληρωμένες διοργανώσεις, cocktails και diner parties. Το menu, όχι βέβαια ό,τι έχει κάποια ξεκάθαρη άποψη ή κατεύθυνση, στηρίζεται στα πολυτελή υλικά. (Καραβίδες, αστακός, θαλασσινά, τρούφα)

Το τραπέζι ήταν στρωμένο με ατομικά petit τραπεζομάντηλα και υφασμάτινες πετσέτες. ( Πράγμα που με έκανε να ενθουσιαστώ αναλογιζόμενος την πλήρη έλλειψη τραπεζομάντιλου στο Banquet την προηγούμενη εβδομάδα). Τα ποτήρια του νερού κολονάτα και Schottzwiesel. (Για τη σημασία του ποτηριού θα μιλήσω μια άλλη φορά. Θα πω όμως πως το κατάλληλο ποτήρι δίνει μεγαλειώδη γεύση, ακόμα και στο νερό) Το welcome ήταν εντυπωσιακό. Ραβιόλι αστακού.

Το υπόλοιπο εδώ
http://koparanis.blogspot.com/2009/01/blog-post_26.html
meat-η
Σίγουρη επιλογή για καλό φαγητό και όμορφη βραδιά.
Value for money 8/10
Akis
Πολύ καλό φαγητό, αλλά γενικά δε μου αρέσει να μου σερβίρουν το κρασί. Υποβόσκει μια υποκριτή κυριλέ ατμόσφαιρα...
Γιωργος
Το θέμα δεν είναι πόσο ακριβό είναι, άλλα τι προσφέρει στην τιμή που το πουλάει και σε σχέση με τα άλλα της κατηγορίας του, ίσως έχει την καλύτερη κουζίνα
if
Εξαιρετικο !! Πιστευω το καλυτερο εστιατοριο που διαθετει η πολη μας. Με περιβαλον που σεβεται τον πελατη και με εξαιρετικες γευσεις. Πραγματικα ξερουν να μαγειρευουν. Δεν το βρηκα ακριβο γι΄αυτο που προσφερει. Χαμηλες τιμες στα κρασια !
Aleka
Πολύ καλό φαγητό προσεγμένα πιάτα ωραία ατμοσφαίρα αλλά όντως πολύ ακριβό..
Ελένη
Πολύ καλό και πράγματι ακριβό. Μου αρέσει πολύ ότι στεγάζεται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, ίσως το ωραιότερο δημόσιο κτίριο της πόλης μας. Μου κάνει λίγο και στη μόδα που επικρατεί στο εξωτερικό να διοργανώνονται γεύματα μέσα σε μουσεία (εδώ πρόκειται για αυτόνομο χώρο). Ωραία πιάτα, ωραία ατμόσφαιρα, ωραίος κήπος το καλοκαίρι, τίμιες κρατήσεις, μου αρέσει που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Μ' ενοχλεί που έχει τζάμι πάνω στα τρπέζια.