Delta

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Bar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΛεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2108091288
Διαδίκτυο
Ωράριο18:30-01:00, Δε-Τρ κλειστά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε20 Ιουλίου 2021
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef ο Θάνος Φέσκος (με προϋπηρεσία ως assistant head chef στο Geranium) και στο R&D ο Γιώργος Παπαζαχαρίας (με προϋπηρεσία στο Maaemo και στο Under).

Βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στη θέση του υπήρχε το δ.

Εικόνες (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κάμπια από μυρώνια και κουκουνάρι
[εικόνα]
Πιτσούνι από γλυκάδια
[εικόνα]
Μπακαλιάρος-βερύκοκο
[εικόνα]
Παπαρούνα με ιπποφαές, καραμελωμένο βούτυρο, τόφι φουντούκι
[εικόνα]
Βρώσιμη πεταλούδα, κρέμα γύρης, παγωτό ξινόγαλο
[εικόνα]
Χοιρινή ράχη από ελληνικό iberico, σιτηρά σε ζύμωση.
[εικόνα]
Παστή γλώσσα, σέσκουλα, χαβιάρι, σάλτσα κρασιού από ραβέντι
[εικόνα]
Brioche γλάσο κρεμμυδιού σε ζύμωση φρέσκο κατσικίσιο τυρί (θα πλήρωνα όλο το μενού για να ξαναφάω μόνο αυτό το πιάτο)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος μαγειρεμένος σε λάδι εσπεριδοειδών σε σάλτσα μυδιών (ασύλληπτα νόστιμο)
[εικόνα]
Στρειδόχτενο κρέμα λεμόνι
[εικόνα]
Γυαλιστερή με φρούτα και λαχανικά σε ζύμωση
[εικόνα]
Πιπεριά με koji, γεμιστή με καλαμάρι και μπάτζο
[εικόνα]
"Δαγκάνα" αστακού από ψητό λωτό, γιαούρτι
[εικόνα]
Θαλάσσια ανεμώνη, αυγά ψαριών
[εικόνα]
Παστή γαρίδα

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Πέτρος
Θα συμφωνήσω με Veyron πως είναι κοντά στο τρίτο αστέρι. Ειδικά στα ορεκτικά οι γεύσεις ήταν πρωτόγνωρες. Κάτι ακόμα που με έστειλε ήταν το ψωμί. Τι πιατάρα ήταν αυτή!
Τα γλυκά ένιωσα πως ήταν το αδύναμο σημείο του μενού. Πολύ εντυπωσιακά στην εμφάνιση αλλά αρκετά αδιάφορα γευστικά, σίγουρα πολύ κάτω από το επίπεδο του υπόλοιπου μενού.

Ενώ τα 240€ τα θεωρώ πραγματικά λίγα για αυτό που έφαγα (σε σχέση με αντίστοιχα εστιατόρια του εξωτερικού), στο wine pairing των 140€ δεν ένιωσα πως είχα καλό value for money. Με εξαίρεση τα γλυκά κρασιά, τα υπόλοιπα δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό. Αν ξαναπήγαινα θα προτιμούσα να κάνω επιλογή 2-3 ποτήρια κρασιού πληρώνοντας 1/3 της τιμής.

Το σέρβις ήταν εξαιρετικό σε όλα. Ο χώρος επίσης υπέροχος και τα σκεύη ξεχωριστά. Μάλλον στενάχωρο πως βράδυ Παρασκευής ήμασταν μόνο τέσσερα τραπέζια στο εστιατόριο (συνολικά 11 πελάτες).

Προτείνεται με κλειστά μάτια, πιστεύω πως και άσχετος να είναι κανείς με τη γαστρονομία η εμπειρία θα του μείνει αξέχαστη.
Veyron
Αξίζει σίγουρα τα 2 αστέρια του και ίσως είναι κοντά και σε ένα τρίτο.
Ο χώρος είναι ακραία εντυπωσιακός με θέα προς τη θάλασσα. Το φαγητό έχει πολλά περίεργα υλικά, δύσκολες τεχνικές, περίεργους συνδυασμούς (μπακαλιάρος με βερύκοκο ή καλκάνι με κεράσι) παρουσίαση και γεύση. Το σέρβις επαγγελματικό και όπως πρέπει.
Σε κρασί, πολλές ετικέτες απο κάθε χώρα, άπειρες επιλογές σε ποτήρι με το σύστημα που δεν ανοίγει η φιάλη και δεν οξειδώνεται το κρασί. Τα ποτήρια απο 11-12 ευρώ και οι φιάλες από μόλις 32 ευρώ έως και τετραψήφια. Αξίζει και με το παραπάνω το κόστος του degustation τους, που πλεόν είναι στα 240 ευρώ το άτομο.
Κάτι που μου φάνηκε μερικώς άκομψο είναι ότι χρέωσαν 10 ευρώ στο τραπέζι για νερό που σερβιριζόταν απο κανάτα.
guru
Το μονο με 2 αστέρια Michelin για φέτος στην Αθήνα
Μενού degustation 12 πιάτων 200 ευρώ
Juice pairing 70 Ευρώ
Wine pairing 120 (6 ετικέτες) ευρώ
Fine wine pairing 200 Ευρώ (7 ετικέτες)

Όποιος θέλει να μου κάνει το τραπέζι θα το δεχτώ με χαρά