Πρώτη επίσκεψη στο Φιλότι, Αύγουστος '23. Παραμονή δεκαπενταύγουστου και δύο back-to-back γλέντια είχαν γεμίσει το χωριό απ' άκρη σ' άκρη. Όλα τα ταβερνάκια και τα καφενεία ήταν γεμάτα και μετά από αρκετή προσπάθεια καθίσαμε στον Μπαμπουλά (τόνος στην λήγουσα).
Πρόκειται για κρεατοταβέρνα, αντίστοιχη αλλά λίγο πιο high από αυτές που γενικά θα βρείτε στο χωριό, όπου κύριος παίχτης είναι τα κρέατα των - αρκετών, αναλογικά - όμορων χασάπικων.
Στα ορεκτικά:
- Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ η τυροκαυτερή τους, η οποία ήταν τιγκαρισμένη στο σκόρδο.
- Στα υπόλοιπα, καλοί οι κολοκυθοκεφτέδες, οι πατάτες φρεσκιες καλές, ενώ η φέτα σε φύλλο που σε άλλους άρεσε, εξακολουθεί να μην είναι του τσαγιού μου.
Στα κυρίως:
- Τηγανιά κοτόπουλο: Αsian style απόδοση, οκ αλλά δεν ξετρελάθηκα
- Πανσέτα: Νot great not terrible
- Σουβλάκι χοιρινό (σε ατομικό σουβλί): Αρκετά νόστιμο το κρέας και αρκετά ζουμερό. Άρεσε
- Μπιφτέκι: Ελαφρώς ανάλατο που έπαιρνε από την γεύση και κάπως ψωμένιο για τα γούστα μου. Στην παρέα, όμως, άρεσε
Όλες οι μερίδες συνοδεύονταν από φρέσκιες τηγανητές πατάτες.
Στα ποτά, δοκιμάστηκε χύμα λευκό το οποίο ήταν μέτριο προς κακό.
Το προσωπικό ήταν ευγενικό και, δεδομένων των συνθηκών, αξίζουν περισσότερα απ' το συνηθισμένο credits.
Χωρίς να σκάσουμε και με λίγα ποτά, βγήκε ~15-20€ το άτομο.
Το φαγητό κινείται σε οκ επίπεδα, χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερα δυνατό (πέρα, φυσικά, απ' την τυροκαυτερή, που προσωπικά θα ξαναναζητούσα). Overall, θα ήθελα να δω και τις άλλες επιλογές του χωριού, ορισμένες εκ των οποίων υπήρχαν και ως προτάσεις δοκιμής.
Πρόκειται για κρεατοταβέρνα, αντίστοιχη αλλά λίγο πιο high από αυτές που γενικά θα βρείτε στο χωριό, όπου κύριος παίχτης είναι τα κρέατα των - αρκετών, αναλογικά - όμορων χασάπικων.
Στα ορεκτικά:
- Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ η τυροκαυτερή τους, η οποία ήταν τιγκαρισμένη στο σκόρδο.
- Στα υπόλοιπα, καλοί οι κολοκυθοκεφτέδες, οι πατάτες φρεσκιες καλές, ενώ η φέτα σε φύλλο που σε άλλους άρεσε, εξακολουθεί να μην είναι του τσαγιού μου.
Στα κυρίως:
- Τηγανιά κοτόπουλο: Αsian style απόδοση, οκ αλλά δεν ξετρελάθηκα
- Πανσέτα: Νot great not terrible
- Σουβλάκι χοιρινό (σε ατομικό σουβλί): Αρκετά νόστιμο το κρέας και αρκετά ζουμερό. Άρεσε
- Μπιφτέκι: Ελαφρώς ανάλατο που έπαιρνε από την γεύση και κάπως ψωμένιο για τα γούστα μου. Στην παρέα, όμως, άρεσε
Όλες οι μερίδες συνοδεύονταν από φρέσκιες τηγανητές πατάτες.
Στα ποτά, δοκιμάστηκε χύμα λευκό το οποίο ήταν μέτριο προς κακό.
Το προσωπικό ήταν ευγενικό και, δεδομένων των συνθηκών, αξίζουν περισσότερα απ' το συνηθισμένο credits.
Χωρίς να σκάσουμε και με λίγα ποτά, βγήκε ~15-20€ το άτομο.
Το φαγητό κινείται σε οκ επίπεδα, χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερα δυνατό (πέρα, φυσικά, απ' την τυροκαυτερή, που προσωπικά θα ξαναναζητούσα). Overall, θα ήθελα να δω και τις άλλες επιλογές του χωριού, ορισμένες εκ των οποίων υπήρχαν και ως προτάσεις δοκιμής.