Τα Μαγειράκια

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΆγιος Βλάσιος
ΝομόςΜαγνησίας
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2428093265,6972578585
Διαδίκτυο
ΩράριοΔε κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
#δημιουργική κουζίνα, #πλατεία, #δέντρα, #σκιά, #βρύση, #πλάτανος, #θέα, #κατάλληλο για παιδιά, #μπαλκόνι, #εξωτερική θερμάστρα, #καπνιστήριο, #smoked, #ξυλόφουρνος, #σούβλες, #κεμπάπ, #αυγά, #κοπανιστή, #απάκι, #μαστέλο, #σύγλινο, #στάκα, #λαχματζούν, #μελιτζανόπιτα, #νούμπουλο. #σφακιανή πίτα, #κρεμμυδοντολμάδες, #λουκάνικο, #σνίτσελ, #μετσοβόνε, #μανιτάρια, #πάπρικα, #ντολμαδάκια, #ribs, #τράγος, #χουνκιάρ μπεγεντί, #μάγουλα, #κοτόπουλο, #πρόβειο, #φασολάδα, #ζυμαρικά, #στριφτάρια, #pulled pork, #χοιρινή, #μπιφτεκάκια, #πανσέτα, #σουτζουκάκια, #μελιτζάνες, #αρνίσια κοιλίτσα, #ψαρονέφρι, #trippa, #πατσάς, #μπουμπάρι, #μαγειρευτά, #ρυζόγαλο, #τρουφάκια, #μαρμελάδες, #λιανική παραδοσιακών προϊόντων
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2021
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχε το "Αγνάντι".
Προστέθηκε από: giannis7310

Εικόνες (12)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μνημείο στην πλατεία
[εικόνα]
Ψιλοκομμένη πανσέτα χοιρινή, ψημένη στα κάρβουνα, κάτω κάτω λεπτή στρώση κοπανιστή, πιο πάνω πιτούλα κομμένη, πιο πάνω πανσέτα με χυμό μουστάρδας και πάνω πάνω "ταμπουλέ", δίπλα φρέσκιες τηγανητές πατάτες
[εικόνα]
Χειροποίητο λουκάνικο γεμιστό με μετσοβόνε και λιαστή ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, πίκλα καρότο
[εικόνα]
Χειροποίητες πλεξούδες με μαδημένο πρόβειο και κρητική γαλομυζήθρα (πιάτο ημέρας, εκτός καταλόγου)
[εικόνα]
Ρολό κοτόπουλο σε σάλτσα ντόπιου λεμονάτου ροδάκινου και φρέσκιες τηγανητές πατάτες με λιωμένη κρητική γραβιέρα (πιάτο ημέρας, εκτός καταλόγου)
[εικόνα]
Μπιφτεκάκια μοσχαρίσια
[εικόνα]
Λαχματζούν
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα
[εικόνα]
Ψωμί "μοναστηριακό" (εξαιρετικό!)
[εικόνα]
Εξωτερικά, στην πλατεία, με την καταπληκτική θέα
[εικόνα]
Εξωτερικά, στην πλατεία
[εικόνα]
Εξωτερικά, το στενό μπαλκονάκι

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2025: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2025: σελίδα 1/2

Σxόλια (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Θου-Βου
Μοντέρνα "νεοταβέρνα" με έμφαση στη "δημιουργική" κουζίνα και τις "πειραγμένες" συνταγές. Το κυρίως μαγαζί έχει ένα στενό μπαλκονάκι, αλλά στα 20 μ. υπάρχει μία όμορφη πλατεία με δέντρα και καταπληκτική θέα προς τον Παγασητικό. Εκεί απλώνουν τα τραπεζάκια τους το καλοκαίρι, καθημερινά πλην Δευτέρας.

Έχουν ξυλόφουρνο, δικό τους καπνιστήριο (για καπνιστή φέτα, καπνιστή πανσέτα κ.ά.), φτιάχνουν σπιτικές μαρμελάδες (τις οποίες μπορείς να αγοράσεις), φτιάχνουν εξαιρετική εμφιαλωμένη σπιτική ροδακινάδα, φτιάχνουν και ωραία τρουφάκια για κέρασμα. Ψυχή της κουζίνας δύο νεαρά, ορεξάτα και χαμογελαστά παιδιά, ο Αχιλλέας και η Κατερίνα. Είναι ερωτευμένοι με αυτό που κάνουν, βάζουν άφθονο μεράκι και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Σερβίρουν πολύ νόστιμο χωριάτικο ψωμί. Πειραματίζονται διαρκώς και ανανεώνουν τακτικά το μενού τους. Τα παιδιά στο σέρβις ευγενέστατα. Μουσική γιοκ. Δεν έχουν ακριβά εμφιαλωμένα κρασιά. Μόνο χύμα.

Αύγουστος 2025, άτομα 3, πήραμε μία κλασσική αγγουροντομάτα, μία λαχματζούν με κιμά μοσχάρι - πρόβειο, λιαστή ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και γιαούρτι, μία μπιφτεκάκια μοσχαρίσια με φρέσκιες τηγανητές πατατούλες, μία ρολό κοτόπουλο σε σάλτσα ντόπιου λεμονάτου ροδάκινου και φρέσκιες τηγανητές πατάτες με λιωμένη κρητική γραβιέρα (πιάτο ημέρας, εκτός καταλόγου), μία χ,ειροποίητες πλεξούδες με μαδημένο πρόβειο και κρητική γαλομυζήθρα (πιάτο ημέρας, εκτός καταλόγου), μία χειροποίητο λουκάνικο γεμιστό με μετσοβόνε και λιαστή ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, πίκλα καρότο, μία ψιλοκομμένη πανσέτα χοιρινή, ψημένη στα κάρβουνα, κάτω κάτω λεπτή στρώση κοπανιστή, πιο πάνω πιτούλα κομμένη, πιο πάνω πανσέτα με χυμό μουστάρδας και πάνω πάνω "ταμπουλέ", δίπλα φρέσκιες τηγανητές πατάτες. Συν μπύρα, αναψυκτικά, νερά και εξαιρετικό μοναστηριακό ψωμάκι (βλ. φωτο).

Στο τέλος μας κέρασαν χειροποίητα τρουφάκια. Τιμές λογικές (βλ. κατάλογο). Για όλα αυτά πληρώσαμε 78,00 €, ήτοι από 26 € το άτομο. Ωραία περάσαμε, νόστιμα ήταν όλα, φρεσκότατα και μερακλίδικα, φάγαμε και υπερβολικές ποσότητες, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με την παραδοσιακή πηλιορείτικη κουζίνα. Συνιστάται ιδιαιτέρως σε όσους λατρεύουν τα φαγητά αχταρμάδες, όπου ανακατεύονται αμέτρητες και άσχετες μεταξύ τους πρώτες ύλες.
giannis7310
Έχω πάει πολλές φορές. Εστιατόρια ταβέρνα πολύ ψαγμενο. Πολύ καλά μαγειρευτα φαγητά (ειδικά το μπουμπαρι το καλύτερο σε εστιατόριο στη Μαγνησία). Αλλά και επιλεγμένα ψητά κρέατα, όπως κεμπάπ απίστευτο αλλά και πρόβειο τέλειο. Αξίζει σίγουρα η επίσκεψη. Μόνο και μόνο που παίρνει κρέατα από επιλεγμένο κρεοπωλείο και όχι της σειράς από μάρκετ αυτό λέει πολλά. Από τα λίγα εστιατόρια στο Πήλιο που αξίζουν κάθε ευρώ. Μπράβο στον Αχιλλέα και την Κατερίνα δύο πολύ ζεστούς ιδιοκτήτες.