Εικόνες (11)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Λαβράκι φιλέτο με σελινόριζα και κολοκύθι στη σχάρα (καλό, πολύ τραγανή πέτσα στο ψάρι)
Μοσχαρίσιο χτένι μαγειρεμένο σε καραμελωμένη ρακί με κρέμα φάβα-miso, chutney φρούτων και σουσάμι (εξαιρετικό, ο συνδυασμός φάβα-miso πολύ πετυχημένος και η οξύτητα από το chutney ισορροπούσε το πιάτο)
Σιγομαγειρεμένο Αμοργιανό κατσικάκι με fettuccini (θα ήταν τέλειο αν δεν είχε κόψει τα fettuccini στην μέση και τα άφηνε 1-2 λεπτά λιγότερα να βράσουν, γενναιόδωρη μερίδα)
Χταπόδι λαχανοντολμάς σχάρας με κρέμα στιφάδο και τζίντζερ τουρσί (ενδιαφέρουσα ιδέα, χωράει βελτίωση στην εκτέλεση)
Τόνος "σουτζουκάκι" με κρέμα μελιντζάνα-σόγια, σάλτσα ντομάτας, κεφίρ και αράβικη πίτα (ενδιαφέρουσα ιδέα, χωράει βελτίωση στην εκτέλεση)
Πατάτες baby με κρέμα μανιταριών, λάδι τρούφας, φρέσκο σπανάκι, μανιτάρια και γραβιέρα Κρήτης (καλό)
Αμοργιανή ξινομυζήθρα με φυστίκι Αιγίνης, δυόσμο και χειροποίητη κομπόστα ροδάκινο (εξαιρετικό)
Τζατζίκι αγκινάρας με γαρίδες τουρσί (δεν καταλάβαμε αγκινάρα, οι γαρίδες τέλειες)
Σαλάτα ντομάτα Αμοργιανή ξινομυζήθρα, χειροποίητο παξιμάδι χαρουπιού, αβοκάντο, χαλαπένιος, καρπούζι και γλυκό του κουταλιού ελιά (πολύ καλή, το γλυκό του κουταλιού είχε τελειώσει)
Κατάλογος (3)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος 21ης Αυγούστου 2025: πιάτα ημέρας
Κατάλογος Αυγούστου 2025: σελίδα 2/2
Κατάλογος Αυγούστου 2025: σελίδα 1/2
Ομολογώ ότι μόλις καθίσαμε και είδα το μενού, οι περιγραφές μου φάνηκαν πομπώδεις και κάπως άσχετες με το μέρος (miso στην Αμοργό;;). Διαψεύστηκα πανηγυρικά. Το φαγητό ήταν πολύ καλό με έντονη διάθεση δημιουργικότητας που στις περισσότερες περιπτώσεις απέδωσε, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον συνδυασμό φάβα-miso (στο πιάτο με το μοσχάρι), που άνετα στεκόταν ως ορεκτικό. Οι τιμές μου φάνηκαν λογικές για την εποχή.
Συμπερασματικά, συνιστάται ως εναλλακτική που παρεκκλίνει (με σεβασμό) από τα συνηθισμένα φαγητά του νησιού.