Άθος

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Μεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΣιατίστης 7, Κολωνός, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2110084610
Διαδίκτυο
ΩράριοΤρ-Σα 17:00–01:00, Κυ-Δε κλειστά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΜάιο 2025
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ιδιοκτησία Δημήτρης Γραμματικάκης, Δημήτρης Χατζηβασιλείου (γνωστός από το Pharaoh), Παναγιώτης Πανταζής.
Προστέθηκε από: vasmous

Εικόνες (21)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2025)
[εικόνα]
Ξεροτήγανα με μέλι και γύρη (νόστιμα, έμοιαζαν γευστικά περισσότερο με δίπλες, παρά με ξεροτήγανα)
[εικόνα]
Χοιρινό λουκάνικο σχάρας (καλό, πολύ ζουμερό, ίσως το ήθελα λίγη παραπάνω ώρα στη σχάρα)
[εικόνα]
Φασολάκια, λεμόνι, καρότο, πατάτα (νόστιμα, ωραία μελωμένα)
[εικόνα]
Βλήτα σχάρας, τομάτα, ξύγαλο (όνειρο, η καπνάδα από τη φωτιά στα χόρτα το απογείωσε)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή (πολύ καλή)
[εικόνα]
Τουρσιά: αγγούρι, λάχανο και καρότο (εξαιρετικά), πιπερίτσες (δυσάρεστα σκληρές, μας είπαν ότι έτσι τις ήθελαν)
[εικόνα]
Ελαιόλαδο Νεμαίας (κερασμένο, νόστιμο)
[εικόνα]
Ψωμί (καλό, αν και δεν ήταν περασμένο από τη φωτιά αυτή τη φορά)
[εικόνα]
Μέρος του πάσο
[εικόνα]
Γαλατόπιτα, γλυκό κεράσι (καλή)
[εικόνα]
Ρυζόγαλο (κερασμένο, πολύ καλό, είχε μια κρούστα καραμελωμένης ζάχαρης τύπου κρεμ μπρουλέ και ένα κράμπλ ελληνικού καφέ)
[εικόνα]
Μακαρόνια σύζουμα, ξηρός ανθότυρος (κορυφαίο)
[εικόνα]
Μελιτζάνα ψητή, τομάτα, τυρί (καλή, θύμιζε μελιτζανοσαλάτα, έντονο το καπνιστό στοιχείο και μπόλικο σκόρδο)
[εικόνα]
Καλαρρύτικο (αν θυμάμαι καλά) πρόβατο (εκτός καταλόγου, πολύ καλό και το λεμόνι περασμένο από την φωτιά έδινε έξτρα νοστιμιά)
[εικόνα]
Μανιταρόπιτα (κερασμένη, καλή, με ολόκληρα κομμάτια μανιταριών)
[εικόνα]
Τοματίνια, τομάτα, αγγούρι, καρπούζι, μυζήθρα (καταπληκτική, ο συνδιασμός καρπούζι-τοματίνι-μυζήθρα με την οξύτητα από το ξύδι και άρωμα φρέσκου βασιλικού το απογείωσε)
[εικόνα]
Ντολμαδάκια μοσχαρίσια γλώσσα, γιαούρτι, ταχίνι (νόστιμα, ενδιαφέρουσα η σάλτσα γιαούρτι-ταχίνι, παρέπεμπε σε μέση ανατολή)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή (πολύ καλή, αρκετά καυτερή μ' ευχάριστο τρόπο)
[εικόνα]
Ψωμί (πολύ καλό με καπνάδα από την ανοικτή φωτιά) και ελαιόλαδο Νεμέας (κερασμένο, νόστιμο)
[εικόνα]
Ντεκόρ

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος 8ης Αυγούστου 2025
[εικόνα]
Κατάλογος 26ης Ιουνίου 2025: σελίδα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος 26ης Ιουνίου 2025: σελίδα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος 26ης Ιουνίου 2025: σελίδα 1/3

Σxόλια (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
vasmous
Δεύτερη επίσκεψη στο Άθος, Παρασκευή βράδυ Αυγούστου του 2025, αυτή τη φορά γεμάτο κόσμο. Το φαγητό κινήθηκε σε εξίσου υψηλά επίπεδα με την προηγούμενη φορά. Αυτό που ξεχώρισε ήταν τα βλίτα, τα οποία είχαν περαστεί από την ανοικτή φωτιά με αποτέλεσμα να πάρουν την κάπνα από τα ξύλα, με τη φρεσκάδα από την τομάτα και το ξύγαλο να συμπληρώνει τέλεια το πιάτο. Απαραίτητη η παπάρα με το εναπομείναν λάδι που ήταν σαν καπνιστό.

Δεν παρατήρησα κάτι αρνητικό και συνεχίζω να το προτείνω!
vasmous
Επίσκεψη Πέμπτη βράδυ τον Ιούνιο του 2025, παρέα τεσσάρων ατόμων. Δυστυχώς ελάχιστος κόσμος στο μαγαζί, τ΄οποίο αποδίδω στο πολύ πρόσφατο άνοιγμα του μαγαζιού. Πρόκειται για εστιατόριο-μεζεδοπωλείο με ανοικτή φωτιά τύπου Άκρα, αλλά λιγότερο εστιατορικό vibe τύπου Σεϋχέλλες. Το μαγαζί βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο, στην αρχή της Ακαδημίας Πλάτωνος (κοντά στο Μεταξουργείο). Μικρό και λιτό εσωτερικό, με όμορφα διαμορφωμένο χώρο και ορατή κουζίνα. Η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική, τα παιδιά πολύ ευγενικά και έδειξαν να έχουν όρεξη να κάνουν πράγματα.

Στα του φαγητού όλα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, ελληνικές γεύσεις με επίκεντρο την ανοικτή φωτιά και μενού που περιστρέφεται γύρω από την εποχικότητα των υλικών. Μας ενημέρωσαν ότι στόχος τους είναι το μενού να αλλάζει τακτικά, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των υλικών. Τα παιδιά που το έχουν (πρώην εργαζόμενοι στο Pharaoh) έχουν καταβολές από Κρήτη, Καλαμάτα και Ήπειρο. Οι επιρροές είναι εμφανείς στα πιάτα και τις πρώτες ύλες. Για παράδειγμα τα μακαρόνια σύζουμα, κλασικό after-hours πιάτο που σερβίρεται σε κρητικά γλέντια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η σαλάτα "Τοματίνια, τομάτα, αγγούρι, καρπούζι, μυζήθρα". Ο συνδυασμός τοματίνι-καρπούζι-μυζήθρα με φρεσκοκομμένο βασιλικό, οξύτητα από το ξίδι κρασιού και φρέσκο ελαιόλαδο δούλεψε υπέροχα. Μου άρεσε πολύ και η τυροκαυτερή (επιτέλους μια τυροκαυτερή που να είναι όντως καυτερή) με το ψωμί τους που ήταν περασμένο από την φωτιά και είχε έντονο το καπνιστό στοιχείο. Νόστιμο ήταν και το χύμα τσίπουρο από τις Σέρρες (το αναφέρω γιατί δεν ήξερα ότι οι Σέρρες παράγουν τσίπουρο).

Συμπερασματικά, θα το ξαναεπισκεφτώ σίγουρα στο μέλλον και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Κρίνω ότι έχει προοπτική να εδραιωθεί στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή. Στα θετικά να σημειωθεί και ότι το παρκάρισμα στην περιοχή είναι (για την ώρα) εύκολο, σε αντίθεση με περιοχές όπως Κυψέλη και Παγκράτι.