στο κατάστημα Country
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Προξένου Κορομηλά 13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Όμορφο bakery στο κέντρο με αρκετή ποικιλία σε αρτοποιήματα. Έχω δοκιμάσει τα στρογγυλά κρουασάν τους, δεν μου άρεσαν. Η ζύμη του κρουασάν κρύα καθως και η γέμιση specullos δεν έμοιαζε με specullos. Μικρότερα σε μέγεθος σε σχέση με αλλά bakeries και η τιμή τους αδικαιολόγητα υψηλή. Τα chou craquelin επίσης πολυ μικρά και αδιάφορα. Επιπλέον, έχω δοκιμάσει το basque cheesecake. Όντας το αγαπημένο μου γλυκό, και ψάχνωντας το καλύτερο την πόλη μας, το συγκεκριμένο ήταν μια απογοήτευση. Περισσότερο ψημένο απο όσο πρεπει και με μια αρκετα καμμένη γευση που δεν ειναι καθόλου ευχάριστη. Γενικότερα, αρκετά ακριβό και χωρις την αντίστοιχη ποιοτητα και ποσότητα στα προιοντα
στο κατάστημα Salento
Πιτσαρία, Ελευθερίου Βενιζέλου 76, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμή take away δύο sandwich, ενα pulled pork και ενα με γαρίδες. Και τα δυο πολυ νόστιμα. Ξεχωρίσαμε το pulled pork, πολυ χορταστικό και με καλομαγειρεμένα υλικά. Το sandwich με τις γαρίδες θα μπορούσε να είχε περισσότερες γαρίδες και σος. Χρειαζόταν κατι παραπάνω, ηταν αρκετά άδειο και στενγνό. Οι τιμές μέτριες προς ακριβες. Δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μας.
Ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο χώρος κλασικός και επιτηδευμένος με διαφορά ιταλικά χαρακτηριστικά. Δοκιμάσαμε φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας και ζυμαρικά με πέστο βασιλικού. Το φαγητό νόστιμο, οι μερίδες χορταστικές, όχι όμως κάτι το πολύ ιδιαίτερο που να δικαιολογεί την τιμή.
στο κατάστημα Softie
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Προξένου Κορομηλά 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μαγαζί που εξειδικεύεται στην ζύμη μπισκότου σε μια μικρή ποικιλία. Κλασική , κομματάκια σοκολάτας , φιστικοβούτυρο/μπανανα και σοκολάτα. Ουσιαστικά cookie dough σε κρυα μορφη σαν να τρως την ζυμη του αψητου μπισκοτου. Αρχικα, η υφη ειναι παραξενη καθως ειναι κατι καινουργιο στην αγορά, αλλα δεν ειναι κακο, το παρομοιαζω με κρυα μους. Έχοντας δοκιμάσει από όλες , η σοκολάτα είναι πολύ νόστιμη και πλουσια. Το φυστικοβουτυρο/μπανανα (που ειναι και χωρις ζαχαρη) ειναι επισης γευστικο αν και ειναι υπερβολικα λιγοτικο. Γενικοτερα ειναι λιγοτικο γλυκο και ειναι για μικρη ποσοτητα. Κατα την γνωμη μου οι πραλινες και τα τοπινκς ειναι ανουσια και αταιριαστα με τις γευσεις και το γλυκο γενικοτερα.
στο κατάστημα Ελενίδης
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Ικτίνου 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τα καλύτερα τρίγωνα της Θεσσαλονίκης. Τραγανά και βουτυράτα και η κρέμα πατισερι πολύ βελούδινη! Η εξυπηρέτηση γρήγορη και οι τιμές λογικές για την ποιότητα.
στο κατάστημα Φόκα Λόβα
Fast food, Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Καινούργιο μαγαζί που εξειδικεύεται στις φοκάτσιες. Έχω εθιστεί με την φοκάτσια tartufo. Πολυ αφρατη, ωραιος ο συνδιασμος υλικων, υπεροχη μαγιονεζα τρουφας και ολα φρεσκα. Αρκετα καλος και ο καφες. Ομορφο και καθαρο το μαγαζι. Θα επιστρεψω σιγουρα για αλλη δοκιμη μιας και υπαρχουν πολλες επιλογες. Οι τιμες πολυ value for money!
στο κατάστημα Estrella
Λοιπά, Παύλου Μελά 48, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μαγαζί σε πολύ κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, περισσότερο για πρωινό, καφέ και brunch. Το μόνο που έχω δοκιμάσει είναι τα pancakes με Nutella και κοκκινα φρούτα. Νοστιμα pancakes αλλα τιποτα το ιδιαιτερο, τιμες λογικες προς ακριβες.