Sushija

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα Sushija. Υπάρχει 1 κατάστημα.
ΚατηγορίαΞένο, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΜητροπόλεως 70, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310229000
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-23:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε12 Σεπτεμβρίου 2013
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef ο Aries Mamaril.

Στη θέση του υπήρχε το Melia.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Σεπτέμβριο 2013, Δεκέμβριο 2013 και Οκτώβριο 2017.
  • Καλή τοποθεσία, έχει κάμποσα εξωτερικά τραπέζια, δυστυχώς η Μητροπόλεως έχει κάμποσο θόρυβο, αλλά είναι οκ. Εσωτερικά καλή αισθητική. Μαζεύει κυριλέ κόσμο.
  • Ευγενικό σέρβις.
  • Έχει αρκετά μεγάλο κατάλογο. Συμπαθητικό φαγητό, όλα είναι οκ χωρίς κανένα λάθος. Προσοχή στα τηγανητά και τις tempura γαρίδες γιατί αλλιώς θα διαμαρτυρηθεί το στομάχι.
  • Τιμές ακριβές, αλλά δεδομένου ότι στην Ελλάδα το σούσι είναι προϊόν πολυτελείας, δεν υπάρχει πραγματικά ανταγωνισμός και το μαγαζί βρίσκεται σε καλή τοποθεσία στο κέντρο είναι αναμενόμενο. Χωρίς αλκοόλ βγαίνει περίπου 30-50€/άτομο για φυσιολογική ποσότητα που είναι πολλά.
Σε σύγκριση με μαγαζιά στο εξωτερικό δε θα είχα λόγο να ξαναπάω. Σε σχέση όμως με τις υπόλοιπες (απειροελάχιστες) επιλογές της Θεσσαλονίκης είναι αποδεκτό και θα μπορούσα να ξαναπάω.

Εικόνες (41)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Cheesecake (κερασμένο, καλό)
[εικόνα]
"Massive Tequila Lover's" (καλό)
[εικόνα]
"Rainbow new style rolls" (πολύ καλό)
[εικόνα]
"Geisha open rolls" (πολύ κακό, βαρύ, σαν λουκουμάς)
[εικόνα]
"Avocado rolls" (καλό)
[εικόνα]
"Rice paper roll" (με διαφορά το καλύτερο από τα maki που δοκίμασα)
[εικόνα]
Nigiri σολομό & λαβράκι (καλά)
[εικόνα]
"Τόνος τατάκι" (μέτριο, γιατί ήταν παραψημένο και η σάλτσα θύμιζε πολύ μια του εμπορίου)
[εικόνα]
"Triangle inside out" (καλό)
[εικόνα]
"Japanese Mojito" (ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Μαργαρίτα (απλώς οκ)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2017)
[εικόνα]
Τάρταρ τόνου (οκ)
[εικόνα]
Σαλάτα φυκιού
[εικόνα]
Spicy tuna rolls (ok)
[εικόνα]
Ταρτάρ σολομού
[εικόνα]
Triangle Inside Out (καλό)
[εικόνα]
Sashimi σολομός
[εικόνα]
California Inside Out (οκ, τίποτα το ιδιαίτερο)
[εικόνα]
Nori σολομού (καλό)
[εικόνα]
Τάρταρ τόνου με wasabi (καλό & καυτερό)
[εικόνα]
Shrimp noodles (ok)
[εικόνα]
Kobe beef (πολύ μέτριο για 50€)
[εικόνα]
Chicken noodles (ok)
[εικόνα]
Χέλι ψημένο (καλό)
[εικόνα]
Μαύρος μπακαλιάρος (καλός, αλλά αυτό το πιάτο με ΤΙΠΟΤΑ δεν το ξαναπληρώνω 30€)
[εικόνα]
Tempura γαρίδες (ΟΚ)
[εικόνα]
Spring rolls γαρίδας (ΟΚ)
[εικόνα]
Cheese cake (super!)
[εικόνα]
Τόνος Τατάκι (ΟΚ)
[εικόνα]
Ταρτάρ σολομού (καλό)
[εικόνα]
Λαυράκι mango (καλό & καυτερό)
[εικόνα]
Dancing eel roll (καλό)
[εικόνα]
Τόνος Τατάκι (οκ για μια δοκιμή αλλά δεν τρελάθηκα)
[εικόνα]
Spicy Tuna Rolls (καλά)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2013)
[εικόνα]
Sashimi New Style with Rice (καλό)
[εικόνα]
Avocado rolls (οκ)
[εικόνα]
Rainbow rolls (καλά)
[εικόνα]
Edamame (καλό σνακ περιμένοντας τα κυρίως)
[εικόνα]
Σουπλά

Κατάλογος (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: cocktails 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: cocktails 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: cocktails 1/3
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: σελίδα 10/10
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: σελίδα 9/10
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: σελίδα 8/10
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: σελίδα 7/10
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: σελίδα 6/10
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: σελίδα 5/10
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: σελίδα 4/10
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: σελίδα 3/10
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: σελίδα 2/10
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2017: σελίδα 1/10

Σxόλια (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
teris3
Οι παρεμφερείς επιλογές που έχεις στην Θεσσαλονίκη ειναι ούτως ή άλλως απειροελάχιστες οπότε -απαντώντας στην ερώτησή σου- το κατάστημα ειναι αρκετά αξιοπρεπές με ωραία ατμόσφαιρα και προσεγμένα πιάτα αλλά μεγάλη δυσαναλογία στο value for money.
dimitris©
Έχει επισκεφθεί κάποιος το εστιατόρια τον τελευταίο καιρό; Σκέφτομαι να πάω για ένα δείπνο αλλά δεν θα ήθελα να δώσω 60-70/άτομο και να απογοητευτώ. Μέχρι πριν 3 χρόνια που είχα πάει ήταν ικανοποιητικό.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Τίμος
Άμα εξαιρέσουμε την τιμή που είναι τσιμπημένη αρκετά (πολύ λογικό όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός) έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. τα noodles μπορώ να πω πως η ποσότητα τους είναι αρκετά μεγάλη, τα sushi με άξονα πως δεν υπάρχει αξιόλογος ανταγωνισμός είναι από τα καλύτερα που είχε η θεσσαλονίκη.

επίσης πολύ καλο service

αλλα θα μπορούσαν λίγο να ρίξουν την τιμή για να το τιμάμε πιο συχνά
AG
2η επίσκεψη-από φαγητό όλα καλά, αλλά ρίχνοντας μια πιό καλή ματιά στον κατάλογο και τον λογαριασμό μας στο τέλος, συνειδητοποίησα πώς αν θελήσουν 2 άτομα να πάνε ένα κλίκ πιό πάνω από "τσίμπημα", θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη.
Υπάρχει δυσαναλογία στο value for money (π.χ. ένα κομμάτι σκέτο μπακαλιάρου που maximum να ζύγιζε 250gr, μας το χρέωσαν 29.9euros! wtf?).
AG
το επισκεφθήκαμε κ εμείς σήμερα το μαγαζί. Συμφωνώ με τα γραφόμενα του ταβερνοαλανιού. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν αξιοπρεπές (θυμίζει την κουζίνα του chan στις καλές εποχές όταν είχε chef τον Drew). Έλειπε από το κέντρο ένα τέτοιο μαγαζί και μακάρι να κρατήσει!

2 άτομα δώσαμε 70 ευρώ χωρίς αλκοολ και normal φαγητό (τείνει προς το ακριβό).

Θα ξανα πάω κ εγώ..
dimitris©
Πήγα κι εγώ. Ωραίο ήταν δε λέω, αλλά πράγματι πολύ ακριβό. Και λίγο δήθεν θα έλεγα σαν περιβάλλον, αλλά αυτό δε θα με χαλούσε αν ήταν λίγο πιο λογικές οι τιμές.
Bane
Κατάλογος στο http://sushija.gr/wp-content/uploads/2013/09/Katalogos_Rizoxarto_with_logo.pdf
Ήλπιζα για ένα αξιοπρεπές σούσι στην Θεσσαλονίκη αλλά που. Με τέτοιες τιμές τρόω και στα καλύτερα sushi του LA. Δεν γίνεται ρε παίδες με 3Ε το κομμάτι nigiri, δεν.