L'Antica Pizzeria Da Michele

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα L'Antica Pizzeria Da Michele. Υπάρχει 1 κατάστημα.
ΚατηγορίαΠιτσαρία
ΔιεύθυνσηVia Cesare Sersale 1, Napoli
Νομός[εξωτερικό]
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας+39 081 553 9204
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
Προστέθηκε από: fisher

Εικόνες (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Πίτσα Μαργαρίτα (εθισμός)
[εικόνα]
Μαργαρίτες (φοβερές)
[εικόνα]
Τα μαστόρια επί το έργον
[εικόνα]
Άποψη από εσωτερικά
[εικόνα]
Λεφτά να μοιράζανε λιγότερη ουρά θα είχε
[εικόνα]
Επιγραφή
[εικόνα]
Βραδινή άποψη

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Ragioniè
Η ιστορικότερη και προσωπικά μιλώντας η καλύτερη γευστικά ναπολιτάνικη πίτσα. Μια πιτσαρία ζωντανός θρύλος που εκτείνεται και στις 5 ηπείρους της Γης. Δεν είναι τυχαίο ότι λειτουργούν καταστήματα(franchise)πέρα από αρκετές ιταλικές πόλεις(Ρώμη,Βερόνα,Μιλάνο)στην Ευρώπη(Λονδίνο,Βερολίνο)αλλά και στις ΗΠΑ(Λος Άντζελες)μέχρι και στην μακρινή Άπω Ανατολή(Ιαπωνία,Τόκυο).

Μιλώντας βέβαια με αρκετούς ναπολιτάνους από διάφορες πόλεις που ζουν στην Ιταλία και στο εξωτερικό η ποιότητα δυστυχώς δεν είναι η ίδια με το ορίτζιναλ κατάστημα της Νάπολης. Όπως χαρακτηριστικά μου έλεγαν:’’Για τους Εγγλέζους είναι μια χαρά,μια αποδεκτή πίτσα αλλά σε καμία περίπτωση στο ίδιο επίπεδο με την πίτσα που φτιάχνουν τα μαστόρια στον Νότο της Ιταλίας’’

Δύο είδη πίτσας, μαρινάρα και μαργαρίτα αυστηρώς. Από αλκοόλ έχει μόνο μπύρες και αναψυκτικά

Δεν έχουν delivery αλλά προσφέρουν take away,κάθε μέρα γίνεται χαμός από κόσμο που περιμένει την σειρά του,παίρνει χαρτάκι με τον αριθμό και μετά από 2-3 ώρες αναμονή θα στριμωχτεί στα μαρμάρινα τραπεζάκια κολλητά με αγνώστους για να απολαύσει την πίτσα του.

Η πίτσα του Da Michele γευστικά είναι κάτι ξεχωριστό,ουσιαστικά δεν έχεις φάει πίτσα αν δεν έχεις φάει εδώ.Τα υλικά είναι ελάχιστα αλλά αυτή η απλότητα δίνει και την μαγεία στην γεύση,ελαφριά και φινετσάτη που χωνεύεται πολύ εύκολα μετά από μία ωρίτσα.

Ενδεικτικά από τιμές να αναφέρω ότι 4 πίτσες + 4 μπύρες πληρώσαμε 32 ευρώ,τιμή πραγματικά πολύ χαμηλή αν σκεφτούμε ότι φάγαμε στην καλύτερη πιτσαρία του κόσμου και στην πόλη που γεννήθηκε η πίτσα όταν π.χ 30 ευρώ κοστίζει μία μόνο πίτσα πολύ κατώτερης ποιότητας στο Λονδίνο.

Αναφέρω ενδεικτικά μερικά από τα μυστικά τους που μας εξιστόρησε ο υπεύθυνος:

Δεν χρησιμοποιούν ελαιόλαδο αλλά ένα δικό τους μείγμα από έλαια(είναι ένα μείγμα 2-3 υλικών,το ένα είναι σόγια).Το ελαιόλαδο όταν ψήνεται κάνει την πίτσα αρκετά βαριά και προτιμούν να το χρησιμοποιούν ωμό αφού ψηθεί η πίτσα ενώ με το μείγμα που χρησιμοποιούν αυτοί, η πίτσα είναι πολύ ελαφριά,ευκολοχώνευτη και με λιγότερες θερμίδες.

Δεν χρησιμοποιούν mozzarella di bufala γιατί αφήνει υγρά στην πίτσα αλλά ένα ανθότυρο(Fior di latte di Agerola).Ένα τυρί από τα γύρω βουνά(Monti Lattari)που είναι μεν αρκετά φθηνότερο σε σχέση με την mozzarella και άγευστο αλλά ταυτόχρονα είναι τελείως natural και με ελάχιστη επεξεργασία.
Η mozzarella μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά μόνο αν παραμείνει τουλάχιστον μία μέρα να στεγνώσει/στραγγίξει.


Το αλεύρι είναι χειροποίητο di madre(της μητέρας όπως λένε)χωρίς καθόλου χημικές ουσίες ενώ το αφήνουν τουλάχιστον μία ημέρα ίσως και δύο και μετά το χρησιμοποιούν.
Ο φούρνος πάντα πρέπει να έχει υψηλή θερμοκρασία ενώ αυτοί δεν το σβήνουν ποτέ ακόμα και όταν κλείνουν αργά το βράδυ.Χρησιμοποιούν δε,ένα είδος ξύλου που είναι κατάλληλο για ψήσιμο,δεν αφήνει στάχτη και είναι σχεδόν άοσμο.

Τέλος μια συμβουλή σε όσους θελήσουν να επισκεφτούν την συγκεκριμένη πιτσαρία επειδή δεν βρίσκεται και στην καλύτερη γειτονιά της Νάπολης,ούτε όμως και στη χειρότερη γιατί υπάρχουν και πιο ζόρικες περιοχές,καλύτερα να το κάνετε μεσημέρι παρά βράδυ.Ούτως ή άλλως στην περιοχή της Forcella το βράδυ δεν έχει κάτι αξιοσημείωτο να επισκεφτείτε,καλύτερα το μεσημέρι να πάρετε ένα χαρτάκι προτεραιότητας και να επισκεφτείτε ένα από τα πάμπολα αξιοθέατα της περιοχής.
Ενδεικτικά αναφέρω τις εκκλησίες του San Gennaro(Πολιούχος της πόλης),του San Gregorio Armeno,San Domenico Maggiore,Santa Patrizia.Αξίζει και μια βόλτα στα παλιά βιβλιοπωλεία(δυστυχώς έχουν κλείσει αρκετά τα τελευταία χρόνια)και σίγουρα η Νάπολη sottoterranea και sotterrata.

Αν επιμένετε πάραυτα να πάτε βράδυ alle brutte= στην χειρότερη που λένε και οι Ιταλοί σε περίπτωση που σας πλησιάσει κάποιος και σας πει στα ναπολιτάνικα '' Bell' st'οrolog' '' σημαίνει ότι ήρθε η ώρα το ρολογάκι σας να αλλάξει κάτοχο-)))
Δειπνολάγνος
Λαϊκο προσκύνημα στο καλύτερο μαγαζι για να φάς πίτσα πραγματικα!Βλεπεις να την κάνουν μπροστά σου στον πυρωμένο ξυλόφουρνο σε λίγα λεπτά! Εχει μόνο 2 επιλογές σε γεύσεις αλλά αυτές και μόνο φτάνουν για να καταλάβεις οτι ΜΟΝΟ αυτά τα υλικά φτάνουν και ένα καλο ψησιμο για να φάς την πιο νόστιμη πιτσα
fisher
Η πιο γνωστή πιτσαρία της Νάπολης με αποτέλεσμα να γίνεται χαμός. Μόνο 2 ήδη πίτσας, μαργαρίτα και μαρινάρα. Όποιος θέλει να κάτσει εκεί να φάει, μπορεί να χρειαστεί να περιμένει ακόμη και 2-3 ώρες τις καλές τους μέρες. Στο take away αρκετά γρήγορα.
Όσον αφορά την πίτσα δεν μπορώ να πω οτι είδα τρομερή διαφορά σε σχέση με άλλες γνωστές που έφαγα.
Ο μόνος λόγος που αξίζει η αναμονή θα ήταν για το cult της φάσης.
Δεν σου δίνουν τη δυνατότητα να αράξεις, οπότε ουσιαστικά και να κάτσεις τρως και σε διώχνουν για τον επόμενο.
Στο ίδιο τραπέζι δίπλα σου, θα τρώει και κάποιος άλλος.
Τιμή όπως σχεδόν σε όλες τις πιτσαρίες της Νάπολης 5€ μαργαρίτα.