Prosilio

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Bar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΑγίων Πάντων 15, Ζάκυνθος
ΝομόςΖακύνθου
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2695022040
Διαδίκτυο
Ωράριο16:00-00:30, Δευτέρα κλειστά. Χειμώνα κλειστό.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε2 Απριλίου 2016
Πρόσθετες πληροφορίες:
Με υπότιτλο "Creative Cooking and Fine Wine".

Chef η Κρίστυ Καραγεώργου.
Προστέθηκε από: Ο πρώην της Αγγελικής

Εικόνες (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μπουγάτσα
[εικόνα]
Dumplings στιφάδο
[εικόνα]
Dry aged Rib Eye
[εικόνα]
Αρνί
[εικόνα]
Παστιτσάδα
[εικόνα]
Χυλοπιτάκι με θαλασσινά
[εικόνα]
Vegan pasta
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Πράσινη σαλάτα
[εικόνα]
Sugo
[εικόνα]
[εικόνα]
Carpaccio
[εικόνα]
Ελληνική σαλάτα

Κατάλογος (19)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 16/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 15/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 14/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 13/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 12/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 11/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 10/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 9/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 8/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 7/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 6/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 5/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 4/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 3/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 2/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: wine list 1/16
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: σελίδα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: σελίδα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος Αυγούστου 2022: σελίδα 1/3

Σxόλια (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Rat Pack
Προσήλιο με ιδιοκτήτες τους κ. Γιώργο Καμπίτση και την Chef κα. Κρίστυ Καραγεώργου.
Το λέει και η παροιμία όπου Γιώργος και μάλαμα (έστω και στο επίθετο για την Κα Καραγεώργου).
Νέοι, ωραίοι, επαγγελματίες, perfectionists έκαστος στον τομέα του.

Η επίσκεψη στο Προσήλιο στην πόλης της Ζακύνθου θα μπορούσε να αποτελεί και σκοπό ταξιδιού.
Μια γευστική εμπειρία, αναπάντεχη καθώς δεν το χωρούσε ο νους μου ότι υπάρχει τέτοιο εστιατόριο στην Ζάκυνθο.

Με λίγες λέξεις άψογα διακοσμημένο με fer forge έπιπλα, ένας όμορφος κήπος, art de la table εξαιρετικό, Service επαγγελματικό, φοβερή λίστα κρασιών, fine dining φαγητό.

Στο πέτρινο κτήριο του εστιατορίου σε ημιυπόγεια θέση βρίσκεται το κελάρι που υποστηρίζει, δύο wine list μια με fine wines (Καραμολέγκος, Τ-Οίνος, Chateau Petrus, OTT, Penfolds, κλπ) και μια πιο γήινη με πολλές επιλογές από όλο τον κόσμο.

Δοκιμάστηκαν τοπικά κρασιά και ποικιλίες όπως Γουστολίδη του οινοποιείου Κεφαλληνός, και ένα φοβερό Blanc de noir με βάση Αυγουστιάτη από το οινοποιείο Γράμψα ονόματι Raro.

Επιπλέον το Bar έχει μεγάλη ποικιλία σε Gin, Whiskey, πούρα.
Στα του φαγητού δοκιμάστηκαν πολλά πιάτα με κορυφαία τα dumplings στιφάδο, αρνί και παστιτσάδα.

Μην αλλάξετε τίποτα, .... ή μάλλον συνεχίστε να βελτιώνεστε και αν ποτέ δώσουν Michelin εκτός Αθηνών θα είστε υποψήφιοι.
Ειδικά τα dumplings στιφάδο είναι πιάτο 1 αστεριού.

Τιμές ακριβές ανάλογες της ποιότητας και της εμπειρίας.


Μπράβο !!!
Σταματάω στα τρία θαυμαστικά, τους αξίζουν πολύ περισσότερα.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες των πιάτων δυστυχώς ξέχασα να φωτογραφήσω το κελάρι.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Έχω επισκεφτεί αρκετές φορές το μαγαζί, με τελευταία τον Ιούλιο του 2018. Ότι και να πω γιαυτό το μαγαζί θα είναι λίγο. Μακράν ότι καλύτερο υπάρχει στο νησί. Θα μπορούσε άνετα να σταθεί σε οποιαδήποτε μεγάλη Ευρωπαϊκή πόλη. Θλίβομαι που δεν έχω φωτογραφίες, θα ανεβάσω όμως την επόμενη φορά που θα πάω.

- Ιδιαίτερα φιλικό προσωπικό, άψογο και συνεπέστατο σέρβις. Δείχνει πάντα μεγάλο ενδιαφέρον και διάθεση για συζήτηση με κάθε πελάτη. Στο σέρβις είναι και ίδιος ο ιδιοκτήτης.
- Ιδιαίτερα μοντέρνα και δημιουργική κουζίνα. Ευφάνταστα πιάτα, μοναδικά γλυκά. Έμφαση στα κρεατικά, πολύ λίγα ψαρικά. Το μενού αλλάζει 1-2 φορές τον χρόνο. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και όσα γίνονται σε αυτή είναι ορατά στον κόσμο και στα τραπέζια που είναι ΕΝΤΟΣ του μαγαζιού. Η σεφ είναι κοπέλα του ιδιοκτήτη. Και οι 2 τους είναι νέα παιδιά με μεγάλη διάθεση, αγαπούν αυτό που κάνουν. Έχω συζητήσει με τον ιδιοκτήτη αρκετές φορές.
- Ακριβές τιμές, αναμενόμενο για το επίπεδο του μαγαζιού. Συνήθως θα βγει γύρω στα 35 ευρώ/άτομο (χωρίς να συμπεριλαμβάνω ποτά)
- Υπάρχει και μπαρ εξωτερικά για όσους θέλουν να πάνε για ποτό
- Στα μεγάλα συν του μαγαζιού τα τραπεζάκια έξω το καλοκαίρι. Είναι στη πίσω αυλή του μαγαζιού με έντονη αίσθηση πρασίνου, περίπου 10 τραπέζια. Πάνω δεν υπάρχει οροφή, είναι ορατός ο ουρανός.
- Στα αρνητικά του μαγαζιού οι σχετικά μικρές μερίδες και το ότι δε παίζει να βρεις τραπέζι χωρίς κράτηση. Επίσης προσωπικά πιστεύω ότι τα γλυκά τους είναι πιο ευφάνταστα και δημιουργικά από τα αλμυρά τους, αλλά τα τελευταία είναι πιο νόστιμα για κάποιο λόγο.
- Εξαιρετική κάβα, αλλά αρκετά ακριβή.

Μακράν ότι καλύτερο υπάρχει στο νησί, θεωρώ ότι όποιος επισκεφτεί το νησί πρέπει οπωσδήποτε να πάει. Εννοείται ότι, όσο διατηρεί τη ποιότητα του, θα συνεχίσω να το τιμώ.