Προφίλ του χρήστη Rat Pack

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 29/07/2021
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Malbec
[εικόνα]
Ριζότο gorgonzola, σύκα, καπνιστό χέλι
[εικόνα]
"Σπανακόπιτα" σαλάτα
[εικόνα]
Ψητό Iceberg
[εικόνα]
Tartar κιτρινόπτερου τόνου με ψητό πεπόνι, πικλαρισμένο λεμόνι, ginger και wasabi με φρούτα του δάσους

Σχόλια (12)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Rat Pack
στο κατάστημα Warehouse Bar-Restaurant, Βαλτετσίου 21 & Μαυρομιχάλη ?, Αθήνα, Ν. Αττικής
Το Warehouse είναι ένα εξαιρετικό Wine Bar στα Εξάρχεια.

Κρασιά από όλο τον κόσμο, μεγάλη λίστα φτιαγμένη από επαγγελματίες με βαθιά γνώση του κρασιού.

Επιλογές για όλα τα πορτοφόλια γενικά σε πολύ καλές τιμές. Κατάλογος φαγητού μικρός και πολύ καλός με έμφαση στο κρέας και στα ορεκτικά.

Το αγαπημένο μου Wine bar στην Αθήνα.
Εξαιρετικό, προτείνεται.
Rat Pack
στο κατάστημα Paleo Bar-Restaurant, Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, Ν. Αττικής
Πρόσφατη επίσκεψη.
O ιδιοκτήτης Γιάννης Καϋμενάκης είναι ένας από τους καλύτερους οινοχόους στην Ελλάδα.
Τον είχα γνωρίσει στο Cucina Povera ένα εστιατόριο στο Παγκράτι που ήταν προπομπός πολλών παρόμοιων που άνοιξαν αργότερα.
Το Paleo είναι ένα εξαιρετικό Wine Bar σε μια παλιά αποθήκη στον Πειραιά. Η περιοχή νομίζω είναι η παλιά Τρούμπα και έχει αναβαθμιστεί πολύ και είδα πολλά καταστήματα υπό κατασκευή.
Κρασιά κυρίως από Ιταλία και Ελλάδα σε πολύ καλές τιμές. Κατάλογος φαγητού μικρός και ουσιώδης. Πολύ καλό rib eye, φοβερά τυριά ωρίμανσης από όλη την Ελλάδα.
Από τα καλύτερα Wine bar της Αθήνας.
Εξαιρετικό, προτείνεται.
Rat Pack
στο κατάστημα Cookoovaya Εστιατόριο, Μέξη Χατζηγιάννη 2Α, Ιλίσια, Αθήνα, Ν. Αττικής
Επίσκεψη Πέμπτη βράδυ 2 ατόμων.
Παρακολουθώ τον σεφ Κλεομένη Ζουρνατζή που γνώρισα από παλιότερη δραστηριότητα του στο Cucina Povera, και πλέον ένας εκ των συνιδιοκτητών του Cookoovaya.

Μικρότερος ο κατάλογος σε σχέση με προ 2 ετών, μάλλον προσαρμοσμένος στην μετά καραντίνας εποχή και με πολλές επιλογές σε ψάρι.

Εξαιρετικό Service, δοκιμάστηκαν 2 φιλέτα, 2 σαλάτες, μια ανοιχτή κρεατόπιτα με τρούφα και σουφλέ σοκολάτας για γλυκό, κρασί Μegas Oinos Σκούρα, σύνολο 165 ευρώ.
Προτείνεται.
Rat Pack
στο κατάστημα Surfer Maya Fast food, Σκρα 8, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Παραγγελία μέσω πλατφόρμας ένα σάντουιτς με παστράμι, ένα Τacros κοτόπουλο, 2 χ μισή μερίδες γλυκοπατάτες ..... για να γίνει μια και ένα flatbread.

Σπάνια δυσανασχετώ με τις τιμές αλλά αυτή την φορά θεωρώ ότι η σχέση τιμής με αξία έχει μεγάλη απόσταση.
Το μεν παστράμι μικρό και μέτριο.
Το δε Tacros επίσης μικρό δεν με συγκίνησε γευστικά η ζύμη του, που είχε μια έντονη γεύση από κάποιο φυτικό λάδι.
To flatbread, καλό αλλά mini pizza/focaccia σε τιμή κανονικού μεγέθους.

Θα του ξαναδώσω μια ευκαιρία γιατί τέτοιες προσπάθειες λείπουν από την πόλη.
Μixed Feelings.
Rat Pack
στο κατάστημα Aqua Nueva Εστιατόριο, 240 Regent Street, London, [εξωτερικό]
Τελευταία φορά το επισκέφθηκα Ιούνιο του 2019.
Είδα τα σχόλια της προηγούμενης κριτικής με την οποία συμφωνώ απόλυτα και θα ήθελα να προσθέσω τα δικά μου σχόλια.
Είναι από τα αγαπημένα μου καταστήματα στο Λονδίνο. H τοποθεσία του είναι πολύ κεντρική.
Έχει δίδυμο εστιατόριο στον 6 όροφο το AQUA Kyotto που είναι εξαιρετικό για sushi. To μεγάλο πλεονέκτημα και των δύο είναι ότι μοιράζονται roof garden bar, μικρό μεν αλλά πολύ βολικό για να συνεχίσεις την βραδιά με ένα ποτό. Τιμές μέτριες προς υψηλές , λογικές για Λονδίνο.
Υπάρχουν ακόμα 2 AQUA στον ουρανοξύστη στο Shard.
Rat Pack
στο κατάστημα Η Παλιά Αθήνα Εστιατόριο, Ίμβρου 24, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός για ένα από τα πιο αγαπημένα μου εστιατόρια. Στην Ιταλία θα λεγόταν Trattoria, στην Γαλλία Bistrot, και στην Ελλάδα λέγεται ταβέρνα.

Παλιά όταν ρωτούσαν κάποιον για το ποιόν κάποιου μπορεί να απαντούσε έχω πιει κρασί μαζί του, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο, αποδοχή, οικειότητα και φιλία. Έχουμε πιεί λοιπόν κρασί με τον ιδιοκτήτη εξ' ου και η έλλειψη αντικειμενικότητας.

Η παλιά Αθήνα είναι μια ταβέρνα που απευθύνεται μεν σε όλους αλλά προσφέρει ποιότητα που λίγοι μπορούν να εκτιμήσουν συνολικά λόγω μεγάλης εξειδίκευσης στο θέμα του οίνου.

Το φαγητό είναι απλό και εξαιρετικό. Θα έλεγα ότι αν την επισκεφθείς αξίζει να δοκιμάσεις, σουτζουκάκια, tagliata rib eye, συκώτι, πατάτες τηγανητές, ρωσική, βραστή σαλάτα, carpaccio.

Η διαφορά όμως αυτής της ταβέρνας από όλες τις άλλες είναι ο Οίνος.
Ο ιδιοκτήτης φτιάχνει την δικιά του ρετσίνα σε δρύινα βαρέλια όπως οι παλιές καλές ταβέρνες.
Η λίστα κρασιών του καταστήματος δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη τουλάχιστον από την Λάρισα και πάνω. Κρασιά για όλα τα βαλάντια από όλα τα μέρη του κόσμου.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα και σφόδρα.
Rat Pack
στο κατάστημα Extravaganza Εστιατόριο, Πτολεμαίων 29Α & Αμβροσίου 8, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Επίσκεψη παρέας ανδρών πρώτη φορά σχεδόν μετά από δύο χρόνια λόγο καραντίνας.
Οι εντυπώσεις του παρελθόντος ήταν εξαιρετικές αλλα και στην πρόσφατη επίσκεψη μας το πρόσημο ήταν θετικό.

Δοκιμάστηκε σχεδόν όλος ο κατάλογος. Υπολειπόταν γευστικά μόνο το Rib eye γιατί η πρώτη ύλη δεν ήταν πολύ καλή. Η λίστα κρασιών ήταν ιδιαίτερα μικρή και αδιάφορη.

Ο σεφ του καταστήματος είναι ένας από τους καλύτερους στην πόλη μας.
Περίμενα αναβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν. Είδαμε μια καλή μεν αλλά μάλλον στάσιμη εικόνα δε.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα.
Rat Pack
στο κατάστημα δέκα τραπέζια Εστιατόριο, Στρατηγού Καλλάρη 4Β, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρόσφατη επίσκεψη μεσημέρι Σαββάτου οικογενειακώς. Ο πεζόδρομος της Στρ. Καλάρη έχει εξελιχθεί σε πολύ ζωντανό σημείο του κέντρου της πόλης. Απλή διακόσμηση που κρίνεται μάλλον αδιάφορη. Κατάλογος με αρκετές επιλογές όλες στα πλαίσια μικρών πιάτων σε λογική μεζέ/tapas. Επιλογές σε ψάρι και κρέας αλλά το μικρό μέγεθος δυσκολεύει την επιλογή ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά στην παρέα. Οι επιλογές σε πιάτα που μπορεί να λειτουργήσουν θεματικά ως γεύμα είναι λίγες πχ τσιγαριαστό αρνί με τραχανά ή κεφτεδάκια. Δοκιμάστηκαν σχεδόν όλα τα πιάτα και ήταν τα περισσότερα άνω του μετρίου. Το μεγαλύτερο πλήθος των πιάτων βασίζονται σε έτοιμες παρασκευές και αποτελούν συνθέσεις με αποτέλεσμα να είναι χλιαρά. Η επιλογή αυτή προφανώς έγινε για να μπορεί η κουζίνα να υποστηρίξει πολλά μικρά πιάτα αλλά είναι ελλειμματική γευστικά και λειτουργεί εάν τα τραπέζια είναι 10 και με λίγα άτομα. Σάββατο μεσημέρι δεν λειτουργούσε καλά. Απλά καλή λίστα κρασιών, περίμενα περισσότερα κρητικά είχε μόνο ένα βιδιανό και ένα πλυτό. Σέρβις επαρκές. Προτείνεται για παρέες, κρασί, ρακί, μεζέ και όχι για οικογενειακό γεύμα.
Rat Pack
στο κατάστημα Γράδα Nuevo Εστιατόριο, Καλαποθάκη 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρόσφατη επίσκεψη παρέας 5 ανδρών. Ορθός και τυπικός έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού με αποτέλεσμα να κάτσουμε εντός του εστιατορίου. Όμορφη διακόσμηση που αποπνέει αστική πολυτέλεια. Κατάλογος με πολλές επιλογές σε ψάρι και κρέας. Δοκιμάστηκαν πιάτα με βάση το ψάρι και ήταν όλα υψηλού επιπέδου. Καλή λίστα κρασιών. Τιμές ανάλογες του ύφους του καταστήματος. Το εστιατόριο συγκαταλέγεται στα 2-3 κορυφαία του κέντρου της πόλης.
Σέρβις επαγγελματικό. Προτείνεται.
Rat Pack
στο κατάστημα Πσαράκι Ψαροταβέρνα, Μητροπολίτη Γενναδίου 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρόσφατη εσπερινή επίσκεψη παρέας 8 αντρών. Δοκιμάστηκαν όλα τα ωμά κυριώς σε μορφή καρπάτσιο. Όλα φρέσκα, νόστιμα αλλά με υψηλή οξύτητα και σερβιρισμένα με τον ίδιο "βαρετό" τρόπο χυμό lime, ξύσμα και ελαιόλαδο. Πολύ καλά εκτελεσμένα ψησίματα στα ψάρια, καλή λίστα κρασιών από την οποία λείπουν μόνο 2-3 επιλογές για να θεωρείται πλήρης όπως μια Robola και κάποιο Fume κρασί. Φθηνές σαμπάνιες που δημιουργούν προσδοκίες για όστρακα που όμως δεν είχε την ημέρα που το επισκεφθήκαμε. Δεν έχει καθόλου ζυμαρικά και τηγανητά όπως πατάτες κατ επιλογή του ιδιοκτήτη. Σέρβις ευγενικό και εξυπηρετικό. Προτείνεται.
Rat Pack
στο κατάστημα Οψοποιών Μαγγανείαι Εστιατόριο, Κομοτηνής 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρόσφατη επίσκεψη στον νέο χώρο. Θετική εικόνα συνολικά με ωραία διακόσμηση. Δοκιμάστηκαν σχεδόν όλα τα κρεάτα του καταλόγου, το ψήσιμο ήταν όπως ζητήθηκε και δεν απαιτήθηκε η χρήση της πλάκας που προσφέρθηκαν να φέρουν. Επιλέχθηκε Viognier Eclectique ως κρασί και είχαν μόνο 2 φιάλες. Δεν ήταν διαθέσιμα πολλά κρασιά του καταλόγου που ήταν λιτός σε επιλογές, για παράδειγμα δεν είχε καμιά επιλογή σε κρασί Fume. Στα κόκκινα κρασιά επίσης οι επιλογές δεν προσφέρουν γευστική παλέτα. Ο λογαριασμός ήταν ακριβός και αφείνει προσδοκίες για περισσότερα. Το Service φάνηκε να ψάχνει τα πατάτημα αλλά μιας και σε καινούργιο χώρο δικαιολογείται. Προτείνεται.
Rat Pack
στο κατάστημα Μαιτρ & Μαργαρίτα [νεκροταφείο] Εστιατόριο, Βέροιας 2 & Λέοντος Σοφού 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρόσφατη επίσκεψη και ανανέωση όρκων αγάπης. Είναι ένα από τα λίγα εστιατόρια που έχουν σοβαρή κάρτα ημέρας που αλλάζει συχνά και λίστα κρασιών που λίγα μαγαζιά έχουν στην πόλη. Είναι ο ορισμός του σύγχρονου Βistrot. Ο Σεφ εεξελίσσεται, πειραματίζεται και τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Στην τελευταία επίσκεψη δοκίμασα ένα πιάτο που θα το βαθμολογούσα επιπέδου Michelin. Tartar κιτρίνοπτερου τόνου με ψητό πεπόνι, πικλαρισμένο λεμόνι, ginger και wasabi με φρουτα του δάσους. Το επόμενο βήμα που θα περίμενα ως φυσική εξέλιξη είναι menu 3-5 πιάτα με ένα flight κρασιών κάποιες ημέρες ή ως θεματική βραδυά. Πολλοί αναφέρονται στο Service ως μπλαζέ ο οποίος είναι το λιγότερο ένας άκομψος χαρακτηρισμός. Η εξυπηρέτηση στο εστιατόριο είναι φιλική, επαγγελματική και πλήρως ενημερωμένη για το φαγητό και τα κρασιά. Προτείνεται σφόδρα !