Κώστας

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΚαφενείο, Ταβέρνα
ΔιεύθυνσηΚάστρο, Θάσος
ΝομόςΚαβάλας
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6946026045
Διαδίκτυο
ΩράριοΑπό το πρωί μέχρι το απόγευμα. Ανοιχτά από Απρίλη μέχρι τέλη Σεπτέμβρη.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
By Kostas, By Kwstas, By Costas
Άνοιξε2002
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ο Κώστας Μακέδος με τη γυναίκα του Δήμητρα λειτουργούν την ταβέρνα από το 2002. Η ονομασία της ταβέρνας δεν είναι ρητά αποσαφηνισμένη και μια την ονομάζει "By Costas", μια "Κάστρο", μια "Κώστας". Αρχικά ανήκε στον πεθερό του Γιάννη που ήταν κρεοπώλης και τότε η ταβέρνα λεγόταν "Ο Γιάννης".

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
φαγητό:2/3 φράγκα:2/3 λαϊκό:+∞
Αύγουστος 2009. Έχοντας φάει μια μικρή απογοήτευση τις 2 πρώτες μέρες στη Θάσο ανεβήκαμε με το αμάξι προς το Υψάριο για αναζήτηση χωριών μη αλλοιωμένων από τον τουρισμό. Απροσδόκητα βρήκαμε το πανέμορφο πετρόκτιστο και σχεδόν εγκαταλελειμμένο χωριό Κάστρο (γύρω στα 450μ. υψόμετρο).

Στη διαδρομή είδαμε κάμποσες φορές γραμμένο με σπρέι την ύπαρξη ταβέρνας από κάποιον Κώστα. Είπαμε λοιπόν να κάτσουμε για μια μπυρίτσα πριν αρχίσουμε να κατεβαίνουμε και πάλι. Το μαγαζί έχει 5-6 εξωτερικά τραπέζια και κλίμα υπερλαϊκό.

Δύο μέρες μετά ανεβήκαμε με σκοπό να φάμε και να πιούμε. Τα φαγητά ήταν μέτρια (και τσιμπημένα από φράγκα) αλλά δεν είχε απολύτως καμία σημασία. Ο λαϊκιστής Κώστας και η εκλεκτή παρέα του (οι αλλοδαποί εργάτες, μια ετοιμοθάνατη γιαγιά, η γυναίκα του, ο βοσκός ο Μεταξάς με τα ακαταλαβίστικά του, τα γατιά και η σκύλα Σία) αρκούσαν. Αφού ήπιαμε τα κέρατά μας και πάλι, φύγαμε με την δύση και αποχαιρετιστήκαμε κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις :)

Εικόνες (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
The Kostas
[εικόνα]
Χωριάτικη σαλάτα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Κατσικίσια παϊδάκια (νόστιμα, μεριδίνι στα 13€)
[εικόνα]
Κάρτα (2009)
[εικόνα]
Ο Κώστας ο αρχηγός
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Η Σία
[εικόνα]
Γάτα
[εικόνα]
Τα γατιά του Κώστα
[εικόνα]
Μεζεδάκι για τα τσίπουρα
[εικόνα]
Μπριζόλα
[εικόνα]
Το τραπέζι μας
[εικόνα]
Εξωτερικά

Σxόλια (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Δειπνολάγνος
Γιατράνκα κλαίω επειδή τον ξέρω και τον έκανα εικόνα.....
Τον καθρεφτισες δεν τον περιέγραψες απλα
Γιαντράνκα
Το πέτρινο χωριό πανέμορφο όπως και το άγριο τοπίο. Φτάσαμε στην ταβέρνα μετά από επιδρομή αλλοδαπών τουρισταίων του πούλμαν και η κατάσταση σε κουζίνα-τραπέζια ήταν βομβαρδισμένη, κάτι μεταξύ συσσιτίου και πανηγυριού. Η κατάσταση υγιεινής οριακή αλλά οκ, δεν πειράζει, τα τραπεζάκια δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου όμορφα και τραβηχτικά.
Τον Κώστα τον βρήκα κουραστικό και σαλιάρη τύπο, προσωπικά. Έτσι και του κινήσει κάτι (: δηλαδή κάποια) το ενδιαφέρον, σερβίρεται στο τραπέζι με όλο το φολκλόρ, μεγαλείο, λαϊκότητα και αστεία (όπως και τσίπουρο που κυρίως καταναλώνει ο ίδιος) δίχως τελειωμό και δεν ξετσιμπουριάζεται με τίποτα... Παρέα-παρέα μεν, αλλά στη χρέωση τυπικός και απόδειξη ούτε για αστείο, 13€ για μεριδούλα κατσικίσια παϊδίνια (νόστιμα), 5-6€ για τη χωριάτικη συν το τσίπουρο που ήταν πολύ καλό. Τώρα εγώ τα παρουσίασα όλα αρνητικά, θέλω να δώσω έμφαση πάντως στην ωραία, χαλαρωτική, αυθεντική χωριάτικη ατμόσφαιρα ραστώνης στα εξωτερικά τραπεζάκια, που θα με έκαναν να ξαναπάω, μόνο όμως μαζί με τα αναγκαία κατεβασμένα ρολά και, εναλλακτικά, αποθέματα υπομονής.