Επίσκεψη Απρίλιος '23, έπειτα από σχετικές παραινέσεις.
Στην περιοχή του κάστρο, χωμένο ανάμεσα στις γραφικές διακλαδώσεις που διατρέχουν τα χαμηλά σπίτια της περιοχής, τον Βραδύπου θα τον βρεις τόσο στον κυρίως χώρο του όσο και στο πολύ όμορφο "απέναντι", με τα τραπέζια να ξεπηδούν στον εγκαταλελειμμένης αισθητικής ανοιχτό χώρο (προφανώς πρόκειται για παλιό σπίτι). Παρά το σχετικό κρύο καθώς έπεφτε ο ήλιος, επιλέχθηκε για προφανείς λόγους ο εξωτερικός.
Το menu εποχικό, κρατούσε από αρχές Απριλίου, όχι μικρό αλλά όχι και μεγάλο (ομολογώ πως δεν μου αρέσουν τα μεγάλα menu). Με ένα σχολαστικό πέρασμα, ήθελα τουλάχιστον τον μισό κατάλογο, με κύριο χαρακτηριστικό των πιατών να είναι οι απείρως ενδιαφέροντες συνδυασμοί τους. Στα ορεκτικά, επιλέχθηκε σαλάτα καμμένου λάχανου, με πλευρώτους μανιτάρια, πάρα πολύ καλό και αλμυρό cheesecake με κατσικίσιο τυρί που το βρήκα ένα τσακ πιο έντονο, αλλά ήταν ιδιαίτερα γευστικό. Κυρίως ο τραχανάς με σύγκλινο Μάνης και τριμμένη γραβιέρα. Τρομερά γευστικό, ισορροπημένο σα σύνολο, έντονο όπου έπρεπε, εξαιρετικό.
Το γεύμα συνοδεύτηκε από βιολογικό κρασί λευκό (πρόταση του παιδιού στο service, όπως και ο τραχανάς), το οποίο ήταν καλό. Το ψωμί, επίσης, που ήρθε μαζί με λαδάκι σαν starter, αρκετά γευστικό. Το σέρβις ευγενικό και φιλικό. Συνολικά, δυνατές γεύσεις, πολύ όμορφος χώρος που αξίζει την επίσκεψη αν βρεθείτε στην πόλη της Χίου.
Νέο εστιατόριο με βάση την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα της χώρας. Πρώτες ύλες από παραγωγούς και παρασκευές χειροποίητες σε όλα. Πιάτα με στοιχεία γκουρμέ αλλά με μεγάλες μερίδες, συνεπώς οι τιμές θα μπορούσαμε να πούμε οτι είναι και χαμηλές για εστιατόριο. Δοκιμάστηκαν σχεδόν όλα τα πιάτα σε δύο επισκέψεις και είναι όλα από πολύ καλά έως άριστα. Κορυφαία:
Mοσχάρι με σάλτσα μαύρης μπύρας, κολοκύθι και μελιτζάνα
Αλμυρό cheesecake με crumble φουντούκι, καστικίσια γραβιέρα Χίου, μάυρη φακή, χιώτικα τυριά με μελισσόχορτο και chutney ντομάτας με καπνιστή μελιτζάνα
Γαρίδες φρέσκιες με χειροποίητο τραχανά Χίου, τζίντζερ, ντομάτα, φέτα Λέσβου που καπνίζεται στο μαγαζί και κάπαρη με βασιλικό
Κοτόπουλο με σάλτσα καρότου, λεμονόχορτο και ψητό καλαμπόκι με μαγιονέζα μαϊντανού
Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα βερίκοκου, βερίκοκα και φασόλια με λαδολέμονο μαύρου σκόρδου
Άψογο σε όλα. Στα συν ο τρομερός χώρος απέναντι απ'το μαγαζί που είναι παλιό ερηπωμένο πέτρινο κτίσμα και μέσα του έχουν τραπέζια.
Στην περιοχή του κάστρο, χωμένο ανάμεσα στις γραφικές διακλαδώσεις που διατρέχουν τα χαμηλά σπίτια της περιοχής, τον Βραδύπου θα τον βρεις τόσο στον κυρίως χώρο του όσο και στο πολύ όμορφο "
Το menu εποχικό, κρατούσε από αρχές Απριλίου, όχι μικρό αλλά όχι και μεγάλο (ομολογώ πως δεν μου αρέσουν τα μεγάλα menu). Με ένα σχολαστικό πέρασμα, ήθελα τουλάχιστον τον μισό κατάλογο, με κύριο χαρακτηριστικό των πιατών να είναι οι απείρως ενδιαφέροντες συνδυασμοί τους. Στα ορεκτικά, επιλέχθηκε σαλάτα καμμένου λάχανου, με πλευρώτους μανιτάρια, πάρα πολύ καλό και αλμυρό cheesecake με κατσικίσιο τυρί που το βρήκα ένα τσακ πιο έντονο, αλλά ήταν ιδιαίτερα γευστικό. Κυρίως ο τραχανάς με σύγκλινο Μάνης και τριμμένη γραβιέρα. Τρομερά γευστικό, ισορροπημένο σα σύνολο, έντονο όπου έπρεπε, εξαιρετικό.
Το γεύμα συνοδεύτηκε από βιολογικό κρασί λευκό (πρόταση του παιδιού στο service, όπως και ο τραχανάς), το οποίο ήταν καλό. Το ψωμί, επίσης, που ήρθε μαζί με λαδάκι σαν starter, αρκετά γευστικό. Το σέρβις ευγενικό και φιλικό. Συνολικά, δυνατές γεύσεις, πολύ όμορφος χώρος που αξίζει την επίσκεψη αν βρεθείτε στην πόλη της Χίου.
Mοσχάρι με σάλτσα μαύρης μπύρας, κολοκύθι και μελιτζάνα
Αλμυρό cheesecake με crumble φουντούκι, καστικίσια γραβιέρα Χίου, μάυρη φακή, χιώτικα τυριά με μελισσόχορτο και chutney ντομάτας με καπνιστή μελιτζάνα
Γαρίδες φρέσκιες με χειροποίητο τραχανά Χίου, τζίντζερ, ντομάτα, φέτα Λέσβου που καπνίζεται στο μαγαζί και κάπαρη με βασιλικό
Κοτόπουλο με σάλτσα καρότου, λεμονόχορτο και ψητό καλαμπόκι με μαγιονέζα μαϊντανού
Χοιρινή πανσέτα με σάλτσα βερίκοκου, βερίκοκα και φασόλια με λαδολέμονο μαύρου σκόρδου
Άψογο σε όλα. Στα συν ο τρομερός χώρος απέναντι απ'