Αλκυονίδες

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΨαροταβέρνα
ΔιεύθυνσηΑργοναυτών 64 & Αλεξάνδρου Ακριτίδου 1, Καλαμαριά
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6944420820,6988049069
Διαδίκτυο
ΩράριοΑύγουστο κλειστά.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε18 Αυγούστου 1996
ΙδιοκτησίαΣοφία Κετικίδου
Πρόσθετες πληροφορίες:
Υπεύθυνοι τα αδέρφια Λευτέρης & Παναγιώτης Κετικίδης.

Δεκέμβριο 2012 έκλεισε κομμάτι του εξωτερικού του χώρου και μεγάλωσε τον εσωτερικό.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έχω πάει πάρα πολλές φορές από Φεβρουάριο 2011 μέχρι Απρίλιο 2013.
  • Λαϊκή ατμόσφαιρα εσωτερικά με 5 μεγάλα τραπέζια για φαγητό και 2 για χαρτιά (το μόνο που δε μου κάθεται καλά είναι οι εσωτερικές & εξωτερικές κάμερες σε ουζερί!). Εξωτερικά ΣΚ με καλό καιρό δυστυχώς χάνει το καφενειακό του ύφος και μετατρέπεται σε πιο τυπική ψαροταβέρνα, αλλά έχει την άπλα του και είναι πολύ ευχάριστα :)
  • Όλα τα ψαρικά πολύ καλά (καραβίδες σχάρας καταπληκτικές, ότι ψάρι έχω φάει ήταν φρέσκο), ο κατάλογος αλλάζει ανάλογα με το τι έχει διαθέσιμο, η κουζίνα καινούργια και πεντακάθαρη. Τα ψητά λαχανικά χρίζουν ειδικής μνείας, μιας και είναι από τα πρώτα μαγαζιά της πόλης που τα καθιέρωσαν με βαλσάμικο και είναι σχεδόν πάντα εξαιρετικά. Ο ψήστης είναι μεγάλος μάστορας.
  • Οι τιμές φυσιολογικές (σημείωση Μαΐου 2011: οι καραβίδες και οι γαρίδες πάνε περίπου 44-46€/κιλό). Στα θετικά το ότι μου έχουν φέρει πάντα απόδειξη.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα :)

Ανανέωση 2013: Δυστυχώς από αρχές 2013 περίπου, ο χώρος έχει χαλάσει με την επέκταση και το στέγαστρο που έβαλε, τα ΣΚ έχει πάντα υπερβολικό κόσμο και κατά γενική ομολογία της παρέας το φαγητό πλέον έχει πέσει κατά 1 κλικ στις τελευταίες επισκέψεις.

Εικόνες (69)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Σκουμπρί (καλό)
[εικόνα]
Χωριάτικη (καλή)
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Χόρτα (καλά)
[εικόνα]
Σαρδέλα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Καλαμάρι κτψ (οκ)
[εικόνα]
Γαύρος (καλός)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος ψητός (καλός)
[εικόνα]
Πατάτες ορίτζιναλ (καλές)
[εικόνα]
Γαύρος (πολύ καλός)
[εικόνα]
Χταπόδι (αδιάφορο)
[εικόνα]
Γαλέος αχνιστός (πολύ καλός)
[εικόνα]
Αντζούγιες (καλές)
[εικόνα]
Σαρδέλα (πάρα πολύ καλή)
[εικόνα]
Καλαμάρι σχάρας (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μακαρόνια με σουπιά (αδιάφορα)
[εικόνα]
Χόρτα (καλά)
[εικόνα]
Φάβα (καλή)
[εικόνα]
Σκουμπρί καπνιστό (καλό)
[εικόνα]
Ταραμάς (καλός)
[εικόνα]
Ούζο Απαλαρίνα
[εικόνα]
Σαρδέλες (καλές)
[εικόνα]
Γάμπαρη σαγανάκι (πολύ πολύ μέτριο, καλύτερη τηγανητή)
[εικόνα]
Η επέκτεση εσωτερικών τραπεζιών που έκανε το 2012
[εικόνα]
Απαλαρίνα μπλε (μου αρέσει)
[εικόνα]
Χταπόδι λιαστό (καλό, αλλά πολύ μικρή μερίδα)
[εικόνα]
Καλαμάρι σχάρας (καλό)
[εικόνα]
Ντάκος (πολύ μέτριος)
[εικόνα]
Ξιφίας σχάρας (καλός)
[εικόνα]
Ρόκα
[εικόνα]
Ψητά λαχανικά
[εικόνα]
Λούτσος σχάρας (καλός)
[εικόνα]
Λευκός ταραμάς
[εικόνα]
Κολοκυθάκια τηγανητά (καλά)
[εικόνα]
Γαύρος σαγανάκι (καλό)
[εικόνα]
Αστακός
[εικόνα]
Αστακός
[εικόνα]
Αστακός
[εικόνα]
Χταπόδι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πατάτες (καταπληκτικές)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος σχάρας (οκ)
[εικόνα]
Κουτσομούρες σχάρας (καλές)
[εικόνα]
Καλαμάρι σχάρας (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γοφάρια (οκ)
[εικόνα]
Κουτσομούρες (πολύ καλές)
[εικόνα]
Κολοκυθάκια (καλά)
[εικόνα]
Καλαμαράκια
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2011)
[εικόνα]
Χταπόδι (οκ)
[εικόνα]
Χωριάτικη (οκ)
[εικόνα]
Τζατζίκι (οκ, δυστυχώς μη αισθητή παρουσία σκόρδου)
[εικόνα]
Σκουμπρί καπνιστό (οκ)
[εικόνα]
Ψητά λαχανικά (πεντανόστιμα)
[εικόνα]
Μπακαλιάρος σχάρας (καλούτσικος αν και έτσι και αλλιώς δε με ενθουσιάζει το συγκεκριμένο ψάρι στη σχάρα)
[εικόνα]
Γαρίδες σχάρας 300γρ. (πολύ δυνατές!)
[εικόνα]
Σαρδέλες (πολύ καλές!)
[εικόνα]
Λευκός ταραμάς (καλός)
[εικόνα]
Καραβίδες (πεντανόστιμες!)
[εικόνα]
Ψητά λαχανικά (καταπληκτικά)
[εικόνα]
Κουτσομούρες
[εικόνα]
Κουτσομούρες
[εικόνα]
Καλαμάρι τηγανητό
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Χόρτα

Σxόλια (23)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
tsipouratos
Συνοικιακό μαγαζί με αρκετά τραπέζια έξω, ως εξωτερικός χώρος τίποτα το ιδιαίτερο.
Το φαγητό ήταν καλό. Τα τηγανιτά καλαμαράκια ήταν κομμένα περίεργα, ο τηγανιτός γαύρος ολόφρεσκος, το σκουμπρί εξαιρετικό. Το φαγητό ήρθε πολύ γρήγορα και ήταν λίγο κρύο. Το τσιπουράκι αρκετά καλό.

Πολύ αρνητικό είναι το γεγονός ότι το μαγαζί δεν διέθετε καταλόγους (επομένως κάποιος δεν μπορεί να γνωρίζει τις τιμές)!! Επίσης άργησαν 20' να μας πάρουν παραγγελία αλλά πέρα από αυτό, δεν υπήρχε κανένα άλλο πρόβλημα στο σέρβις. Επίσης περνούσαν οπτικές ίνες μπροστά στο μαγαζί, οπότε ξαφνικά αργά το απόγευμα εμφανίστηκαν εργάτες και μας πήραν τα αυτιά. Στο τέλος μας κέρασαν και λικέρ και πολύ ωραίο γλυκό.

Θα ξαναπήγαινα; 50-50, οπότε θα του έδινα μία τελευταία ευκαιρία.

Μαγαζί: 3,5/5
Φαγητό: 4/5
Τιμές: 3,5/5
Σέρβις: 3/5
Τσίπουρο: 4/5
eypsi
Τίποτα το ιδιαίτερο. Καλαμάρι σχάρας νόστιμο, κουτσομουρες φρέσκιες αλλά ίσως είχε πάρει άλλη μυρουδια από το τηγανολαδο, 1 ούζο βαρβαγιαννη 1 χόρτα 1 σκουμπρί καπνιστό (μέτριο) περίπου 45 €. Τσιμπημένα θα έλεγα.
JohnJohn
Πήγαμε ακολουθώντας τα καλά σχόλια και ανταμειφθήκαμε πλήρως! Ωραίος εξωτερικός χώρος με ανοιχτωσιά, αραιά τραπέζια, γευστικά πιάτα, καλή εξυπηρέτηση, νορμάλ τιμές. Πήραμε φάβα, πατάτες, αγγουροντομάτα, κεφαλοτύρι σχάρας, γαρίδες τηγανητές (10 μεγάλες στη μερίδα), σουπιές με ζυμαρικά (μεγάλη ποσότητα), μισό λίτρο χύμα ρετσίνα και 1 κόλα. Δώσαμε 43€ και το ευχαριστηθήκαμε. Συστήνεται και θα ξαναπάμε.
Βικτωρ Τ.
Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο.Καλη μουσικη και σε ενταση και σε επιλογη ρεπερτοριου.Δροσερη αυλη.2 ταραμαδες καλοι,φαβα καλη,χταποδι σχαρας αδιαφορο,σκουμπρι καπνιστο καλο,αντζουγιες καλες,μακαρονια με σουπια αδιαφορο,σαρδελα ψητη παρα πολυ καλη,γαυρος τηγανητος πολυ καλος,καλαμαρι σχαρας πολυ καλο,χορτα καλα,πατατες καλες γαλεος αχιστος πολυ καλος,4 μπυρες,2 ουζα Απαλλαρινα,2 τσιπουρα Αποστολακη=117 ευρω
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
dokimastis
Επίσκεψη καθημερινή καλοκαιριού για ένα τσίπουρο με παρέα. Δεν είχα υπόψη μου για ΤΙ ακριβώς μιλάμε, και ο χώρος μού άρεσε πολύ! Μιλάω για έξω στη βεράντα στα τραπέζια. Φωτισμός, διακόσμηση με προδιάθεσε πολύ καλά.

Δοκιμάστηκε Γαύρος Σαγανάκι, καλός απλά,
Καλαμαράκι Τηγανητό, καλό,
Ταραμάς Λευκός (δεν είναι το φόρτε μου),
Σκουμπρί Καπνιστό (πολύ καλό, μου φάνηκε όχι εμπορίου),
Αγγουροντομάτα πολύ καλή, επίσης Ρακή με το ποτήρι (1,50ε)

Συνολικά καλή εικόνα, με κέρδισε ο χώρος (και η γειτονιά) και το Σέρβις ενός νεαρού, που ήταν ακριβέστατος, ενθουσιώδης και πήγαινε σφαίρα. Θα ξαναπάω.
λιγουρίτσα
έχει χαλάσει πάρα πολύ! πήγα πριν λίγο καιρό και ήταν μέτρια προς χάλια όλα και πανάκριβα. μια χωριάτικη, ένα καλαμάρι σχάρας μια σταλιά και μέτριο ψήσιμο, μια πατάτες και μια μπύρα 40 ευρώ!!! και χάλια!!! χάλια πολύ!
Atmos
Πλέον, απλά έντιμο και εξυπηρετικό.
Αντωνία
Το μαγαζί δεν το ήξερα, πήγα πρώτη φορά πριν 15 μέρες περίπου. Φαίνεται οτι είναι πρώην καφενείο που έχει "απλωθεί". Αν και σε δρόμο γειτονιάς, σου δίνει την αίσθηση της αυλής. Στον εξωτερικό χώρο απο τη μια πλευρά είχε και τηλεόραση και ήταν λίγο ενοχλητικό (ήταν και το Εuro βέβαια...), αλλά από την άλλη που καθίσαμε ήταν πολύ όμορφα. Σε γενικές γραμμές νόστιμα πιάτα (πολύ καλό καλαμάρι τηγανητό φρέσκο, εξαιρετικός λευκός ταραμάς, ωραίο σκουμπρί, αδιάφορη φάβα)και τιμές νορμάλ. Θα ξαναπάω σίγουρα!
Τόλης
Επισκέπτομαι το μαγαζί αυτό από τότε που ακόμη ήταν καφενείο και άρχισε δειλά δειλά να βγάζει τα πρώτα πιάτα, πριν 4-5 χρόνια περίπου. Τότε είχε αυτόν τον απλό λαϊκό χαρακτήρα του συνοικειακού καφενείου. Δεν μάζευε πάρα πολύ κόσμο, είναι και σε ωραίο ανοιχτό σημείο, είχε κατά γενική ομολογία πολύ καλό φαγητό και πολύ καλές τιμές.

Από τότε έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα. Καταρχάς, είναι σχεδόν μονίμως γεμάτο, υπηρξαν φορές που δεν βρήκαμε τραπέζι. Μετά, έκανε μια μεγάλη ξύλινη επέκταση που θεωρώ πως ασχήμυνε και μπούκωσε τον χώρο. Οι τιμές του σίγουρα έχουν ανέβει σε σχέση με παλιά, δεν θα έλεγα όμως ότι είναι ιδιαίτερα ακριβός. Πάντως, όσα πιάτα του δοκίμασα (τελευταία επίσκεψη Ιούλιος '14) είναι αρκετά έως πολύ καλά. Ιδίως τη σαρδέλα και το σκουμπρί τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Και το τσίπουρό του είναι ωραίο.

Εν ολίγοις, δεν είναι όπως ήταν πριν λίγα χρόνια, αλλά για μένα παραμένει μια αρκετά αξιόλογη επιλογή.
Βικτωρ Τ.
Καθισαμε εξω μεσα επαιζαν χαρτια.Σερβις ευγενικο.Χωριατικη σαλατα καλη,χταποδι σχαρας οκ,καλαμαρακια τηγανητα καλα,γαυρος τηγανητος οκ+2 μπυρες=30 ευρω.
xontros_dokimastis
Ξεκίνησε αλλιώς (καφενείο με μεζέδες) και πλέον έγινε βιομηχανία...προβλέπω συνεχή πτώση μέχρι τέλους.
eidhmwn
Εξαιρετικο φαγητο με προκλητικα φθηνες τιμες κ πολυ καλη ποιοτητα,.Πανος-Λευτερης φιλικοτατοι οικοδεσποτες.Η καλυτερη επιλογη γ ολες τις ωρες κ με καθε παρέα ή κ με την οικογενεια.Οσοι θελουν μουσικη να πάνε στις ''μούες εν χορώ'' και όσοι πληρωσαν 30 ευρω το ατομο ας μην ξαναπαρουν 5 κιλα μαγιατικο,καραβιδες κ αστακους
AG
Ξεκινώ από τα αρνητικά:
1)Δεν έχει μουσική-τουλάχιστον σήμερα που ήμαστε εκεί, μόνο την βαβούρα από τους πελάτες.
2)Τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο είναι παρα πολύ κολλητά το ένα με το άλλο! Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να τρώει κανείς άνετα άν έχει σχεδόν δίπλα του άσχετο ζευγάρι!
3)το service χωλαίνει πάρα πολύ. Και εμείς και άλλοι 2 θαμώνες που παρατήρησα σηκώθηκαν με αγανακτισμένο ύφος για να πάνε να πάρουνε πάγο, ποτό, να ζητήσουν λογαριασμό. (2 σερβιτόροι κ ένας βοηθός δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ρε παιδιά τόσο κόσμο-μην τρελαθώ)
4)-"Μύδια έχετε?"
- "όχι φίλε μου το μαγαζί δεν δουλεύει μύδια καθόλου".
Hello, ρε παιδιά μιλάμε για ψαροταβέρνα!!!! By the way, δεν δουλεύουν ούτε σουπιές:-ο
5)διαβάζω στα προηγούμενα σχόλια ότι οι τιμές είναι normal....χμ....σε σχέση με τις 7θάλασσες ή την Μαύρη θάλασσα??? Τότε ναι. Διαφορετικά, 85ευρά που δώσαμε για 3 άτομα με ποτά μόνο 2 τσίπουρα-δεν είναι λίγα για το ύφος του μαγαζιού! 8 ευρώ το χταπόδι, 45euros/kg το ψάρι. Μην ξεχνάτε ότι και 50 μετρα πιο κάτω παίζουν πολύ καλύτερες τιμές ρε παιδιά στο ψάρι σε Ιμβρο και Άνεμο!
6)μερικές μερίδες μου φάνηκαν μικρές.
7)δεν μας έφεραν καταλόγους-ούτε υπήρχε τιμοκατάλογος στο τραπέζι.
8)καραβίδες και γαρίδες δεν είχαν:-(((

Θετικά:
1)σερβιτόροι ευγενικοί.
2)καλός ο ψήστης όπως λέει το ταβερνοαλάνι (μας έψησε καλά την φέτα μαγιάτικο)
3)το ψαρικό δεν ήταν μπαγιάτικο.
4)έχει χαλαρό κλιμα, με τους μπάρμπες να έχουν ξεκολωθεί στην πρέφα μέσα:-D
5)είναι καθαρό σαν μαγαζί.
4)πολύ καλή η ψήξη στα αναψυκτικά.
5)δεν είχε κανένα πιάτο που να το χαρακτήριζες κακο!

για κοντά 30ευρώ το άτομο που χρειαστηκαμε για να πούμε ότι κάπως χορτάσαμε, δεν μ'επεισε....
dallas
πολύ καλό!.. πολύ ευγενικοί όλοι τους και συμπαθητικό περιβαλλον...αν και αν πας 13.00-15.00 δεν υπάρχει περιπτωση να βρεις τραπεζι εξω... ο τηγανιτός γαυρος καλος (5 ευρω).. λευκός ταραμάς και γαρίδες στη σχαρα καταπληκτικές (οι καραβιδες τελειωνουν απο νωρις μάλλον). Σίγουρα θα ξαναπαω πολλες φορες...
jo
Εξακολουθεί να παραμένει καλό στην ποιότητα αλλά οι τιμές νομίζω ότι αυξήθηκαν (χταποδάκι ψητό, 8 ευρώ....!)
Veroniki
Μπράβο στα παιδιά. Ευγενέστατοι. Οι καραβίδες όντως δεν παιζόταν. Αλλά μάλλον δεν είναι ποτέ αρκετές...Ο γαύρος σαχανάκι λιγότερο καλός, αλλά οκ. Τέλειος λευκός ταραμάς. Το περιβάλλον μέσα χμ... όχι της αισθητικής μου, αλλά τουλάχιστον δεν καπνίζουν. Κι επίσης, η ευγένια τους σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα παρά την αισθητική, την οποία τελικά παραβλέπεις. Το καλοκαίρι έξω θα είναι σούπερ.
Επιπλέον, απίστευτα φτηνό. Ο γαύρος σαχανάκι έκανε 2,70... ακόμα πιστεύω ότι κάναν κάποιο λάθος, αν και το έγραφε ξεκάθαρα η απόδειξη... Θα πάω και θα ξαναπάω
κουτουκάκιας
πήγαμε 2 άτομα πριν λίγες μέρες πρώτη φορά από πληροφορία γνωστού και μας άρεσε πάρα πολύ. Οι ουρές ήτανε άψογες και γευστικότατες, το καλαμάρι γευστικό άλλα θα θέλαμε να είναι λίγο παραπάνω ψημένο, και το τσίπουρο ήταν απλά θεικό, όπως ακριβώς το προτιμώ, αφήνοντας μια αίσθηση κεφιού μέχρι αργά το βράδυ...θα ξαναπάμε σίγουρα με παρέα.
Πόλυ
Πάντα φρέσκο και καλομαγειρεμένο ψάρι! (έχει και καλά κρεατικά). Σπιτικές πατάτες και αλοιφές, φρέσκες σαλάτες. Πολύ καλές τιμές και τα αδέλφια, Λευτέρης και Παναγιώτης, πάντα φιλικοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. Πήγαμε χθες (4 άτομα) και πήραμε: χταποδάκι (πεντανόστιμο και μαλακό!!), γαύρο (που μύριζε θάλασσα), μαγιάτικο (όπως πάντα, όταν τον βρούμε τον χτυπάμε), τζατζίκι, λευκό ταραμά, πατατοσαλάτα, χωριάτικη, 3 αναψυκτικά, 1 ποτήρι ούζο = 45ευρώ! Άξιζαν μέχρι το τελευταίο σεντ! Ταβερνοαλάνι πρέπει οπωσδήποτε να πας. Πιστεύω πως όλο το σκηνικό και το φαγητό είναι στο στυλ σου!
nikolas
Πολύ απλό και ωραίο μαγαζί, ωραία σουτζουκάκια, ωραία χωριάτικη, ωραίες τηγανιτές σπιτικές πατάτες και καλοί σερβιτόροι. Ωραίο περιβάλλον για καλοκαίρι, το χειμώνα είναι μικρό, σαν καφενείο.
coco
ακυρο κ ακυροι κ αυτοι που παν εκει..........
[Ανώνυμος/η]
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προλαλησαντες!!! Ο Λευτέρης και ο Παναγιώτης κάνουν το καλυτερο δυνατόν για να περάσουμε εξαιρετικά πάντα, με το υπέροχο και καθαρό φαγητό τους και την μοναδική ατμόσφαιρα των κυρίων που παίζουν πρέφα ενώ εμέίς πίνουμε τα τσίπουρά μας!!!! Οι τιμές είναι απίθανα καλές!!!! Μη διστάσετε, να πάτε!!!
apet
Για όσους δεν αναζητούν φρεσκοσιδερωμένα λευκά τραπεζομάντηλα και "κυριλέ" καταστάσεις οι Αλκυονίδες είναι τέλειες! Το φαγητό είναι εξαιρετικό, δεν έτυχε καμία φορά να δοκιμάσω κάτι που να μη μου άρεσε. Τα ψάρια είναι φρεσκότατα και δοκιμάστε να σας προτείνει το αφεντικό τί θα φάτε! Να δοκιμάστε μεταξύ άλλων, λυεκό ταραμά, τηγανιτές γαρίδες, γάβρο σαγανάκι. Το περιβάλλον είναι πάρα πολύ φιλικό, θυμίζει καταστάσεις Σαμοθράκης στα Θερμά! Οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές!
Αχιλλεας
Φρεσκοτατα ψαρια,σπιτικες σαλατες,φιλικο περιβαλλον.Παω συχνα και φευγω παντα ευχαριστημενος.