Εικόνες (2513)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κολοκυθάκια τηγανητά, καλή προσπάθεια, αλλά μετριοκακο αποτέλεσμα
Το τζάκι εσωτερικά. Ενεργό, το ανάβουνε
Ο χώρος της μαγείρισσας, σε περίοπτη θέση
Κοτομπουκιές ανάμικτες με πατάτες country (οκ)
Μπίρα primator μεγάλη κτλ.
Black Garlic tonkotsu ramen, ζουμ στο ζωμό
Black Garlic tonkotsu ramen (κλάμα! Ήθελα να μπω όλος μες στη σούπα)
Pumpkin bun (τεράστιο, αλλά άκυρο γιατί είναι σκέτο χωρίς γέμιση)
Bun with vegetable (μια χαρά)
Sriratcha coffee chicken (πολύ καλό, ζουμερό, κρούστα κορυφή)
Καμένο λάχανο, miso κάστανο, dukkah (οκ)
Focaccia με ξύγαλο και καυτερό μέλι (οκ)
Ο χώρος εσωτερικά, Μάρτιος 2023
Εξωτερικά, Μάρτιος 2023. Πολύ χαλαρή, ελκυστική φάση!
Muamba chicken (το καλύτερο πιάτο)
Αριστερά pondu και δεξιά madesu
Τηγανητά plantains, με συνοδευτικά μαγιονέζα και σάλτσα τσίλι (που έκαιγε ύπουλα και αφόρητα)
Ο μισός χώρος και μέσα η κουζίνα
Η μπίρα από φοίνικα, αδύνατο να την πιεις αν δεν είσαι από κεντρική Αφρική!
Σε συνδυασμό με το καπνιστό Μοσχάρι 14 ωρών που γράφει εδώ, με τραβάει πολύ να οργανώσω επίσκεψη.
Όμως το ωράριο έχει αλλάξει: Καθημερινές 18.
Η κοπέλα μού είπε ότι το ακριβές μενού είναι πάντα στις 3 πλατφόρμες (τις έχει όλες)
Μόνη διαφορά ότι σε εμάς το σέρβις ήταν ΠΟΛΥ αρχάριο και προβληματικό και άπειρο. Έπρεπε να έχουμε συνέχεια τον νου μας.
Τα πιάτα ήταν καλά, ειδικά το Κοτόπουλο με την coffee sriratcha. Έπιασα και λίγο κουβέντα με τον σεφ για αυτό, ενδιαφέρον είχε.
Από κρασιά μεγάλη λίστα, αλλά για λευκό ποτήρι είχε μόνον έναν Χατζηβαρύτη, ένα Δουλουφάκη και έναν Πατιστή (δεν είχα ιδέα, Πήλιο Αργαλαστή!). Ο Χατζηβαρύτης καλύτερος από το ξινόμαυρο blanc de noir του Πατιστή- το τελευταίο ήταν βαρύ και κάπως όξινο, μου χτυπούσε.
2 άτομα 46ε, μια χαρά. Ωραίο μαγαζί, μακάρι να έχει και καλή συνέχεια, κι όπως γράφω να στρογγυλέψει το σέρβις.
Όντως εξωτερικός χώρος κλεισμένος με γυάλινα παραπετάσματα. Είναι πολύ καλύτερα από το νάυλον, και μάλλον προφυλάσσουν και από τον θόρυβο της Καραολή. Για την καταπάτηση δεν έχω γνώμη, αν δεν κάτσω επί τόπου.
Θα δοκιμασθεί σύντομα για να εξεταστεί το ζήτημα σπληνάντερο.
Ο γύρος ήταν κάπως άψητος (χωρούσε κι άλλο ψήσιμο) και σε χοντρούτσικα κομμάτια. Επίσης πολύ λιπαρός. Θα τον προτιμούσα το αντίθετο, καλοψημένο και λεπτοκομμένο. Ποσότητα προς μικρή. Δε μου είπε κάτι, δε θα ξανάπαιρνα από εδώ. 4,
Το μαγαζί το τρέχει ο Κάλεν, ένας κύριος από την παραπάνω χώρα. Η κυρία που με σέρβιρε πολύ ευγενική. Πήρα
pondu (κάτι σα σπανάκι μαγειρευτό, πολύ στάνταρ φαγητό τους),
τηγανητά plantains (κάτι σαν υπόγλυκες μπανάνες, ενδιαφέρον),
madesu (απλά κοκκινιστά φασόλια, τα ήθελα όμως) και τέλος
Κοτόπουλο muamba, με σάλτσα φιστίκι δηλαδή. Ήταν το καλύτερο πιάτο και θύμιζε αρκετά satay!
Απέφυγα να πάρω fufu (μπάλα από ζυμάρι) ή ψωμί ή κάτι σχετικό, αν και ίσως θα '
Μαζί διάλεξα και μπίρα από καρπούς φοίνικα (!), που ήταν σα χυμός μπανάνας που χάλασε (!!)
Δεν μπόρεσα να την παλέψω πολύ, την άφησα. Σημ. το μπουκάλι ήταν pint, δλδ. 625ml, με αλκοόλ κανονικά 4.
Το φαγητό γευστικά ξενίζει και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο γευστικά. Όμως εμένα με ταξίδεψε, σε μια ώρα πήγα από Κυψέλη- Kinshasa! Τιμές ταπεινές (συνολικά 20ε). Θα ξαναπήγαινα άνετα, ειδικά για πιο πολλά ψητά και δοκιμή στο κρέας τους.
Περίμενα μισή ώρα να αδειάσει τραπέζι για μένα, κι άλλη μισή για να ετοιμαστεί το tonkotsu ramen που είδα στον κατάλογο. Όμως όταν ήρθε και δοκίμασα, έπαθα θετικό Σοκ: παχύς γαλακτώδης ζωμός με τη χαρακτηριστική γεύση σα καρύδι, ζυμαρικό ράμεν σωστά βρασμένο, όλα τα πρόσθετα στη θέση τους (runny egg, chashu pork, πράσινο κρεμμυδάκι, λίγο τσίλι, κι άλλα που δε γνωρίζω).
Μπορεί να μην ξέρω πολλά από ιαπωνική κουζίνα, αλλά αυτό είναι το κοντινότερο ramen σε αυτό που είχα δοκιμάσει το 2019 στο Kanada-Ya στο Λονδίνο!
Τιμές πολύ οκ για 2023 και για τη σπανιότητα του είδους στην Ελλάδα. Σέρβις ακριβέστατο. Η κυρία στην υποδοχή πολύ ευγενική, με σκλάβωσε και στην ουσία χάρη σε αυτήν δεν έφυγα αρχικά, όταν δεν είχε τραπέζι.
Προτείνεται έντονα στους φαν του είδους. Απλά μη σφάλλετε όπως εγώ, και πάτε με κράτηση!
Πήρα τσασουσούλι τηγάνι και 3 χινκάλια. Μαζί αναψυκτικό ταρχούν. Όλα μαζί 13ε, μια χαρά.
Η κοπέλα επεξηγηματική και ευγενική. Το τσασουσούλι οκ, λίγο κρατούσε στο δόντι όπως γράφω, αλλά οκ.
Θα ξανάπαιρνα. Θα '
Τα πράματα δεν ήταν καλά: το σέρβις ήταν προβληματικό (εντάξει, η κοπέλα φάνηκε ότι ίσως είχε περάσει κάτι, μάς φάνηκε σαν συγκινημένη, προβληματισμένη, αλλά και μεις τι φταίμε?) τα πιο πολλά sushi roll ήταν άνευρα και άνοστα, ένα ramen που πήραμε ήταν το χειρότερο νεροζούμι ever. Μόνο τα yogo rolls περισωνόταν, κυρίως χάρη στην tempura.
Θα κάνουμε καιρό να το ξαναδούμε.
Στο σέρβις πλέον υπάρχει ένα κορίτσι, και στην κουζίνα ακόμη ένα, εκτός του Gaetano.
Πήραμε: Σαλάτα caprese, καλή,
Linguine με σολομό και βότκα, χορταστική μερίδα και με ωραία δεμένη πορτοκαλί σάλτσα. Ο σολομός πρέπει να μπήκε από κομμάτι, αλλά φυσικά διαλύθηκε σε μικρότερα, για να δέσει. Το καλύτερο πιάτο,
Μισοφέγγαρα (mezzelune, τρόμαξα να καταλάβω, στον κατάλογο τα είχε mezzelume) με ricotta και βούτυρο κτλ και φασκόμηλο. Μέτρια, το φασκόμηλο δεν το κατάλαβα, κρίμα, γιατί για αυτό τα πήρα.
Μαζί ποτήρια κρασί pinot grigio και Montepulciano d' Abruzzo και Nero d'
Στο τέλος tiramisu σπιτικό, απλώς οκ, δε μού είπε κάτι ιδιαίτερο.
Γενικά πάντως μού άρεσε το κλίμα, που δεν είναι τόσο επίσημο, και το φαγητό, που το μαγειρεύουν μπροστά σου και βλέπεις.
2 άτομα μάς βγήκε 52ε, μια χαρά για αυτό που παίρνεις. Σέρβις άπειρο, αλλά συμπαθητικό. Αποδείξεις λίγο στα χαμένα.
Τα χειροποίητα νιόκι τώρα είναι για Παρασκευές.
Θα ξαναπήγαινα για το κλίμα, την αυθεντικότητα, τις linguine και για μια καρμπονάρα, όπως την γράφει η Γιαντράνκα.
Για πρώτη δαγκωνιά μάς άρεσε. Θέλω να παραγγείλω ολόκληρες πίτσες για πιο σφαιρική άποψη.
Το τρέχουν δυο κυρίες, πιθανώς μαμά και κόρη. Απ' ό,
instagram: rizes_skg
Από τη δική μου εμπειρία σίγουρα Chinatown κάποια περιδιάβαση, και αξίζει και η αγορά κάτω στο Brixton μέσα στις στοές (που όμως είναι Νότιο Λονδίνο- δες ανάλογα σχόλια). Επίσης οπωσδήποτε κάπου σε υπαίθρια αγορά με food stalls, για street food. Αν είσαι φίλη κάτσε για ένα Tonkotsu Ramen, που θα το δεις σε πλήρη άνθηση, κι επίσης ινδικό κάπου πχ. Dishoom (είναι αλυσίδα, πιθανώς θα βρεθεί κάτι καλύτερο με σύσταση).
Το οποίο περιέχει μια παραπομπή, και για μένα που δεν γνώριζα, ήταν υποχρεωτικό να δω αυτό:
https:
θα το ρίξω και στο ίδιο το μαγαζί.
Κατ' αρχάς δεν περίμενα τέτοιο χαμό τέτοια μέρα! Εμείς βρεθήκαμε λόγω κάποιας υποχρέωσης, αλλιώς μου φαίνεται εντελώς άστοχο τέτοια μέρα, τέτοιο μέρος.
Παρασυρθήκαμε και παραγγείλαμε από εδώ. Δεν παρατηρήσαμε ότι είχε τεράστια ουρά, και ταλαιπωρηθήκαμε από αναμονή (συν το γεγονός ότι δεν έβρισκες τραπέζι στο food court).
Ο ένας της παρέας πήρε sushi πακέτο (προπαρασκευασμένο) και οι άλλοι δυο noodles stir-fry (ένα πιάτο με bacon & philadelphia που κάπως μακριά παρέπεμπε σε καρμπονάρα, κι ένα Μοσχάρι teriyaki). Αμφότερα ήταν κάτω του μετρίου, ίσως το Μοσχάρι λίγο καλύτερα: ήθελαν πιο πολλές σάλτσες, κάτι υγρό ή όξινο, λίγο λάδι οποιουδήποτε είδους.. Τεσπά, δεν έλεγαν. Έχω να φάω τόσο κακό ασιατικό από τον καιρό του Beijing Express στο One Salonica. Και από τιμές, υπερτιμημένο.
Εκ των προτέρων το υποτιμούσα, αλλά είπα να του δώσω την ευκαιρία του. Δυστυχώς, δεν είναι για μένα επ' ουδενί.
Χώρος εστιασμένος στο τένις, όπως λέει και ο τίτλος. Κόσμος ανάλογος του σπορ.
Εσπρέσο ζεστό στο χέρι 3ε.
Ίσως έχει ενδιαφέρον για τους ρέκτες του σπορ.
Κεφτεδάκια με σάλτσα. Όταν σου πει "
Σαλάτα Καίσαρα αξίζει μια χαρά, γιατί έχει μέσα σχεδόν ένα ολόκληρο στήθος κοτόπουλου!
Πουρές οκ, αν πάρεις δεύτερο πιάτο. Αλλά το ένα πρέπει να έχει τις πατάτες, για τη σάλτσα ψητού. Σνίτσελ οκ, προς καλό.
Αναψυκτικό refill ισχύει ακόμα.
ΥΓ. σάλτσες σε αντλίες δεν υπάρχουν πια. Μόνο σε μίνι φακελάκια- στικ, που πωλούνται.
Ο μέσα χώρος ευχάριστος, αν και απλός. Κόσμος: φοιτητές σχεδόν όλοι. Ατμόσφαιρα οκ. Διακόσμηση basic. Μού έκανε εντύπωση το μπαρ, που μάλλον παίζει σημαντικό ρόλο αργά.
Το φαγητό καλό, αν και basic για vegan. Έχω ανεβάσει φωτό. Μάς άρεσαν πολύ οι Μανιταρομπουκιές. Πήραμε επίσης και εκτός φωτό Μανιτάρια Σωτέ, Πατατοκροκέτες, Φασολοκεφτέδες. Τα σωτέ ήταν κλασικό πιάτο που το τρως και αλλού.
Ρακή οκ, κρασί λευκό χύμα σα νερωμένο, ιδανικό για μεγάλες ποσότητες, αλλά μετά από ένα σημείο δεν αντεχόταν.
Τώρα, κάνα δυο σημεία που με ξένισαν:
i) κατά τις 11μμ μάς ανακοίνωσαν ότι θα μοιράσουν τασάκια, ενώ ως εκείνη την ώρα οι καπνιστές έβγαιναν έξω μια χαρά. Ο ένας απ' την παρέα μας είπε ότι έχουμε πρόβλημα, και είπαν οκ, αλλά κρατιόταν με τα δόντια να μην καπνίσουν.
ii) Από περίπου εκείνη την ώρα και ύστερα, η μουσική έγινε σταδιακά σούπερ σκυλέ (ενδεικτικά αναφέρω Μητροπάνο, Ρίτα Σακελλαρίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Άντζελα) Εμείς τσιμπιόμασταν να δούμε αν έχουμε έρθει στο σωστό μαγαζί! Οι γύρω φαινόταν να είναι φουλ οκ με αυτό, αλλά δεν έγινε και κανένα σπουδαίο κέφι. Ένας το απέδωσε σε χίπστερ άποψη..
Πληρωμή με βάση κάποια χαρτάκια που είχανε. Στο τέλος πληρώσαμε με POS και έκοψαν αποδείξεις για όλα. Γενικά το σέρβις έδινε την εικόνα ότι είναι κάπως στα χαμένα, κάπως διστακτικό.
Όταν τελικά βγήκαμε έξω και καθίσαμε λίγο έξω, από τις τζαμαρίες φαινόταν ότι μέσα άρχισαν να καπνίζουν ΟΛΟΙ!
Συμπερασματικά θα ξαναπήγαινα με καλό καιρό, να κάτσω έξω, για λίγα και καλά vegan πιάτα. Αυτό.
Θα ξαναπάρω, αλλά θέλω να ψάξω και να βάλω στον "
Jamal kebab & Sis Taouk έχουνε 1.
Φρονώ ότι ήταν όλα πολύ οκ, γιατί οι 3 της παρέας μάς άρεσε πιο πολύ διαφορετικό από τους άλλους! Εμένα πχ. μού άρεσαν πιο πολύ τα φαλαφελάκια, τα βρήκα πολύ τραγανά.
Και επίσης εξαιρετικό vfm, πιστεύω.
Δεν είχε κίνηση και οι 2 κυρίες που ήταν στο μαγαζί ασχολήθηκαν ιδιαιτέρως μαζί μας. Πολύ φιλικές και επεξηγηματικές. Μάς έκαναν κι εμάς δώρο τα στεγνά σιροπιαστά, που εμένα μού άρεσαν πολύ (ειδικά επειδή ήταν στεγνά)
Θα ξαναπάρω, μού άρεσε η φάση και το βρήκα ιδιαίτερο vfm.
Περίεργη ιστορία, είχε σφολιάτα γύρω γύρω, αλλά μέσα ψωμώδης και υπερ-μαλακή! Ωραία κομματάκια στήθους κοτόπουλου, μαζί και πιπεριά, μανιτάρι κι ένα άλλο ΑΤΙΑ πράσινο λαχανικό. Συνολικά πάντως μάλλον με ξένισε, δεν ξέρω.. δε θα την πολύ-ξανά- προτιμούσα.. 2.
Θα πήγαινα να το δοκιμάσω και μόνον από περιέργεια..
Ο μεζές πολύ καλός: γαυρακια τηγάνι πολύ καλά, μόλις είχαν βγει, γίγαντες, ντομάτα, ελιες και χτυπητη κόκκινη, πολύ καλή, και 2-3 πατάτες τηγανητες χερατες.
Σκουμπρί καπνιστό καλό. Σύνολο όλα μαζί 10ε. (Το τσίπουρο 2.
Θα πάω για εκτενέστερη εξέταση.
Τρίτη κλειστά.
Σπανακόπιτα μπαμπάτσικη με πολλή γέμιση. Καλή, αν και γυμνή από μυρωδικά, κρεμυδάκι κτλ. 1.
Μεζέδες πολλοί και καλοί. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι (φωτό). Είχε και ψάρια, αλλά δε θέλαμε να φάμε τόσο πολύ (το πιο μικρό ήταν 500γρ, είπανε). Οι Γαρίδες πολύ καλές, με καυτερό λαδάκι και το Χταπόδι το είχε πρώτα βράσει, και πριν σερβιριστεί το πέρασε λίγο από ψησταριά υγραερίου. Σύνολο 2 άτομα 48ε. Θα ξαναπήγαινα άνετα, μού άρεσε η φάση μεζέ και το περιβάλλον της Νέας Αγοράς.
Α, και πολύ ευγενικοί οι δύο κύριοι στο σέρβις. Σημαντικό.
Σέρβις σφαιράτο, φιλικό και ζεστό, ακομπλεξάριστο. Θα ξαναπήγαινα σούπερ άνετα!
Κάθε Τρίτη διοργανώνουν γευστικά αφιερώματα σε κάποιο κτήμα της Ελληνικής Γης.
Θα καθόμουν άνετα αν ταίριαζε το πρόγραμμά μου, για έναν τοπικό οίνο πχ. είδα ωραίο Μαυραθήρι Τσουκαλά (ΠΟΠ Δωδεκάνησος)
Φαγητό πολύ αδύναμο: παραμένει το μπιφτέκι και όπως το λέω και σε άλλο σχόλιο, αξίζει να το φας με καλό καιρό έξω στον πεζόδρομο. Α, και με τιμή πληθωρισμένη πλέον, 12ε (το θυμάμαι και 8ε πριν 2-3 χρόνια).
Περιποιημένο μέρος, ενώ αρχικά το έχουμε για φοιτητικό, είχε μεγαλύτερες ηλικίες. Γενικά οκ κουζίνα, όχι κάτι το τρελό. Α, κόκκινο ξηρό πολύ μέτριο. Επόμενη φορά θα έπαιρνα την Kozel που δείχνει ο Σταύρος σε διάφορες φωτό.
Κοντά στα Πράμαντα είναι το χωριό/συνοικισμός Τσόπελα. Έχει πολύ καλό καφενείο, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το φαγητό του. Ωραία και εντυπωσιακή πλατεία, το είχα στα "
Στην περιοχή είναι οι Καλαρρύτες. Ένα άλλο μέρος, που αν πλησιάσεις, πρέπει να δεις το καφενείο Άκανθος του διάσημου, πια, Ναπολέοντα. Αλλά και στην πλατεία ο Μπάρος πρέπει να είναι οκ.
Τέλος, στους Μελισσουργούς αξίζει ο Παππάς, που έχω φάει κι εγώ κι ο Mikey. Αν δεν μπορείτε να κάτσετε έξω στην ωραία πλατεία, μέσα είναι πολύ στριμωχτά.
Στο δρόμο έχω φάει/εξυπηρετηθεί εξαιρετικά στο Στάλισμα, στα Λάζαινα. Έκλεισε και ξανάνοιξε προσφάτως. Για το παρελθόν το προτείνω.
Γενικά θέλω να σου επιστήσω την προσοχή ότι υπάρχουν κι άλλα ωραία χωριά, και παντού μπορεί να υπάρχει ένα ωραίο καφενείο που θα φας αξιόλογα. Μακάρι να εμπλουτίσεις κι εσύ τη συλλογή, τα χωριά είναι όμορφα με ωραίες πλατείες, κι ένα καφενείο σε βοηθά να εκτιμήσεις το τοπίο και τους ανθρώπους.
https:
Κανένα καφενείο στην πόλη; πχ στη Νέα Αγορά, όπως τα βλέπω;
Δοκιμάσαμε tartufo και capricciosa. Και οι δυο καλές, ίσως η capricciosa όντως καλύτερη, όπως γράφει ο Ragionie. Πάντως την αγκινάρα ενώ την έβλεπα, ήταν πολύ λεπτή φετούλα, δεν την ένιωσα στη γεύση.
Το πρόβλημά μου και της παρέας είναι στην πολύ λεπτή ζύμη, που και εδώ όπως και στο Padella, δεν "
Πάντως ο χώρος είναι εξαιρετικός. Μέσα έχει χώρο μόνον για 3 άτομα, αλλά έξω για αρκετότερα (με καλό καιρό). Όσο ήμασταν εκεί πηγαινοέρχονταν συνέχεια παιδιά που δούλευαν στις πλατφόρμες, πολλή δουλειά. Καλή πιτσαρία.
Έχει σχέση μήπως με το παλιό μαγαζί της Προξ. Κορομηλά;
Μού το έψησαν και το έφαγα, αλλά δεν παλεύεται από ένα άτομο, χρειάζεται 2 και άνω! Ήταν καλό, αλλά αρκετά διαίτης και μού ήρθε στεγνό για τα γούστα μου. [5,
Η πληροφορία που ενδιαφέρει είναι ότι μπορείς να ζητήσεις στο πεϊνιρλί ό,
Προσεγμένο σέρβις, ωραία σπιτική ατμόσφαιρα (από παλιά έτσι ήταν πάνω- και αναμμένο τζάκι). Θα ξαναπήγαινα, ήταν καλή εμπειρία και οι τιμές πολύ οκ.
πολύ μου αρέσει το Ανατολικόν. Έχω γράψει σχόλια, το ίδιο και ο Βίκτωρ Τ, με αρκετές φωτό. Online βλέπεις και το πρόγραμμά τους.
Επίσης πολύ καλό το Πήρε και Βραδιάζει, ανατολική πόλη. Τσέκαρε ώρες/ μέρες του live.
Σημαντικά είναι επίσης τα Ροσινιόλ, Τομπουρλίκα, Πριγκηπέσσα, Ρακί στη Β. Γεωργίου.
Ίσως μου διαφεύγουν ένα-δύο.
Γενικά δεν τρώω ψωμί, αλλά όταν βρω κάτι πολύ καλό, τρώω! Οπότε εδώ Καρβελάκι με προζύμι σίκαλη πολύ καλό, 3.
Είμαι σε αναζήτηση παρομοίων καρβελιών με προζύμι και κόρα, για όποιον έχει γνώση.
Υπέρ λαϊκό καφενείο, στα ηχεία μουσικά Μαρινέλλα κι άλλα λαϊκά. Μπαράκι, ουίσκια, αλλά και πλήρης κουζίνα.
Πήρα τσίπουρο-μεζέ για εισαγωγή- γνωριμία. Δεν έχω πρόβλημα με τις τυποποιημένες σαλάτες, αλλά όπως έχω ξαναπεί ΕΧΩ πρόβλημα με μεζέ από κονσέρβα! Οπότε ο μεζές ήταν κάτω του μετρίου, μόνον τα γαυράκια τηγάνι σωζόνταν. 5ε
Θα ξαναερχόμουν αν ήμουν στην περιοχή για κανέναν Γαύρο-σαγανάκι, ή κανένα συκώτι, που συμπαθώ από αυτά που μου ανήγγειλαν, αλλά δεν έχω καλές ελπίδες..
Κάθισα για τσίπουρο και με ενημερώσανε από δω κι από κει ότι η κουζίνα είναι κλειστή εκτάκτως, γιατί τη φτιάχνουνε. Οπότε αναγκαστικά έφυγα για αλλού, αναβλήθηκε η δοκιμή.
Έχει πλήρη κουζίνα, πάντως, μου είπανε κάτι συμπαθείς κύριοι.
Το μαγαζί το τρέχει μια κυρία με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Η μπουγάτσα τυρί πολύ καλά ψημένη, μια χαρά. Μαζί πολύ ωραία κουβέντα.. Θα ξαναπάω σίγουρα, πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική εμπειρία.
Έχει μια χαρά κάρτα με περιποιημένα πιάτα, όχι μόνο κλαμπ και πίτσες. Το πρόβλημα ήταν στο κρασί: η σερβιτόρα είχε καλή θέληση, αλλά δεν υπήρχε καμία κάρτα, μόνον με το στόμα:
Πρόρωγος Λαφαζάνη ερυθρό ξηρό, και 2-3 επιλογές από κτήμα Άλφα, σε ποτήρι αυτά. Για τιμή φιάλης, κάτι τιμές στα κουτουρού. Πήραμε και έναν Πρόρωγο και ένα κτήμα Άλφα και ήταν και τα 2 καλά, από σώμα, χρώμα και καλή γεύση. Ίσως ο πρόρωγος είχε μια μικρή οξύτητα, αλλά χάρηκα που δοκίμασα ένα διαφορετικό κτήμα.
Τιμές οκ, δύο άτομα με κρασιά μας βγήκε 40ε. Δεν ήταν άσχημα, αν και βρεθήκαμε από κει από σπόντα.
<
Μάς είπαν πώς έως την Πέμπτη η γραμμή μας θα είναι σε λειτουργία!
Κυριακή μεσημέρι και μπήκαμε μέσα, μήπως καθόμασταν. Ο εντελώς μέσα χώρος (στο παλιό κτίριο) μού άρεσε, είχε ατμόσφαιρα μπαρ-εστιατορίου (φωτό). Ο "
Ναι, έχω υπόψη μου τους Καταρράκτες και ότι έχουν αναβαθμιστεί, αλλά τους έχω για τουριστικούς και δε ξέρω πόσο αργά μένουν στη μέρα.. Ίσως τους δω άλλη φορά, να δώσω ευκαιρία.
Βασιλικό Καλλίπολη έχω κάτσει 2-3 φορές, δε ξέρω αν φαίνεται απ' τα σχόλιά μου.
Πλάτανο και Σταθμό τους έχω υπόψη. Μάλλον εκεί άλλη φορά...
Πλατάνη και Λύκους για εκδρομή, ναι. Θα τα δω.
Αλλά τραπεζομάντηλο, κάβα κρασιών και φιάλη μέσα στην πόλη: δύσκολα τον χειμώνα, το πήρα το μάθημά μου!!
Το μαγαζί είναι περιποιημένο, αλλά πολύ μικρό σε χώρο. Πήγαμε να κάτσουμε και μάς ενημερώσαν ότι είναι γεμάτο (φαινόταν, ήταν τίγκα). Οπότε λέμε "
Και κάτσαμε. Και σε λίγο ήρθαν να μας πουν ότι δε δούλευε.. Γέλιο..
Ακούω αν έχετε τίποτα προτάσεις στο θέμα.
Το fb του δείχνει ενημερωμένο και σε προσκαλεί να πας.
"
κι εδώ αρχίζουν τα ωραία: υπάρχει ΕΝΑ κινητό μόνον (παντού αυτό είναι δηλωμένο) και αυτό έχει ΦΡΑΓΗ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ! wtf?? Πώς περιμένουν να δουλέψουν έτσι;;
Κατά τα άλλα στο site έχει και φόρμες επικοινωνίας και άλλα όμορφα... Κρίμα.
αλλά φευ! το μαγαζί Σάββατο βράδυ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ!! (σταθερά κλειστό, ο κος στο κινητό έμοιασε και ενοχλημένος που τον κάλεσα)
Απίστευτο! Δεν ξέρω τι να πω..
Ίσως δε δουλεύει χειμώνα.
Ωραίο καφενείο χωμένο σε μια γωνίτσα της Έδεσσας, με μερακλήδικους μεζέδες. Χώρος απλός, με κάποιο μίνιμαλ ντεκόρ (κρεμασμένες πιπεριές και σκόρδα). Στο σέρβις δύο κοπέλες, εξυπηρετικές.
Πήραμε έναν τσιπουρομεζέ για αρχή, αλλά γρήγορα μας προέτρεπαν για πιάτα, και πήραμε. Σχόλια στις φωτό. Το λουκάνικο όπως γράφω και στις φωτό μου άρεσε τρελά. Τσίπουρο-χωρίς πολύ καλό. Θέλαμε να μη φάμε πολύ κι έτσι δεν πήρα μερίδα το λουκάνικο, που γράφω τόσα πολλά για αυτό. Μουσική ρεμπέτικα- πολίτικα, μια χαρά. 2 άτομα μάς βγήκε γύρω στα 23ε, πολύ καλά.
Θα ξαναπήγαινα άνετα, μου άρεσε το πακέτο.
πάντα είμαστε ανοιχτοί σε τέτοια μυσταγωγικά γεγονότα/ ατμόσφαιρες..
Πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί και στα μηνύματα και από κοντά. Ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης εγκάρδιος και χαμογελαστός.
Πήραμε τα εδέσματα που έχω στις φωτό. Ξεκινάνε με στάνταρ πράγματα, και έχουν σκοπό να επεκταθούν. Θα τους στηρίξω και παρακολουθώ.
Τα γνωστά που έχω γράψει και σε άλλα μαγαζιά της αλυσίδας. Ενδιαφέροντα τα εξής δύο σημεία:
- είχε πολλές οικογένειες με παιδιά που τρώγανε ασιατικό με άνεση. Μου άρεσε αυτό, δεν περίμενα ότι έχει τέτοια πέραση σε μικρές εφηβικές ηλικίες.
- τα τραπέζια στον πάνω όροφο είναι σχεδόν ένα άλλο κατάστημα. Πρόβλημα γιατί οι σερβιτόροι δε βλέπουν καθόλου αυτά τα τραπέζια από κάτω, και περιμένεις να θυμηθούνε να έρθουν να δουν αν θες κάτι.
Εδώ μου έκανε εντύπωση η επαγγελματική ψησταριά. Σε κάποια άλλα η ψησταριά είναι απλή τσίγκινη φουφού, χωρίς να κρίνει το αποτέλεσμα. Σουβλάκι καλό, μαλακό (το λίγο που με άφησε ο γιος μου να δοκιμάσω). Δεν έχω κάνει έρευνα σε βάθος στα διάφορα 5χ5, αλλά αυτό εδώ ήταν μια χαρά!
1,
Είναι ενιαίο μεγάλο burger φαλάφελ, όχι μικρά φαλαφελάκια που γεμίζουν το ψωμάκι.
Το ψωμάκι, το οποίο ήταν εξαιρετικό, μου άρεσε πολύ: καλοψημένο, με σουσάμι, πολύ καλό.
Όλα ήταν καλά, μαζί με τρίχρωμη κινόα και κάποια πρόσθετα, σως κτλ. Χρειάζεται το "
4,
Τουλάχιστον έτσι λέει η πινακίδα που ανέβηκε.
Είναι έτοιμο, πιστεύω σύντομα θα λειτουργήσει.
Το μαγαζί έχει νέο στυλ και εξεζητημένα πιάτα, που όμως πολλά είχαν αστοχίες. Το σέρβις πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό, μού έκανε ειδικά εντύπωση, μπράβο τους. Με δυσκόλεψε όμως πολύ η νέα λαϊκο-σκυλάδικη μουσική, δεν την άντεξα! Καραφάκι τσίπουρο 5ε καλό, πήραμε 4. Το ντονέρ ήταν το καλύτερο πιάτο, αλλά έλειπε το περίχυμα με λιωμένο βούτυρο, που θα το εκτόξευε (και θα το έκανε και φουλ στη χοληστερίνη, αλλά τι '
Όντως οι τιμές καλές. 3 άτομα μας βγήκε γύρω στα 70ε. Δε θα επεδίωκα να έρθω σύντομα λόγω της αγυάλιστης κουζίνας, αλλά για το περιβάλλον, σέρβις, τιμές δε θα έλεγα και όχι αν με έφερναν φίλοι.