Τα Πλατάνια

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηΛιβάδι
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6985575964
Διαδίκτυο
Ωράριο09:00-00:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΙούλιο 2020
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά τα Πλατάνια και τα Πλατάνια.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Μάιο 2021. Τρομερή τοποθεσία με πολλά εξωτερικά τραπέζια στην πλατεία του χωριού. Το φαγητό για μένα ήταν κάτω του μετρίου και οι μερίδες ήταν μικρές. Θα μπορούσα να ξαναπάω για την πλατεία, αλλά μακάρι να βελτιώσουν την κουζίνα.

Εικόνες (11)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Αρνί σούβλας (πολύ μέτριο, και μικρή μερίδα)
[εικόνα]
Κοντοσούβλι (μέτριο, και μικρή μερίδα)
[εικόνα]
Πατάτες (απλώς οκ)
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα (οκ)
[εικόνα]
Καυτερή (οκ) & Φέτα (εξαιρετική, από το χωριό!)
[εικόνα]
Ψωμί (πολύ μέτριο)
[εικόνα]
Τσίπουρο άνευ (μέτριο)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2021)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2021)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2021)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2021)

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Από post της Κοινότητα Λειβαδίου στις 12 Ιουνίου 2020 https://www.facebook.com/Κοινότητα-Λειβαδίου-Δήμου-Θέρμης-104916744301552/

Εκμίσθωση του κοινοτικού καφενείου

Επιτέλους, ύστερα από δυο χρόνια πρόκειται να λειτουργήσει και πάλι το κοινοτικό καφενείο Λειβαδίου. Σήμερα έγινε με επιτυχία η δημοπράτηση της ενοικίασης του καφενείου –ψητοπωλείου. Ευχόμαστε στην οικογένεια που πλειοδότησε καλή επιτυχία στο έργο και καλές δουλειές.
Όπως έχουμε ανακοινώσει και άλλοτε, δεν πρόκειται για μια απλή επιχείρηση καφενείου – ψητοπωλείου. Το κοινοτικό καφενείο του Λειβαδίου έχει μακρά ιστορία. Λειτουργεί από το έτος 1907. Το είχε κτίσει τότε η Αδελφότητα Ανάπλασις για να λειτουργεί ως καφενείο και ξενώνας με σκοπό τα έσοδα από την εκμετάλλευση να δίδονται στα σχολεία του Λειβαδίου, το Γραμματοδιδασκαλείο και την Αστική Σχολή, η οποία ήταν τότε η πολυπληθέστερη της επισκοπής Αρδαμερίου. Είχε το 1904 230 μαθητές και μαθήτριες. Έκτοτε το κοινοτικό καφενείο λειτούργησε ως χώρος κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε γιορτές και πανηγύρια, σε γάμους και βαφτίσεις, αλλά και καθημερινά ως χώρος αναψυχής και συναντήσεων των κατοίκων, ανδρών και γυναικών, νέων και ηλικιωμένων. Έτσι θα θέλαμε και ελπίζουμε να λειτουργήσει το κοινοτικό καφενείο – ψητοπωλείο και στο εξής. Χρέος των κατοίκων και των φίλων του Λειβαδίου είναι να υποστηρίξουμε τη λειτουργία του κοινοτικού καφενείου, το οποίο θα λειτουργεί και ως ΚΑΠΗ, να είναι καθημερινά ανοιχτό και να φωτίζει τα βράδια την πλατεία. Να μην επιτρέψουμε με τη στάση μας να κλείσει αυτό πάλι και το σκοτάδι να σκεπάζει την πλατεία προκαλώντας μελαγχολία και θλίψη στις ψυχές μας.