Εικόνες (28441)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Σουβλάκια (νόστιμα αν και χωρίς λίπος) & Κεμπάπ (οκ) & Μπιφτέκι (αδιάφορο)
Σουβλάκι (μέτριο) & Σουτζουκάκι (απλώς οκ) & Πίτες (μέτριες) & Πατάτες (μια χαρά)
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2023)
Πίτες (οκ, τίποτα ιδιαίτερο)
Πεϊνιρλί με σουτζούκι (μια χαρά)
Πεϊνιρλί με παστουρμά (μια χαρά)
Πεϊνιρλί με κόκορα (μια χαρά)
Πεϊνιρλί με κοτόπουλο (οκ)
Πεϊνιρλί με κοτόπουλο (οκ)
Tacos: κοτόπουλο al pastor (πολύ μέτριο, ένιωθες ότι ήταν ξαναζεσταμένο κοτόπουλο στην πλάκα, όχι σε γυριέρα) & πανσέτα (οκ) & milwaukee (πολύ καλό!) & cochinita (δεν τρελάθηκα)
Tacos: κοτόπουλο al pastor (πολύ μέτριο, ένιωθες ότι ήταν ξαναζεσταμένο κοτόπουλο στην πλάκα, όχι σε γυριέρα) & πανσέτα (οκ) & milwaukee (πολύ καλό!) & cochinita (δεν τρελάθηκα)
Ceviche μπουρδέτο (συμπαθητικό, έχουμε φάει και καλύτερα)
Cocktail "Margarita" (οκ)
Cocktail "Mediterranean Paloma" (οκ)
Cocktail "Vida Mia" (αδιάφορο)
Cocktail "La Culpa" (καλό)
Padron (πολύ καλές, με σωστό ξυδάκι & αλάτι)
Εξωτερικά (Αύγουστος 2023)
Εξωτερικά (Αύγουστος 2023)
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2023)
Κερασμένο παστάκι "kiss" του [tx=c559]Galvas[/tx] (κακή επιλογή για σβήσιμο μετά από ψαρικά)
Χταποδοκεφτέδες (αδιάφοροι)
Χταποδοκεφτέδες (αδιάφοροι)
Φαγκρί (ιχθυοτροφικό, ψημένο οκ)
Κουτσομούρα (καλή, φρέσκια)
Σχετικά με την ερώτηση σου Θ-Β, νομίζω ότι το βάζουν για να δείξουν ότι υπάρχει προηγούμενη εμπειρία, δημιουργεί ίσως αίσθημα ασφάλειας σε κάποιους πελάτες. Το πρόβλημα είναι ότι στο 60% (διαισθητικά το λέω το νούμερο, δεν έχω κάνει ανάλυση!) των περιπτώσεων λένε ότι τους κατέβει, τύπου η θεία του ιδιοκτήτη είχε καφενείο στο χωριό το 1960, και σου κοτσάρει μετά ο άπειρος ότι έχει παράδοση "
Πάντως σε μερικές περιπτώσεις όντως υπάρχει κληρονομιά/εμπειρία από το παρελθόν, και η πληροφορία του "
Στις πληροφορίες των καταστημάτων, βάζουμε στο πεδίο "
@Θου-Βου, έχεις μια εκτίμηση πόσες ακόμη κάρτες μένουν στη συλλογή σου;
"
Μέχρι στιγμής αυτό το tag έχει χρησιμοποιηθεί σαν υποσύνολο της κατηγορίας Bar-Restaurant, για να χαρακτηρίσει με πολύ αόριστο και ασαφή τρόπο τα μαγαζιά που θυμίζουν αισθητικά γαλλικό μπιστρό (γκούγκλαρε για να νιώσεις) ή μερικές φορές όταν ένα μαγαζί αυτοχαρακτηρίζεται έτσι. Π.
Δεν έχει γίνει συστηματική δουλειά, επομένως θα βρεις παραλείψεις και λάθη. Μπορείς να το βελτιώσεις :)
Γνωρίζει κανείς τίποτα;
για απλή ταβέρνα δεν έχω κανένα σιγουράκι να προτείνω. Όλοι οι Βεροιώτες μιλάνε θετικά για το Φλαμουριές αλλά προσωπικά δεν έχω πεισθεί ακόμη να το δοκιμάσω. Ρίξε μια ματιά επίσης στα Πλάτανος, Κρυφή Αυλή.
Για πιο εστιατορικό φαγητό δες τα Βεργιώτικο (για κοπές), 12 γράδα, Χαλέπι (πιο εναλλακτικό).
Καφενειακή κατάσταση δες Στου Θοδωρή (με άνετο εξωτερικό τραπεζάκι), Πλάτανος, Όπως Τότε.
Για ψητοπωλείο δες Χρήστος (δες το "
Προφανώς μην παραλείψεις ρεβανί Χοχλιούρου.
ΥΓ. στα μαγαζιά που είναι κατάλληλα για επαγγελματικό φαγητό μπορούμε να βάζουμε το tag #business
Είτε έκλεισε το corner story και στη θέση του άνοιξε το Olympus, είτε παραμένει στο corner story και το Olympus είναι επωνυμία του που χρησιμοποιεί στις πλατφόρμες ντελίβερι.
Αν μένει κανείς στην περιοχή ας μας επιβεβαιώσει τι επωνυμία υπάρχει αυτή τη στιγμή στο φυσικό κατάστημα.
Δυστυχώς σου λέω με 100% βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει deep dish στη Βόρεια Ελλάδα.
Αφού πρέπει μόνο 1, μάλλον θα έριχνα κέρμα μεταξύ Κουφού και του πολύ παλιότερου Βάγγου.
Αλλά τα μαγαζιά που μου λείπουν είναι πολλά. Τώρα με μια πρόχειρη σκέψη μου έρχεται στο μυαλό Σάσσου, Φτερό, Αμμόχωστος, μικρή Αυλή κτλ κτλ.
Παρεμπιπτόντως το παρακάνανε με τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία. Πριν 1-2 χρόνια ήταν πολύ πιο όμορφα. Τώρα που άνοιξε ο Θεοδόσης, το μπούκωσαν.
Χύμα ελευθεριακή φάση, υπερλαϊκός παράδεισος, όμως πολύ μέτριο φαγητό και υγιεινή, σε βαθμό που δε μπόρεσα να φάω.
https:
https:
ΥΓ. αν έχει κάποιος/α όρεξη να γράψει κάτι αντίστοιχο για άλλο τόπο ας τα πούμε μέσω email, για να το ανεβάσω.
@Μασαμπούκας, δεν έχω άποψη για Πάρο.
Κάτι σχετικά απλό, θα ήταν να υπάρχει δυνατότητα edit μόνο για τα 5 πρώτα λεπτά, ώστε να διορθώνεις μόνο ορθογραφικά λάθη. Αυτό θα μείωνε την πολυπλοκότητα που προκαλούν τα εξής 2 σενάρια:
α) κάποιος έχει γράψει ένα σχόλιο, μετά του απαντάει ένας άλλος χρήστης, και ο πρώτος πάει και αλλάζει το αρχικό του σχόλιο δημιουργώντας θέμα στη συνοχή (πάλι θα μπορεί να συμβεί, αλλά στατιστικά κάποιος να απαντήσει στο πρώτο 5λεπτο είναι σπάνιο)
β) κάποιος να χρησιμοποιεί το edit για να ανανεώσει το σχόλιό του μετά από καιρό, το οποίο θα ήταν θεμιτό, αλλά μετά δημιουργεί μεγάλες πολυπλοκότητες, π.
Θα σου άρεσε κάτι τέτοιο, δλδ μόνο για τα 5 πρώτα λεπτά;
Γενικά όσοι είστε εδώ παλιοί θα γνωρίζετε ότι ο ταβερνοχώρος προχωράει σε επίπεδο περιεχομένου, αλλά σε επίπεδο λειτουργικότητας είμαστε OG oldschool και έχει πολλά χρόνια να προστεθεί κάποιο feature.
@Γαργαντούας για να βάλεις το σύνδεσμο σε κάποιο άλλο κατάστημα πρέπει να γράψεις [tx=t ΑΡΙΘΜΟΣ]
@Thanasis λόγω του ότι δεν υπάρχει edit, κάθομαι και κάνω ότι διορθώσεις πετύχω, και προφανώς δέχομαι requests για αλλαγές (είτε στείλεις email, είτε γράψεις νέο σχόλιο με τη διόρθωση, και επομένως κάνω με την πρώτη ευκαιρία merge τα σχόλια). Λυπάμαι που δεν είναι πιο εύχρηστο το σάιτ, υποφέρουμε όλοι μαζί :)
Τέλος να προσθέσω το νέο εστιατόριο της Καβάλας που λέγεται Atopo και μου τράβηξε την προσοχή γιατί παίζει να είναι σοβαρό.
Άρα παίζει γενικευμένο κόνσεπτ στο χωριό Καβάσιλα με τα άγρια καλάμια..!
Μάλλον αυτό εννοείς: Διαχρονικό/Φριντζήλας (google maps)
✓ Γνωστό για τα σουβλάκια του
✓ Με άγριο καλάμι
✓ Ντόπιο χοιρινό (λένε "
✓ Στην περιοχή που λες
✗ Αισθητικά ο εσωτερικός διάκοσμος όμως δεν ταιριάζει με την φωτό που ανέβασες (εκτός αν είναι παλιά η φωτό σου και έχουν κάνει ανακαίνιση)
Από πέρσι δεν έχω κάποιο update να συνεισφέρω
Ο συγκεκριμένος φούρνος είναι ίσως το μόνο κατάστημα εστίασης που έχει απομείνει, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος ότι λειτουργεί ακόμη (μέσα πάντως είδα προϊόντα).
Άρα με την ευκαιρία, παραθέτω και το εξής στατιστικό για τις νομικές οντότητες του ΠΣ Θεσσαλονίκης. Από τα 3659 μαγαζιά, δεν έχουμε ακόμη πληροφορία ιδιοκτησίας για τα 469 (12,
Επίσης φαντάζομαι υπάρχει και το εξής σενάριο: μαγαζί που πρακτικά έχει σταματήσει να λειτουργεί, θα σημειωθεί στον ταβερνοχώρο ως κλειστό γιατί οι πελάτες περνάνε απ'
Για να μπορέσουν να βγουν αυτά τα απλά στατιστικά, χρειάζεται τρελή δουλειά από τον λαό του ταβερνοχώρου που κάθεται και σημειώνει μαγαζιά που ανοιγοκλείνουν. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να ειπωθεί ένα ευχαριστώ στην κοινότητα που συμμετέχει ενεργά.
Αν θέλει κάποια/κάποιος να αναδημοσιεύσει το γράφημα, για να μην μεταδίδεται λάθος πληροφόρηση, θα πρέπει να συνοδεύσει την εικόνα με το παραπάνω κείμενο που εξηγεί ότι τα νούμερα δεν είναι ακριβή (ή τέσπα ας επικοινωνήσει για να βρούμε ένα τρόπο να σουλουπωθεί).
α) μύδια αχνιστά με εξαιρετικό ζουμί
β) τηγανητές πατάτες ιδανικά λεπτοκομμένες για βούτα στο ζουμί
το κύριο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι στο ζουμί, σχεδόν πάντα είναι νεροζούμι, άντε να έχει λίγο κρασί, λίγο βούτυρο, κανένα κρεμμύδι, αλλά γενικά σπανίως βρίσκω ζουμί που θα κάτσεις να το πιεις από την νοστιμιά του. Στη Γαλλία αντιθέτως στα μαγαζιά που εξειδικεύονται στα moules frites δίνεται έμφαση και έχει συνήθως να επιλέξεις μεταξύ διαφορετικών γεύσεων. Δες π.
Μαγαζί που να προσφέρει μύδια αχνιστά με διαφορετικά είδη ζουμιών δεν έχω δει ποτέ στην Ελλάδα. Αλλά θεωρητικά αν θυμηθούμε κανένα μαγαζί που κάνει τα αχνιστά με σοβαρό ζουμί και έχει τηγανητές πατάτες (αρκετά εστιατόρια δεν έχουν), θα μπορούσε να παίξει εκεί το combo. Αλλά δεν μου έρχεται στο μυαλό τώρα κάποιο.
Μήπως είχε κάποια σχέση με τον Χασιώτη στην Εδμόνδου Ροστάν (Δελφών με 28ης Οκτωβρίου);
"
"
αν δεις τον κατάλογο του καταστήματος χρησιμοποιεί την ορολογία του νότου
ιδέες για καφενεία
ιδέες για χεράτα
Πρόσθεσε στη λίστα σου το Πιρπιρίμι αν σε βολέψει κατά τη διαδρομή, το Μυρόβαλη για πιο λαϊκή κατάσταση σύμφωνα με τα σχόλια στον ταβερνοχώρο, και νομίζω Εβόρα / Πανόραμα πρέπει να συμπεριληφθούν. Στην Όαση πήγα αυτό το τριήμερο και μόλις έγραψα την ταπεινή μου άποψη.
@ηδονογευσίας Cantina Manara, Paul'
Οι παλιοί ταβερνιάρηδες όταν λένε 50αράκι εννοούν οκάδες και όχι ml. Στο τσίπουρο 50 οκάδες αντιστοιχούν σε 160ml.
Απ' ότι διαβάζω στο ίντερνετ, η οκά σαν μονάδα μέτρησης καταργήθηκε επισήμως το 1959, αλλά στο εμφιαλωμένο τσίπουρο το χρησιμοποιούσαν μέχρι δεκαετία 90. Η δική μου ταβερνιακή εμπειρία δεκαετίας 90 & 00 ήταν διαφορετική, συνήθως όταν έλεγαν πενηνταράκι έφερναν 100ml αντί 160ml και όταν έλεγαν εκατοσταράκι ήταν 200ml αντί 320ml (το λέω με κάποια επιφύλαξη, οι γηραιότεροι και οι σοφότερες της παρέας ας επιβεβαιώσουν/διορθώσουν). Την τελευταία δεκαετία δεν μου τυχαίνει σχεδόν ποτέ το μπέρδεμα. Πλέον αν πεις την φράση πενηνταράκι σχεδόν όλοι καταλαβαίνουν 50ml.
Έχει σήμερα Σάββατο 3 Ιουνίου live στο χωριό με Φίλιππο Πλιάτσικα & Βαγγέλη Γερμανό.
Έχω πάει και επιβεβαιώνω ότι αξίζουν:
Δεν έχω πάει και θέλω να πάω:
Μπέρδεμα! Το αφαιρώ από το νεκροταφείο μέχρι να βγάλουμε άκρη.
@dokimastis και όμως αυτό είναι! Απλώς το φωτογράφησα τον χειμώνα του 2010 που δε λειτουργούσε. Βάλτο στα "
Κάποιες δικές μου ιδέες μπορείς να δεις στο σχόλιο με ημερομηνία 12/2/2023 σε αυτό το thread.
Μάλλον έκλεισε οριστικά.
Ο Mikey συνεισφέρει ενεργά στην κοινότητα (ρίξε μια ματιά στα 500+ σχόλια του και κρίνε αν μας δουλεύει), έτυχε σε ένα μαγαζί να μην θυμάται τι παρήγγειλε. Οι θαμώνες του σάιτ ξέρουν το ποιόν του, επομένως αν πει ο Mikey ότι ένα μαγαζί του αρέσει χωρίς άλλες λεπτομέρειες, έχει αξία για αυτούς τους αναγνώστες. Προφανώς ένα τέτοιο σχόλιο δεν θα πάρει το βραβείο του καλύτερου σχολίου 2023, επίσης είναι κατανοητό ότι προσωπικά δε σου άρεσε, αλλά δεν υπάρχει λόγος να διαγραφεί.
Λίγη ανοχή & ψυχραιμία παρακαλώ!
@Ουαλός, φαντάζομαι πως ναι, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος
Μου έκανε εντύπωση που ο εισαγγελέας έβγαλε δημοσίως ονόματα καταστημάτων παραβατών. Αναφέρει ονομαστικά τα: Principote, Alemagou, Scorpios, και το Sea Satin που σύμφωνα με αυτό το άρθρο πλέον δεν υπάρχει και θα ανοίξει το 2023 με νέο όνομα από την ιδιοκτησία του Principote.
Έχω αιώνες να πάω Κόρινθο, μοιράζομαι όμως τα προσωπικά μου to-do (σου βάζω και google maps links για να δεις φωτό μιας και στον ταβερνοχώρο δεν έχει):