Εικόνες (30057)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Τιραμισού (ελαφρύ, συμπαθητικό)
Prosciutto crudo (ποιοτικό)
Πίτσα Siciliana (απλώς οκ)
"Pecorino al miele" (δεν μου άρεσε)
Ροζέ Talamonti (χαμηλή τιμή, αλλά αδιάφορο)
Ροζέ Talamonti (χαμηλή τιμή, αλλά αδιάφορο)
Εσωτερικά (Απρίλιος 2024)
Thymiopoulos Rose de Xinomavro (δεν τρελάθηκα)
"Πανσετάκια τραγανά σε αρωματική μαρινάδα" (απλώς οκ)
"Σαχανάκι φούρνου με λαδοτύρι και μαρμελάδα λεμόνι" (μέτριο)
Κεμπαπάκια (καλά, η αλοιφή πολύ καλή)
Παπαϊωάννου Chardonnay (καλό)
"Κρέπα με κοτόπουλο & σάλτσας αγκινάρας" (οκ)
"Περέκ με πράσο και γαΐς τυρί" (μια χαρά)
Γραβιέρα Κρήτης (αδιάφορο)
"Μεσογειακή με κολοκυθάκια, μανιτάρια και άνηθο" (οκ)
Oshizushi Fresh Sea Bass with Mango Jam (ενδιαφέρον)
Νερό που έρχεται αυτόματα (Ρουμανίας... δεν καταλαβαίνω ποιο το νόημα)
Ψάρι αχνιστό (οκ, το ψάρι ίσως ήταν πέρκα Νείλου)
Τσίπουρο άνευ (οκ, αλλά όχι για μεγάλη ποσότητα)
Τώρα αν θέλετε μια φορά να ανταλλάξετε μεταξύ σας πληροφορίες στο νήμα με τις προτάσεις, κάνε εκεί μια συγκεκριμένη ερώτηση του τι ψάχνεις, και νομίζω ότι θα δείξουν ανοχή οι αναγνώστες για λίγο off-topic. Αν ξεφύγει το θέμα, το σταματάμε.
Προφανώς όποιος θέλει να γράψει τα προσωπικά του αγαπημένα μαγαζιά του έτους, όπως είχε κάνει ο Thanasis, είναι ευπρόσδεκτο στα πλαίσια που έτσι και αλλιώς μοιραζόμαστε προτάσεις εστίασης μεταξύ μας. Για να γίνει κάτι πιο οργανωμένο, θέλει σοβαρή δουλειά, διάλογο για τις κατηγορίες βράβευσης που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες, αποσαφήνιση κριτηρίων, ορισμός γεωγραφικής περιοχής, διασφάλιση αντικειμενικότητας με διάφορους τρόπους κτλ κτλ. Χαβαλέ θα είχε, αλλά για όταν θα βγω στη σύνταξη!
Αν ισχύει το δεύτερο σενάριο τότε διαφωνώ με το σκεπτικό σου, για τους εξής λόγους:
α) Το γεγονός ότι πολλοί από εμάς βιώνουμε στην καθημερινότητα μικρές ή μεγάλες αδικίες από την μη ορθολογική/αξιοκρατική/δίκαιη λειτουργία του κράτους, δεν με οδηγεί ως καταναλωτής στο να νιώσω συμπόνοια για ένα μαγαζί αν αυτό με κοροϊδεύει σκόπιμα.
β) Αντιπροτείνεις την επίπληξη αντί του προστίμου, αλλά ειδικά στην Ελλάδα όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν βέλτιστα όπως αναφέρεις στο σχόλιό σου, και όπου ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας αδιαφορεί επιδεικτικά για τις επιπλήξεις όσες φορές και αυτές να τους επιδοθούν, δεν βλέπω πως αυτή η πρόταση θα μειώσει τις παραβάσεις. Αντίθετα, νομίζω ότι όσο πιο ελαστικός είναι ο μηχανισμός, τόσο πιο πολύ το καταχρώνται αυτοί που έχουν αποφασίσει να παρανομούν συστηματικά εις βάρος των υπολοίπων, και δυστυχώς δεν είναι λίγοι και έτσι εξωθούν τους τίμιους στα άκρα. Έχουμε πολλά παραδείγματα στην εστίαση όπου η απλή επίπληξη δεν λειτούργησε και τόσο καλά, βλέπε το κάπνισμα όπου μόνο με τον φόβο των προστίμων κάτι έγινε επιτέλους (αν και μετά τον COVID γίνονται βήματα προς τα πίσω), τη φοροδιαφυγή, την αδήλωτη εργασία, κτλ.
Εντός πόλης:
Στα περίχωρα ρίξε μια ματιά στα:
Έχει παρατηρηθεί ότι κάποια καφενεία της Θεσσαλονίκης ονομάζουν "
Έχουμε φωτό από αυτούς τους "
Γνωρίζει κανείς/καμία τι ψάρι είναι; Δεν μου φαίνεται ούτε για γοβιό, ούτε για σαλούβαρδο, ούτε για νταούκι, αλλά είναι κοντά γευστικά.
Απέφυγε μη κόσμιους χαρακτηρισμούς (π.
Στην προκειμένη υποθέτω δεν είχε σκοπό ο Θου-Βου να προσβάλει κανέναν, επομένως ας το κλείσουμε εδώ και ας λειτουργήσει ο σύντομος διάλογος ως υπενθύμιση να χρησιμοποιούνται κόσμιες εκφράσεις ειδικά όταν πρόκειται για προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς ιδιοκτησίες/εργαζομένους. Μπορούμε να εκφράσουμε την έντονη διαφωνία μας με την τιμολογιακή πολιτική ενός μαγαζιού, αλλά είναι προτιμότερο να το κάνουμε με στυλ και τακτ!
Καλή χρονιά σε όλες και όλους :)
ΥΓ. fun fact, Θου-Βου, nicksugar3, Alexandros και οι 3 είστε χρήστες από το 2009!
Γουέμπλεϊ
Πουλόπουλος
Τα δύο αδέλφια
Στην προκειμένη κατηγορείς τον ιδιοκτήτη της Ωραίας Ελλάς που είχε μαγαζί επί 20 χρόνια, ότι δεν αγαπάει την εστίαση γιατί αποφάσισε να αλλάξει επάγγελμα!! Και μάλιστα τον κατηγορείς ότι άλλαξε επάγγελμα γιατί "
Το να εκφράσεις την στεναχώρια σου για ένα μαγαζί που έκλεισε είναι απολύτως αποδεκτό. Ναι, η Ωραία Ελλάς ήταν μαγαζάρα και πλήγμα που έκλεισε. Αλλά το να κατηγορείς έναν άνθρωπο σε προσωπικό επίπεδο δεν είναι ΟΚ. Δηλαδή το πρόβλημα στο σχόλιο είναι η τελευταία πρόταση, αν την είχες παραλείψει δεν θα υπήρχε θέμα.
Πέρα από αυτό, δεν βγάζει και λογική. Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή κατά τη γνώμη σου για να μην τον θεωρήσεις φιλοχρήματο προδότη της εστίασης;! Να συνταξιοδοτηθεί από το μαγαζί παρά τη θέλησή του; Απαγορεύεται ηθικά ένας ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης να αλλάξει επάγγελμα;!
Λυπάμαι που γίνομαι κουραστικός με την απάντηση μου, αλλά το κάνω για να είναι κατανοητοί οι κανόνες σχολιασμού σε όλους. Ώστε επόμενη φορά που θα σβηστεί ένα παρόμοιο σχόλιο χωρίς εξηγήσεις, να είναι αντιληπτό το γιατί.
Το Casa Cipriani από τον τρόπο που το περιγράφεις μπορεί να μπει στον ταβερνοχώρο. Δεν είναι members-only λέσχη. Βλέπω στο site τους έχουν διάφορα εστιατόρια, δε ξέρω σε ποιο αναφέρεσαι για να το βάλω εγώ, επομένως μπορείς να το προσθέσεις.
@Ουαλός, το "
@varethika, ναι, έχει λογική αυτό που λες. Πάντως βάσει της περιγραφής σου, το seating προκύπτει από επιθυμία μεγιστοποίησης κερδών γιατί πλέον μερικά μαγαζιά είναι τόσο γεμάτα που τους παίρνει, και όχι από ανάγκη επιβίωσης όπως επέλεξε να το παρουσιάσει η lifo ("
Προσωπικά σαν καταναλωτής το θεωρώ fair enough μόνο σε μερικές περιπτώσεις και είναι κατανοητό ότι ένα μαγαζί είναι επιχείρηση που επιθυμεί να μεγιστοποιήσει το κέρδος της. Αλλά αν ο χρόνος παραμονής είναι σφιχτός είμαι αρνητικός γιατί φοβάμαι ότι θα μειώσει την ομορφιά της φιλοξενίας, διασκέδασης και της χαλαρότητας που μας έκανε να αγαπήσουμε την ελληνική εστίαση. Πάνω στην ευφορία του τρίτου 200αράκι τσίπουρου και της δεύτερης γύρας παραγγελίας, θα προτιμούσα να μην είμαι τσιτωμένος και να κοιτάω το ρολόι μου, και ας το πληρώσω πιο ακριβά (δλδ ας κοστολογήσει το κατάστημα το ρίσκο του μια παρέα να κάτσει παραπάνω κατά μέσο όρο και το απορροφάει με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους αν δεν της βγαίνει ήδη επαρκής κερδοφορία).
Να τονίσω ότι όλα εξαρτώνται από την πόση ώρα σου δίνει ένα seating. Εκεί παίζεται το παιχνίδι. Αν είναι π.
Επόμενο βήμα να αρχίσουν να κολλάνε τα τραπέζια ασφυκτικά όπως στην βόρεια Ευρώπη και να υπάρχει χρονοχρέωση με ηλεκτρονική κλεψύδρα ανά τραπέζι, κάτι σαν έξτρα κουβέρ. Ας μην είμαστε κακομαθημένοι που λέει η Τσιχλάκη στο άρθρο, πρέπει να δουλέψουν και τα bar 🤦
Χρησιμοποιούμε το tag #seating για όσο μαγαζιά έχουν προκαθορισμένη ώρα παραμονής, και αν τελικά καθιερωθεί στην ελληνική εστίαση θα πρέπει να κάνουμε ένα νέο πεδίο για να γράφουμε τον χρόνο παραμονής.
Λυπάμαι για την αυστηρότητα στο θέμα αυτό, αλλά αν αρχίσουμε να βάζουμε καθαρόαιμα bar θα ξεχειλώσει πολύ το θέμα και θα χάσει τον χαρακτήρα του το σάιτ. Μπορεί να σκεφτεί κανείς ας κάνουμε μερικές εξαιρέσεις μόνο για όσα bar αξίζουν, αλλά μετά που τραβάς την γραμμή όταν θα αρχίσει ο κόσμος να προσθέτει bar της σειράς; Επίσης λάβε υπόψη ότι η συντήρηση τόσων καταστημάτων (τι έκλεισε, τι άνοιξε, τα email των ιδιοκτητών, κτλ) είναι πολύ χρονοβόρο άθλημα και τα φαγάδικα ήδη μας τρώνε υπερβολικό χρόνο.
Παρεμπιπτόντως έχουν γραφτεί οδηγίες για τις συμβάσεις που τηρούνται στον ταβερνοχώρο, στις οποίες δεν υπάρχει δημόσια πρόσβαση. Αντιγράφω όμως το κείμενο που αφορά το ποια μαγαζιά επιτρέπεται να προστίθενται για να πάρεις μια γεύση:
Μια εικασία: ίσως το διαφημιστικό του 2003 που ανέβασες να είναι από διαφορετική ιδιοκτησία, η νέα ιδιοκτησία να ανέλαβε το 2007, να κράτησε την ίδια επωνυμία, και προς τιμή τους να μην φούσκωσαν την παλαιότητα τους εκμεταλλευόμενοι το παλιό μαγαζί.
Μετά από σχεδόν 6 χρόνια κλείνει ο κύκλος στου Καζέπου! Ευχαριστούμε όσους ποτισαμε και ταισαμε όλα αυτά τα χρόνια! Ειμασταν υπέροχοι!! 🤣🤣🤣.
Το μαγαζάκι μας αλλάζει διεύθυνση.. (όχι σουβλάκι!) . Αλλά δεν πάει σε ξένα χέρια.. Γνωστές και έμπιστες φάτσες θα σας σερβίρουν και πάλι με νέα πνοή και νέες γεύσεις!
- Ενδιαφέρουσα η πληροφορία του πως βγάζει λεφτά το Guide Michelin. Τόσο καιρό νόμιζα αφελώς ότι η Michelin το έκανε σαν δικό της marketing έξοδο, μιας και η επιχείρηση από τα ελαστικά βγάζει τα κέρατα της (€2 billion καθαρά το 2022). Φαντάζομαι ότι σε πόλεις όπως το Λονδίνο δεν έχει λόγο να τους πληρώνει ο δήμος ή ο αντίστοιχος ΕΟΤ, άρα εκεί ξέρεις αν/πως βγάζουν λεφτά;
- Η Θεσσαλονίκη νομίζω ότι έχει 2-3 μαγαζιά για recommendation ή bib gourmand (ίσως και περισσότερα θα έλεγα αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα αστάθειας/consistency που έχουν πολλά μαγαζιά μας), για αστέρι θα συμφωνήσω μαζί σου. Όσο είμαι σε θέση να καταλάβω τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η Michelin, για τα αστέρια νομίζω ότι θέλουν πολύ πιο upscale μαγαζιά σε σχέση με ότι έχουμε στην πόλη μας. Προφανώς δεν είναι αρκετά για να έβγαινε οδηγός μόνο για Θεσσαλονίκη, αλλά θα άξιζε να συμπεριληφθούν σε πανελλαδικό οδηγό (αν υπάρχει κάτι τέτοιο). Πριν λίγες βδομάδες που ήμουν στη Στοκχόλμη στο Triton που έχει bib gourmand, ήταν γευστικά χαλαρά συγκρίσιμο με ένα φαγητό στην Ηλιόπετρα ή σε κάποιο μαγαζί του Λουκάκη.
Διαφορές σε σχέση με Σεπτέμβριο 2022:
@varethika ton prologo
@toy
Φτιάχτηκε. Από σήμερα το πρωί και μέχρι να τελειώσει το μαζικό ανέβασμα των παλιών καρτών ο Θου-Βου, δεν θα εμφανίζονται στις Πρόσφατες Εικόνες για την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.
Επειδή από την μία τα δεδομένα που ανεβάζει ο Θου-Βου έχουν ενδιαφέρον, αλλά από την άλλη είναι όντως πολλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα που επηρεάζει τις Πρόσφατες Εικόνες, θα σκεφτούμε μια πατέντα, και ελπίζω ότι αύριο το feed σας θα είναι άνευ καρτών.
Αν π.
Ο λόγος που ανέφερα ότι είναι "
Ο σκοπός του ταβερνοχώρου είναι να βοηθήσει συνανθρώπους να διαλέξουν που να φάνε με όσο πιο τίμια και αντικειμενικά κριτήρια. Από την φύση του αυτό δεν είναι εφικτό με απόλυτο τρόπο, αλλά όσο λιγότερο παραπλανεί ο ένας τον άλλο, τόσο καλύτερα λειτουργεί.
Είναι δεύτερη φορά που γράφεις σχόλιο στο ίδιο σου το μαγαζί που εργάζεσαι ως υποδοχή/υπεύθυνος αλλά προσποιείσαι τον πελάτη. Την πρώτη φορά το σχόλιο σβήστηκε, για να προστατευτεί το μαγαζί από τον ίδιο σας τον εαυτό. Αλλά δυστυχώς επιμένετε να εκτεθείτε.
Αντί να λειτουργεί θετικά, λειτουργεί μόνο αρνητικά ένα τέτοιο σχόλιο, γιατί υποτιμά την νοημοσύνη των αναγνωστών τους οποίους προσπαθεί να παραπλανήσει. Εν τω μεταξύ το μαγαζί σας δεν έχει ανάγκη από ψεύτικα σχόλια, έχει ήδη αληθινά θετικά σχόλια, είναι τελείως χαζομάρα αυτό που κάνετε.
Για το επόμενο διάστημα ότι σχόλιο θα γράφεται στο KORU από νέους χρήστες θα διαγράφεται.
Σχετικά με την ερώτηση σου Θ-Β, νομίζω ότι το βάζουν για να δείξουν ότι υπάρχει προηγούμενη εμπειρία, δημιουργεί ίσως αίσθημα ασφάλειας σε κάποιους πελάτες. Το πρόβλημα είναι ότι στο 60% (διαισθητικά το λέω το νούμερο, δεν έχω κάνει ανάλυση!) των περιπτώσεων λένε ότι τους κατέβει, τύπου η θεία του ιδιοκτήτη είχε καφενείο στο χωριό το 1960, και σου κοτσάρει μετά ο άπειρος ότι έχει παράδοση "
Πάντως σε μερικές περιπτώσεις όντως υπάρχει κληρονομιά/εμπειρία από το παρελθόν, και η πληροφορία του "
Στις πληροφορίες των καταστημάτων, βάζουμε στο πεδίο "
@Θου-Βου, έχεις μια εκτίμηση πόσες ακόμη κάρτες μένουν στη συλλογή σου;
Μέχρι στιγμής αυτό το tag έχει χρησιμοποιηθεί σαν υποσύνολο της κατηγορίας Bar-Restaurant, για να χαρακτηρίσει με πολύ αόριστο και ασαφή τρόπο τα μαγαζιά που θυμίζουν αισθητικά γαλλικό μπιστρό (γκούγκλαρε για να νιώσεις) ή μερικές φορές όταν ένα μαγαζί αυτοχαρακτηρίζεται έτσι. Π.
Δεν έχει γίνει συστηματική δουλειά, επομένως θα βρεις παραλείψεις και λάθη. Μπορείς να το βελτιώσεις :)
Γνωρίζει κανείς τίποτα;
για απλή ταβέρνα δεν έχω κανένα σιγουράκι να προτείνω. Όλοι οι Βεροιώτες μιλάνε θετικά για το Φλαμουριές αλλά προσωπικά δεν έχω πεισθεί ακόμη να το δοκιμάσω. Ρίξε μια ματιά επίσης στα Πλάτανος, Κρυφή Αυλή.
Για πιο εστιατορικό φαγητό δες τα Βεργιώτικο (για κοπές), 12 γράδα, Χαλέπι (πιο εναλλακτικό).
Καφενειακή κατάσταση δες Στου Θοδωρή (με άνετο εξωτερικό τραπεζάκι), Πλάτανος, Όπως Τότε.
Για ψητοπωλείο δες Χρήστος (δες το "
Προφανώς μην παραλείψεις ρεβανί Χοχλιούρου.
ΥΓ. στα μαγαζιά που είναι κατάλληλα για επαγγελματικό φαγητό μπορούμε να βάζουμε το tag #business
Είτε έκλεισε το corner story και στη θέση του άνοιξε το Olympus, είτε παραμένει στο corner story και το Olympus είναι επωνυμία του που χρησιμοποιεί στις πλατφόρμες ντελίβερι.
Αν μένει κανείς στην περιοχή ας μας επιβεβαιώσει τι επωνυμία υπάρχει αυτή τη στιγμή στο φυσικό κατάστημα.
Δυστυχώς σου λέω με 100% βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει deep dish στη Βόρεια Ελλάδα.
Αφού πρέπει μόνο 1, μάλλον θα έριχνα κέρμα μεταξύ Κουφού και του πολύ παλιότερου Βάγγου.
Αλλά τα μαγαζιά που μου λείπουν είναι πολλά. Τώρα με μια πρόχειρη σκέψη μου έρχεται στο μυαλό Σάσσου, Φτερό, Αμμόχωστος, μικρή Αυλή κτλ κτλ.
Παρεμπιπτόντως το παρακάνανε με τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία. Πριν 1-2 χρόνια ήταν πολύ πιο όμορφα. Τώρα που άνοιξε ο Θεοδόσης, το μπούκωσαν.
Χύμα ελευθεριακή φάση, υπερλαϊκός παράδεισος, όμως πολύ μέτριο φαγητό και υγιεινή, σε βαθμό που δε μπόρεσα να φάω.
https:
https:
ΥΓ. αν έχει κάποιος/α όρεξη να γράψει κάτι αντίστοιχο για άλλο τόπο ας τα πούμε μέσω email, για να το ανεβάσω.
@Μασαμπούκας, δεν έχω άποψη για Πάρο.
Κάτι σχετικά απλό, θα ήταν να υπάρχει δυνατότητα edit μόνο για τα 5 πρώτα λεπτά, ώστε να διορθώνεις μόνο ορθογραφικά λάθη. Αυτό θα μείωνε την πολυπλοκότητα που προκαλούν τα εξής 2 σενάρια:
α) κάποιος έχει γράψει ένα σχόλιο, μετά του απαντάει ένας άλλος χρήστης, και ο πρώτος πάει και αλλάζει το αρχικό του σχόλιο δημιουργώντας θέμα στη συνοχή (πάλι θα μπορεί να συμβεί, αλλά στατιστικά κάποιος να απαντήσει στο πρώτο 5λεπτο είναι σπάνιο)
β) κάποιος να χρησιμοποιεί το edit για να ανανεώσει το σχόλιό του μετά από καιρό, το οποίο θα ήταν θεμιτό, αλλά μετά δημιουργεί μεγάλες πολυπλοκότητες, π.
Θα σου άρεσε κάτι τέτοιο, δλδ μόνο για τα 5 πρώτα λεπτά;
Γενικά όσοι είστε εδώ παλιοί θα γνωρίζετε ότι ο ταβερνοχώρος προχωράει σε επίπεδο περιεχομένου, αλλά σε επίπεδο λειτουργικότητας είμαστε OG oldschool και έχει πολλά χρόνια να προστεθεί κάποιο feature.
@Γαργαντούας για να βάλεις το σύνδεσμο σε κάποιο άλλο κατάστημα πρέπει να γράψεις [tx=t ΑΡΙΘΜΟΣ]
@Thanasis λόγω του ότι δεν υπάρχει edit, κάθομαι και κάνω ότι διορθώσεις πετύχω, και προφανώς δέχομαι requests για αλλαγές (είτε στείλεις email, είτε γράψεις νέο σχόλιο με τη διόρθωση, και επομένως κάνω με την πρώτη ευκαιρία merge τα σχόλια). Λυπάμαι που δεν είναι πιο εύχρηστο το σάιτ, υποφέρουμε όλοι μαζί :)