Sole Giaguaro

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα Sole Giaguaro. Υπάρχουν 2 καταστήματα.
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ξένο
ΔιεύθυνσηΤρώων 66, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6984147319
Διαδίκτυο
ΩράριοΤε-Πα 18:00-23:30, Σα 14:00-23:30, Κυ 14:00-19:00, Δε-Τρ κλειστά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2022
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef και ο ιδιοκτήτης ο Τζιοβάνι γνωστός από το Masterchef 5.

Στη θέση του υπήρχε το Νόνα.

Εικόνες (20)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ζυμαρικά (σαν μικρά tubettoni) με φιλέτο μπαρμπούνι σωτέ και λεμονάτη σάλτσα (καλό)
[εικόνα]
Καλαμάρι ψητό, με baby μαρούλι, bagna cauda, μια σως με σκόρδο, αντζούγιες, λάδι και αγριοράπανο (καλό)
[εικόνα]
Μοσχαρίσιο διάφραγμα με μανιτάρια και baby καρότα (καλό)
[εικόνα]
Tubettoni Valdoro με κουνέλι ραγού, μύρτιλο και λάδι αρέκυθου (δεν άρεσε σε κανέναν)
[εικόνα]
Πορκέτα με σταμναγκάθι και pico de gallo (πολύ καλή)
[εικόνα]
Ταρτάρ μαγιάτικο με πράσινο χαβιάρι (έπος!)
[εικόνα]
Χταπόδι με γκουαντσάλε, φασόλια μαυρομάτικα, τζίντζερ σως και ταραμά (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πλατώ τυριών και αλλαντικών (απλώς οκ)
[εικόνα]
Ταρτάρ παντζάρι, σως ταχίνι, μαύρο σκόρδο, λάδι kombu, φουντούκια (αδιάφορο)
[εικόνα]
Προζυμένιο ψωμί, φοκάτσια, taralli (αλμυρά μπισκότα), λάδι βοτάνων και πατέ αμυγδάλου, λιαστής ντομάτας και ελιάς (πολύ καλά όλα)
[εικόνα]
Ca Viola Dolcetto d'Alba (ερυθρό ξηρό, πολύ καλό)
[εικόνα]
Κρασάρα
[εικόνα]
Χταπόδι τυλιγμένο με γουαντσάλε, φασόλια μαυρομάτικα και ταραμοσαλάτα (άντε γεια)
[εικόνα]
Μοσχάρι ταρτάρ με καβουρντισμένα αμύγδαλα (όνειρο)
[εικόνα]
Παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα, πορτσίνι και κρέμα παρμεζάνας (αψογίλα τεχνικά, με ένα τσικ αλάτι ακόμα θα ερωτευόμουνα)
[εικόνα]
Cappelletti με γέμιση καπνιστού τυριού, σκάμπι ταρτάρ και καμμένο βούτυρο (υπέροχο)
[εικόνα]
Πορκέτα με τηγανητό σταμναγκάθι (ζαλάδα)
[εικόνα]
Πραλίνα τσιζκέϊκ (αψογίλα)
[εικόνα]
Τιραμισού "έκπληξη" (με παγωτό, πολύ καλό)
[εικόνα]
Η μπριγκάντα

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Nic
Επίσκεψη 6 ατόμων, Σάββατο νωρίς το απόγευμα, τέλη Φλεβάρη. Κάναμε κράτηση μέρες πριν, σίγουρα χρειάζεται καθώς αν και μεγάλη η σάλα, ήταν φουλ. Προσωπικά λάτρεψα το χώρο, φαίνεται πως έχει πέσει αρκετό χρήμα για το στήσιμο. Open kitchen και δύο διακριτοί χώροι που ενδιάμεσά τους υπάρχει το μπαρ του εστιατορίου. Στα του φαγητού:

- Καλάθι με προζυμένιο ψωμί, φοκάτσια, taralli (αλμυρά μπισκότα) και δύο ντιπάκια, το ένα ήταν λάδι βοτάνων και το άλλο πατέ αμυγδάλου, ελιάς και λιαστής ντομάτας. Πολύ καλό, πήραμε 4!
- Πλατώ αλλαντικών και τυριών με μαρμελάδα ημέρας, απλώς οκ (απλά να αναφέρω πως έχουν
δική τους μηχανή κοπής αλλαντικών).
- Ταρτάρ μαγιάτικο με πράσινο χαβιάρι (σταφύλια της θάλασσας), καταπληκτικό!
- Χταπόδι με γκουαντσάλε, φασόλια μαυρομάτικα, τζίντζερ σως και ταραμά, πολύ καλό.
- Ταρτάρ παντζαριού, σως ταχίνι, μαύρο σκόρδο, λάδι kombu και φουντούκια, αδιάφορο.
- Tubettoni Valdoro με κουνέλι ραγού, μύρτιλο και λάδι άρκευθου (το φυτό του gin), δύσκολο πιάτο, δεν άρεσε σε κανέναν από την παρέα και δυστυχώς είχαμε πάρει 2.
- Πορκέτα με τηγανητό σταμναγκάθι και pico de gallo, πολύ καλή, γενναία ποσότητα.
- Ψητό καλαμάρι με baby μαρούλι, bagna cauda (σως με σκόρδο, αντζούγιες, λάδι και αγριοράπανο), καλό.
- Πιάτο ημέρας με διάφραγμα μοσχαρίσιο, μανιτάρια, baby καρότα και κάτι ακόμη που δε θυμάμαι, αρκετά καλό.
- Πιάτο ημέρας με ζυμαρικά που ήταν κάτι σαν μικρά tubettoni, φιλέτο μπαρμπούνι σωτέ και μια λεμονάτη σάλτσα, καλό.
- Cheesecake πραλίνα, αέρας μπράντι, καραμέλα miso, παγωτό καμένο βούτυρο, υπέροχο!
- Ω να choux.. , τιραμισού έκπληξη, καλό.

Για τα παραπάνω, μαζί με 2 μπουκάλια Ca Viola Dolcetto d'Alba (κόκκινο ξηρό, πολύ καλό), 2-3 ποτά, νερό και κέρασμα limoncello και μαστίχα, πληρώσαμε περίπου 57€/άτομο. Γενικά αν εξαιρέσω το πιάτο με το κουνέλι, τα υπόλοιπα ήταν αντάξια των προσδοκιών. Η μόνη μου ένσταση ήταν στην τιμολόγηση κάποιων πιάτων, όπου για παράδειγμα δε μου φάνηκαν vfm τα 24€ για την πορκέτα σε αντίθεση ας πούμε με το χταπόδι και το γκουαντσάλε στα 16€, όπου πέρα από τις πρώτες ύλες, πληρώνεις και την ιδέα πίσω από το πιάτο. Θα μου πεις, το ένα θεωρείται κυρίως και το άλλο ορεκτικό, αλλά... Τέλος πάντων, περάσαμε καλά, το σέρβις ήταν ευγενικό και πολύ ευχάριστο και θεωρώ ότι αξίζει να το επισκεφθείτε αν κινείστε στην περιοχή των Πετραλώνων ή ακόμα και του κέντρου, καθώς με έναν ωραίο περίπατο μέσα από το λόφο του Φιλοπάππου, βγαίνετε δύο τετράγωνα πάνω από το μαγαζί.