Εικόνες (444)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Βουβαλίσια T-bone (πολύ καλή)
Βουβάλι κοκκινιστό με χυλοπίτες (μια χαρά)
Πολίτικη (οκ, ήθελε ενίσχυση σε αλάτι και ξύδι)
Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με μανιτάρια και καρότα (μια χαρά)
Σουτζούκι με πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά, πάνω σε ψωμάκι, με καραμελωμένα κρεμμύδια και πικάντικη σαλάτα (νόστιμο το σουτζούκι, τα υπόλοιπα απλώς οκ)
Μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας (αδιάφορο, ειδικά ο πουρές)
Ζυγούρι στη γάστρα (οκ, ήταν αρκετά αλμυρό)
Ταλτσένο - κοπανιστή πιπεριά Φλωρίνης και μελιτζάνα (οκ)
Μέλος του "Συνδέσμου Αυθεντικής Ναπολιτάνικης Πίτσας" (!!)
Mediterranea - Σάλτσα San Marzano, μοτσαρέλα, μους από καλαθάκι Λήμνου με σκόρδο, κρεμμύδι, ελιές, ντομάτα, καπνιστή μελιτζάνα (καλή αλλά υπερφορτωμένη, με αποτέλεσμα να πέφτουν όλα τα υλικά όταν προσπαθούσα να δαγκώσω)
Uova e pancetta - Καπνιστή πανσέτα Δράμας, μοτσαρέλα, προβολόνε, αυγό, σχοινόπρασο (πολύ καλή)
Αριστερά νο. 19 (καλό, η μαγιονέζα βοηθούσε στο γλίστρημα), δεξιά νο. 5 (αρκετά στεγνό, δύσκολο στην κατάποση)
Γριβάδι ψητό (πολύ καλό!)
Ντάκος Φλωρίνης (μια χαρά)
Σπανακοτυρόπιτα και πιπερόπιτα (μια χαρά)
Άδανα κεμπάπ (υποτίθεται ότι ήταν καυτερό, αλλά δεν. Οκ από γεύση, τα συνοδευτικά μια χαρά)
Ντονέρ με συνοδευτικό ρύζι και κρεμμύδι (το ντονέρ το περίμενα κάπως καλύτερο, το ρύζι λόγω βουτύρου ήταν νόστιμο)
Χουνκιάρ μπεγιεντί με φιλέτο αρνί (υπέροχο, πολύ καλός ο πουρές, πεντανόστιμο το αρνί)
Σαλάτα με τσι κιοφτέ και ντολμαδάκια (κέρασμα, τα ντολμαδάκια πολύ καλά)
"Bitoque a la russe", μπιφτέκι γεμιστό με τηγανητό αυγό (κακό, πολύ αλμυρό)
Ανάμεικτη τηγανιά - κοτόπουλο/χοιρινό/λουκάνικο (καλή)
Κολοκυθάκια τηγανητά (ίσως τα καλύτερα που έχω φάει, χωρίς υπερβολή)
Θα ξαναπήγαινα.
Δοκιμάσαμε:
Φλωρινέλα με μαρμελάδα φράουλα - καλή
Σουτζούκι σε ψωμάκι (πρόβειος μαι μοσχαρίσιος κιμάς πάνω σε ψωμάκι, με καραμελωμένα κρεμμύδια και πικάντικη σαλάτα) - καλό το σουτζούκι, τα υπόλοιπα απλώς οκ
Σιγομαγειρεμένο χοιρινό με μανιτάρια και καρότα - απλό πιάτο, νόστιμο ζουμί για βούτες
Ριζότο με μανιτάρια - ίσως το καλύτερο πιάτο
Στην αρχή κεράστηκε κουνουπιδόσουπα βελουτέ, πολύ καλή. Μαζί με ψωμί και δύο ποτήρια κρασί, πληρώσαμε 61,
Γενικά χωρίς να φάγαμε κάτι κακό, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με κάτι. Παρόλα αυτά, θα έδινα άλλη μία ευκαιρία. Σίγουρα αξίζει αν είστε στην περιοχή.
Δυστυχώς στην περίπτωσή μας δεν επαληθεύτηκε η πρώτη εντύπωση. Η κρύα σαλάτα ταλτσένο (πιπεριά Φλωρίνης και μελιτζάνα) ήταν απλώς οκ, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ένταση, όπως και τα γεμιστά μανιτάρια.
Στα κυρίως, τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας ήταν αδιάφορα, ενώ το ζυγούρι γάστρας ήταν υπερβολικά αλατισμένο.
Γενικά δεν ευχαριστηθήκαμε την επίσκεψη, ίσως γιατί πήγαμε με υψηλές προσδοκίες. Γλυκό δεν κεράστηκε, μάλλον μας ξέχασαν μέσα στο χαμό που επικρατούσε. Για τα παραπάνω μαζί με μισό λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί (καλούτσικο), δώσαμε 54€. Ίσως πέσαμε σε κακή μέρα.
Ενδιαφέρον μενού, με ωραία μίξη ελληνικών και ιταλικών προϊόντων. Έχουν και κάποια πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά, αλλά με χάλασαν κάποιες λεπτομέρειες όπως π.
Σίγουρα πολύ καλή επιλογή για Καστοριά. Θεωρώ πως θα μπορούσε να σταθεί άνετα και στην πόλη μας.
Στα δικά μας, δοκίμασα ένα αξιοπρεπέστατο κουλούρι γεμιστό με χούμους, γραβιέρα και αυγό. Επίσης, η lemon pie ήταν καλή, χωρίς να έχω σοβαρό μέτρο σύγκρισης.
Θα ξανατιμηθεί.
Σε γενικές γραμμές, το ψωμί είναι καλό (άλλωστε πόσο κακό μπορεί να είναι ένα φρέσκο ψωμί, ψημένο με βούτυρο;), αλλά αν δεν έχει κάποια σως μέσα, η ψημένη κόρα κατεβαίνει δύσκολα. Αξίζει σίγουρα μια δοκιμή πάντως. Από τιμές, μου φάνηκε πολύ νορμάλ. Λόγω λιγούρας πήρα δύο και δεν ξαναέφαγα μέσα στη μέρα.
Δοκιμάσαμε ντάκο με πιπεριά Φλωρίνης αντί ντομάτας (πολύ ταιριαστός συνδυασμός), γίγαντες σαλάτα (καλοί, μεγάλη μερίδα) και ψητό γριβάδι (πολύ καλό). Μαζί με μια μπύρα, 24 ευρώ. Εξυπηρέτηση φιλική και σβέλτη. Προτείνεται.
Θα ήθελα να δοκιμάσω και "
Εξυπηρέτηση λίγο στα χαμένα, αλλά δε με πείραξε. Δοκιμάσαμε :
Ντονέρ - χωρίς να είναι κακό, είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Το συνοδευτικό μπασμάτι είχε ενδιαφέρον
Άδανα κεμπάπ - Μια χαρά, το περίμενα καυτερό, αλλά ούτε καν. Συνοδευτικά λαχανικά επίσης μια χαρά
Χουνκιάρ μπεγιεντί με φιλέτο αρνί - καταπληκτικό!
Κέρασμα με τσι κιοφτέ και ντολμαδάκια - αμφότερα καλά
Πίτες λαβάς - καλές
Για τα παραπάνω συν μια μπύρα και κερασμένο γλυκό (μπακλαβάς με κρέμα - πολύ καλό), δώσαμε 53 ευρώ. Θα ξαναπήγαινα άνετα, μόνο και μόνο για να φάω αυτό το καταπληκτικό χουνκιάρ.
Στα του φαγητού, δοκιμάσαμε:
- Σαλάτα 4 εποχές - αρκετά καλή, δροσερή και με ωραίες οξύτητες από πράσινο μήλο και μανταρίνι.
- Κολοκυθάκια τηγανητά - τέλεια πραγματικά! Τραγανά, στεγνά από λάδι, ιδανικά στο αλάτι.
- Πατάτες τηγανητές - καλές, νομίζω χεράτες
- Μελιτζάνα ψητή - απλώς οκ, κάτι της έλειπε, ίσως το κεφαλοτύρι από πάνω να μην ήταν καλή ιδέα.
- Ανάμεικτη τηγανιά - καλή, πολύ τρυφερό το κοτόπουλο και το χοιρινό, το λουκάνικο οκ.
- Μοσχαρίσια γάλακτος - αν και δεν ψήθηκε medium όπως ζητήθηκε, ήταν πολύ νόστιμη, δείγμα καλής πρώτης ύλης (30€ το κιλό, ήταν περίπου 700 γρ.)
- Bitoque a la russe - μπιφτέκι γεμιστό, με τηγανητό αυγό on top. Κακό, ήταν φουλ αλμυρό. Επίσης, η μερίδα για κάποιο λόγο είχε διαφορετικές πατάτες, κακές προκάτ και μια αδιάφορη τσένταρ σως.
Κρασί κόκκινο χύμα (Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, αν και αμφιβάλλω) κακό, το αντίστοιχο λευκό σαφώς καλύτερο. 4 άτομα φάγαμε με 74€, που το θεωρώ πολύ τίμιο.
Ενώ το συνολικό πρόσημο του φαγητού ήταν σίγουρα θετικό, δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα. Λίγο η απόσταση λίγο ο "
Αν είστε στην περιοχή και θέλετε κλασικές γεύσεις ψητοπωλείου, προτείνεται.
Έχω δοκιμάσει διάφορα, ξεχωρίζω το κότσι και την Άμπελο (χοιρινή σπάλα μέσα σε αρνίσια σκέπη). Τα ορεκτικά σε νορμάλ επίπεδο. Γενικά οι τιμές είναι αρκετά καλές (7 με 8 ευρώ οι περισσότερες μερίδες), όπως επίσης και οι ποσότητες. Κρασί χύμα μια χαρά.
Προτείνεται για ταβερνειακή έξοδο.
Αντιθέτως, ήταν πολύ καλά τα μανιτάρια σωτέ, με ωραία δεμένη σάλτσα κόκκινου κρασιού, το τηγανητό κεφαλοτύρι με τη μαρμελάδα ντομάτας και η ανάμεικτη τηγανιά (χοιρινό και κοτόπουλο).
Τιμές μια χαρά, δεν ξεπεράσαμε το 20ρικο. Κρασί λευκό ξηρό οκ, ημίγλυκο σερμπέτι, κόκκινο ξηρό κακό.
Ίσως κάποια στιγμή ξαναπήγαινα, όχι άμεσα όμως.
Δοκίμασα την πίτσα με πανσέτα και την πεπερόνι. Αμφότερες πολύ καλές, με ποιοτικά υλικά και ιδανική ζύμη. Πέρα από τα στάνταρ υλικά, πρόσθεσε και πεκορίνο με πιπέρι, που έτυχε να προμηθευτεί αυτές τις μέρες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάνει εξαιρετικό καφέ, τον οποίον τιμούν διάφοροι γείτονες και φίλοι τις πρωινές/μεσημεριανές ώρες που προετοιμάζει τα ζυμάρια.
Παϊδάκι καλό, μαλακό για πρόβειο, δεν είχε έντονη μυρωδιά. Αναφέρουν ότι το προμηθεύονται απο Γρεβενά.
Τζατζίκι χειροποίητο πολύ καλό, πατάτες μια χαρά.
Δοκιμάσαμε και μια μπαγκέτα με μοσχαρίσια μπιφτέκια (2x60 γραμμάρια) που ήταν επίσης καλή.
Ευχάριστη έκπληξη, θα ξανατιμηθεί σίγουρα.
Δοκιμάστηκε club sandwich με γύρο χοιρινό, πίτα με μπούτι κοτόπουλο και sehir doner (αραβική με ντονέρ, τζατζίκι, πατάτα, ντομάτα, κρεμμύδι). Μια χαρά όλα, το ντονέρ έβγαζε αυτή την αρνίλα που έπρεπε, παρόλα αυτά επειδή σαν επιλογή υπάρχει μόνο στο συγκεκριμένο πιάτο, δεν ξέρω αν είναι το κλασσικό κατεψυγμένο παρασκεύασμα που κυκλοφορεί στην αγορά. Ο γύρος κινήθηκε στο μέσο όρο, τίποτα το συναρπαστικό.
Με τα παραπάνω, μία μερίδα προκάτ αδιάφορες πατάτες, μία σως φέτας (ουσιαστικά τυροσαλάτα), δύο μπύρες, μια σόδα και κερασμένη σοκολατόπιτα, πληρώσαμε 35€ για 3 άτομα. Αν βρισκόμουν στην περιοχή, νομίζω θα το επέλεγα ξανά.
Οι πίτες ήταν πολύ καλές, μαμαδίστικο φύλλο, μπόλικη γέμιση. Περίμενα ελαφρώς καλύτερη την κοτόπιτα με το σπανάκι, αλλά δεν είχε ένταση στη γεύση.
Πάντως όλοι οι συνάδελφοι που δοκίμασαν είπαν τα καλύτερα. Προφανώς προτείνεται και θα ήθελα να δοκιμάσω κι άλλες γεύσεις.
Δύο πράσινες σαλάτες, η μία με σπανάκι, μαστέλο και προσούτο μεταξύ άλλων και η δεύτερη με μαρούλι, πεκάν, κράνμπερι και γκοργκοντζόλα. Η πρώτη ήταν καλύτερη με διαφορά.
Στα ορεκτικά, το ριζότο μανιταριών ήταν αρκετά καλό, το κραμπλ παρμεζάνας έδινε πόντους και το λάδι τρούφας ήταν τόσο όσο, ενώ αντίθετα, το καρπάτσιο μάλλον το έλουσαν με αυτό, συνεπώς δεν καταλάβαινες καμία άλλη γεύση. Οι πατάτες με τσορίθο και μαγιονέζα -guess what-τρούφας ήταν μια χαρά.
Στο κυρίως επέλεξα την ταλιάτα μόσχου με baby καρότα και πατάτες. Το μενού έλεγε τσιμιτσούρι, αλλά θα ορκιζόμουν ότι αυτό που ήρθε ήταν πέστο, το οποίο πραγματικά δεν ταίριαζε καθόλου. Η ταλιάτα ήταν κακοποιημένη δυστυχώς. Το ψήσιμο (θεωρητικά medium) ήταν εντελώς διαφορετικό σε κάθε πιάτο που έβλεπα στο τραπέζι. Η δικιά μου ψιλοσώθηκε (medium-well) , αλλά σε κάποια σημεία εξωτερικά είχε αρπάξει κιολας. Θα δώσω ένα ελαφρυντικό στην κουζίνα καθώς την ταλιάτα επέλεξαν περιπου οι 45 απο τους 50, που σημαίνει οτι ίσως να επικράτησε ένας μικρός χαμός στην παρασκευή.
Σε γενικές γραμμές δεν ενθουσιάστηκα με το φαγητό, σίγουρα δεν το λες vfm αν ρίξεις μια ματιά στον κατάλογο. Πχ αν για αυτή την ταλιάτα έδινα 23€, νομίζω ότι θα την επέστρεφα. Θα μπορούσα πάντως άνετα να πάω για ποτό.
Η Tartufo δεν ενθουσίασε, θεωρώ πως βρίσκεις καλύτερες εκδοχές της στα δυτικά. Η Amatriciana αντίθετα ήταν καλή, το γκουαντσάλε έδωσε το κάτι παραπάνω, μιας και ήταν κομμένο σε λεπτές λωρίδες και το τηγάνισμα το έκανε πολύ τραγανό.
Σαν γενικό σχόλιο, νομίζω ότι είναι μια σχετικά καλή προσπάθεια για ναπολετάνικη πίτσα στα δυτικά. Παρόλα αυτά, έχω κάποιες ενστάσεις σχετικά με την τιμολόγηση σε ορισμένες πίτσες. Ενδεικτικά, γιατί να υπάρχει τέτοια διαφορά τιμής μεταξύ της Pepperoni (13€, με σάλτσα, μοτσαρέλα και πεπερόνι) και της Polo (9€, με σάλτσα, μοτσαρέλα, κοτόπουλο, πιπεριά Φλωρίνης και ρικότα);
Πίτα κλαμπ με γύρο χοιρινό καλούτσικο. Ο γύρος του είτε δεν είναι ετοιματζίδικος, είτε πέφτει μαρινάρισμα πριν ψηθεί, γιατί μου βγάζει κατι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Ο γύρος κοτόπουλο σχετικά αδιάφορος.
Δοκίμασα κι ενα χοιρινό κοντοσούβλι σε ψωμάκι με τυροκαυτερή. Κάποια κομμάτια είχαν ψιλοστεγνώσει, κάποια ήταν μόνο λίπος (όχι οτι δεν τα ευχαριστήθηκα βέβαια), αλλά γευστικά ήταν οκ. Αυτό που δεν ήταν οκ σίγουρα ήταν το ψωμί, που ξεπερνούσε τα όρια του "
Συμπερασματικά δεν ξετρελάθηκα, αλλά ούτε και απογοητεύτηκα. Συνεχίζεται η προσπάθεια εύρεσης καλού χοιρινού γύρου στα (εντός ορίων ντιλίβερι) πέριξ..
Γενικότερα, οκ εμπειρία, αν κινείστε στην περιοχή αξίζει μια επίσκεψη.
Ενώ ο χώρος είναι πολύ ωραίος, το φαγητό είναι σε επίπεδο απλώς οκ. Ίσως να μη βοήθησε το γεγονός ότι κινηθήκαμε σε στάνταρ γεύσεις, αλλά δεν δοκίμασα κάτι που να θέλω να ξαναφάω σύντομα.
-Σαλάτα burrata - οκ, η προσθήκη αβοκάντο δεν έδωσε κάτι ξεχωριστό στο πιάτο
-Πατάτες τηγανητές με κεφαλοτύρι - μια χαρά, γενναιόδωρη μερίδα
-Μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας - έχω φάει καλύτερες εκτελέσεις στην πόλη μας, ο πουρές δεν ήταν το δυνατό στοιχείο του πιάτου
-Αρνίσιο κεμπάπ - καλό, με ταιριαστά συνοδευτικά (χειροποίητη πάπρικα, ξύγαλο, ψητή ντομάτα, πίτα)
-Κοντοσούβλι κοτόπουλο - καλό
-Σασλίκ χοιρινό - μέτριο, ίσως όχι και η καλύτερη πρώτη ύλη
Τα παραπάνω, μαζί με ένα μπουκάλι Alta Naoussa του Θυμιόπουλου (οκ), ψωμί (πολύ καλό, ζεστό καρβελάκι) και κερασμένο χαλβά με παγωτό (πιο λεμονάτος από ότι θα ήθελα), μας βγήκαν γύρω στα 95€. Θα μπορούσα να ξαναπάω, αλλά δε θα το επεδίωκα κιόλας.
Καλούτσικες, το ζυμάρι είναι στο ναπολιτάνικο στυλ (ίσως λίγο πιο chewy απ' όσο θα ήθελα) και δε μου έκατσε βαρύ στο στομάχι. Τα τόπινγκς ενδιαφέροντα γενικά, θα ήθελα να δοκιμάσω κι άλλες γεύσεις.
Οι μερίδες είναι αρκετά vfm, αν σκεφτεί κανείς ότι με 8,
-Σαλάτα με αχνιστά κολοκύθια, βλίτα, γαριδάκι και ανθότυρο - δροσερή σαλάτα, πίκριζαν λίγο τα χόρτα αλλά οκ
-Μανιτάρι Λήμνου σωτέ, ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου με μυρωδικά, χούμους - καλό
-Λαχματζούν τόνου - πιάτο ημέρας, εξαιρετική ιδέα και εκτέλεση
-Κόκορας, πλιγούρι, μανιτάρια, αφρός κοτόσουπας με καλαμπόκι, αμπελόφυλλο - απλώς οκ, το πιο αδιάφορο πιάτο
Με 1 λίτρο λευκό Χατζηγεωργίου (καλό) και 1 ποτήρι παλαιωμένο τσίπουρο Λήμνου δώσαμε 70€. Αναμφισβήτητα η καλύτερη γευστική εμπειρία που είχαμε στο νησί. Προτείνεται ξεκάθαρα!
Χωριάτικη μια χαρά, αρνίσια παϊδάκια από τα πιο νόστιμα που έχω φάει (και σε πολύ καλή τιμή 24€/κιλό) και αγριοκούνελο στιφάδο με φλωμάρια καλούτσικο, χωρίς να ενθουσιάζει. Οι χεράτες πατάτες που συνόδευαν τα παϊδάκια ήταν εξαιρετικές. Ειδική μνεία και για το ψωμί, που πιθανότατα ήταν από αλεύρι μαυραγάνι, προϊόν του ομώνυμου τοπικού σιταριού που καλλιεργείται εξ ολοκλήρου για λογαριασμό του [tx=c275]
Μαζί με νερό και μισό λίτρο χύμα ροζέ Ένωσις (μια χαρά), πληρώσαμε 48€. Αξίζει γενικά, αλλά αν βρίσκεστε στο νησί την περίοδο του 15αύγουστου ή γενικότερα σε high season, φροντίστε να πάτε σε "
-Μελιτζάνα με σκουμπρί - πολύ μεγάλη μερίδα, δεν το φάγαμε όλο, μιας και καταντούσε κάπως μπουχτιστικό
-Κασκαβάλι σαγανάκι με αποξηραμένα φρούτα - τοπικό τυρί (καλό) που συνοδευόταν από μισό αποξηραμένο σύκο σε φέτες
-Κολοκυθάκια τηγανητά - επίσης μεγάλη μερίδα, βαρύ τηγάνι όμως, δε θα το ξανάπαιρνα
-Φλωμάρι με χταπόδι - το περίμενα καλυτερο, διορθώθηκε λίγο με μπόλικο αλάτι και πιπέρι
-Γαλέος σκορδαλιά - οκ, η σκορδαλιά μέτρια σε ένταση
Όπως λέει ο συνονόματος Νίκος, οι μερίδες είναι πραγματικά μεγάλες. Παρόλα αυτά, στη δική μας επίσκεψη δεν ενθουσιάστηκα με την ποιότητα. Μαζί με 200ml ντόπιο τσίπουρο, πληρώσαμε 54€, ελαφρώς τσιμπημένα. Θα δοκίμαζα κάπου αλλού την επόμενη φορά.
Από burgers, δοκιμάσαμε το Molos και το 5th Avenue Pastrami. Molos: με καπνιστό μελίχλωρο, αχλάδι, τσάτνεϊ σύκου, ψητά ντοματίνια και χειροποίητη sweet chili μούστου. Το μπιφτέκι ήταν καλό, λίγο περισσότερο ψημένο από το medium που ζητήθηκε. Το σύνολο ήταν λίγο πιο γλυκό απ' όσο περίμενα, αλλά παρόλα αυτά ήταν νόστιμο.
Το 5th Avenue Pastrami με παστράμι, έμενταλ, coleslaw "
Το hot dog "
Τέλος, το Dill Chicken sandwich με ψητό κοτόπουλο (ωραία καρβουνάτη γεύση), ντομάτα, αβοκάντο, χειροποίητη μαγιονέζα και sweet chili ήταν καλό.
Τοπικά αναψυκτικά Κρήνη, μια χαρά.
Αν βρίσκεστε στο νησί και θέλετε κάτι κόμφορτ για βράδυ μετά από βόλτα στην παραλία, αξίζει. Τιμές σε burgers και σάντουιτς 7,
-Γαύρος μαρινάτος με φασόλια και βραστό κολοκυθάκι - ωραίο πιάτο
-Πατατοσαλάτα - οκ
-Χταπόδι ξυδάτο σε φέτες - μια χαρά
-Γαύρος τηγανητός - μια χαρά (ήρθε με μισό λεμόνι και με ένα σφηνάκι ξύδι, ανάλογα τα γούστα)
-Πιπεριά γεμιστή με τυρί - οκ
-Μπουρεκάκι με καβουρόψιχα και ροκφόρ - κακό, πολύ λαδερό
-Μυδοπίλαφο - βαρετό
-Γαρίδες με τουρσί λάχανο - μέτριες
-Κεφαλοτύρι σαγανάκι - οκ
-Ψάρι (δε θυμάμαι αν ήταν τσίρος ή κολιός) με χόρτα - μια χαρά
-Μπουρεκάκι με ζαμπόν τυρί και κοπανιστή - μέτριο
Το γεύμα ήταν κερασμένο, οπότε δε γνωρίζω κόστος. Γενικά το γειτονικό Φινιστρίνι μου φάνηκε κάπως καλύτερο, αν και οι μεζέδες της πρώτης γύρας ήταν σχεδόν "
-Γαύρος μαρινάτος με τουρσί μελιτζάνας - καλός
-Πατατοσαλάτα - οκ
-Χταπόδι ξυδάτο σε φέτες - μια χαρά
-Γαύρος τηγανητός - μια χαρά
-Τσίρος με πλιγούρι - μια χαρά
-Μπουρεκάκι με καβουρόψιχα και ροκφόρ - κακό, πολύ λαδερό
Μαζί με νερό, ψωμί και μια μπύρα, δώσαμε περίπου 28€. Αν δεν κάνω λάθος, τσίπουρο με μεζέ στα 5€. Γενικά ήταν το πιο γεμάτο μαγαζί εκείνο το βράδυ, δεν ξέρω αν ήταν λόγω του λάιβ. Απ' ότι έμαθα πάντως, άλλαξε ιδιοκτησία πρόσφατα.
Παρακινούμενοι από το σχόλιο του Μερακλή, δοκιμάσαμε και το μπουμπάρι, που ήταν όντως πολύ νόστιμο, τόσο το ίδιο όσο και οι πατάτες φούρνου που το συνόδευαν.
Για τα παραπάνω συν ψωμί, δώσαμε 24,
Δοκιμάσαμε σουβλάκια χορινά/κοτόπουλο, κεμπάπια και πανσέτες, όλα πολύ νόστιμα. Ειδικά το χοιρινό ήταν μαλακό και σωστά μαριναρισμένο, καμία σχέση με τα συμβατικά που κυκλοφορούν (σχεδόν) παντού. Πατάτες χεράτες, χωριάτικη με καλή φέτα, τυροκαυτερή χειροποίητη και μπουγιουρντί μια χαρά. Με 2-3 μπύρες έκαστος, μας βγήκε γύρω στο 20ρικο το άτομο. Δε μου φάνηκε ιδιαίτερα φθηνό, αλλά δε με χάλασε καθόλου. Μόνο και μόνο για τη λαϊκότητα της κατάστασης και τα νόστιμα κρέατα, αξίζει.
Αποφασίσαμε να κινηθούμε σε ατομικές μερίδες, οπότε δεν μπορώ να έχω πλήρη εντύπωση από τα κυρίως. Παρόλα αυτά, το ελασσονίτικο και το κοντοσούβλι κοτόπουλο που δοκίμασα ήταν νόστιμα. Γενικότερα οι μερίδες ήταν αρκετά γενναιόδωρες, ειδικά τα σνίτσελ που διάλεξαν κάποιοι (είτε σκέτα είτε α λα κρεμ) ήταν εντυπωσιακά σε μέγεθος. Στα ορεκτικά, φέτα με μέλι και σουσάμι, τηγανητά κολοκυθάκια, ψητή μελιτζάνα και πατάτες, ήταν όλα μια χαρά, δεν ενθουσίασε κάτι, αλλά ούτε και απογοήτευσε.
Με νορμάλ κατανάλωση αλκοόλ (μπύρες κυρίως), μας βγήκε περίπου 16-17€ το άτομο, που το θεώρησα καλή τιμή για όσα φάγαμε. Σέρβις σβέλτο και φιλικό, ο ιδιοκτήτης έκατσε για λίγο στο τραπέζι μας. Νομίζω πως είναι μια καλή εναλλακτική πρόταση σε όποιον κινείται στα πέριξ της Βέροιας, μιας και απέχει ελάχιστα από την πόλη και μπορεί να συνδυαστεί με μια βόλτα στο φράγμα του Αλιάκμονα.
-Κολοκυθάκια τηγανητά - μια χαρά, τζατζίκι άνευρο
-Πατάτες τηγανητές με κρέμα παρμεζάνας και μπέικον - νόστιμες (αλίμονο), φρέσκια πατάτα νομίζω
-Σφακιανή πίτα - οκ
-Σαλάτα Τραταμέντο - δεν δοκίμασα, κλασσική πράσινη "
-Μανιτάρια γεμιστά με κρέμα τυριού και μπέικον - καλά
-Μπιφτέκι - απλώς οκ, λουσμένο με τυρί και συνοδεία πατάτας, πολίτικης και κρεμμυδιού
-Σταβλίσια πανσετομπριζόλα - οκ, είχε αρπάξει σε κάποια σημεία
-Γιαουρτλού - δε μου άρεσε, υπερβολικό κύμινο και πολύ σφιχτός ο κιμάς
-Φωλιά κοτόπουλο - μέτριο, ουσιαστικά πρόκειται για κομμάτια από φιλέτο κοτόπουλο (το οποίο παραψήθηκε εξωτερικά) με κρέμα παρμεζάνας και μια μπάλα από ψημένο κανταΐφι (δεν κατάλαβα το λόγο)
Επαναλάβαμε τα 4 πρώτα και μαζί με κρασί, ρετσίνες και κάμποσα αναψυκτικά, πληρώσαμε 20€ το άτομο. Κερασμένο λικέρ τριαντάφυλλο και ζεστός χαλβάς με παγωτό για το σβήσιμο. Δυστυχώς, αν κρίνω από το ότι τα πιάτα που μου άρεσαν περισσότερο ήταν οι πατάτες και τα μανιτάρια, δε νομίζω να ξαναπάω.
-Μπουγιουρντί - οκ, σαν μια απλή ψητή φέτα
-Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές - 5€ για μία (1) πιπεριά στο πιάτο, με φέτα και κρέμα μπαλσάμικου, απλώς οκ γευστικά
-2x Πατάτες με τσένταρ/μπέικον/σως - πολύ καλές
-Φασόλια καπνιστά με μπρίσκετ - πολύ νόστιμα, το κρέας έδωσε το κάτι παραπάνω
-4x Μπιφτέκι/Σουβλάκι μοσχαρίσιο/Σουβλάκι κοτόπουλο - όλα καλά
-Καπνιστό λουκάνικο γεμιστό με γραβιέρα - πολύ καλό
-2x Καπνιστή πανσέτα - έλιωνε, πεντανόστιμη
-2x Καπνιστό μπρίσκετ - το καλύτερο πιάτο, ειλικρινά αξίζει η απόσταση από Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για αυτό
6 άτομα πληρώσαμε 150€ για τα παραπάνω συν κρασί και μπύρες. Στα ερυθρά κρασιά θα βρείτε μόνο ξινόμαυρο (είτε 100% ή σε συνδυασμό με κάποια άλλη ποικιλία), στα λευκά ανοίγει λίγο παραπάνω η παλέτα, ενώ είναι αξιοσημείωτη και η ποικιλία από μπύρες. Ιδανικά θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη τη μερίδα του μπρίσκετ, θεωρώ λίγο υψηλή τιμή τα 19€ για 250-280γρ. Επίσης, χρήζουν βελτίωσης και κάποια από τα ορεκτικά. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι συνδυάζεται υπέροχα με μια μονοήμερη προς Βέροια, Νάουσα και τις γύρω περιοχές.
Από φαγητό δοκιμάσαμε μια τορτίγια με κοτόπουλο (συμπαθητική, με καραμελωμένο κρεμμύδι, gouda, μπέικον και μαγιονέζα), το mix grill που ήταν αρκετά τίμιο (5 λουκάνικα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μπιφτέκι κοτόπουλο, φιλέτο κοτόπουλο, 2 πανσέτες, πατάτες country, πίτες, coleslaw, ΒΒQ sauce και honey mustard sauce) και τα νάτσος, τα οποία ήταν αρκετά βαριά και γενικότερα δεν άρεσαν.
Όσον αφορά τη μπύρα, θεωρώ ότι η [tx=t17092]
-Κατσικίσιο τυρί - οκ
-Βραχάκια πατάτας με dip σως φέτας - μια χαρά, οι συγκεκριμένες πατάτες έπαιζαν πολύ γενικά
-Τηγανιά μανιταριών (champignon) - μια χαρά
-Σαλάτα Μεζεδόκηπος - κλασσική πράσινη με τα-πάντα-όλα σε φωλιά από τορτίγια
-Τηγανιά "
-Καραμελωμένη πανσέτα - μια χαρά, τρυφερό κρέας
-Μοσχαρίσιο χτένι με μελιτζάνα, σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και μυζήθρα - σαν χουνκιάρ, αλλά το κρέας ήταν τυλιχτό με μελιτζάνα. Ο πουρές ήταν σχετικά καλός, το σύνολο μια χαρά
-Colossal μπιφτέκι γεμιστό - 600gr μπιφτέκι γεμιστό με τρία τυριά (φέτα, γκούντα, τυρί κρέμα), βραχάκια πατάτας, καπνιστό μπέικον και τσένταρ σως. Με έψησε φουλ η περιγραφή, αλλά δεν σκέφτηκα επουδενί ότι η τσένταρ σως θα είχε λούσει όλο το πιάτο. Ο κιμάς ήταν νόστιμος, αν και εξωτερικά είχε αρπάξει παραπάνω απ'
Για τα παραπάνω μαζί με χύμα λευκό κρασί (γύρω στα 2 λίτρα αν θυμάμαι καλά) και κερασμένο γλυκό, μας βγήκε 21€ το άτομο (5 στο σύνολο). Δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκαν πολλά, ίσα ίσα. Ίσως ξαναπήγαινα αν το πρότεινε η παρέα, αλλά με δική μου πρωτοβουλία λίγο δύσκολα. Νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία των μαγαζιών του Ευόσμου που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο φαίνεσθαι (του χώρου) και στην ποσότητα, καταλήγοντας να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και στην προσοχή που δίνει στα πιάτα.
Την επόμενη φορά ίσως δοκίμαζα κάποια άλλη πίτσα, αλλά με λευκή σάλτσα αυτή τη φορά.
Σέρβις λίγο αργό, μιας και η κοπέλα ήταν καινούρια απ' ότι μας ενημέρωσε, αλλά ευγενικό. Δοκιμάσαμε τα εξής:
- Σαλάτα Lezanta - κλασσική πράσινη σαλάτα με διάφορα μπλιμπλίκια, μια χαρά, ίσως λίγο περισσότερο γλυκιά
- Μπουγιουρντί - οκ, ήταν πολύ μαστιχωτό, που προσωπικά δε με τρελαίνει
- Τζατζίκι - καλό, χειροποίητο, δεν είχε πολύ σκόρδο
- Πατάτες τηγανητές - καλές
- Κοτοτηγανιά μουσταρδάτη - απλώς οκ, ξέφυγε λίγο στο αλάτι
- Πανσέτες, σουτζουκάκια, λουκάνικα - σε γενικές γραμμές νόστιμα, ειδικά το λουκάνικο που είχε κυρίως κρέας μέσα και όχι πολύ λίπος ή καρυκεύματα. Οι πανσέτες λίγο χοντροκομμένες και σκληρές, τα σουτζουκάκια μια χαρά.
Με 3 μπύρες και κερασμένο γλυκό, πληρώσαμε 53€ (~13€/άτομο). Θετικό πρόσημο στο σύνολο.
Το σέρβις από την κ. Δάφνη στην παραγγελία και τον γιο στο σερβίρισμα ήταν ευγενέστατο, αν και όχι τόσο σβέλτο, κάτι που παραβλέπεται λόγω ημέρας.
-Αρνάκι σούβλας 1kg - καλό, διάφορα κομμάτια με αρκετό ψαχνό και τραγανή πρόστυχη και πέτσα
-Κοκορέτσι - μια χαρά, απλά μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν φούρνου (γαρδούμπα) και όχι σούβλας, γιατί το εξωτερικό έντερο ήταν μαλακό
-Χόρτα - μια χαρά
-Πατάτες τηγανητές - καλές
-Τζατζίκι/τυροκαυτερή - μια χαρά, το τζατζίκι τούμπανο
-Κολοκυθάκι τηγανητό - κακό, είχε μαυρίσει με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου ευχάριστο στη γεύση
Για τα παραπάνω μαζί με περίπου 2,
- Chevre με μαρμελάδα ντομάτας και κραμπλ αμυγδάλου - πολύ καλό
- Κεφτέδες με τσαλαφούτι - απλώς οκ, τους πήραμε ως εναλλακτική στη μοσχαρίσια γλώσσα που είχε τελειώσει
- Νιόκι με μοσχαρίσια μάγουλα - πολύ νόστιμο πιάτο, ίσως τα καλύτερα νιόκι που έχω δοκιμάσει, η εξωτερική κρούστα όλα τα λεφτά
- Ριζότο μανιταριών με σπαράγγια - πολύ καλό
- Flap steak - προφανώς ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, πολύ καλή πρώτη ύλη, που ήρθε ψημένη rare. Οι συνοδευτικές baby πατάτες με θυμάρι και παρμεζάνα ήταν μια χαρά.
Τα παραπάνω, μαζί με ένα μπουκάλι Γουμένισσα (κτήμα Αϊδαρίνη) μας κόστισαν 50€/άτομο.
Προσωπικά δεν με πείραξε το όλο θέμα με το μαντέμι, κατανοώ όμως και το παράπονο ορισμένων συνταβερνοχωριτών για το ότι αναλαμβάνουν χρέη "
Συμπερασματικά, πολύ θετική η πρώτη επίσκεψη, θα ξαναπήγαινα με μεγάλη μου χαρά.
https:
Η γέμιση μπαμπάτσικη, είχε πραγματικά καλή ποσότητα κοτόπουλου, νόστιμη και ζουμερή. Θα ήθελα να δοκιμάσω οπωσδήποτε και άλλες γεύσεις. Ένεκα της αυριανής επετείου, παίζει και μπακαλιαρόπιτα για όσους ενδιαφέρονται.
Τον κιμά τον περίμενα λίγο πιο ενδιαφέρων, ίσως κοκκινιστό, ή έστω με κάποια έντονα καρυκεύματα. Ο συνδυασμός με το ρύζι δε με παραξένεψε, αλλά δε με τρέλανε κιόλας.
Το μανιτάρι επίσης κάπως φλατ. Βέβαια, πόσο νόστιμο μπορεί να γίνει ενα μανιτάρι κονσέρβας με ρύζι και μαϊντανό;
Γενικά, ενδείκνυται για μια γρήγορη και φθηνή λύση στην πείνα, ειδικά αν θες να κινηθείς σε κάτι πιο πρόστυχο. Σημαντικό επίσης το ότι δε μου έκατσε καθόλου βαρύ στο στομάχι. Σαφέστατα vfm, αν σκεφτείς ότι τα τρία πιροσκί εδώ, κοστίζουν όσο ένα στη Μοδιάνο...
- Καλάθι με προζυμένιο ψωμί, φοκάτσια, taralli (αλμυρά μπισκότα) και δύο ντιπάκια, το ένα ήταν λάδι βοτάνων και το άλλο πατέ αμυγδάλου, ελιάς και λιαστής ντομάτας. Πολύ καλό, πήραμε 4!
- Πλατώ αλλαντικών και τυριών με μαρμελάδα ημέρας, απλώς οκ (απλά να αναφέρω πως έχουν
δική τους μηχανή κοπής αλλαντικών).
- Ταρτάρ μαγιάτικο με πράσινο χαβιάρι (σταφύλια της θάλασσας), καταπληκτικό!
- Χταπόδι με γκουαντσάλε, φασόλια μαυρομάτικα, τζίντζερ σως και ταραμά, πολύ καλό.
- Ταρτάρ παντζαριού, σως ταχίνι, μαύρο σκόρδο, λάδι kombu και φουντούκια, αδιάφορο.
- Tubettoni Valdoro με κουνέλι ραγού, μύρτιλο και λάδι άρκευθου (το φυτό του gin), δύσκολο πιάτο, δεν άρεσε σε κανέναν από την παρέα και δυστυχώς είχαμε πάρει 2.
- Πορκέτα με τηγανητό σταμναγκάθι και pico de gallo, πολύ καλή, γενναία ποσότητα.
- Ψητό καλαμάρι με baby μαρούλι, bagna cauda (σως με σκόρδο, αντζούγιες, λάδι και αγριοράπανο), καλό.
- Πιάτο ημέρας με διάφραγμα μοσχαρίσιο, μανιτάρια, baby καρότα και κάτι ακόμη που δε θυμάμαι, αρκετά καλό.
- Πιάτο ημέρας με ζυμαρικά που ήταν κάτι σαν μικρά tubettoni, φιλέτο μπαρμπούνι σωτέ και μια λεμονάτη σάλτσα, καλό.
- Cheesecake πραλίνα, αέρας μπράντι, καραμέλα miso, παγωτό καμένο βούτυρο, υπέροχο!
- Ω να choux.. , τιραμισού έκπληξη, καλό.
Για τα παραπάνω, μαζί με 2 μπουκάλια Ca Viola Dolcetto d'
Πεϊνιρλί κούσμπασι, με γέμιση από χοιρινό φιλέτο και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας πολύ νόστιμο, στα 4,
Την επισκεφθήκαμε την Καθαρά Δευτέρα με κράτηση. Ο κακός χαμός από κόσμο, λογικό ένεκα της ημέρας. Υπήρξε μια αργοπορία στην παραγγελιοληψία, μιας και γίνεται αυστηρά από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος μπαίνοντας στο εσωτερικό του μαγαζιού την μεταφέρει στην κουζίνα γκαρίζοντας (τουλάχιστον αυτό μου είπαν οι ντόπιοι συνδαιτυμόνες)!
Τα πιάτα ήρθαν σχετικά γρήγορα, δε θυμάμαι κάτι που να μου έκανε κακή εντύπωση. Δοκιμάσαμε ταραμά, πατάτες, φάβα, σκουμπρί, χταπόδι, μπακαλιάρο, μαρίδα και σίγουρα ξεχνάω και κάτι ακόμα. Σε γενικές γραμμές όλα μια χαρά, με μέτρια προς χαμηλή κατανάλωση αλκοόλ μας βγήκε γύρω στα 20€ το άτομο με ψαλίδι. Αρκετά καλή επιλογή για την περιοχή.
Το βρώμικό του ήταν όπως το θυμόμουν, με υπέροχο ψωμί (δεν έχω πετύχει αντίστοιχο), μπαμπάτσικο σουβλάκι κοτόπουλο και χωρίς φειδώ σε πατάτες, μαγιονέζα, τυροσαλάτα. Το "
Δοκίμασα και ένα αξιοπρεπές hot dog με ψητό λουκάνικο και πατάτες, τσένταρ, BBQ sauce, καραμελωμένο κρεμμύδι και μουστάρδα/κέτσαπ στα 4,
Αν βρίσκεστε στην περιοχή, προτείνεται.
https:
Η τελευταία παράγραφος αναφέρεται και στην εγχώρια κατανάλωση πρόβειου, με το εξής αξιοσημείωτο στατιστικό: "
Ενώ δεν πέρασα άσχημα, το μαγαζί μου δείχνει ότι έχει μπερδευτεί λιγο στο χαρακτήρα. Είναι κάτι ανάμεσα σε μπυραρία, μπαρ και καφέ. Θα μπορούσα να ξαναπάω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το συγκρίνω με Hoppy Pub π.
Γενικά παίζει στο ναπολιτάνικο στυλ, με παχύ στεφάνι και λεπτό σώμα. Διαφημίζει 48ωρη ωρίμανση στη ζύμη. Οι πίτσες ήταν σχετικά καλές, με μόνη ένσταση ότι το ζυμάρι μου φάνηκε ελάχιστα υδαρές σε κάποια σημεία. Ξεχώρισα την Piccante λόγω της εξαιρετικής επίγευσης που άφηνε το chili honey. Περισσότερες λεπτομέρειες στις φωτό.
Παίζουν και κάποιες βαρελίσιες μπύρες (π.
Παρατηρώ αύξηση τιμών σε ορισμένα είδη (ενδεικτικά 1€ πάνω σε Gyozas, Shoyu Ramen, Yakitori με γλώσσα μοσχαρίσια) παρόλο που το μαγαζί άνοιξε μόλις πριν 1,
-Πατάτες τηγανητές - καλές
-Κολοκυθάκια τηγανητά - μια χαρά, καλό το συνοδευτικό τζατζίκι
-Πίτες - μια χαρά
-Κεφαλοτύρι σαγανάκι - καλό
-Μελιτζανοσαλάτα - μια χαρά
-Κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο - απλώς οκ, περίμενα πολύ περισσότερα. Το κοτόπουλο είχε μαρινάδα με κάρυ, που κάλυπτε τα πάντα.
-Κοκορέτσι - μια χαρά
-Συκώτι - καλό, μεγάλη μερίδα
-Μπιφτέκι γεμιστό - μια χαρά
-Μπριζόλα Black Angus - μέτρια. Ενώ το ψήσιμο ήταν ακριβώς όπως ζητήθηκε, το κρέας ήταν δύσκολο στο μάσημα.
Με κρασί και κερασμένο γλυκό μας βγήκε γύρω στα 140€ (~23€/άτομο). Αν τριγυρνάτε στην περιοχή είναι μια σχετικά καλή επιλογή.
Στα μετριοκαλά πιάτα θα έβαζα το μπουγιουρντί, τον τηγανητό γαύρο, το τηγανητό καλαμάρι και το καπνιστό σκουμπρί.
Στην αντίθετη κατηγορία τα κολοκυθάκια (το κουρκούτι είχε γεύση λουκουμά!), τις γαρίδες σαγανάκι (οι οποίες ήταν overcooked) και το χταπόδι (εντελώς άγευστο).
Πατάτες, μελιτζάνα ψητή, σαλάτα (κλασσική πράσινη με μπαλσάμικο κλπ) σε νορμάλ επίπεδο.
Σε γενικές γραμμές, γευστικά είναι μια οκ επιλογή για Σίνδο. Όσον αφορά στις τιμές, δεν έχω άποψη καθώς ξηγήθηκε η εταιρεία.
Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, ήταν όλα σε επίπεδο άνω του μετρίου, εκτός από το κοντοσούβλι κοτόπουλο ίσως, το οποίο ήταν φλατ σε γεύση. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προλαλήσαντα δοκιμαστή σχετικά με τα γαρδουμπάκια. Οι πατάτες είχαν τραβήξει όλη τη γεύση και ήταν θεϊκές!
Μοσχαράκι με μελιτζάνες στο πήλινο σχετικά καλό, αν είχε λιγότερο τυρί ή ακόμα καλύτερα αν είχε φέτα, θα ήταν τοπ. Αρνί στη λαδόκολλα επίσης καλό. Γιαουρτλού μια χαρά. Τα ορεκτικά ήταν σε νορμάλ επίπεδο, δεν ενθουσίασε κάτι.
Σε γενικές γραμμές μου φάνηκε μια σχετικά σέιφ επιλογή αν θες κάτι σε "
-Αλμυρό τσιζκέικ - καλό
-Σαλάτα kale - οκ, ψιλοαδιάφορη μου φάνηκε
-Iceberg caesar'
-Πατάτες με τρούφα - μια χαρά
-Ταρτάρ μοσχαρίσιο - πάρα πολύ καλό, ωραίες εντάσεις και νόστιμη συνοδευτική πίτα
-Κουνουπίδι - μέτριο για τις γεύσεις μου
-Ριζότο ραντίτσιο - δε με ενθουσίασε
-Καλαμάρι ψητό - πάρα πολύ καλό
-Αρνίσια κεμπαπ - καλά, πολύ καλή και η σως με αβοκάντο
-Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα παρμεζάνας - αδιάφορο
Τα παραπάνω με μπουκάλι κρασί (δυστυχώς δε θυμάμαι ποιο) και 4 μαργαρίτες (πολύ καλές, με λεμόνι, μάνγκο και τζίντζερ αν δεν κάνω λάθος), πληρώσαμε περίπου 30€ το άτομο, που το θεωρώ οκ για την όλη εμπειρία. Θα ξαναπήγαινα.
-Country πατάτες με μπέικον και μους φέτας - μια χαρά, απλα περίμενα το μπέικον ψιλοκομμένο και εν τέλει ήρθαν δυο φέτες πάνω στις πατάτες
-Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πουρέ πατάτας - οκ, ο πουρές μετριοκακός
-Πρόβειο λουκάνικο με πουρέ πατάτας (ξανά) - καλό, ο πουρές ομοίως με πάνω
-Τυλιχτό κοτόπουλο, γεμιστό με γραβιέρα και μανιτάρια, με συνοδεία σάλτσας ροδιού και (guess what...) πουρέ πατάτας - απλώς οκ, το περίμενα καλύτερο
-Διπλοφουρνιστή πανσέτα με πουρέ μελιτζάνας - πολύ καλή, η μελιτζάνα μια χαρά
Τα παραπάνω μαζί με μπύρες (thumbs up για βαρέλι septem) και κρασί (παραδόξως δεν υπάρχει επιλογή για χύμα), μας βγήκε γύρω στα 25€ το άτομο. Αν γίνουν λίγο πιο δημιουργικοί στα συνοδευτικά των κυρίως (μπουχτίσαμε πουρέ εν ολίγοις), ίσως να τα δώσω πιο ευχάριστα τα 25€. Δεν τα κλαίω, αλλά όπως είπε παλιότερα και κάποιος εδώ, "
Το μενού ήταν στάνταρ, ως εξής:
-Βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και won ton με κατσικίσιο τυρί - καλή, αλλά νομίζω το αλάτι ξέφυγε λίγο
-Ραβιόλι με πορτσίνι και τρούφα - πολύ καλά
-Ψαρονέφρι σοτέ γεμιστό με μετσοβόνε, με συνοδεία ριζότο λεμονιού - μια χαρά, ζουμερό το κρέας και ιδιαίτερο το ριζότο με την ένταση του λεμονιού
-Κροκάν σοκολάτας caramelia - νόστιμο, αλλά πολύ μεγάλη μερίδα που ξεπερνούσε τα όρια του λιγωτικού
Στο κυρίως, υπήρχε και η επιλογή για λαβράκι σοτέ με κρούστα λεμονιού, πουρέ σελινόριζας, λαχανικά και beurre blanc, για το οποίο άκουσα καλά λόγια.
Γευστικά σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένος, παρόλα αυτά επειδή δε γνωρίζω το κόστος κατ' άτομο, δεν μπορώ να κρίνω το value for money του πράγματος.
-Πατατοσαλάτα - απλώς οκ
-Ντάκος - καλός, με τριμμένη ντομάτα
-Φάβα - χειροποίητη, μια χαρά
-Γαύρος τηγανητός - καλός, ολόφρεσκος
-Κουτσομούρες τηγανητές - μια χαρά, απλά πολλές είχαν απαγορευτικά μικρό μέγεθος
-Γαρίδες σαγανάκι - οκ, ιδιαίτερη σάλτσα, πηχτή με πιπεριές και κολοκυθάκι
Για τα παραπάνω μαζί με ψωμί και 200ml τσίπουρο χωρίς (μια χαρά, χύμα απο Αριδαία), πληρώσαμε 37€. Γενικά δεν ενθουσίασε, αλλά ήταν αρκετά τίμιο το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν αξίζει να τραβηχτεί κανείς από μακριά. Προσωπικά, επειδή μένω πολύ κοντά, θα το τιμήσω ξανά.
Το περιβόητο χειροποίητο μπιφτέκι όντως είχε παραπάνω κύμινο απ' όσο θα ήθελα, που το κάνει ψιλοάκυρο για μπέργκερ. Οφείλω να ομολογήσω ότι μερικά από αυτά έχουν κάποιο ενδιαφέρον ως προς τα συστατικά τους (π.
Αν προσθέσω και το γεγονός ότι στο ένα από τα δύο μπέργκερ ξέχασαν τις πατάτες (Τρίτη βράδυ, πόση κίνηση να έχει ένα μαγαζί στην Ευκαρπία!), μάλλον θα ξεχάσω κι εγώ να παραγγείλω ξανά..
- Χόρτα με αυγά μάτια πάνω σε προζυμένιο ψωμί - μια χαρά, θα προτιμούσα να ήταν ζεστά τα χόρτα.
- Ρεβύθια με κιμά και τσαλαφούτι - πολύ νόστιμο πιάτο, όντως αρκετό λάδι όπως αναφέρει και ο επίκουρος, αλλά ήταν ό,
- "
- Αρνί τσιγαριαστό με πατάτες - καλό, πολύ τρυφερό κρέας
Με μισό λίτρο αγιωργίτικο από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας (μια χαρά) και κερασμένο γλυκό κάτι σαν σοκολατένιο τσιζ κέικ, πληρώσαμε 50€. Θετικό το πρόσημο, θα ξαναπάω.
Πολύ ωραίο το πανάρισμα στο κοτόπουλο, γευστικό και τραγανό στα περισσότερα κομμάτια. Τα χαλάσαμε λίγο στο μπούτι, το οποίο μάλλον ψήθηκε λιγότερο απ' όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα το κρέας κοντά στο κόκαλο να είναι οριακά ωμό.
Οι τιμές κυμαίνονται στα 5€-6€ όσον αφορά στους κουβάδες, τιμή που τη θεωρώ αρκετά τίμια, μιας και όχι απλά χορτάσαμε, αλλά έμεινε και μια μερίδα για την επόμενη μέρα, η οποία παρεμπιπτόντως με λίγο ψήσιμο σε λαδόκολλα ήταν εξίσου νόστιμη.
Συμπερασματικά, το θεωρώ ανώτερο του άμεσου ανταγωνιστή (στα δυτικά) Crats και θα ξαναπάρω, αποφεύγοντας όμως το μπούτι.
-Πατάτες με αυγά και παστουρμά - οκ
-Καγιανά με καβουρμά - καλός
-Ζυγούρι με πατάτες φούρνου - πολύ καλό, το κρέας έλιωνε. Θα μπορούσαν ίσως να έχουν κ μερικές πατάτες ακόμα (μόλις 3 στο πιάτο!).
-Μοσχαρίσια μπιφτέκια σχάρας - απλώς οκ
-Κριθαρότο με μανιτάρια και τρούφα - πολύ καλό
Μαζί με μισό λίτρο αγιωργίτικο χύμα (μέτριο) και ψωμί, πληρώσαμε 47,
Στα του φαγητού, όλα ήταν το πολύ μέτρια.
-Μπιφτέκια μοσχαρίσια ενισχυμένα, ψωμώδη, με συνοδεία κρύου πουρέ (που ομολογουμένως δεν ήταν άσχημος γευστικά) και μιας χειροποίητης πάπρικας.
-Μελιτζάνα παναρισμένη με δημητριακά, που ουσιαστικά ήταν deep fried κροκέτες με μελιτζάνα και τυρί (δεν πολυκαταλάβαινες μελιτζάνα πάντως).
-Τηγανιά κοτόπουλου και τηγανιά χοιρινού ένα και το αυτό. Ίδια ακριβώς εκτέλεση, ίδια υλικά με μόνη διαφορά το κρέας. Το χοιρινό αρκετά σκληρό.
-Καραμελωμένη πανσέτα. Περίμενα να δω ένα μεγαλούτσικο κομμάτι πανσέτας με ωραίο ψήσιμο και αντ' αυτού ήρθαν 3 πανσετάκια γλασαρισμένα, πάνω σε τηγανητές πατάτες, με δύο κουταλιές τσένταρ στο πιάτο και δύο αυγά μάτια on top (ούτε καν αλατοπίπερο πάνω στα αυγά).
-Κολοκυθάκια τηγανητά, οκ με καλούτσικο τζατζίκι.
-Σαλάτα "
Κρασί χύμα λευκό ξηρό μια χαρά, ψωμί οκ. Το κερασμένο γλυκό ήταν καλούτσικο (αποδομημένο μιλφέιγ και αρμενοβίλ). Κόστος δε γνωρίζω μιας και το τραπέζι ήταν κερασμένο, αλλά απ' ότι είδα στον κατάλογο, οι τιμές σίγουρα δεν αντικατοπτρίζονται στα πιάτα. Δε νομίζω να ξαναπάω.
https:
Το μαγαζί προσφέρει μόνο χοτ-ντογκ, το λεγόμενο Bosna και οι επιλογές των toppings του είναι μετρημένες: κρεμμύδι, μαϊντανός, κέτσαπ, μουστάρδα και ένα μίγμα κάρι.
Σίγουρα δεν το λες καθόλου φθηνό για τα δικά μας δεδομένα (4,
Δοκιμάσαμε:
Σαλάτα γλιστρίδα με φέτα, ντοματίνια και παπαρουνόσπορο - απλώς οκ
Κοπανιστή και μελιτζανοσαλάτα - οκ
Ταλαγάνι - μια χαρά
Αιγοπρόβειο τυρί με καυτερή πιπεριά - μια χαρά, η πιπεριά δυστυχώς δεν έκαιγε
3xΠατάτες - μια χαρά
2xΓιαουρτλού - ακριβώς όπως τα λέει το Μπλε στρείδι, πολύ νόστιμο αλλά φουλ μπαχαρικά
Χοιρινή μπριζολοπανσέτα - ωραία ψημένη, με το απαραίτητο λιπάκι. Το μάτι της μπριζόλας ήταν σχετικά μαλακό όσο ήταν ζεστό το κρέας
Σουβλάκι χοιρινό - καλό, αρκετά μαλακό
Σιγομαγειρεμένη προβατίνα με χυλοπίτες και γραβιέρα - το πιο δυνατό πιάτο, το κρέας έλιωνε
Καβουρμάς με πατάτες, αυγά και χόρτα - μέτριο αποτέλεσμα, πρέπει να έπεσε παραπάνω αλατοπίπερο και δεν ήταν καθόλου ευχάριστη η γεύση
Πρόβειο παϊδάκι - καλό, δεν μύριζε έντονα και δεν ήταν σκληρό
Για τα παραπάνω μαζί με αρκετό κρασί (λευκό Λήμνου - καλό, ευκολόπιοτο) και κερασμένο καζάν ντιπί (μια χαρά), 9 άτομα δώσαμε 116€ (~13€/άτομο). Χωρίς το κουπόνι, θα έβγαινε στα ~17€, που και πάλι θεωρώ ότι αξίζει.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι γενικά έπαιζε πολύ έντονο καρύκευμα σε αρκετά από τα πιάτα και το επόμενο πρωί ξύπνησα με μια περίεργη αίσθηση στο στόμα. Παρόλα αυτά, θα ήθελα να ξαναπάω για πρόβειο παϊδάκι ή αρνί/κατσίκι. Τέλος, για όποιον ενδιαφέρεται, το κουπόνι είναι διαθέσιμο έως και 30/11 και το βρίσκεται πολύ εύκολα με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Ριγανάδα (φρυγανισμένο ψωμί χαρουπιού, ντοματίνια, φέτα, γαύρος μαρινάτος, φρέσκια ρίγανη) - ίσως το καλύτερο πιάτο
Chevre με μαρμελάδα σύκου - πολύ καλό
Ριζότο με ψητό καλαμάρι - δεν ενθουσίασε, φλατ γεύση σε γενικές γραμμές
Γαρίδες τεμπούρα - έτσι κι έτσι, έχω φάει καλύτερες version σε μαγαζιά χαμηλότερης φήμης
Για τα παραπάνω, μαζί με ένα μπουκάλι λευκό "
Δεν μπορώ να πω ότι η πρώτη μου επαφή με τον γλυκάνισο ήταν εξαιρετική, αλλά σίγουρα θα ήθελα να τον επισκεφθώ ξανά για περαιτέρω έρευνα.
Γενικά οι πίτσες του δε μου προκαλούν φούσκωμα, κάτι που θεωρώ σημάδι ποιότητας.
Έχουν γίνει αρκετές προσθήκες στο αρχικό μενού, από τις οποίες ξεχωρίζω το σκορδόψωμο και το πεϊνιρλί.