Ένα Βistrot με Γαλλική και <ιστορική> Βενετική κουζίνα.
Πολυτελή βαριά διακόσμηση που δείχνει την ηλικία της.
Ακριβά σερβίτσια και ποτήρια μια πολυτελής εικόνα που έχει στηθεί να λειτουργεί ως βιομηχανία.
Στην Βενετία με τους εκατομμύρια τουρίστες το εστιατόριο αυτό είναι μια καλορυθμισμένη μηχανή.
Προτείνεται από τον κατάλογο Michelin.
Έχει σεφ που έχει θητεύσει στο διάστερο Petrus του Gordon Ramsey στο Λονδίνο, και Sommelier με πολλά βραβεία.
Η λίστα κρασιών υπερπαραγωγή, τόμος της Papyrus Larousse Britannica.
Είναι κάτι στιγμές που και να ξέρεις κάτι λίγα από κρασιά απλά τα χάνεις.
Ο Sommelier έτοιμος να βοηθήσει αλλά τι βοήθεια να ζητήσεις όταν στο τέρας που κρατάς στα χέρια σου έχει κρασιά από 30 ευρώ έως μερικές χιλιάδες.
Ζητάς λίγο χρόνο, προσπαθείς να καταλάβεις πως είναι δομημένη, ανά περιοχή, ανά ποικιλία, ανά χρονιά, λευκά πρώτα ή κόκκινα.
Δεν γράφει σταφύλια αλλά παραγωγούς και ονόματα κρασιών….
Αμηχανία, να σε κοιτά και η παρέα ….
Καλό είναι πριν πας σε ένα εστιατόριο που έχεις κλείσει να ρίξεις μια ματιά στο μενού και στην λίστα κρασιών. Δεν το είχα κάνει οπότε ίδρωσα … λίγο.
Το εστιατόριο όμως είχε στις πρώτες 3 σελίδες επιλογές δικές τους που προσφέρουν και by the glass που ήταν πολύ καλές.
Ήπιαμε πολύ καλά Veneto λευκά κρασιά και φάγαμε πολύ καλά πιάτα σε τιμές ελαφρά τσιμπημένες. Τέσσερα άτομα με 2 μπουκάλια κρασί περίπου 350 ευρώ.
Σέρβις εξαιρετικό.
Προτείνεται.
ΥΓ.
Η πιο καλή εποχή για να επισκεφθείς την Βενετία είναι Οκτώβριο, Νοέμβριο. Έχει μεν βροχές αλλά είναι ανθρώπινη στο να βρεις εστιατόρια, να επισκεφθείς μουσεία κλπ.
Πολυτελή βαριά διακόσμηση που δείχνει την ηλικία της.
Ακριβά σερβίτσια και ποτήρια μια πολυτελής εικόνα που έχει στηθεί να λειτουργεί ως βιομηχανία.
Στην Βενετία με τους εκατομμύρια τουρίστες το εστιατόριο αυτό είναι μια καλορυθμισμένη μηχανή.
Προτείνεται από τον κατάλογο Michelin.
Έχει σεφ που έχει θητεύσει στο διάστερο Petrus του Gordon Ramsey στο Λονδίνο, και Sommelier με πολλά βραβεία.
Η λίστα κρασιών υπερπαραγωγή, τόμος της Papyrus Larousse Britannica.
Είναι κάτι στιγμές που και να ξέρεις κάτι λίγα από κρασιά απλά τα χάνεις.
Ο Sommelier έτοιμος να βοηθήσει αλλά τι βοήθεια να ζητήσεις όταν στο τέρας που κρατάς στα χέρια σου έχει κρασιά από 30 ευρώ έως μερικές χιλιάδες.
Ζητάς λίγο χρόνο, προσπαθείς να καταλάβεις πως είναι δομημένη, ανά περιοχή, ανά ποικιλία, ανά χρονιά, λευκά πρώτα ή κόκκινα.
Δεν γράφει σταφύλια αλλά παραγωγούς και ονόματα κρασιών….
Αμηχανία, να σε κοιτά και η παρέα ….
Καλό είναι πριν πας σε ένα εστιατόριο που έχεις κλείσει να ρίξεις μια ματιά στο μενού και στην λίστα κρασιών. Δεν το είχα κάνει οπότε ίδρωσα … λίγο.
Το εστιατόριο όμως είχε στις πρώτες 3 σελίδες επιλογές δικές τους που προσφέρουν και by the glass που ήταν πολύ καλές.
Ήπιαμε πολύ καλά Veneto λευκά κρασιά και φάγαμε πολύ καλά πιάτα σε τιμές ελαφρά τσιμπημένες. Τέσσερα άτομα με 2 μπουκάλια κρασί περίπου 350 ευρώ.
Σέρβις εξαιρετικό.
Προτείνεται.
ΥΓ.
Η πιο καλή εποχή για να επισκεφθείς την Βενετία είναι Οκτώβριο, Νοέμβριο. Έχει μεν βροχές αλλά είναι ανθρώπινη στο να βρεις εστιατόρια, να επισκεφθείς μουσεία κλπ.