Επειδή τυχαίνει ο Αντώνης να είναι κολλητός του κουμπάρου μου, τον ρώτησα και σας παραθέτω αυτούσιο το παρακάτω:
"Λοιπόν, το Τρανζιστορακι λειτούργησε 10 χρονια συνεχόμενα, ενω από τον 5ο χρόνο λειτούργησε παράλληλα και το παντοπωλείο του ίδιου ιδιοκτήτη με τίτλο Τρανζιστορακι "Γεύσεις" όπου πωλούνταν πρώτες ύλες από τα πιάτα του μεζεδοπωλείου και σπιτικά γλυκά και κουλούρια χειροποίητα από την αδελφή του ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης έχει πτυχίο στην κινεζική ιατρική και τα τελευταία χρόνια πάει σε νοσοκομεία της Κινας για πρακτική και ειδικότητα. Πλέον έχει ανοίξει κλινική κινεζικής ιατρικής και βελονισμού στον Νέο Κόσμο στην Αθήνα και για αυτό πουλάει το Τρανζιστορακι προκειμένου να αφοσιωθει ολοκληρωτικά στην ιατρική.
Ωστόσο το Τρανζιστορακι Γεύσεις λειτουργεί κανονικά με διάφορα τοπικά προϊόντα των Κυκλάδων αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας σε περίπτωση που κάποιος από το εξωτερικό θέλει να πάρει ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα για κέρασμα. Ο μάγειρας από το Τρανζιστορακι έχει ανοίξει δικό του εστιατόριο στο Μεταξουργείο με το όνομα Laika."
Το τρανζιστοράκι με την ιδιότητα του μεζεδοπωλείου παρέμεινε κλειστό το καλοκαίρι του 2025 (βλ. πωλητήριο στις φωτό). Παρόλα αυτά, μου φάνηκε ανοικτό με την ιδιότητα του "παντοπωλείου" (βλ. φωτό).
Το hype είχε προηγηθεί της επίσκεψης μας, αλλά στη προκειμένη περίπτωση δεν ήταν διόλου αποπροσανατολιστικό. Κάτσαμε νωρίς το μεσημέρι για να αποφύγουμε τις βραδινές ορδές και να τσιμπήσουμε πιο ήσυχα. Το παιδιά που μας σέρβιραν πολύ ευγενικά - νιώσαμε άνετα κατευθείαν. Πήραμε αμοργιανό τυρί σαγανάκι, πραγματικά η κρούστα ήταν η πιο άρτια που έχω δει και η γεύση εξαιρετική. Παντζαροσαλάτα με ξινομυζήθρα όπως έπρεπε να είναι - πολύ ωραίο το βράσιμο στα παντζάρια. Μοσχάρι γάστρας με πατάτες και κάπαρη έβγαλε το αγεδαλινό μουγκρητό από μέσα μου. Εξαιρετικό πιάτο! Συνδύαζε τη σπιτική ζεστασία με comfort μοντέρνα κουζίνα. Φοβερές και οι country style πατάτες που ήρθαν αγκαζέ με το μοσχάρι. Τα μανιτάρια επίσης εξαιρετικά, κράτησαν όλους του χυμούς τους και η σάλτσα που τα συνόδευε τα απογείωσε χωρίς να τα καπελώσει. Γύρω στα 17 ευρώ το άτομο (2 άτομα), μαζί με 2 μπύρες και κερασμένη κρέμα λεμονιού.
Από τα πρώτα μέρη που θα αναζητήσω όταν ξαναβρεθώ στα μέρη τους.
Μεζεδοπωλείο με έμφαση στα κρεατικά. Δεν τρελάθηκα ούτε από τις γεύσεις, ούτε από τη ποικιλία αλλά μπορώ να πω πως αποτελεί καλή επιλογή για φαγητό στη χώρα. Το κρασί του μέτριο και η αισθητική του χώρου μοντέρνα-παλιά.
μοντερνο μεζεδοπωλειο στα γραφικα στενα της χωρας. το μενου ενδιαφερον, και οι τιμες νορμαλ. κατσαμε 2-3 φορες και ηταν παντα καλα. τα παιδια στο σερβις πολυ ευγενικα και προσχαρα. η ρακη χωρις παρενεργειες. αξιζει
"
Ωστόσο το Τρανζιστορακι Γεύσεις λειτουργεί κανονικά με διάφορα τοπικά προϊόντα των Κυκλάδων αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας σε περίπτωση που κάποιος από το εξωτερικό θέλει να πάρει ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα για κέρασμα. Ο μάγειρας από το Τρανζιστορακι έχει ανοίξει δικό του εστιατόριο στο Μεταξουργείο με το όνομα Laika.
Από τα πρώτα μέρη που θα αναζητήσω όταν ξαναβρεθώ στα μέρη τους.