Από τα ιστορικά μαγαζιά του Βόλου. Έχω κάτσει 3-4 φορές στο παρελθόν, με πήγαν φίλοι Βολιώτες. Οι φήμες που το ακολουθούν είναι το αυγό στο μίγμα του φραπέ και πως η έμπνευση για την τάρτα φούρνου ήρθε σε στιγμή που ήρθε καράβι στον Βόλο και για να εξυπηρετηθούν οι ορδές τουριστών, κόψανε πιο μικρά κομμάτια απλής πάστας, έβαλαν γύρω γύρω την σαντιγί σοκολάτας για να φαίνεται κανονική στο μάτι και της έδωσαν αυτό το όνομα ως κάτι νέο.
Δοκιμάστηκαν πάστα φούρνου που είναι η σπεσιαλιτέ, τρούφα και πάστα αμυγδάλου. Η πάστα φούρνου καλή η τάρτα συμπαθητική, η αμυγδάλου μάλλον μπαγιάτικη γιατί τα αμύγδαλα δεν ήταν τραγανά. Έκαστη στα 3 ευρώ. Το μαγαζί δηλώνει από το 1935 νομίζω, και όντως είχε μια νοσταλγική παλιακη εσάνς
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Εθιστικά παλιακά γλυκά σε μια καφετέρια που θυμίζει κλαδική του ΠΑΣΟΚ το 1985 στην παραλία του Βόλου. Η περιβόητη πάστα φούρνου είναι όντως κάτι διαφορετικό πιθανολογώ ότι οι κρέμες τους γίνονται με φυτική κρέμα γάλακτος όπως παλιά και όχι με ζωικές κρέμες γάλακτος. Είναι όντως ανάλαφρη ενώ ωραίο και δροσιστικό το παγωτό Μόκα. Το set up θυμίζει τα γλυκά της Δορκάδος.
Διακόσμηση και περιβάλλον i love 80s.
Πρώτη επιλογή για όλους αμέσως μετά τα τσίπουρα.
Διακόσμηση και περιβάλλον i love 80s.
Πρώτη επιλογή για όλους αμέσως μετά τα τσίπουρα.