Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Πάντως δεν τα πετυχαίνεις σχεδόν ποτέ σε ελληνικό εστιατόριο/ ταβέρνα/ κτλ. Πιο πολύ οι κινέζοι τα έχουν.. Είναι άραγε φθηνά, για αυτό;
Κορτεζίνα ονομάζεται το ενωμένο κομμάτι με τα χοιρινά παϊδάκια στη σειρά. Είναι οι άκρες από τις χοιρινές μπριζόλες ή, αλλιώς, «κοκαλάκια» ή «πλευρά». Πιο συγκεκριμένα, είναι το σημείο του ζώου ανάμεσα στην κοιλιά και στο στήθος, κάτω από το σημείο από το οποίο κόβονται οι μπριζόλες. Σε πολλά εστιατόρια κρέατος σερβίρεται ολόκληρη ή κομμένα τα παϊδάκια ως spare ribs.
Καλοκαίρι '20 μείναμε στον ξενώνα, οπότε φάγαμε και ένα βράδυ.
Στη διάρκεια της μέρας συζητήσαμε με την Κατερίνα για το αν έχει μαγειρευτά, και μας ρώτησε τι θέλαμε! Με την κουβέντα καταλήξαμε και έκανε Ρεβύθια φούρνου, που ήταν πολύ οκ. Επίσης είχε Χοιρινά Ribs (περίεργο που τα είχε, "Κορτεζίνια" τα ονόμαζε, δεν το ξανάκουσα ποτέ). Χωριάτικη, Τσίπουρο-χωρίς καλό, Κατίκι (Τσαλαφούτι) οκ. Μας βγήκε ~37ε τα 2 άτομα.
Έχει ωραία βεράντα με τεράστια θέα στα γύρω βουνά της Ποταμιάς.
Πηγή: https:
Στη διάρκεια της μέρας συζητήσαμε με την Κατερίνα για το αν έχει μαγειρευτά, και μας ρώτησε τι θέλαμε! Με την κουβέντα καταλήξαμε και έκανε Ρεβύθια φούρνου, που ήταν πολύ οκ. Επίσης είχε Χοιρινά Ribs (περίεργο που τα είχε, "
Έχει ωραία βεράντα με τεράστια θέα στα γύρω βουνά της Ποταμιάς.