Έχω κάνει αρκετές δοκιμές μέσω ντιλίβερι. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Στις πίτσες νιώθεις ότι τα υλικά είναι καλά, υπάρχει αυτό το ευχάριστο "καρβούνιασμα" στη ζύμη από τον ξυλόφουρνο, αλλά το τελικό γευστικό αποτέλεσμα μου φαίνεται κάπως άνευρο και άγευστο. Ταυτόχρονα, παρ' όλο που οι πίτσες είναι μικρές σε μέγεθος και η ζύμη λεπτή σαν τσιγαρόχαρτο, ενίοτε κάθεται κάπως βαριά. Αντίθετα οι μακαρονάδες του μου άρεσαν αρκετά, αλλά κοστίζουν 11.5 ευρώ (αρχές 2025) + άλλο 1.5 ευρώ για λίγο τριμμένο τυρί και είναι κυριολεκτικά 3 μπουκιές. Έτσι και οι πίτσες που φτάνουν τα 13.5 για μικρό μέγεθος χωρίς πολλά πολλά. Αυτές είναι τιμές καλού Ιταλικού εστιατορίου και τις θεωρώ πολύ τσιμπημένες για συνοικιακή πιτσαρία που δουλεύει κυρίως ντιλίβερι. Όταν τα βάλεις όλα στο τσουβάλι, δεν νομίζω πως θα την πρότεινα, αλλά δεν σε ενδιαφέρει το κόστος αξίζει μια δοκιμή, κυρίως στις μακαρονάδες.
Δοκιμάστηκαν Margarita, Fiama και Formagio στο μαγαζί.
Πίτσα σε ξυλόφουρνο οπότε είχε ωραίο charring η ζύμη αλλα δυστυχώς δε με εντυπωσίασε. Μου φάνηκε η σάλτσα ελαφρώς ανάλατη και η ζύμη να μην ήταν όσο εύγευστη θα ήθελα, είχε όμως ωραίο φούσκωμα στο στεφάνι.
Μεγαλύτερο θέμα είχα πιο πολύ στα ενδότερα της πίτσας γιατί βάζουν (υπερβολικό) τυρί στη μέση και η σάλτσα παραμερίζεται στην άκρη.
Το σαλάμι στη fiama πολύ καλό και η γεύσεις τη formagio με το chutney σύκου ήταν ενδιαφέρουσες αλλά θα μου ήταν too much αν έτρωγα 8 κομμάτια, οπότε καλύτερα με παρέα.
Δε νομίζω στη περιοχή να υπάρχει άλλη πιτσαρία με τύπου ναπολιτάνα. Λίγο τσιμπημένη τιμή για αυτό που προσφέρει αλλά φαίνεται να είναι πιο sitdown restaurant από επιλογές τύπου pizza hood ή tonino
Παραγγελία μία πίτσα Como κι ένα σκορδόψωμο με τυριά και μπούκοβο (αυτό που κάθε πιτσαρία βαφτίζει σκορδόψωμο κι ένα τελείως διαφορετικό παρασκεύασμα...) Κυριακή 25/2, στα 20.30 μέσω πλατφόρμας (+3 ευρώ ντελίβερι λόγω απόστασης από Τούμπα σε Βαρδάρη). Πιθανώς φταίει η απόσταση, γιατί η πίτσα ήρθε χλιαρή και ψιλοπαπαριασμένη. Το σκορδόψωμο προσωπικά μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον με το καυτερό του. Δε νομίζω ότι θα την ξαναπροτιμούσα, τουλάχιστον όχι για παραγγελία σε τέτοια απόσταση.
Είχα ανεβάσει ψηλά τον πήχη λόγω ξυλόφουρνου και της τιμής που είδα.
Στην πίτσα δε μου άρεσε η σάλτσα (πολύ ποσότητα και μέτρια γεύση) και η ζύμη που έκανες μια ώρα για να τη μασήσεις (τσίχλα). Συνήθως έτσι είναι ή οι έτοιμες ζύμες ή της δεύτερης ημέρας χωρίς να γίνει σχετική ωρίμανση.
Σκορδόψωμο αδιάφορο (θύμιζε κάτι σαν μίνι πίτσα χωρίς σκόρδο...)
Αν είχε νορμάλ τιμή ίσως να της έδινα δεύτερη ευκαιρία, αλλά ως έχει με τίποτα.
Πίτσα σε ξυλόφουρνο οπότε είχε ωραίο charring η ζύμη αλλα δυστυχώς δε με εντυπωσίασε. Μου φάνηκε η σάλτσα ελαφρώς ανάλατη και η ζύμη να μην ήταν όσο εύγευστη θα ήθελα, είχε όμως ωραίο φούσκωμα στο στεφάνι.
Μεγαλύτερο θέμα είχα πιο πολύ στα ενδότερα της πίτσας γιατί βάζουν (υπερβολικό) τυρί στη μέση και η σάλτσα παραμερίζεται στην άκρη.
Το σαλάμι στη fiama πολύ καλό και η γεύσεις τη formagio με το chutney σύκου ήταν ενδιαφέρουσες αλλά θα μου ήταν too much αν έτρωγα 8 κομμάτια, οπότε καλύτερα με παρέα.
Δε νομίζω στη περιοχή να υπάρχει άλλη πιτσαρία με τύπου ναπολιτάνα. Λίγο τσιμπημένη τιμή για αυτό που προσφέρει αλλά φαίνεται να είναι πιο sitdown restaurant από επιλογές τύπου pizza hood ή tonino
Είχα ανεβάσει ψηλά τον πήχη λόγω ξυλόφουρνου και της τιμής που είδα.
Στην πίτσα δε μου άρεσε η σάλτσα (πολύ ποσότητα και μέτρια γεύση) και η ζύμη που έκανες μια ώρα για να τη μασήσεις (τσίχλα). Συνήθως έτσι είναι ή οι έτοιμες ζύμες ή της δεύτερης ημέρας χωρίς να γίνει σχετική ωρίμανση.
Σκορδόψωμο αδιάφορο (θύμιζε κάτι σαν μίνι πίτσα χωρίς σκόρδο...)
Αν είχε νορμάλ τιμή ίσως να της έδινα δεύτερη ευκαιρία, αλλά ως έχει με τίποτα.