ΦΑΝΤΑζιο

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Μαγειρείο, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΟλύμπου 23, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6970926370
Διαδίκτυο
Ωράριο14:00-22:30, Κυ-Δε κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2023
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef ο Αντώνης Ρεγγίνας (γνωστός από το Franky's).

Με υπότιτλο "Φ το μαγειρείο της γειτονιάς".

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Μποεμάκι και το Frankfurter Hof.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Μάρτιο 2025.
  • Απλή αισθητική, μωσαϊκό στο πάτωμα, 90s hip-hop στα ηχεία. 4 μικρά τραπεζάκια έξω, κάμποσα εσωτερικά.
  • Φιλικό, ευδιάθετο, αποτελεσματικό σέρβις από τον ιδιοκτήτη/σεφ και μια κυρία.
  • Κατάλογος συμμαζεμένος. Μικρή λίστα κρασιών. Μου θύμισε "γαστρομαγειρείο" όπως έχω συναντήσει στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε πολλά μαγαζιά που βρίσκονται στην τομή μαγειρείου και εστιατορίου χωρίς να είναι πραγματικά τίποτα από τα δύο.
  • Φαγητό αξιοπρεπέστατο, γίνεται φιλότιμη προσπάθεια, αλλά υπάρχουν και αστοχίες.
  • Τιμές σε κάποια πιάτα νορμάλ, σε κάποια ίσως τσιμπημένες.
Ευχάριστη προσθήκη στην πόλη για μεσημεριανό. Θα ξαναπάω σίγουρα.

Εικόνες (47)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Σκουμπρί με κολοκυθάκια (ωραίο)
[εικόνα]
Τσιγαριαστά χόρτα με χουρμάδες (πολύ καλό!)
[εικόνα]
Νιόκι πατάτας με σάλτσα γραβιέρας, καπνιστή πανσέτα και λιαστή ντομάτα (λίγο παραβρασμένα τα νιόκι, ωραία η σάλτσα)
[εικόνα]
Μπιφτέκι μόσχου με καμένο λάχανο και ρομέσκο (καλό)
[εικόνα]
Σκουμπρί με χούμους και κολοκυθάκια (τίποτα το ιδιαίτερο)
[εικόνα]
Χόρτα τσιγαριαστά με χουρμάδες (πολύ καλά)
[εικόνα]
Ψωμί (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ταλιάτα κοτόπουλο (πολύ καλή)
[εικόνα]
Ταλαγάνι με σάλτσα πορτοκάλι (η σάλτσα ιδιαίτερη)
[εικόνα]
Ρυζόγαλο μπρουλέ (πολύ καλό)
[εικόνα]
Νιόκι (καλά)
[εικόνα]
Ρυζόγαλο μπρουλέ (καλό)
[εικόνα]
Σκουμπρί ρεβίθια (μέτριο)
[εικόνα]
Μανιτάρια σχάρας (μια χαρά)
[εικόνα]
Ταραμάς (μια χαρά, απαλή)
[εικόνα]
Τσιγαριαστά χόρτα με χουρμάδες (ενδιαφέρον και πετυχημένο)
[εικόνα]
Σαρδέλα (η βάση ντομάτας καλή, η ίδια η σαρδέλα δεν ήταν τόσο καλή)
[εικόνα]
Κορμός κερασμένος (μια χαρά)
[εικόνα]
Νιόκι (χειροποίητα, νόστιμα)
[εικόνα]
Χοιρινό γάστρας με μανέστρα, λιαστή και κεφαλοτύρι (οκ, προς αδιάφορο)
[εικόνα]
"Καρπάτσιο πατζάρι" (απλώς οκ)
[εικόνα]
Μπαμπαγκανούς (καλό)
[εικόνα]
Κρέμα ρομέσκο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ψωμί (καλό)
[εικόνα]
Mataroa nautical 2023 - Ασσύρτικο Πορτοκαλί - [url=https://oenogenesis.gr/]Οινογένεσις[/url] - Δράμα (μια χαρά, ευκολόπιοτο για πορτοκαλί)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάρτιος 2025)
[εικόνα]
[εικόνα]
Σπαλομπριζόλα
[εικόνα]
Ριζότο μανιταριών (οκ)
[εικόνα]
Λουκάνικα τζουμαγιάς (θέλαν ψήσιμο)
[εικόνα]
Νιόκι (άνευρα)
[εικόνα]
Χαλούμι (καλό)
[εικόνα]
Ντοματίνια (καλά)
[εικόνα]
Χόρτα (καλά)
[εικόνα]
Κερασμένο καρπούζι
[εικόνα]
Μπριζολοπανσέτα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Σαλάτα αγγούρι, κρεμμύδι πίκλα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Παστίτσιο (6€, καλομαγειρεμένο, με πλούσια μπεσαμέλ)
[εικόνα]
Άλλη άποψη του χώρου εσωτερικά
[εικόνα]
Άποψη του χώρου εσωτερικά
[εικόνα]
Χειροποίητα νιόκι πατάτας (καλά)
[εικόνα]
Τραχανάς ξινός (πολύ καλός)
[εικόνα]
Κουνουπίδι σχάρας (καλό)
[εικόνα]
Ψωμί χειροποίητο δικό τους (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πράσινη σαλάτα εποχής (καλή)
[εικόνα]
Εξωτερικά, Ιανουάριος 2024
[εικόνα]
Ταμπέλα με φαγητά

Κατάλογος (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2025: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2025: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2025: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2025: σελίδα 1/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2025: κρασιά
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2025: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2025: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2025: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2025: σελίδα 1/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024

Σxόλια (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
kim the greek (πριν από 7 μέρες και 12 ώρες)
Λιτός χώρος, μωσαϊκό, ξύλινες καρέκλες, instrumental (!) μουσική, και ο Αντώνης (από τα Ιωάννινα, με θητεία στη Γερμανία) να μαγειρεύει: κολοκύθα με τυροκαυτερή, καπνιστή πέστροφα με μαγιονέζα πιπεριάς, πατάτες τσακιστές με γιαούρτι, και συνεχόμενα refills από φοκάτσια… Όλα εξαιρετικά. Στην γαστρο-τρέντι εποχή που διανύουμε, ένα αυθεντικό σύγχρονο καφενείο, καφενείο = στέκι
jennon
Το επισκεφθήκαμε 2 άτομα βραδάκι καθημερινής κατά τις 9. Ωραίος χώρος, χαλαρός, με ωραία μουσική. Πολύ καλή εξυπηρέτηση και πολύ φιλικός ο ιδιοκτήτης. Από ό,τι μας είπε ανοίγει στις 5 (τις καθημερινές) πλέον και δεν δουλεύει τα μαγειρευτά.

Πήραμε τυροκαυτερή με πράσο, χόρτα τσιγαριαστά, νιόκι με καπνιστή πανσέτα, ταλιάτα κοτόπουλο και τσακιστές πατάτες με πάπρικα. Όλα ήταν καταπληκτικά. Η τυροκαυτερή με το πράσο πιθανώς η καλύτερη που έχω δοκιμάσει. Η χύμα ρακή του πολύ καλή. Πήραμε δύο, η μία ήταν κερασμένη. Μας έδωσε να δοκιμάσουμε και το χύμα τσίπουρο, το οποίο ήταν επίσης πολύ καλό. Η ποσότητες πολύ καλές και οι τιμές επίσης.

Διάβασα στα προηγούμενα σχόλια ότι υπήρχαν αστοχίες, αλλά δεν εντοπίσαμε καμία. Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι και σίγουρα θα ξαναπάμε. Θα είναι ένα από τα νέα μας στέκια.
Γιαντράνκα
Όπως λέει και το ταβερνοαλάνι, αποπνέει αθηναϊκό αέρα, είναι ανάλαφρο και στυλάτο, με ωραία ατμόσφαιρα και φιλικό σέρβις. Comfort food κυρίως, με εστιατορικές-δημουργικές παρεμβάσεις, το μεσημέρι υπάρχουν και κάποια μαγειρευτά που εξαφανίζονται στην πορεία. Τα τσιγαριαστά χόρτα, αν και έχουν φορεθεί πολύ, υπέροχα. Γενικά είμαι ικανοποιημένη (παρά τα λαθάκια που οι περισσότεροι εντόπισαν), χαίρομαι που έχει βρει τον κόσμο του και θα ξαναπάω με χαρά.
kornilios
Μεσημεράκι καλοκαιριού, ένας άνθρωπος σέρβις- κουζίνα, οι καθυστερήσεις αναμενόμενες. Ο τύπος ωραίος πάντως, φιλικός. Ωραίο το φαγητό, με κάποιες αστοχίες, έχει μεράκι πάντως. Γενικά μου άρεσε το σκηνικό, με μπέρδεψε και λίγο, θα ξανά πάω να το καταλάβω καλύτερα :).
cava
Καλή προσπάθεια , θέλουν δουλειά ακόμα.. ίσως πέτυχα και σε κακή μέρα.. ξέρουν να μαγειρεύουν.. θέλουν βελτίωση.. το προτείνω όμως..
τρελος
το μαγαζι γαμάει.
φιλικο περιβάλον.
τα περισσοτερα φαγητα ειναι τέλεια με μικρες αστοχίες
καλο τσιπουρο το παιδι που το εχει φιλικότατο.

κάτι σάλτσες ρομέσκο και κατι τηγανιτα λάχανα ειναι σε αλλο κόσμο.
θα ξαναπαω με πολυ χαρά.
TrooSpiti
Soul kitchen της Θεσσαλονίκης. Πιάτα ανεπιτήδευτα που αναδεικνύουν την πρώτη ύλη. Το καρπάτσιο παντζάρι είναι πολύ αγαπημένο αλλά τα μαγειρευτά είναι η καθημερινή έκπληξη που δοκιμάζω πάντα.
Mikey
Επίσκεψη 4 ατόμων τον περασμένο Σεπτέμβρη, Σάββατο βράδυ με αρκετά υψηλές προσδοκίες μιας και είχε δοκιμαστεί στην αρχή της χρονιάς και είχε χρόνο να ωριμάσει. Δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν όλες οι ελπίδες μου.
Κλασσικά πολύ ευγενική και σβέλτη εξυπηρέτηση και η ρακή του και το ψωμί (νομίζω δικό του) πολύ καλά. Στα του φαγητού, παραγγείλαμε μια σαλάτα με χόρτα (πολύ καλή) και μια με ντοματίνια (επίσης), χαλούμι (καλό) και από κυρίως ριζότο μανιταριών, νιόκι, λουκάνικα τζουμαγιάς και μια σπαλομπριζόλα αλλά δυστυχώς αν εξαιρέσεις το ριζότο, τα υπόλοιπα δεν ήταν καλά. Εξηγούμαι, τα νιόκι άνευρα, τα τζουμαγιάς θέλαν κι άλλο ψήσιμο και η σπαλομπριζόλα συνοδευόταν από καρότο τριμμένο που έβγαλε πάρα πολλά υγρά και γέμισε το πιάτο, συν οτι η μπριζόλα είχε πάνω μια γλυκιά σάλτσα που χαλούσε την γεύση. Το ψήσιμο επίσης λίγο λιγότερο από όσο έπρεπε.
Γενικά δεν απελπίζομαι. Θα ξαναδοκιμαστεί.
Panafana1
Επίσκεψη Πέμπτη βράδυ 2 άτομα παραδόξως ήταν τελείως άδειο αλλά δεν μας αποθάρρυνε αυτό
Δοκιμάστηκαν:
Σάλτσα πιπεριάς (ορεκτικό έμοιαζε με άιβαρ) πολύ νόστιμο και ταίριαζε με το ωραίο ψωμί που σερβίρουν
Τσιγαριαστα χόρτα (πολύ καλό)
Μπιφτέκι με καμμένο λάχανο (πολύ καλό)
Πανσετομπριζολα (πολύ καλό είχε σαλάτα καρότο για συνοδευτικό και αρκετά μεγάλη σε ποσότητα)
Χύμα τσίπουρο (καλό)
Πραγματικά ήταν το ένα πιάτο καλύτερο από το άλλο. Μαγειρική απλή με ένα κλικ στοιχεία γκουρμέ στα πιάτα. Από τις σπάνιες περιπτώσεις που νιώθεις ότι αξίζουν και με το παραπάνω τα χρήματα που δίνεις για φαγητό
Για όλα τα παραπάνω δώσαμε 48€ πολύ τίμια για την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού (οριακά καταφέραμε να τα φάμε όλα)
Mikey
Πρόσφατη επίσκεψη, δύο άτομα για μεσημεριανό. Ωραίο ψηλοτάβανο μαγαζί που δίνει μια αίσθηση παραδοσιακού καφενείου (μωσαϊκό στο πάτωμα) αλλά ταυτόχρονα με πολύ ευχάριστους χρωματισμούς.
Παρακάμψαμε τα 3-4 μαγειρευτά που είχε και πήγαμε στα κυρίως του καταλόγου. Δοκιμάστηκαν πράσινη σαλάτα εποχής (καλή), κουνουπίδι σχάρας (καλό) και από κυρίως τραχανάς ξινός με λουκάνικο (πολύ καλός αν και περισσότερο γλύκιζε λόγω του καραμελωμένου κρεμμυδιού παρά ξίνιζε) και νιόκι πατάτας (καλά). Να πω πως περίμενα πιο μικρές μερίδες αλλά η ποσότητα ήταν γενναιόδωρη.
Πολύ ευγενική εξυπηρέτηση, σύνολο 32 €. Θα γίνει στέκι λόγω περιοχής αλλά και επειδή πολύ σύντομα απ'οτι μας πληροφόρησε το παλικάρι που το έχει θα επεκτείνουν το ωράριο και σε βραδινές ώρες για Παρασκευή, Σάββατο ίσως και Κυριακή.