στο κατάστημα ΦΑΟΣ
Εστιατόριο, Άγιος Ιωάννης, Λήμνος, Ν. Λέσβου
Επίσκεψη με μεγάλη παρέα αλλά εκτός ωρών αιχμής. Θετική εμπειρία γενικά. Το service πνευματώδης με την καλή και την κακή έννοια. Ότι βγήκε από τον ξυλόφουρνο ήταν πολύ νόστιμο (ψωμί ρεβιθάδα) οπότε μοναδικό από αυτήν την άποψη. Τα ψάρια σωστά ψημένα χωρίς μπαχαρικά/αλατι, αλλά φρέσκα και απλά σερβιρισμένα. Το γιουβέτσι με μοσχάρι ήταν παχύ και αλμυρό, δηλαδή αυτό που Λουκουμάκι που βγήκε από τον ξυλόφουρνο. Στα 30-40 ευρώ, το κατατάσσω στα premium τίμια
- Περάσαμε μία πολύ όμορφη βραδιά δίπλα στο κύμα, η αισθητική του χώρου αποπνέει καλοκαιράκι. -
- Τα πιάτα ημέρας, σουβλάκι τόνου και ψητό μαγιάτικο ήταν εξαιρετικά, απέριττα και πεντανόστιμα. Το ψητό σκουμπρί από τον κατάλογο ήταν τρυφερό και γευστικότατο. Τα υπόλοιπα του καταλόγου (φάβα, σαλάτα, κλπ) στεκόντουσαν πολύ καλά, υποστηρικτικά προς τα πιάτα ημέρας.
- Service άψογο, ήμαστε όμως 2 τραπέζια μόνο (παρότι οι υπόλοιπες καντίνες έσφυζαν).
- Μερίδες μικρές, με μία φιάλη στα 4 άτομα καταλήξαμε στα 30 ευρώ, το οποίο βρίσκω τίμιο για την εμπειρία και το γεγονός ότι τρως ψάρι.
στο κατάστημα ΦΑΝΤΑζιο
Μεζεδοπωλείο, Ολύμπου 23, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Soul kitchen της Θεσσαλονίκης. Πιάτα ανεπιτήδευτα που αναδεικνύουν την πρώτη ύλη. Το καρπάτσιο παντζάρι είναι πολύ αγαπημένο αλλά τα μαγειρευτά είναι η καθημερινή έκπληξη που δοκιμάζω πάντα.
Γενική άποψη: Ενδιαφέρον μενού πολίτικης κουζίνας, ωραίο πέτρινο κτίριο που παραπέμπει σε χωριό, ενδιαφέρουσα πρόταση για μια cosy βραδιά με φίλους.
Φαγητό: Ενδιαφέροντα κεμπάπ με φυστίκι και αντάνα (καυτερό), βαρύ αλλά πλούσιο παστουρμαδοπιτακι, οι σαλάτες ήθελαν λίγο δουλίτσα, έλλειψη ισορροπίας και μη ιδανικά κοψίματα
Ποτό: Χύμα κόκκινο κρασί κάτω του μετρίου, την επόμενη φορά εμφιαλωμένο
Χωρίς: Πέτρινος, ζεστος στο μάτι αλλά κρύος (χειμώνα ή επίσκεψη) στη θερμοκρασία
στο κατάστημα Το Πέταλο
Ταβέρνα, Γαύρος, Ν. Ευρυτανίας
Γενικά: Ζεστό πέτρινο παραδοσιακό ταβερνάκι δίπλα σε ένα όμορφο τοξοτο γεφύρι, αυτά μου έμειναν, όχι το φαγητό
Χώρος: Ζεστό κοζικο (cosy) ρουστίκ πέτρινο με ωραία θέα από το μπαλκονακι. Λίγο στριμωχτά αλλά βγαίνει.
Εξυπηρέτηση: λίγο βιαστική λόγω αυξημένης κίνησης αλλά οκ
Φαγητό: Χορτόπιτα σπιτική (αλλά με την κακή την έννοια, την κάνω και μόνος μου εύκολα), φασόλια σούπα επιπέδου εστίας (σώθηκαν από μια γερή δόση μπουκοβο), μαγειρευτά οκ χωρίς ένταση ούτε πάθος. Μια χοιρινή που δοκίμασα από τον υιό μου ήταν σκληρή και άγευστη οπότε μάλλον καλύτερα να την αποφύγετε
Ποτό: Τσιπουρο εμφιαλωμένο Ηδωνικο
Τιμές: 15-20 ευρώ, λογικές
στο κατάστημα Παράδεισος
Ταβέρνα, Νέο Μικρό Χωριό, Ν. Ευρυτανίας
Γενικά: ευρύχωρη οικογενειακή ταβέρνα για ένα φαγητό με φιλους μετά από σκι ή περίπατο στην περιοχή
Χώρος: Μεγαλη σάλα με καθίσματα και έξω και χώρος για παιχνίδι στην αυλή. Η κλασσική οικογενειακή ταβέρνα, μοντέλο που δουλεύει πολύ καλά. Ρουστίκ χριστουγεννιάτικες πινελιές και παιδικη τουαλέτα καθώς και δωματίου θηλασμού (respect)
Εξυπηρέτηση: Πολύ φιλική και μας άφησε να κρατήσουμε και τον σκύλο μαζί μας αφού μας επισήμανε (ορθώς) πως απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους
Φαγητό: Απλά μαγειρευτά πιάτα χωρίς εντάσεις ή συγκινήσεις. Χοιρινό με λάχανο, Μοσχάρι με ιμάμ (είχαν ακριβώς αυτό που λέει η περιγραφή, τίποτα παραπάνω ή λιγότερο), χόρτα οκ.
Ποτό: Χύμα τσίπουρο άνευ, να το αποφύγετε, θυμίζει φθηνή ρακί, καλύτερα κάτι εμφιαλωμένο.
στο κατάστημα Πίτες της Πόλης
Ξένο, Δημητρίου Γούναρη 50, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αυθεντικό πεϊνιρλί Τουρκίας. Αγαπημένος συνδυασμός πεϊνιρλί κιμά με Αριανι Κομοτηνής. Τίμιο για μια νότα ethnic φαγητού. Καλύτερα take away αλλά αν είστε εκεί ζητήστε τα home made καυτερά τουρσί πιπεριάς, είναι πεντανόστιμα και καίνε πολύ (αν σας αρέσουν τα καυτερά).
στο κατάστημα zemé
Μεζεδοπωλείο, Ολύμπου 1, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Τίμιο για μεζέ και τσίπουρο, ακριβό για φαγητό. Ενδιαφέροντες μεζέδες, όχι gourmet, αλλά συνδυασμοί με σκέψη.
Έχουμε πάει δύο φορές τώρα, μια για γρήγορο και ελαφρύ μεσημεριανό και μια για κανονικό τραπέζι με παρέα. Περάσαμε όμορφα και τις δύο φορές, με φιλική εξυπηρέτηση και νόστιμους μεζέδες. Τα παιδιά παίζουν στον πεζόδρομο των 12 αποστολών οπότε μπορούν οι γονείς να αφοσιωθούν στην επιλογή Τσίπουρου από όλη την Ελλάδα. Δε συμφωνήσαμε με τις προτάσεις της σερβιτόρας για τα αρώματα και την ένταση του κάθε αποστάγματος αλλά και αυτό ενισχύει το χαρακτήρα δοκιμής που έχει μια επίσκεψη στο Zeme. Από πιάτα ξεχωρίσαμε τη σαρδέλα γούνα , το γαύρο τον τηγανητό με το ξύδι, το αυγό τουρσί και τον ταραμά κυρίως για την αρτιότητα τους και τον ευφάνταστο συνδυασμό με τον οποίο σερβιρίστηκαν.
Από άποψη τιμών, λόγω του concept των μεζέδων, μπορείς να δοκιμάσεις 2-3 πιάτα με το τσίπουρο σου και να νιώθεις πως είναι φθηνό, ή να πας πεινασμένος, να παραγγείλεις όλο τον κατάλογο και να πληρώσεις 40-50 ευρώ το άτομο. Θα ξαναπάμε για ελαφρύ μεζε και τσίπουρο (κατηγορία 1 παραπάνω) και επειδή είμαστε της γειτονιάς
- Τα πιάτα ημέρας, σουβλάκι τόνου και ψητό μαγιάτικο ήταν εξαιρετικά, απέριττα και πεντανόστιμα. Το ψητό σκουμπρί από τον κατάλογο ήταν τρυφερό και γευστικότατο. Τα υπόλοιπα του καταλόγου (φάβα, σαλάτα, κλπ) στεκόντουσαν πολύ καλά, υποστηρικτικά προς τα πιάτα ημέρας.
- Service άψογο, ήμαστε όμως 2 τραπέζια μόνο (παρότι οι υπόλοιπες καντίνες έσφυζαν).
- Μερίδες μικρές, με μία φιάλη στα 4 άτομα καταλήξαμε στα 30 ευρώ, το οποίο βρίσκω τίμιο για την εμπειρία και το γεγονός ότι τρως ψάρι.
Φαγητό: Ενδιαφέροντα κεμπάπ με φυστίκι και αντάνα (καυτερό), βαρύ αλλά πλούσιο παστουρμαδοπιτακι, οι σαλάτες ήθελαν λίγο δουλίτσα, έλλειψη ισορροπίας και μη ιδανικά κοψίματα
Ποτό: Χύμα κόκκινο κρασί κάτω του μετρίου, την επόμενη φορά εμφιαλωμένο
Χωρίς: Πέτρινος, ζεστος στο μάτι αλλά κρύος (χειμώνα ή επίσκεψη) στη θερμοκρασία
Χώρος: Ζεστό κοζικο (cosy) ρουστίκ πέτρινο με ωραία θέα από το μπαλκονακι. Λίγο στριμωχτά αλλά βγαίνει.
Εξυπηρέτηση: λίγο βιαστική λόγω αυξημένης κίνησης αλλά οκ
Φαγητό: Χορτόπιτα σπιτική (αλλά με την κακή την έννοια, την κάνω και μόνος μου εύκολα), φασόλια σούπα επιπέδου εστίας (σώθηκαν από μια γερή δόση μπουκοβο), μαγειρευτά οκ χωρίς ένταση ούτε πάθος. Μια χοιρινή που δοκίμασα από τον υιό μου ήταν σκληρή και άγευστη οπότε μάλλον καλύτερα να την αποφύγετε
Ποτό: Τσιπουρο εμφιαλωμένο Ηδωνικο
Τιμές: 15-20 ευρώ, λογικές
Χώρος: Μεγαλη σάλα με καθίσματα και έξω και χώρος για παιχνίδι στην αυλή. Η κλασσική οικογενειακή ταβέρνα, μοντέλο που δουλεύει πολύ καλά. Ρουστίκ χριστουγεννιάτικες πινελιές και παιδικη τουαλέτα καθώς και δωματίου θηλασμού (respect)
Εξυπηρέτηση: Πολύ φιλική και μας άφησε να κρατήσουμε και τον σκύλο μαζί μας αφού μας επισήμανε (ορθώς) πως απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους
Φαγητό: Απλά μαγειρευτά πιάτα χωρίς εντάσεις ή συγκινήσεις. Χοιρινό με λάχανο, Μοσχάρι με ιμάμ (είχαν ακριβώς αυτό που λέει η περιγραφή, τίποτα παραπάνω ή λιγότερο), χόρτα οκ.
Ποτό: Χύμα τσίπουρο άνευ, να το αποφύγετε, θυμίζει φθηνή ρακί, καλύτερα κάτι εμφιαλωμένο.
Έχουμε πάει δύο φορές τώρα, μια για γρήγορο και ελαφρύ μεσημεριανό και μια για κανονικό τραπέζι με παρέα. Περάσαμε όμορφα και τις δύο φορές, με φιλική εξυπηρέτηση και νόστιμους μεζέδες. Τα παιδιά παίζουν στον πεζόδρομο των 12 αποστολών οπότε μπορούν οι γονείς να αφοσιωθούν στην επιλογή Τσίπουρου από όλη την Ελλάδα. Δε συμφωνήσαμε με τις προτάσεις της σερβιτόρας για τα αρώματα και την ένταση του κάθε αποστάγματος αλλά και αυτό ενισχύει το χαρακτήρα δοκιμής που έχει μια επίσκεψη στο Zeme. Από πιάτα ξεχωρίσαμε τη σαρδέλα γούνα , το γαύρο τον τηγανητό με το ξύδι, το αυγό τουρσί και τον ταραμά κυρίως για την αρτιότητα τους και τον ευφάνταστο συνδυασμό με τον οποίο σερβιρίστηκαν.
Από άποψη τιμών, λόγω του concept των μεζέδων, μπορείς να δοκιμάσεις 2-3 πιάτα με το τσίπουρο σου και να νιώθεις πως είναι φθηνό, ή να πας πεινασμένος, να παραγγείλεις όλο τον κατάλογο και να πληρώσεις 40-50 ευρώ το άτομο. Θα ξαναπάμε για ελαφρύ μεζε και τσίπουρο (κατηγορία 1 παραπάνω) και επειδή είμαστε της γειτονιάς