Πίτες της Πόλης

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Ξένο
ΔιεύθυνσηΔημητρίου Γούναρη 50, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310209955
Διαδίκτυο
Ωράριο07:00-22:00, Κυριακή κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΜάρτιο ή Απρίλιο 2019

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Σεπτέμβριο 2019. Αυθεντικό τούρκικο πρωινάδικο. Έχοντας επαρκή εμπειρία από Κωνσταντινούπολη με πάνω από 20 επισκέψεις την τελευταία δεκαετία, γευστικά θα το έλεγα αξιοπρεπές αλλά όχι τοπ. Για Θεσσαλονίκη μονόδρομος και το προτείνω. Θα ξαναπάω.

Εικόνες (35)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Λαχματζούν (ξεραμένο και χωρίς ουσία)
[εικόνα]
Πίτσα με σουτζούκι
[εικόνα]
Πεϊνιρλί με σουτζούκι
[εικόνα]
Γεύμα: πεϊνιρλί κους μπασί, συνοδευτικά, αριάνι (μια χαρά)
[εικόνα]
Κερασμένο τσάι
[εικόνα]
Κιουνέφε (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πεϊνιρλί (καλό)
[εικόνα]
Αναψυκτικό με μήλο
[εικόνα]
Αναψυκτικό με λεμόνι
[εικόνα]
Συνοδευτικά για το λαχματζούν
[εικόνα]
Λαχματζούν (πολύ καλό)
[εικόνα]
Λαχματζούν (πολύ καλό)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Κακή συσκευασία, παπαριασμένο και κολλημένα μεταξύ τους
[εικόνα]
[εικόνα]
Πίτσα σουτζούκι (μέτρια)
[εικόνα]
Λαχματζούν με τα συνοδευτικά του (μια χαρά, στα 2€)
[εικόνα]
Λαχματζούν
[εικόνα]
Πεϊνιρλί
[εικόνα]
Μπουγάτσα τυρί
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Τούρκικο τσάι (όχι τόσο δυνατό όσο αυτό που πίνω στην Τουρκία)
[εικόνα]
"Açık pide" με κιμά και αυγό (συμπαθητικό)
[εικόνα]
"Açık pide" με κιμά και αυγό (συμπαθητικό)
[εικόνα]
Λαχματζούν (οκ)
[εικόνα]
Λαχματζούν (οκ)
[εικόνα]
"Su Börek" με σπανάκι (όχι του γούστου μου)
[εικόνα]
"Kır Pide" με τυρί, με κιμά και με πατάτα (η μία πάνω στην άλλη, οκ)
[εικόνα]
"Kır Pide" με τυρί, με κιμά και με πατάτα (η μία πάνω στην άλλη, οκ)
[εικόνα]
[εικόνα]
Λαχματζούν
[εικόνα]
Πεϊνιρλί διάφορα

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2023: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2023: σελίδα 2-3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2019
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2019

Σxόλια (25)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Χωρίς να έχω τρομερή εμπειρία από τουρκικό φαγητό το θεωρώ αρκετά τίμιο τόσο το λαχματζουν όσο και το πενιρλι.

Έχω φάει αρκετές φορές θα ξανά φαω
Γαργαντούας
Πίτες της πόλης αλλά δεν έχει πίτες.. Καλά πήγε αυτό. Δοκιμή λαχματζουν καθόλου καλό ξερή πίτα με μπαχαρικά. Πενιρλι με κιμα και τυρί. Το λαχματζουν ήταν χάλια (σορρυ) το πενιρλι όντως ήταν ωραίο το ζυμάρι όχι τοσο αλλά ήταν νόστιμο γενικά αλλά οι τιμές είναι απαράδεκτες 1 ευρώ για το λαχματζουν και 2,5 3 το πολύ για το πενιρλι. Δεν έχει καθόλου υλικά. Με καλύτερες τιμές το πενιρλι και πιο πολύ υλικό θα άξιζε τώρα με τίποτα ξανά.
Maik
Παλιά είχε εξαιρετική μπουγάτσα (αλμυρή και γλυκιά) με φοβερό χειροποίητο φύλλο. Δυστυχώς, νομίζω ότι πλέον έχει μόνο λαχματζούν, πεινιρλί και κάποια σιροπιαστά.
Koutmatzan
Έχω φάει πρόσφατα 4 φορές πρωινό εκεί. 1 λαχματζουν 1 πεινιρλι 1 κιουνεφε 2 μπακλαβαδακια 2 τσάι 20.50 για 2 άτομα.Προτιμω τα γλυκά του.Εχω καταλήξει ότι δεν μου αρέσει το τυρί που βάζει.Και γενικα και από το κρέας λείπει λίγο η ένταση.Ειδικα από το μοσχαράκι στο πεινιρλι έλειπε εντελώς η γεύση.Λεω να ξανά πάω μόνο για κιουνεφε.
fisher
Λαχματζουν με αυγό, πολύ καλό. Μαζί με ένα αριανι 4,5€. Θετική εντύπωση η ευγένεια τους. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω πεϊνιρλί που το είδα και ήταν τεράστιο.
guru
Δοκιμάστηκε πρόσφατα Λαχματζουν και κιουνεφε. Αξιοπρεπή και τα δύο. Πολύ ευγενικοί ιδιοκτήτες. Το κιουνεφε στο Mado, κατά τη γνώμη μου ήταν ανώτερο, ωστόσο από τη στιγμή που έκλεισε και το μαγαζί με τα σιροπιαστά στο λιμάνι, νομίζω οι πίτες της πόλης αποτελούν μονόδρομο για κιουνεφε. Αν ξέρετε και αλλού στην πόλη, ενημερώστε είμαι φαν
Akis
Καλούτσικο πεϊνιρλί, θα ξαναπάω να δοκιμάσω λαχματζούν.
kornilios
Πολύ μικρό μαγαζάκι που το τρέχει (απ' ότι κατάλαβα) ένα υπερσυμπαθητικό ζευγάρι. Όσα δοκιμάσαμε (χωρίς να έχω ανάλογη εμπειρία, το έχω ξανά πει) μου άρεσαν πολύ, ίσως μόνο το πεϊνιρλί να ήταν όντως καλύτερο αν δεν είχε κάτσει στη βιτρίνα, παρόλα αυτά ήταν και αυτό νόστιμο και ελαφρύ. Το καταφχαριστήθηκα γενικά και θα το προτιμούσα άνετα από τα μπραντσάδικα και τα πανκέικς (οκ, πολύ μπούμερ ατάκα, αλλά...).
Meraklis_Thess
Δοκιμάστηκε Λαχματζούν σε κατανάλωση επιτόπου.

Σερβιρισμένο όπως πρέπει, με φέτα λεμόνι, ντομάτα, κρεμμύδι στο πιάτο.
Νόστιμο, αλλά απέχει από τα original που έχω φάει στην Τουρκία. Το είχε έτοιμο στην βιτρίνα και το ζέστανε στο φούρνο, ίσως αν ήταν της ώρας, να ήταν καλύτερο.

Ποσότητα ικανοποιητική για την τιμή του 2,50€.

Εξυπηρέτηση καλή από ένα παλικάρι.

Θα ήθελα να δοκιμάσω τα πεϊνερλί του την επόμενη φορά.
Psalidoxeris
Δυστυχώς σε εμένα τα θετικά σχόλια από τους προηγούμενους δεν επαλήθευτηκαν.

Μέτριες γεύσεις, τις οποίες έσωσε λίγο το πεινιρλι με κιμά και κασερι το οποίο ήταν το μόνο κοντά σε "γεύση πόλης" και το είχε το σκορδακι του.

Η Πίτσα μέτρια με το σουτζουκι, και ακριβή για το μέγεθος της.

Το πεινιρλι με το αυγό το χειρότερο από όλα τα πιάτα.

Αυτό με το μοσχάρισιο κρέας, ωραία γεύση το κρέας αλλά Γι 5μιση ευρώ το έψαχνες με το κυαλι.

Στα μείον ότι ήρθαν σε κακιστα κουτιά χωρίς τρύπες να φεύγει η υγρασία και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το πράγμα που βλέπετε στις φώτο.

Δεν έκλαψα τα λεφτά μου αλλά είναι μέτριο. 5/10

Cheers
Ουαλός
Γύρω στη 1 το μεσημέρι
Ivan
Τι ώρα?
Πέρασα και χθες στις 10.00' και ήταν κλειστό.
Ουαλός
Ανοιχτό κανονικά σήμερα.
Ivan
Πέρασα σήμερα λίγο μετά τις 10.00' και ήταν κλειστά. Ξέρουμε κάτι?
Γιαντράνκα
Δοκίμασα λαχματζούν και πεϊνιρλί, και τα δύο μια χαρά, επομένως καλή και οικονομική επιλογή (και με απόδειξη), ευγενική η ιδιοκτησία. Θα ξαναπάω.
dokimastis
Take away σήμερα ένα Πιντε με Κασέρι και Αυγό. Τους κάλεσα, το ετοίμασαν και πέρασα και το πήρα (προτιμώμενο σύστημα). Η κοπέλα εξυπηρετικότατη στο τηλέφωνο.

Το πιντε καλό, το αυγό χτυπημένο (δε με πειράζει καθόλου). Τελικά είναι ατομικό, δε φτάνει για δύο. Θα επαναληφθεί..
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
dokimastis
Δοκιμή Λαχματζούν και Πεϊνιρλί (Πιντέ) καθιστό. Το Λαχματζούν κολασμένο, το Πεϊνιρλί μετά από πολλή κουβέντα ήταν Kusbasi, κομμάτια Κρέας, πράσινη πιπεριά και κασέρι από πάνω. Ήταν καλό, αλλά νομίζω ότι με Κιμά θα ήταν το καλύτερο. Άλλη φορά..
Βικτωρ Τ.
Σέρβις ευγενικό και αποτελεσματικό. Μπουγάτσα κιμά και σπανάκι στα 2 ευρώ έκαστη μια χαρά
aethra
Δοκίμασα λαχματζούν το οποίο ζήτησα να γίνει έξτρα πικάντικο και ήταν εξαιρετικό.. Επίσης έκανα δοκιμή σε πεινιρλί με κασέρι και αυγό.. Εξαιρετικές οι ζύμες, ποιοτική η πρώτη ύλη.. Το λαχματζούν σερβίρεται με κρεμύδι και λεμόνι σε ξεχωριστό πιατάκι.. Για 2 λαχματζούν, 1 πενιρλί και 1 κόλα πληρώσαμε 8,5 ευρώ. Πολύ συμπαθητικές φυσιογνωμίες το νεαρό ζευγάρι των ιδιοκτητών.. Θα ξαναπάμε..
dokimastis
Γρήγορο πέρασμα για μια λιχουδιά στο χέρι. Το Λαχματζούν ήθελε χρόνο να γίνει, τα Πεϊνιρλί είναι πολύ λαχταριστά αλλά ογκώδη.. Έχει Πίτα Ταψιού, αλλά και μια λεπτή ζύμη με μέσα κιμά, σάλτσα, μυρωδικά. Συνήθως αυτά έχουν αμελητέες ποσότητες μέσα, αλλά αυτό είναι ικανοποιητικό σε ποσότητα και γεύση. 1ε.

Αισθάνεσαι όντως σα να είσαι στην Ανατολή! Θέλω να ξαναπάω για περισσότερα.
Ivan
Πήρα μπουγάτσα με τυρί και κιμά. Ενδιαφέρουσες γεύσεις, καθόλου βαριά αλλα θα ήθελα λίγο περισσότερη γέμιση. Ευγενικοί οι άνθρωποι που το τρέχουν. Σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή στο κέντρο. Θα επιστρέψω να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα.
Sombra
Συμπλήρωση: Μας είπαν ότι ανοίγει πολύ νωρίς το πρωί, ότι δεν έχει ντελίβερι και ότι μπορεί να εξυπηρετήσει κατόπιν συνεννόησης.
Sombra
Πήραμε πεϊνιρλί, λαχματζούν και τα απαραίτητα αριάνια. Εξαιρετικά. Ειδικά το λαχματζούν σερβίρεται όπως στην Πόλη, με συμπλήρωμα σαλάτα και λεμόνι. Οι ζύμες θαυμάσιες.Η σάλα ανοιχτόκαρδη και απλή. Ο χώρος παρασκευής είναι στο βάθος του καταστήματος, πίσω από τζαμαρία. Όλα μέσα καινούρια, ανοξείδωτα και πολύ επαγγελματικά. Τα υλικά είναι εγχώρια, η τεχνογνωσία από Τουρκία. Μαγειρεύει ο Μουσά ουστά με τη σύζυγό του. Αυθεντική γεύση, ευγενέστατη εξυπηρέτηση. Στα συν του μαγαζιού η ωραία τοποθεσία στον πεζόδρομο της Καμάρας. Ένα άλλο στοιχείο η προσέλευση οικογενειών μουσουλμάνων για το βραδινό γεύμα της νηστείας του ραμαζανιού (ιφτάρ), που περίμεναν υπομονετικά την ώρα για το πατροπαράδοτο σερβίρισμα με τους χουρμάδες κλπ. Μούλτι κούλτι εμπειρία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές πολύ καλές.
βιβλιοφάγος
Μιας και είμαι της γειτονιάς, το δοκίμασα σε μπουγάτσα κρέμα και τυρί..αμφότερες παρα πολύ καλές και νομίζω οτι είναι μια προσπάθεια που αξίζει..απ'ό,τι μου είπε η κοπέλα που με σέρβιρε φτιάχνονται όλα απ'αυτούς..το Λαχματζούν που ανέφερε ο Neverich θα είναι η επόμενη δοκιμή. Συστήνεται ανεπιφύλακτα..
Neverich
Αυθεντικές γεύσεις με πάρα πολύ καλό ψιλό φύλλο στην μπουγάτσα τους και με ωραία γέμιση τουλάχιστον στην μπουγάτσα με τυρί που δοκίμασα.
Φτιάχνουν και "της ώρας" πεινιρλί με υπέροχο κασέρι και κομμάτια από μοσχαρίσιο κρέας ή λουκάνικο (τιμές περίπου στα 4€) και λαχματζούν στα 2€ (πολύ καλό).
Ότι πήρα μου άρεσε και σίγουρα θα το ξανά προτιμήσω
Οι ψήστες όπως και οι ιδιοκτήτες είναι Τούρκοι και σερβίρουν και καφέ και τσάι.