Ο Πέτρος

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΨαροταβέρνα
ΔιεύθυνσηΕυελπίδων 12, Καλαμαριά
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310431468
Διαδίκτυο
Ωράριο12:00-23:00, Κυ 12:00-17:00, Δε κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΙδιοκτησίαΙωάννα Βασιλειάδου
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "ουζερί".

Αρχικός ιδιοκτήτης ο Πέτρος Τοπαλίδης. Απεβίωσε και το μαγαζί έκλεισε τέλη 2016 ή Ιανουάριο 2017 για 1-2 μήνες, και άνοιξε ξανά.

Στη θέση του υπήρχε το Μπίρι - μπίρι.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα κάμποσες φορές Δεκέμβριο 2015 μέχρι Μάρτιο 2017.
  • Καθαρός χώρος, σχετικά αδιάφορος για τα γούστα μου, θα το προτιμούσα σαν λαϊκό ουζερί αντί προσεγμένη ψαροταβέρνα. Εσωτερικά δεν έχει πολλά τραπέζια, και εκτός από αυτά που βρίσκονται στις γωνίες, τα υπόλοιπα τα βρίσκω λίγο άβολα. Στα εξωτερικά τραπέζια έχει μανιτάρια για το χειμώνα. Τραπεζομάντιλα λευκά υφασμάτινα. Το μαγαζί έχει σχεδόν πάντα κόσμο, κυρίως μεσήλικες, και τις ζεστές μέρες προτείνεται η κράτηση.
  • Το σέρβις γρήγορο και αποτελεσματικό. Όλοι ντυμένοι με ίδια άσπρα πουκάμισα. Κάποτε στην παραγγελία ο ιδιοκτήτης Πέτρος, που όπως ειπώθηκε ήδη από άλλους σχολιαστές, είχε ιδιαίτερη συμπεριφορά και ενικό με το καλημέρα, που ίσως να ξένιζε κάποιους νέους πελάτες. Δυστυχώς ο άνθρωπος απεβίωσε τέλη 2016. Το μαγαζί τώρα αν κατάλαβα καλά το κρατάει η παλιά ομάδα του μαγαζιού και η γυναίκα του.
  • Τα ψάρια του είναι πάντα φρέσκα και είναι συνήθως εξαιρετικός στο ψήσιμο, τα κρατάει ζουμερά όπως πρέπει χωρίς να στεγνώνει το ψάρι. Λέω "συνήθως", γιατί μου έχει τύχει και αστάθεια στο ψήσιμο και να μην είναι άψογα ψημένο. Τα περισσότερα ορεκτικά οκ ή καλά, έχει και αποτυχίες. Στα τηγανητά είναι μέτριος και θέλει περισσότερο στράγγισμα, στα αλίπαστα είναι πολύ καλός (από τα καλύτερα καπνιστά σκουμπριά στην πόλη, το φτιάχνει ένας γνωστός του Πέτρου, δεν είναι του εμπορίου). Τα κερασμένα γλυκά του μέτρια. Τσίπουρο με γλυκάνισο καλό. Χύμα κρασιά ασκού χωρίς ενδιαφέρον.
  • Τιμές φυσιολογικές, αλλά για συνοικιακό μαγαζί τσιμπημένες θα έλεγα.
Πολύ καλός για φρέσκο ψάρι στη σχάρα και στα αλίπαστα, χάνει στο περιβάλλον και ατμόσφαιρα, αλλά στο σύνολο αξίζει και το προτείνω.

Εικόνες (32)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Γαύρος σαγανάκι (τεράστια μερίδα, καλός)
[εικόνα]
Πατάτες τηγανητές (καλές)
[εικόνα]
Κουτσομούρες τηγανητές (οκ)
[εικόνα]
Καλαμάρι σχάρας (οκ)
[εικόνα]
Σκουμπρί καπνιστό (εξαιρετικό, δεν είναι του εμπορίου)
[εικόνα]
Μελιτζάνα ψητή (οκ)
[εικόνα]
Τσίρος (οκ)
[εικόνα]
Ταραμάς (καλός) & τζατζίκι
[εικόνα]
Ζοχοί (μέτριοι)
[εικόνα]
Χταπόδι (οκ, κάτι του λείπει όμως)
[εικόνα]
Τσίρος (πολύ καλός)
[εικόνα]
Τσίπουρο με γλυκάνισο (καλό)
[εικόνα]
Σουπιά στιφάδο (μέτριο)
[εικόνα]
Σκουμπρί καπνιστό (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Σκουμπρί καπνιστό (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Σαργός 850γρ (εξαιρετικός, και πολύ σωστά ψημένος χωρίς να στεγνώσει)
[εικόνα]
Πορτοκαλόπιτα (μέτρια)
[εικόνα]
Πατάτες (απλώς οκ)
[εικόνα]
Μπρόκολο (οκ)
[εικόνα]
Μελιτζάνα ψητή (καλή)
[εικόνα]
Μαντηλάκια
[εικόνα]
Λούτσοι (πολύ καλοί)
[εικόνα]
Λευκός ταραμάς (καλός)
[εικόνα]
Λευκός ταραμάς (καλός)
[εικόνα]
Λακέρδα (καλή, τη φτιάχνει ένας γνωστός του Πέτρου, δεν είναι του εμπορίου)
[εικόνα]
Κουτσομούρα τηγανητή (η κουτσομούρα φρέσκια, το τηγάνι απλώς οκ)
[εικόνα]
Κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι (οκ, αρκετό λάδι)
[εικόνα]
Γοφάρι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γοφάρι (καλό) και μπακαλιάρος (πολύ καλός)
[εικόνα]
Γλυκά κερασμένα (μέτρια όλα)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Δεκέμβριος 2015)
[εικόνα]
Αντζούγιες (μέτριες, δε μου άρεσαν)

Κατάλογος (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2015: σελίδα 5/5
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2015: σελίδα 4/5
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2015: σελίδα 3/5
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2015: σελίδα 2/5
[εικόνα]
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2015: σελίδα 1/5

Σxόλια (21)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Γαργαντούας
Είχα πάει πριν κάποιο διάστημα. Το τιμάω ανά διαστήματα γενικά. Αδιάφορο σα χώρος, πολύ καθαρός και προσεγμένος όμως. Το ίδιο και το εξωτερικό που το καλοκαίρι είναι κόλαση από τη ζέστη. Το σέρβις από τα καλύτερα, όπως θεωρώ ότι πρέπει να είναι πάρα πολύ γρήγορο, απότελεσματικο, προσχαρο και κοντά στον πελάτη πάντα με το χαμόγελο.

Δεν έχω πετύχει τρελή ποικιλία ποτέ ούτε κατόπιν παραγγελίας και είναι κάτι που με απογοητεύει όπως και οι τιμές που θεωρώ ότι είναι πανάκριβες ειδικά για το μέρος και συνοικιακο μαγαζί. Από την άλλη το φαγητό είναι πάντα κορυφή, φρέσκο και εξαιρετικά ψημένο όπως και τα παστά του(αχ αυτό το σκουμπρι ότι καλύτερο) . Το τηγάνι έχει μια αστάθεια από την άλλη, σωστά τηγανισμενο σε γενικές γραμμές κάποιες φορές έχει ξεφύγει και κάποιες φορές θέλει περισσότερο στραγγισμα γιατί στάζουν λαδι(σπάνια βέβαια και ποτέ σε ψάρι) . Τα γλυκά του κάποιες φορές αδιάφορα κάποιες φορές οκ

Με μεγαλύτερη ποικιλία και αρκετά πιο καλές τιμές θα πήγαινα πολύ συχνά. Κάθε φορά όμως που πάω μένω ευχαριστημένος και είναι money well spent
Σταύρος
Την τελευταία φορά που πήραμε πακέτο για το σπίτι: σαρδέλες καλές, ταραμοσαλάτα μέτρια.
tsipouratos
Ο Πέτρος άφησε μεγάλη κληρονομιά μιας και η ποιότητά του ήταν τοπ και παραμένει τοπ.

Το μαγαζί είναι πολύ καθαρό και προσεγμένο, γειτονιά, ότι πρέπει για έξω. Το φαγητό ποτέ δεν μας απογοήτευσε, πάντα σε υψηλό επίπεδο. Καλαμαράκια τηγανητά πολύ καλά, σκουμπρί καπνιστό σούπερ, κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανιτές πολύ καλές, το ίδιο και οι αλοιφές και η σκορδαλιά. Ψωμί φρέσκο, όπως και βραστά χόρτα. Γαύρος τηγανιτός πολύ καλός.

Το καλύτερο όμως πιάτο κατ εμέ, είναι το γεμιστό καλαμάρι με φέτα - επικό.

Το σέρβις εξυπηρετικό, φιλότιμο, και ευγενέστατο. Το τσίπουρο με γλυκάνισο απ' τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει.

Στα αρνητικά (μιας και πρέπει κάτι να βρω να γράψω...) θα έβαζα τη στάθμευση μιας και τα στενά της Κρήνης είναι δύσκολα.

Θα πηγαίνω.

Μαγαζί: 4,5/5
Φαγητό: 5/5
Τιμές: 3,5/5
Σέρβις: 5/5
Τσίπουρο: 5/5
Σταύρος
Στην καραντίνα πήρα από δω μπακαλιάρο σκορδαλιά και ήταν μια χαρά. Θα ξαναπάω κάποια στιγμή για καθιστή γευστική εμπειρία. Γενικά έχει καλό όνομα.
Alexandros
Χθεσινή μεσημεριανή επίσκεψη.
Καθίσαμε στο πεζοδρόμιο, δίπλα μεγάλος ανεμιστήρας που βοήθησε εννοείται λόγω καύσωνα.
Τα παιδιά στο σέρβις πρόθυμα να μας τακτοποιήσουν, μιά χαρά. Ευλαβικά φοράνε μάσκες, γάντια και αντισηπτικό στο τραπέζι.

Θαλασσινά πολύ καλά, σωστά μαγειρεμένα. Και τα ορεκτικά επίσης ανάλαφρα. Μπακαλιάρος ψητός ολόφρεσκος.
Οι τιμές νορμάλ για την ποιότητα.
επίκουρος
Είναι από τις καλύτερες ψαροταβερνες. Τσιπουράκι και τσιπουρομεζέδες (άντε τσιπουροπιατάκια).
Μανιτάρια, σκουμπρί, μύδια τηγανητά, ουρίτσες γενικά αξίζει και με το παραπάνω!!!
xaritosx
Στη λίστα μου με τις ψαροταβέρνες βρίσκεται στο top-3. Ξεκινάμε με ορεκτικό καπνιστό σκουμπρί, μανιτάρια και μετά φέρνε!
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Mikey
Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι. Τα ψαρικά του νόστιμα και καλές μερίδες, οι σαλάτες φρεσκότατες και η εξυπηρέτηση άψογη. Πέρα από το χαμόγελο και το καλό χιούμορ πρώτη φορά παραγγέλνω σε μια ταβέρνα και μου λέει ο άνθρωπός που θα πάρει χρήματα από εμένα "αρκετά είναι νομίζω.." για να με προφυλάξει από το να σκάσω και να τον πληρώσω παραπάνω απ' ότι θα φάω! Θα ξαναπάω σίγουρα!!
Τόλης
Σαν χώρος δεν λέει κάτι, αλλά τα φαγητά του είναι αρκετά έως πολύ καλά. Δυο φορές έχω πάει πρόσφατα, και τις δυο έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Όλα νόστιμα και φρέσκα. Θα το ήθελα πιο λαϊκό σαν στιλ. Τιμές φυσιολογικές. Για ψαροταβέρνα στα ανατολικά το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Jørgen
Αρκετά καλό μαγαζί. Περιβάλλον κλασσικής ψαροταβέρνας και ο Πέτρος έχει πράγματι κάπως επιτηδεύμενη συμπεριφορά. Όσον αφορά τα πιάτα, όλα όσα δοκίμασα ήταν απο μέτρια έως αρκετά νόστιμα. Τιμές δεν γνωρίζω, μερίδες ικανοποιητικές προς μεγάλες. Σίγουρα θα ξαναπήγαινα αν ήθελα ψαροταβέρνα.
blackadder
Έφαγα πριν από καμιά βδομάδα περίπου και έμεινα πολύ ικανοποιημένος! Δύο άτομα παραγγείλαμε: σαλάτα ρόκα-ντομάτα, σαρδέλες στην σχάρα, τηγ.καλαμαράκια, κολοκυθάκια, μελιτζάνα σχάρας, μπύρα και νερό, σύνολο ~28ευρώ (μπορεί να υπήρχε και κάποιο πιάτο ακόμα που ξεχνάω τώρα). Η εξυπηρέτηση ταχύτατη, οι μερίδες ήταν γενναίες σε ποσότητα και όλα όσα πήραμε ήταν πολύ γευστικά! Χορτάσαμε και περίσσεψαν κιόλας και στο τέλος μας πρόσφεραν σιροπιαστά με παγωτό. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Γιώργος
Δεν πιστεύω να μην έχει παραγγείλει κάποιος τα υπέροχα μανιτάρια του!!!! Γενικά το φαγητό του πέρα από αξιοπρεπέστατο. Νόστιμο.
Βικτωρ Τ.
Χαλαρο κλιμα.Σουπια στιφαδο δεν αρεσε σε κανενα,καλαμαρακια τηγανητα,γαυρος,γαριδες,μπροκολο μετρια.Κολοκυθακια τηγανητα,ουριτσες καλουτσικα,μανιταρια καλα.
kos87
Ζεστή ατμόσφαιρα με καλό φαγητό αλλά είναι πολύ στενόχωρο.
giannos
Το μαγαζί είναι ότι πιο οικονομικό και ποιοτικό υπάρχει στο είδος του. Όποιος λέει ότι το μαγαζί είναι ακριβό πρέπει να έχει πρόβλημα. Φυσικά επειδή έχει ψαρικά αν παραγγείλεις σφυρίδα και μπακαλιάρο θα ξεφύγεις θες δε θες.
toni
ότι καλύτερο στο είδος του
mikroulis
Έχω κανένα χρόνο να πάω (είχα πάει κανά δυό φορές όταν άνοιξε) και δεν ξέρω τι συμβαίνει τώρα. Τότε το φαγητό ήταν πολύ καλό και αρκετά φτηνό. Μια πολύ καλή πρόταση φαγητού.
Αλλά εμένα ρε παιδιά ο Πέτρος με κουράζει με την φλυαρία του και το "γλύψιμο" του. Προτιμώ πιο "αληθινό" πρόσωπο.
Συγνώμη αν ξεφεύγω από τα πλαίσια.
νικος
Ξεκινησε καλα αλλα και σωστα αλλα στην οπως και οι περισσοτεροι αρχισε να ξυρηζει δηλαδη απο 10-12το ατομο την ειδε 20-25.μεριδες μικρυνανε κτλ
κωστας
Πηγα τυχαια πριν δυο χρονια και δεν ξαναφυγα ποτε.
Οτι καλυτερο κυκλοφορει στο ειδος του.Με εχει βγαλει ασπροπροσωπο σε επαγγελματικα δειπνα, παρεα με φιλους,η με την οικογενεια.Το προτεινω ανεπυφυλακτα.
Σοφια
Μικρο αλλα πολυ ζεστο.Το πιο καθαρο μαγαζι με διαφορα.Οι καλυτεροι μεζεδες και εγγυημενα το πιο φρεσκο ψαρι.Ο ιδιοκτητης Πετρος παντα φιλικος καιετοιμος να σε εξυπηρετησει.Αποκλειεται να μην ξαναπας.Γινεται στεκι και παντα βρισκεις καλοφαδες φιλους!!!!!
Βασιλης
Παρεϊστικο μαγαζακι σε παραδρομο της Πλατειας Σκρα. Πολυ καλη εξυπηρετηση και φιλικη αντιμετωπιση απο τους ιδιοκτητες και τα γκαρσονια. Νοστιμοι μεζεδες και γευστικο κρασι. Καλη επιλογη για Σαββατο μεσημερι και καθημερινες τα βραδακια του καλοκαιριου.