Θόδωρος

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΚαφενείο
ΔιεύθυνσηΓ. Μπακατσέλου 22, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6978357001
Διαδίκτυο
Ωράριο08:30-21:00 (φαγητό από τις 13:00)
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε1996

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Γενάρη 2024 έπειτα από τις θελκτικές φωτογραφίες που ανέβασε η Γιαντράνκα.
  • Αυθεντικό λαϊκό καφενείο, με λίγα εσωτερικά και καθόλου εξωτερικά τραπέζια. Θαμώνες ανάμεικτοι, κυρίως μεσήλικες αλλά έχει και νεαρούς φασέους, δεν είναι το τυπικό παππουδίστικο καφενείο όπου παίζουν χαρτιά.
  • Ο Θόδωρος συμπαθής, με φιλόξενη διάθεση, χωρίς παραξενιές. Πάνω από 12 ώρες την ημέρα μέσα στο μαγαζί, χαρά στο κουράγιο του. Κλείνει στις 21:00, για να ανοίξει ξανά το επόμενο πρωί. Επομένως επίσκεψη για φαγητό ενδείκνυται μεταξύ 13:00-19:00.
  • Έχει καταγωγή από το Σουχούμ της Αμπχαζίας, πράγμα που αποτυπώνεται σε μερικά φαγητά του.
  • Λίγα πιάτα κάθε μέρα, κυρίως κρεατικά και ελάχιστα ψαρικά, πέρα από το κλασικό τηγάνι, έχει λίγα μαγειρευτά/σούπες. Σχεδόν κάθε μέρα έχει πατσά (πόδι, κοιλιά). Μαγειρεύει στη σόμπα και στο τηγάνι, δεν έχει σχάρα.
  • Φαγητό πολύ νόστιμο. Έχω ξεχωρίσει την εξαιρετική γίδα βραστή, τους λαχανοντολμάδες, τα πολύ ιδιαίτερα σουτζουκάκια του, οι γίγαντες και το λάχανο. Δεν λείπουν οι αστοχίες, ειδικά στο τηγάνι. Τα ψαράκια του δεν με ενθουσιάζουν, το θεωρώ καλύτερο για κρέας. Το χύμα τσίπουρο ασταθές.
  • Τιμές νορμάλ, όχι λαϊκές, αλλά ούτε ξενερωτικές. Υποτίθεται ότι πάρεις 5€ αλλά δεν το έχω επαληθεύσει.
  • Το κύριο μειονέκτημα για μένα είναι ο εξαερισμός. Είναι σε τέτοιο βαθμό η τηγανίλα που προτείνω να το επισκεφθείτε με ρούχα από τα άπλυτα. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, ανοίγει η τζαμαρία και τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.
Συμπερασματικά, είναι ένα από τα ελάχιστα παλιά λαϊκά καφενεία του κέντρου (βλέπε και τον Πόντο), με μερικά εξαιρετικά πιάτα. Προτείνεται θερμά στους λάτρεις των καφενείων, αλλά αν είστε απαιτητικοί με τον εξαερισμό και την καθαριότητα αφήστε το.

Εικόνες (46)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Καρυδόπιτα (καλή, την κάνει η γυναίκα του Θόδωρου)
[εικόνα]
Χοιρινό τηγανητό με πρασοσέλινο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Συκώτι τηγανητό (οκ)
[εικόνα]
Πατάτες (πολύ καλές)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (καλά, αυτήν τη φορά πιο σωστά ψημένα, αλλά ένα κλικ λιγότερο γευστικά)
[εικόνα]
Λάχανο-κουνουπίδι (καλό)
[εικόνα]
Ψωμί (μια χαρά, ζεσταμένο στη σόμπα)
[εικόνα]
Γίγαντες (πολύ καλοί!)
[εικόνα]
Γίδα βραστή (καθαρή χωριάτικη γεύση, αυτήν τη φορά σκέτη, χωρίς καρότα/πατάτες κτλ)
[εικόνα]
Μπακαλιαράκι τηγανητό (φρέσκο, καλό, υπερβολικά μικρό)
[εικόνα]
Μελιτζάνα (ότι απέμεινε, καλή)
[εικόνα]
Πατσάς ανάμικτος πόδι κοιλιά (εντάξει, πολύ πιο πολύ πόδι. Όχι του γούστου μου, αλλά εκτίμησα φάση)
[εικόνα]
Λαχαντολμάδες (καλοί, αλλά άνισο ζέσταμα)
[εικόνα]
Εργαλεία για πατσά
[εικόνα]
Σόμπα τον χειμώνα. Εδώ μαγειρεύονται και ζεσταίνονται όλα τα φαγητά
[εικόνα]
Γίδα (εξαιρετική)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (πολύ καλά, αλλά αυτήν τη φορά παραψημένα)
[εικόνα]
Σουπιά (κακή πρώτη ύλη)
[εικόνα]
Γίγαντες (καλοί)
[εικόνα]
Λαχανοντολμάδες (εξαιρετικοί)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Λάχανο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Τσίπουρο άνευ (αυτήν τη φορά μέτριο, νερωμένο)
[εικόνα]
Διάκοσμος
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2024)
[εικόνα]
Γίγαντες
[εικόνα]
Μήλο
[εικόνα]
Πατάτες (νόστιμες, σαν τσιπς, με καλύτερο στράγγισμα θα ήταν άριστες)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (εξαιρετικά!)
[εικόνα]
Γίδα σούπα (εξαιρετική!!!)
[εικόνα]
Ψωμί (καλό, το ζέστανε στην σόμπα)
[εικόνα]
Τσίπουρο άνευ (μια χαρά)
[εικόνα]
Λάχανο τουρσί (μέτριο) & Λάχανο σκέτο (πολύ καλό, πρέπει να ρίχνει ζάχαρη)
[εικόνα]
Λαχανοντολμάς τομή
[εικόνα]
Λαχανοντολμάδες (εξαιρετικοί!)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2024)
[εικόνα]
Γίδα βραστή (έλιωνε..)
[εικόνα]
Μεζές (μια χαρά)
[εικόνα]
Κερασμένο φρούτο
[εικόνα]
Σούπα μπορς
[εικόνα]
Πατσάς ποδαράκι
[εικόνα]
Άποψη του χώρου εσωτερικά
[εικόνα]
Εσωτερικά με το Θόδωρο
[εικόνα]
Μεζέδες
[εικόνα]
Εξωτερικά (Δεκέμβριος 2010)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Δεκέμβριος 2010)

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
tsimp
Επίσκεψη μετά από τα πολύ καλά σχόλια, εντός κι εκτός ταβερνοχώρου.
Ομολογώ πως δεν είναι τόσο το φαγητό (παρόλο που σημειακά «είναι και παραείναι»), όσο η φιγούρα του κύριου Θόδωρου. Ευγενικός και εξυπηρετικός, όλο μες στην 'κουζίνα' κάτι έκοβε, κάτι μαγείρευε, στιγμή να κάθεται δεν τον είδα, παρόλο που ήμασταν η μοναδική παρέα με "απαιτήσεις" στο μαγαζί.
Μεζές 'λίγο απ' όλα' με των 10€, που περιελάμβανε ψαράκια στο τηγάνι, λίγο τυρί, ελιές, μισό κρεμμύδι, λαχανοντολμάδες, αγγούρι, ορισμένα τουρσιά, λάχανο κ.α. Η φροντίδα του πιάτου δεν άφηνε να ενοχλήσει το οριακό τηγάνισμα των ψαριών, ενώ, αντίθετα, έκανε τη γέμιση του ντολμά να θυμίζει σπίτι.
Με το που πιάσαν οι πρώτες στάλες βροχής, ήρθε και γίδα βραστή. Απαλύνουσα και πραΰνουσα.
Κάποιες ώρες μετά, ο λογαριασμός συνοδεύτηκε με λίγο καθαρισμένο μήλο.
Το τσίπουρο έντονο, αλλά καλό. Έφερε τον γλυκύ.
Μία ομορφιά:)
Mikey
Πρόσφατη επίσκεψη 2 άτομα. Θα συμφωνήσω κι εγώ με την σειρά μου, το μαγαζί είναι από άλλη εποχή και μέρος. Προσωπικά μου κάνει πιο πολύ για καφενείο ορεινού χωριού που έχει προσθέσει και κάποιες μοντέρνες πινελιές (αφίσες από το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης). Η ατμόσφαιρα απο αποπνικτική μέχρι οκ.
Στα του φαγητού, δοκιμάστηκαν τουρσί (πολυ καλό), σουβλάκι χοιρινό (περίεργο μαρινάρισμα αλλά όχι κακό), γίγαντες (γλυκιά σάλτσα αλλά οκ), σαλάτα λάχανο (κακή) γίδα βραστή (πολύ καλή), λαχανοντολμάδες (καλοί αλλά το ζέσταμα ανομοιόμορφο), πατάτες τηγανητές (πολύ καλές) και σουτζουκάκια με 3 διαφορετικούς κιμάδες (πολύ καλά). Τσίπουρο οκ.
42 ευρώ ο λογαριασμός. Ωραίο και το προτείνω και για την λαϊκότητα και για την ιδιαιτερότητα της κουζίνας του.
Γιαντράνκα
Νομίζω τα κάλυψε απολύτως το ταβερνοαλάνι. Το καφενείον του Θόδωρου είναι ένα φοβερό μέρος, λες και βρέθηκες στο χωριό, με νόστιμα σπιτικά φαγητά της σόμπας και κοινόχρηστα τραπέζια αποσβεστικά της ιδιωτικότητας. Ας τονιστεί ξανά ωστόσο ότι τα ρούχα μετά είναι για τον κλίβανο, κατά λοιπά όλα σπέσιαλ.