Monk's Beard [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΔίπλα 2, Νέος Κόσμος, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΦλεβάρη 2023
ΈκλεισεΑύγουστο 2023
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef patron ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης.

Η ίδια ιδιοκτησία είχε προηγουμένως το San Michali.
Προστέθηκε από: Rat Pack

Εικόνες (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Το έκαψαν...
[εικόνα]
Το έκαψαν...
[εικόνα]
Monk's Beard
[εικόνα]
Σπασμένο.... θεατρική παρουσίαση
[εικόνα]
Σερβιρισμένο
[εικόνα]
Γλυκό "κάρβουνο" με ξηρό πάγο, κραμπλ
[εικόνα]
Ανατολίτικο γλυκό με λιβανέζικες επιρροές
[εικόνα]
Αρνί, με πέστο από μυρώνια (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Αγκινάρες Ιερουσαλήμ αλά πολίτα (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Ταρτάρ, σε κανόλι από φύλλο μπρικ και νόρι

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Rat Pack
Περνούσα και πήγα να το δω με τα μάτια μου.

Προστασία, κυκλώματα, πολεοδομίες νησιών, φήμες ....

Μια η ουσία, ότι αλήτες ελέω και της ανυπαρξίας της αστυνομίας - το μαγαζί καμένο.
Συνημμένα φωτό.

Είναι πολύ ψυχρό.

Ελπίζω να ξανανοίξουν σύντομα.

Θα προτείνεται και τότε σφόδρα.
Rat Pack
Στον Νέο Κόσμο στην Αθήνα σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή ο chef Αλέξανδρος Καρακατσάνης νησιώτικης καταγωγής, με θητεία δίπλα στον θρυλικό τριάστερο Marco Pierre White, είναι ιδιοκτήτης και Chef στο Monk’s Beard.

To όνομα του εστιατορίου ξενίζει.
Αγιορείτης καλόγερος με μούσι που να κολλάει ….
Λοιπόν το όνομα μάλλον προέκυψε από την θητεία του chef δίπλα στον Pierre White.
To Monk’s Beard στα Αγγλικά είναι ένα χόρτο που χρησιμοποιείται στην μεσογειακή Ιταλική κουζίνα το Agretti και φυτρώνει στις παραλίες. Μοιάζει σε γεύση με τα κρίταμα.

Κουκλίστικο, μικρό με μπαλκόνι για το καλοκαίρι, όμορφη διακόσμηση και έπιπλα, εξαιρετικά πιάτα που κατασκευάζει η σύζυγος του σεφ η οποία και εκτελεί χρέη chef de salle – σε απλά Ελληνικά - αρχόντισσας του μαγαζιού.
Νέοι, ωραίοι, ευγενικοί επαγγελματίες - το μέλλον τους ανήκει.

Ανοιχτές φωτιές και πρώτη ύλη κρέας, προβατίνα, γίδα, αρνί, δικά τους αλλαντικά, τυριά όπως κοπανιστή και μοτσαρέλα !

Ψωμί δικό τους με προζύμι 60 ετών ! Το πήρε λέει από μια γιαγιά από την Κρήτη.

Δικό τους νεγκρόνι, και δικό τους τζιν, με βάση το κάρδαμο φτιαγμένα από τον σεφ !

Εξαιρετική λίστα κρασιών με την υπογραφή του Άρη Σκλαβενίτη (Oinoscent) ψηφίζεται καλύτερος Έλληνας οινοχόος τα τελευταία χρόνια. Πάνω από τα Châteauneuf du pape και τα Rioja στο τέλος μια Αντιγόνη προς 350 ευρώ. Οικονομική «τραγωδία» το μάλλον πιο ακριβό Ελληνικό κόκκινο κρασί.

Πολύ σοβαρή λίστα με πολλές επιλογές για όλα τα βαλάντια. Μοντέρνες επιλογές αλλά και βαριά ονόματα.

Φαγητό εξαιρετικό 8-9/10 σε όλα.

Τιμές ανάλογες του επιπέδου.

Προτείνεται σφόδρα.