Wine list
https://www.gallina.gr/wine-list
Κρασια από 32 ευρώ (αρκετές επιλογές )
Μέχρι 3500 περίπου ενδιαφέρον να την μελετήσει κάποιος που είναι φίλος του κρασιού
Ένα από τα 3-4 καινούργια εστιατόρια που έχουν hype αυτό το φθινόπωρο στην Αθήνα και δυσκολεύεσαι να βρεις τραπεζι.
Υπεύθυνο είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT και το στούντιο Objects of Common Interest Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης, που θριαμβεύουν στη Νέα Υόρκη, αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα,όποτε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό, τα μαρμάρινα τραπέζια, οι signature καρέκλες Philip με μαξιλάρια σαν από τζελ (κόστισαν περίπου 1200 ευρώ /μια) η μπάρα και η ανοιχτή κουζίνα δίνουν το στίγμα ενός εστιατορίου που επενδύει πολύ στην ατμόσφαιρα και στο design, αλλά όχι εις βάρος της κουζίνας.
Μαγειρικά το μενού έχει δημιουργησει ο Παύλος Κυριάκης (ένα Michellin στο Zillers) με τον στενό του συνεργάτη Χρήστο Χίττο και την Cæcilia-Sophia Stamatis (που ήρθε από το διάστερο Kadeau στη Κοπεγχάγη) θα το έλεγα γαλλικό με Nordic επιρροές.
Τα ψωμιά πολύ καλά ,το ταρτάρ με wagyu, γαρίδες, χαβιάρι και ένα τρομερό brioche ζυμωμένο με καμμένα λαχανικά εξαιρετικό ,το ολόκληρο ψητό κοτοπουλο σούβλας με την φρέσκια τρούφα και την υπέροχη σαλτσα Beurre blanc συνοδεία sushi rice ήταν ωραία ιδέα για να το μοιραστεί η παρέα. Μας εντυπωσίασε επίσης η ψητή σελινοριζα στα κάρβουνα με σαλτσα αυγολέμονο και τρούφα. Τα γλυκά εξαιρετικά τόσο το βασκικό cheese cake με χαβιάρι (ναι ταιριάζει) όσο και το cherry clafoutis που συνοδευόταν με παγωτό.
Εκεί που πρέπει να γράψω ολόκληρη παράγραφο είναι τα κρασια ένας από τους πληρέστερους καταλόγους κρασιών που εχω δει σε ελληνικό εστιατοριο …από μεγάλα γαλλικά κρασια Grand Cru ,μέχρι Γεωργιανά διαμάντια και φυσικά τις καλύτερες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα (βρίσκεις κρασια από 35 ευρώ μέχρι χιλιάδες ευρώ). Την λίστα για τα κρασια εχει φτιάξει ο Γιάννης Γκουγκουτουδης (Moby dick or the whale ) ο οποίος είναι και ο somellier στο Gallina κάθε ΠΣΚ αν του πειτε το μπατζετ που διαθέτετε θα σας βοηθήσει με πολυ καλές επιλογές κρασιού.
Τελειώνοντας το μαγαζί μου άρεσε πολυ η ατμόσφαιρα ,η μουσική και το φαγητό θα ξαναπηγαινα άνετα και το προτείνω
https:
Κρασια από 32 ευρώ (αρκετές επιλογές )
Μέχρι 3500 περίπου ενδιαφέρον να την μελετήσει κάποιος που είναι φίλος του κρασιού
Υπεύθυνο είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT και το στούντιο Objects of Common Interest Ελένη Πεταλωτή και Λεωνίδας Τραμπούκης, που θριαμβεύουν στη Νέα Υόρκη, αλλά ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα,
Μαγειρικά το μενού έχει δημιουργησει ο Παύλος Κυριάκης (ένα Michellin στο Zillers) με τον στενό του συνεργάτη Χρήστο Χίττο και την Cæcilia-Sophia Stamatis (που ήρθε από το διάστερο Kadeau στη Κοπεγχάγη) θα το έλεγα γαλλικό με Nordic επιρροές.
Τα ψωμιά πολύ καλά ,
Εκεί που πρέπει να γράψω ολόκληρη παράγραφο είναι τα κρασια ένας από τους πληρέστερους καταλόγους κρασιών που εχω δει σε ελληνικό εστιατοριο …από μεγάλα γαλλικά κρασια Grand Cru ,
Τελειώνοντας το μαγαζί μου άρεσε πολυ η ατμόσφαιρα ,