Σαρρής

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί
ΔιεύθυνσηΑνδρέα Παπανδρέου 52, Νεάπολη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
ΙδιοκτησίαΕλένη Αμπατζίδου

Σxόλια (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
skoumprakis
Όλα τα καταστήματα ανήκουν στην οικογένεια Αμπατζίδη και συγκεκριμένα στους αδερφούς Παναγιώτη (μεγάλος) και Σωτήρη (μικρός). Την επιχείρηση ίδρυσε πριν πολλά πολλά χρόνια ο πατέρας τους, του οποίου το όνομα μου διαφεύγει κι οποίος είχε το παρατσούκλι Σαρρής (δηλ. ξανθός, τουρκ.). Ο Παναγιώτης (που αναφέρει η klitemnistra) κι η γυναίκα του Ελένη δουλεύουν το κατάστημα της Νεάπολης, ο Σωτήρης το κατάστημα της Λαγκαδά (+εργαστήριο), τα παιδιά του Παναγιώτη (νομίζω) το κατάστημα της Παναγίας Φανερωμένης και τέλος της Γιαννιτσών δε γνωρίζω. Οι παραπάνω πληροφορίες με κάποια επιφύλαξη. Η επιχείρηση κάποτε γνώριζε μεγάλες δόξες, με μεγάλο δίκτυο διανομής, πλέον όμως έχει παρακμάσει σημαντικά.

Όσον αφορά τη μπουγάτσα του, εγώ την θεωρώ κορυφαία ειδικά τη γλυκιά, αλλά και την αλμυρή. Ίσως να φταίει βέβαια και το γεγονός ότι τρώω από το συγκεκριμένο περίπου 25-30 χρόνια, οπότε μάλλον έχω συνδυάσει τη μπουγάτσα με το Σαρρή. Μια φορά έτυχε να πάρω ζαμπονοκασερόπιτα από το κατάστημα της Παν. Φανερωμένης κι ήταν απαράδεκτη, σχεδόν τη μισή την πέταξα.
klitemnistra
δοκιμη μπουγατσα κρεμα:
τυπικα τραγανο φυλλο, γεμιση προς αραιη συσταση και χωρις ναναι ιδιαιτερη γευστικα, πολυ καλο κοψιμο (παναπει σωστο μεγεθος κομματιων), ποσοτικα ειναι ενα κλικ μικροτερη απ' τον μεσο ορο, ο παππους ιδιοκτητης* ειναι συμπαθητικος, κοβει την μπουγατσα αργα και προσεκτικα με τον τροπο του και το μαγαζι κραταει μια αισθητικη παλιοτερης εποχης.

*πρεπει ναναι ο ενας αδερφος απο τους Σαρρηδες, ο αλλος θαναι που εκανε το εργαστηριο που προμηθευει τα υπολοιπα ομωνυμα μπουγατσατζιδικα (Λαγκαδα/Φανερωμενη/Γιαννιτσων)
dokimastis
Το ποιες μπουγάτσες δυτικά έχουν το προσωνύμιο "Σαρρή" θα πρέπει να γίνει αντικείμενο αστυνομικού μυθιστορήματος! Απ' αυτή που έφαγα εδώ πάντως κατάλαβα ότι ΜΑΛΛΟΝ το μαγαζί αυτό ΔΕΝ ανήκει στην υπόλοιπη αλυσίδα, όπως μάλλον δεν ανήκει και της παναγίας φανερωμένης.. {χρειάζεται παρέμβαση}

Αυτή που έφαγα πάντως (μπουγάτσα σπανάκι) ήταν μαλακωμένη και άτονη στη γεύση. Ίσως ήταν αργά (~11πμ), αλλά η καλή μπουγάτσα πιστεύω αντέχει μες στη μέρα.

Θα επιμείνω στα καλά της αλυσίδας, Γιανιτσών και Λαγκαδά μόνον..

υγ. Ιδιοκτήτρια φέρεται η Αμπατζίδου Ελένη.
Αντωνία
Από τις καλύτερες μπουγάτσες της Θεσσαλονίκης
leftiblack
Κυριολεκτικά η καλύτερη μπουγάτσα στην Νεάπολη και σίγουρα μία απο τις καλύτερες στην Θεσσαλονίκη. Απο όσο ξέρω αυτό το μαγαζί είναι εκεί 20-25 χρόνια τουλάχιστιον
[Ανώνυμος/η]
Η καλυτερη μπουγατσα στη Νεαπολη