Πηγα το Σαββατο βραδυ 9.00 το μαγαζι αδειο.Ο σερβιτορος μας λεει να καθισουμε οπου θελουμε.Βγαινει καποιος απο την κουζινα(Αδαλακης?) και μας λεει ευγενικα οτι δεν εχει υλικα για να μας μαγειρεψει περιμενει παρεα που εχει κανει κρατηση και τελος.Ηταν καπως περιεργο σκηνικο.
Μου φαίνεται πως το Μία ολόκληρη Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσε να κρατήσει έναν Σωτήρη θα επαναληφθεί αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση...Εννοείται πως δεν θα κριτικάρω το φαγητό, αφού είναι γνωστό ότι Αδαλάκης = Ψαροφαγία υψηλότατου επιπέδου αλλά το στυλ της περασμένης δεκαετίας, δηλαδή φαγητό ΧΩΡΙΣ μενού και κατάλογο, όπου ο ιδιοκτήτης φέρνει και χρεώνει ότι και όσο θέλει, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!Ο κόσμος έχει πλέον ξυπνήσει...
Τιμές δεν μπορώ να αναφέρω γιατί δεν πληρώσαμε, το γεύμα ήταν κερασμένο. Υπόσχομαι όμως ότι θα ξαναπάω για αναλυτικό ρεπορτάζ σχετικά με πιάτα και τιμές. Καθίσαμε και είπαμε ότι θα ξεκινήσουμε με ούζο και θα συνεχίσουμε με λευκό κρασί και ζητήσαμε να αρχίσει να φέρνει ότι καταλαβαίνει. Ξεκίνησε με λακέρδα και σαρδέλα Ισπανίας και ακολούθησαν στρείδια, γυαλιστερές, κάτι τεράστια στρείδια στον ατμό που δεν ξέρω πώς τα λένε αλλά ήταν ο αφρός της θάλασσας σε στερεά μορφή, θαλασσινά τυλιγμένα σε αμπελόφυλλα και λαχανόφυλλα, κριθαράκι με γάμπαρη σερβιρισμένο μέσα σε στρείδια, γαρίδες, μπαρμπούνια, διάφορες εξαιρετικές ατομικές σαλάτες, άσπρος ταραμάς σαν αλμυρή σαντιγί και άλλα 2 τουλάχιστον πιάτα που μου είναι αδύνατον να θυμηθώ. Την επόμενη φορά θα κρατήσω σημειώσεις. Μάλιστα επειδή περιμένω κάποια χρήματα ξεχασμένα εδώ και πολύ καιρό, μόλις τα πάρω, θα κάνω συγκριτικό τεστ τον Αδαλάκη με την Μαύρη Θάλασσα στην Τούμπα.
joda
Το φαγητό είναι αδιαμφισβήτητα καλό, ανώτερο από πολλές ψαροταβέρνες και δίχως σάλτσες για να καλύπτουν τις ανεπάρκειες στο σωστό ψήσιμο και τις κακές και μπαγιάτιτκες πρώτες ύλες. Αλλά βρίσκω ατνιδεονοτλογικό (ειδικά σε τέτοιες εποχές) να μην υπάρχει κατάλογος ώστε να υπολογίσεις το πόσο θα σου κοστίσει αυτό που θα πάρεις. Οι τιμές είναι εξωφρενικές (προσωπικά θεωρώ ότι χρεώνουν με το κεφάλι και όχι με αυτό που πραγματικά τρως). Η έπαρση μεγάλη και εντάξει είπαμε μάστορας αλλά μην τρελλαθούμε κιόλας. Θυμάμαι την ταμπέλα στο προηγούμενο του μαγαζί όταν αυτό έκλεισε: "Μία ολόκληρη Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσε να κρατήσει έναν Σωτήρη". Ε λοιπόν, ναι, όταν ο Σωτήρης κοροϊδέυει την Θεσσαλονίκη με τέτοιες τιμές (και ξαναλέω το φαγητό του είναι στα τοπ 10 της πόλης), τότε η Θεσσαλονίκη δεν θα τον ξανακρατήσει. Είπαμε μάστορας αλλά δεν είναι δυνατόν ένας μεζές να ισοδυναμεί με γεύμα πολυτελείας σε εστιατόρια με πιο ακριβά υλικά. Ξεκαβαλήστε για να μην κλείσετε. Ο κόσμος ξύπνησε.
nik lab
Συγνώμη για την 'παρατήρηση' αλλά αν μπορεί ο φίλος leftiblack να αναφέρει πιάτα που δοκίμασε και τιμές, θα βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Πρώτη επίσκεψη στο νέο μαγαζί του Αδαλάκη στο Μύλο. Παλιός φαν του Αδαλάκη από το μαγαζί του στο λιμάνι, περίμενα με ανυπομονησία τη νέα μας επίσκεψη! Εντυπώσεις:
-ο χώρος πιο μοντέρνος και πιο ευρύχωρος από το παλιό μαγαζί και αρκετά πιο κρύος σε αίσθηση. Σε αυτό όμως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν είχε θέρμανση το μαγαζί και προσπαθούσαν να το ζεστάνουν με φορητά σώματα και αερόθερμα. Ο ίδιος ο Αδαλάκης μου φάνηκε έξαλλος με το Μύλο για αυτό το θέμα
-Το φαγητό ήταν το κλασικό του Αδαλάκη. Ψαροφαγία υψηλότατου επιπέδου. Προσωπικά το ευχαριστήθηκα για μία ακόμη φορά και θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχισμένο αφού όταν έκλεισε πίστεψα ότι δεν θα ξαναφάμε ποτέ "αδαλάκη"! Φάγαμε με τον κλασικό τρόπο του Σωτήρη, χωρίς δηλαδή μενού, μας έφερνε ό,τι ήθελε, μας είπαν όμως εκεί τα παιδιά ότι αν θέλουμε μπορούμε να παραγγείλουμε και με μενού.
-Τιμή: εδώ μάλλον ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη, 35 € το κεφάλι με άφθονο τσίπουρο εμφιαλωμένο και πολύ φαΐ (ψάρια, γαρίδες τα πάντα)! Όταν έκλεισε το άλλο το μαγαζί με τις ίδιες ποσότητες και τσίπουρο δεν τη βγάζαμε κάτω από πενηντάρικο!
-Σέρβις και συμπεριφορά: Επίσης ευχάριστη έκπληξη, τα παιδιά στο σέρβις είναι πολύ ευγενικά και ενημερωμένα, ενώ και ο ίδιος ο Σωτήρης μου φάνηκε πολύ πιο ήρεμος και προσγειωμένος σε σχέση με το παρελθόν, μιλούσε σε όλα τα τραπέζια, σου έφτιαχνε ό,τι ήθελες, ίσως βέβαια να έπαιζε ρόλο ότι το μαγαζί δυστυχώς δεν είχε κόσμο...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-ο χώρος πιο μοντέρνος και πιο ευρύχωρος από το παλιό μαγαζί και αρκετά πιο κρύος σε αίσθηση. Σε αυτό όμως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν είχε θέρμανση το μαγαζί και προσπαθούσαν να το ζεστάνουν με φορητά σώματα και αερόθερμα. Ο ίδιος ο Αδαλάκης μου φάνηκε έξαλλος με το Μύλο για αυτό το θέμα
-Το φαγητό ήταν το κλασικό του Αδαλάκη. Ψαροφαγία υψηλότατου επιπέδου. Προσωπικά το ευχαριστήθηκα για μία ακόμη φορά και θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχισμένο αφού όταν έκλεισε πίστεψα ότι δεν θα ξαναφάμε ποτέ "
-Τιμή: εδώ μάλλον ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη, 35 € το κεφάλι με άφθονο τσίπουρο εμφιαλωμένο και πολύ φαΐ (ψάρια, γαρίδες τα πάντα)! Όταν έκλεισε το άλλο το μαγαζί με τις ίδιες ποσότητες και τσίπουρο δεν τη βγάζαμε κάτω από πενηντάρικο!
-Σέρβις και συμπεριφορά: Επίσης ευχάριστη έκπληξη, τα παιδιά στο σέρβις είναι πολύ ευγενικά και ενημερωμένα, ενώ και ο ίδιος ο Σωτήρης μου φάνηκε πολύ πιο ήρεμος και προσγειωμένος σε σχέση με το παρελθόν, μιλούσε σε όλα τα τραπέζια, σου έφτιαχνε ό,