Προφίλ του χρήστη Sombra

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 26/03/2019
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (20)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
Λαχματζούν
[εικόνα]
Πεϊνιρλί διάφορα
[εικόνα]
[εικόνα]
Τα σιροπιαστά
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Μία από τις αίθουσες
[εικόνα]
Το περίφημο ασουρέ
[εικόνα]
Είσοδος
[εικόνα]
Μέρος της εσωτερικής βιτρίνας
[εικόνα]
Προσβασιμότητα
[εικόνα]
Εξωτερικό
[εικόνα]
Εσωτερικό
[εικόνα]
Τα σουτζουκάκια σπεσιαλιτέ της περιοχής
[εικόνα]
Το κρεωπολείο στο χώρο του καταστήματος
[εικόνα]
Η κάρτα του μαγαζιού
[εικόνα]
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Τυλιχτό σάντουιτς με σκουμπρί

Σχόλια (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Sombra
στο κατάστημα Πίτες της Πόλης Ξένο, Δημητρίου Γούναρη 50, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Συμπλήρωση: Μας είπαν ότι ανοίγει πολύ νωρίς το πρωί, ότι δεν έχει ντελίβερι και ότι μπορεί να εξυπηρετήσει κατόπιν συνεννόησης.
Sombra
στο κατάστημα Πίτες της Πόλης Ξένο, Δημητρίου Γούναρη 50, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήραμε πεϊνιρλί, λαχματζούν και τα απαραίτητα αριάνια. Εξαιρετικά. Ειδικά το λαχματζούν σερβίρεται όπως στην Πόλη, με συμπλήρωμα σαλάτα και λεμόνι. Οι ζύμες θαυμάσιες.Η σάλα ανοιχτόκαρδη και απλή. Ο χώρος παρασκευής είναι στο βάθος του καταστήματος, πίσω από τζαμαρία. Όλα μέσα καινούρια, ανοξείδωτα και πολύ επαγγελματικά. Τα υλικά είναι εγχώρια, η τεχνογνωσία από Τουρκία. Μαγειρεύει ο Μουσά ουστά με τη σύζυγό του. Αυθεντική γεύση, ευγενέστατη εξυπηρέτηση. Στα συν του μαγαζιού η ωραία τοποθεσία στον πεζόδρομο της Καμάρας. Ένα άλλο στοιχείο η προσέλευση οικογενειών μουσουλμάνων για το βραδινό γεύμα της νηστείας του ραμαζανιού (ιφτάρ), που περίμεναν υπομονετικά την ώρα για το πατροπαράδοτο σερβίρισμα με τους χουρμάδες κλπ. Μούλτι κούλτι εμπειρία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές πολύ καλές.
Sombra
στο κατάστημα Hafız Mustafa 1864 Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Divan Yolu Cd. No:14, Alemdar Mh., Fatih, İstanbul, [εξωτερικό]
Το συγκεριμένο ανήκει στην ομώνυμη αλυσίδα. Ξεχωρίζει για την μοναδική ατμόσφαιρα, αφού ο χώρος ήταν στέκι μεγάλων λογοτεχνών και κάθε αίθουσα είναι αφιερωμένη σε κάποιον από αυτούς. Τεράστια ποικιλία γλυκών και εξαιρετική ποιότητα.Τιμές καλές, αλλά όχι φτηνό. Ο ασουρές του πολύ καλός, αν και την τελευταία φορά παραήταν γλυκός. Έτσι κι αλλιώς αυτό το γλυκό είναι ένα γεύμα από μόνο του. Πάντα γεμάτο μαγαζί, με δικό του βιβλιοπωλείο. Το σερβις λίγο αργό, αλλά εμείς γνωρίζουμε ένα γκαρσόνι και έχουμε άλλη μεταχείριση.
Sombra
στο κατάστημα Özcanlar Köfte Tekirdağ Εστιατόριο, Bahçelievler Mahallesi, Süleymanpaşa, Tekirdağ, [εξωτερικό]
Εστιατόριο έξω από τη Ραιδεστό, επάνω στο δρόμο. Μεγάλο, πεντακάθαρο, πολύ οργανωμένο, άψογο προσωπικό (όπως παντού σχεδόν στην Τουρκία), με σπεσιαλιτέ τα σουτζουκάκια Ραιδεστού. Σερβίρει πολλά ακόμη, και ανάμεσά τους τουρκικό πρωινό. Χώρος για παιδιά, προσβασιμότητα, ακόμη και χώρος προσευχής για τους διερχόμενους μουσουλμάνους. Μέσα στο μαγαζί λειτουργεί κρεοπωλείο, από όπου μπορεί να προμηθευτεί κανείς τα πολύ καλά προϊόντα τους. Καλές τιμές. Συγκριτικά με άλλα της ίδιας κατηγορίας (σουτζουκάκια της περιοχής), πολύ καλύτερο.
Sombra
στο κατάστημα Dingonun Ahiri Βρώμικο, Fermeneciller Sokak 33, Karaköy, İstanbul, [εξωτερικό]
Βρώμικο από τα πολύ καλά, στο ένα άκρο της γέφυρας του Γαλατά, μετά την ψαραγορά. Φάγαμε, καθισμένοι σε πρόχειρα τραπέζια έξω, φιλέτο σκουμπρί τυλιγμένο σε φύλλο λαβάς με γέμιση σαλάτας. Ήταν ελαφρώς πικάντικο και τέλεια ισορροπημένο ανάμεσα στο καυτερό και το ξινό. Απλό μαγαζί για ανθρώπους της πιάτσας, καθόλου τουρίστες, με τη φουφού έξω, όπου ο ψήστης ψήνει με φοβερή επιμέλεια το ψάρι και αφαιρεί ένα ένα τα κόκκαλα κατά τη διάρκεια. Μας κέρασαν τζατζίκι και μας έφεραν ένα μεγάλο σάντουιτς τυλιγμένο πλαστικό για να μη λερωθούμε από το λάδι, που όμως δεν ήταν ούτε βαρύ,ούτε δυσάρεστο. Στο τέλος μας έδωσαν και υγρό μαντιλάκι. Το εκπληκτικό και πολύ χορταστικό σάντουιτς έκανε δύο ευρώ, ενώ για τρία ποτηράκια Yeni Raki μας ζήτησαν 25 λίρες Τουρκίας. Ο υπεύθυνος εξαιρετικά ευγενής και εξυπηρετικός, κι ας πήραμε μόνο σάντουιτς. Εντύπωση μου έκανε η αντίθεση ανάμεσα στο απλό (και παρακμιακό θα το έλεγες) μαγαζί και στην πολυτελή κάρτα που μας έδωσαν. Μπόνους: Η θέα της παλιάς Πόλης απέναντι. Μαγεία.