| Κατηγορία | Εστιατόριο |
| Διεύθυνση | Θεμιστοκλή Σοφούλη 64Α, Θεσσαλονίκη |
| Νομός | Θεσσαλονίκης |
| Χάρτης | |
| Τηλ. επικοινωνίας | 2310029085 |
| Διαδίκτυο | |
| Ωράριο | 12:30-00:00, Κυ 12:30-21:30, Δε κλειστά |
| Χαρακτηριστικά | |
| Λέξεις κλειδιά | Nea Diagonios, #σπεσιαλιτέ γύρος, #σπεσιαλιτέ σουτζουκάκια, #γύρος, #σουτζουκάκια, #ντάκος, #μπάτζος, #μανιτάρια, #πάπρικα, #συκώτι, #κοτόπουλο, #παϊδάκια, #τιραμισού, #προφιτερόλ |
| Άνοιξε | 14 Οκτωβρίου 2021 |
Πάμε τώρα στην παραφωνία, το συκώτι. Ήταν πολύ λεπτά κομμένο και ψήθηκε αρκετά. Ως αποτέλεσμα να έχει γίνει πολύ σκληρό και να μη μπορεί να καταναλωθεί.
Όταν μας επισκέφθηκε το άτομο που πήρε την παραγγελία και μας ρώτησε αν είναι όλα καλά του αποκρίθηκα ότι το συκώτι στέγνωσε και δεν τρώγεται. Η ανταπόκριση του ήταν "
Όταν ήρθε ο σερβιτόρος να μας μαζέψει το τραπέζι ρώτησε και αυτός με τη σειρά του αν ήταν όλα καλά. Επίσης του ανέφερα το ίδιο και απλά εφυγε.
Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να πάρετε feedback τότε να είστε και σε θέση να το χειριστείτε. Προφανώς χρεώθηκε κανονικά ενώ δε φαγώθηκε και δεν κεραστηκε τίποτα.
Αυτό και μόνο είναι ο λόγος που δε θα επισκεφτώ ξανά το εν λόγω μαγαζί.
Είναι κρίμα γιατί τα σουτζουκάκια και ο γύρος είναι πολύ νόστιμα και κάποια ορεκτικά πολύ ευφάνταστα (λουκουμαδάκια και αλμυρό κανταϊφι) αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να με ξαναφέρουν στο μαγαζί. Τώρα με τα καραγκιοζιλίκια που ταιριάζουν ακόμα περισσότερο στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, ένας λόγος παραπάνω.
γιατί θα μπορούσε να είχε γίνει η δημοσίευση ερήμην του.
Το άρθρο παντως δημοσιεύθηκε Παρασκευή 9/10
Με αφορμή την παραπάνω fake βράβευση της Νέας Διαγώνιου
Ο δημοσιογράφος Φώτης Βαλλάτος έγραψε το παρακάτω κείμενο
Είμαι ο καλύτερος σεφ στην Ευρώπη
(αρκεί να βγω φωτογραφία μια φορά μπροστά από το logo των The Best Chef awards)
Είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς μεγάλες και σοβαρές εφημερίδες, όπως η Εφημερίδα Μακεδονία δημοσιεύουν τόσο εντελώς αναληθή θέματα, τα οποία πλήττουν την αξιοπιστία τους, ενώ παράλληλα είναι προσβλητικά για τον χώρο της εγχώριας εστίασης και για μια μεγάλη μερίδα σεφ και μαγείρων που δουλεύουν σκληρά τόσο οι ίδιοι όσο και οι ομάδες τους για να διακριθούν και να αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση (την οποία, σε πολλές περιπτώσεις, αξίζουν απολύτως).
Η Μακεδονία με σημερινό της δημοσίευμα, παίζει όχι μόνο με τη νοημοσύνη μας αλλά και με την ίδια την πραγματικότητα, δημοσιεύοντας θέμα με τίτλο:
«Η ‘Νέα Διαγώνιος’ έλαμψε στα Best Chef Awards 2025 στο Μιλάνο»,
αναφερόμενη στη δήθεν βράβευση του εστιατορίου Νέα Διαγώνιοςτης Θεσσαλονίκης και του σεφ Ιωάννη Χαντάκη ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου (sic).
Τυχαίνει να έχω παρευρεθεί στα Best Chef Awards 2025 στο Μιλάνο, όπως και το 2024 στο Ντουμπάι, το 2023 στη Μέριδα και το 2022 στη Μαδρίτη, και να γνωρίζω προσωπικά τους ανθρώπους που διοργανώνουν τον θεσμό (τον Cristian και τη Joanna). Σας διαβεβαιώνω αν και είναι εξαιρετικά εύκολο να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε με ένα απλό τσεκ στη σελίδα των Best Chef Awards ότι η «Νέα Διαγώνιος» και ο σεφ Χαντάκης ουδέποτε έχουν βραβευθεί.
Ούτε ως «Καλύτερος Σεφ στην Ευρώπη» το 2020, όπως ψευδώς αναφέρεται στο site του εστιατορίου,
ούτε ως «Rising Star Chef» το 2022,
ούτε φυσικά με τον τίτλο «Best Creativity» το 2024.
(Τώρα, πώς γίνεται κάποιος να βραβευθεί το 2020 ως καλύτερος σεφ και δύο χρόνια αργότερα ως ανερχόμενο αστέρι, μόνο ο Μπέντζαμιν Μπάτον μπορεί να το εξηγήσει.)
Με μια απλή επίσκεψη στο site των Best Chef Awards, μπορεί κανείς να δει ξεκάθαρα ότι:
• Καλύτερος σεφ στον κόσμο (και κατ’ επέκταση και στην Ευρώπη) το 2020 ανακηρύχθηκε ο René Redzepi,
• το Rising Star 2022 απονεμήθηκε στην Jessica Rosval του Al Gatto Verde, και
• το Best Creativity 2024 στον Paco Méndez από το Come της Βαρκελώνης.
Ο κ. Χαντάκης δεν έχει βραβευθεί ποτέ από τον εν λόγω θεσμό ούτε με κάποιο ειδικό βραβείο, ούτε με το γνωστό «μαχαίρι» που συνοδεύει τις διακρίσεις των Best Chef Awards (από πέρυσι κιόλας).
Και, σαν να μην έφτανε αυτό, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «το εστιατόριο έχει ήδη αποσπάσει σειρά διεθνών διακρίσεων, μεταξύ των οποίων Best Mediterranean Cuisine, Best Restaurant View in Europe και Best Sommelier in Europe»!
Και το έπος συνεχίζεται:
«Η πρόσφατη βράβευση του Ιωάννη Χαντάκη στο Μιλάνο δεν αποτελεί μόνο προσωπικό θρίαμβο, αλλά και επιβεβαίωση ότι η ελληνική κουζίνα έχει φωνή που ακούγεται διεθνώς. Η επιτυχία αυτή έχει ήδη θετικό αντίκτυπο και για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη, με τη βαθιά γαστρονομική της παράδοση, βλέπει μέσα από τη ‘Νέα Διαγώνιο’ ένα εστιατόριο που την εκπροσωπεί επάξια στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα».
Βαθιά υπόκλιση. Ευχαριστούμε
Λόγω έντονης ηλιοφάνειας , χρήζει άμεσης τοποθέτησης ομπρελών στον εξωτερικό χώρο !
Πολύ εύγευστο menu , ευγενέστατο προσωπικό
Έχουμε καθήσει οικιγενειακώς πολλές φορές.
Δυνατά χαρτιά: σουτζουκάκια και γύρος χειροποίητα
Πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό προσωπικό.
Ιδανική ώρα μετά τις 16:
Ξεκινήσαμε με μια σαλάτα σπανάκι και αλμυρά λουκουμαδακια που ήταν τελεία!!!!!
Σιγουρακι ο γύρος και τα σουτζουκάκια τους άλλα και το φιλέτο μοσχαρίσιο με κρεμά μανιταριών.
Το προφιτερολ στο τέλος μαγικό.
Σέρβις ευγενικό και γρήγορο τιμές πολύ καλές για την ποιότητα και την περιοχή 25 ευρώ το άτομο.
Αγενες προσωπικο και η γενικοτερη εικονα ειναι αρνητικη για ενα ψητοπωλειο που θελει να πουλαει γυρο και σουτζουκακια σε "
Επισης απαραδεκτο το κλεισιμο του πεζοδρομιου μπροστα στο μαγαζι με την προφαση του ιδιωτικου χωρου . Εχει αναρτησει τις αδειες στον τοιχο του μαγαζιου , αλλα οντας δεκα μετρα απο τον αιγιαλο, το μαγαζι οτι αδεια και να εχει παρει ,