Προφίλ του χρήστη Connoisseur

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 30/04/2010
Έγινε μέλος με πρόσκληση από τον χρήστη ταβερνοαλάνι
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (0)

Εμφάνιση όλων των εικόνων

Σχόλια (35)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Connoisseur
στο κατάστημα India Gate Ξένο, Κωνσταντίνου Μελενίκου 13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμή το Σ/Κ μετά από τα σχόλια που διάβασα. Ομολογώ πως είχα χαμηλές προσδοκίες (γενικά το έθνικ φαγητό στην πόλη δεν...) αλλά τελικά ήταν πολύ ευχάριστη εμπειρία. Δοκιμάσαμε tikka masala chicken και το αρνίσιο κεμπάπ στο tandoor, συν το zarda pulao και garlic naan. Καλό το masala και εντυπωσιάστηκα από το κεμπάπ, ενδιαφέρον το ρύζι, μέτριο-αδιάφορο το naan. Συνολική εμπειρία πολύ καλή, οι τιμές είναι της εποχής δυστυχώς, φάγαμε καλά όμως και σε ποσότητα. Καθόλου καυτερά τα (συγκεκριμένα) πιάτα, θα επιστρέψω για να ξαναδοκιμάσω.

Υ.Γ.: να σημειώσω ότι το μοσχαρίσιο κρέας τρώγεται σε περιοχές της Ινδίας (ειδικά στα νότια), όπως και το χοιρινό (σπανιότερα).
Connoisseur
στο κατάστημα Overoll Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Αγίας Θεοδώρας 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μετά από αρκετές δοκιμές εδώ και κέντρο Αθήνας, νομίζω ότι είναι το αγαπημένο μου και, σε αντίθεση με Αθήνα, εδώ η ουρά είναι ευτυχώς σπάνια ή περιορισμένη (κάτι ανάποδο συμβαίνει με το Choureal της Αθήνας!). Για μένα είναι ένα κλικ καλύτερο από Senol στα γλυκά (κυρίως στη γέμιση), αλλά και διότι στο Senol δεν έχω πετύχει προγεμισμένα αλμυρά (δεν έχει;), παρά μόνο με on-demand γέμιση που προσωπικά δε με ενθουσιάζουν και είναι πανάκριβα. Ένα άλλο θετικό είναι και η τιμή, παρότι αθηναϊκό είναι λογικές οι τιμές.
Το 72H δεν είναι καθόλου στα γούστα μου, παρότι έχει και αλμυρά.
Connoisseur
στο κατάστημα 72H Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Αγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24 & Βασιλέως Ηρακλείου 33, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Γενικά ήθελα πολύ να μου αρέσουν ψωμί/κρουασάν/σάντουιτς, αλλά ενώ με κερδίζουν σε παρουσίαση, προσωπικά δε με κερδίζουν σε γεύση και τιμή (value).
Ειδικά στα κρουασάν, μετά από 3 φορές, γλυκά και αλμυρά, δύσκολα θα ξαναδοκιμάσω (ειδικά το σπανάκι ήταν εντελώς απογοήτευση). Για τις δικές μου γεύσεις δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με Overoll-Senol, ειδικά στη ζύμη. Έχω την αίσθηση ότι είναι και το ακριβότερο των τριών κατά μέσο όρο.
Connoisseur
στο κατάστημα Cantina Manara Fast food, Ερμού 1 & Συγγρού 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να το επισκεφτώ παρότι δοκίμασα πολλές φορές - δεν το βρίσκω ποτέ ανοιχτό! Στις πληροφορίες (εδώ) γράφει για >20:00 αλλά μια Τρίτη που πέρασα, δεν... Τι ώρα και μέρα το έχετε πετύχει εσείς;
(βλέπω στο google ότι είναι μόνο ΠΕ-ΚΥ, >20:00, ισχύει;)
Connoisseur
στο κατάστημα Μελίρρυτο Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Γεωργίου Παπανδρέου 70-72, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμάστηκε το sourdough ολικής μετά από πρόταση (η αλήθεια είναι ότι η πρόταση ήταν για το σίκαλης αλλά δεν είχε διαθέσιμο). Απογοητευτικό αποτέλεσμα, σχεδόν ανύπαρκτό άρωμα sourdough, αφρός (ελαφρύ-αραιό) και πολύ ακριβό (3.10). Θα δοκιμάσω και το σίκαλης αλλά κρατώ μικρό καλάθι.
Connoisseur
στο κατάστημα Melirrito Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Προέκταση Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη 30, Εύοσμος, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεν έχω δοκιμάσει από το συγκεκριμένο αλλά θα το τσεκάρω (η φωτογραφία είναι πολλά υποσχόμενη) - απαντώ στον dokimastis:
Έχω δικό μου προζύμι, αρκετά παλιό πλέον (>15 ετών), αλλά φτιάχνω σπάνια ψωμί λόγω έλλειψης χρόνου. Μου αρέσει ακριβώς αυτό που περιγράφεις: σκούρα (χοντρή και τραγανή) κόρα, πυκνό (και όχι αφρός) με τη χαρακτηριστική ευωδιαστή ξινίλα (για τους μύστες...) του sourdough. Στη Θεσσαλονίκη από αυτά που έχω δοκιμάσει δεν έχω βρει κάτι καλό αλλά έχω καταλήξει στο "Άπλαστο σίκαλης" το τετράγωνο (όχι το στρογγυλό!!!) του Blé, που είναι κοντά στα γούστα μου αν και φαίνεται να μη μπορούν με τίποτα να βγάλουν το ίδιο ακριβώς ψωμί κάθε φορά. Όσα από τα υπόλοιπα του Blé έχω δοκιμάσει δε μου αρέσουν καθόλου και το συγκεκριμένο εξαντλείται γρήγορα παρότι ΠΟΛΥ ακριβό.
Αντίθετα με απογοήτευσε εντελώς το 72H του ergon παρά τις προσδοκίες: λαστιχένια κόρα, εντελώς αφρός και καθόλου ξινίλα.
Connoisseur
στο κατάστημα 72H Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Αγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24 & Βασιλέως Ηρακλείου 33, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μέχρι στιγμής το ψωμί σε 2 διαφορετικές δοκιμές και εκδοχές ήταν μεγάλη απογοήτευση, αν αυτό είναι sourdough, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει το άρωμα και τη γεύση. Επίσης η ζύμη είναι υπερβολικά αφράτη (θα έλεγα σχεδόν "αφρός", μπορώ να τη συμπιέσω τελείως flat) και η κόρα έχει πολύ "λαστιχένια" υφή (καθόλου τραγανή) για τα γούστα μου. Θα δώσω μια τελευταία ευκαιρία για κάτι άλλο.
Connoisseur
στο κατάστημα Chubbies Fast food, Παναγή Τσαλδάρη 73, Πρέβεζα, Ν. Πρέβεζας
Το τίμησα δεόντως το καλοκαίρι, ίσως το καλύτερο street food που έχω δοκιμάσει εδώ και χρόνια. Ευγενέστατος ο ιδιοκτήτης, υψηλές αλλά μάλλον λογικές οι τιμές για την ποιότητα. Φοβάμαι και εγώ ότι δε θα αντέξει το μεράκι να επιβιώσει στην επαρχία παρά τον όποιο τουρισμό.
Connoisseur
στο κατάστημα Ikigai [νεκροταφείο] Ξένο, Αγορά "Μοδιάνο", Ερμού 24 & Βασιλέως Ηρακλείου 33, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκίμασα ikigai με γαρίδα και μου άφησε πολύ θετική εντύπωση. Ίσως ήθελα λιγότερη sauce (τη βρήκα αρκετά δυνατή πάντως) αλλά η γαρίδα ήταν εξαιρετικά παρασκευασμένη. Ξεκάθαρα δυτικοποιημένο dumpling. Πολύ ευγενικό σέρβις, τιμές αρκετά υψηλές για το είδος και την ποσότητα.
Connoisseur
στο κατάστημα Senol Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Παλαιών Πατρών Γερμανού 23, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Συμφωνώ με τον Κοιλιόδουλος1 ότι είναι πολύ κοντά στυλ του Overoll και τολμώ να πω και στο αποτέλεσμα, τουλάχιστον στα γλυκά προγεμισμένα του - πολύ καλά τόσο σε ζύμη όσο και σε γέμιση. Για τη Θεσσαλονίκη δε νομίζω πως έχει μεγάλο ανταγωνισμό (και μένα με απογοήτευσε το butter up) αλλά από 72H δεν έχω δοκιμάσει. Και εγώ θα το τιμάω όσο με παίρνει. Αντίθετα οι μπαγκέτες δε με ενθουσίασαν.
Connoisseur
στο κατάστημα Tonino Πιτσαρία, Ιερέως Παπανικόλα 15 & Αργυρουπόλεως 51, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω δοκιμάσει 3-4 φορές και, μέχρι στιγμής, δε με έχει απογοητεύσει. Ναπολιτάνικη ζύμη σχεδόν τόσο καλή όσο η δικιά μου (...) με ποιοτικά υλικά. Στις τιμές τα χαλάμε λίγο, ειδικά που χρεώνει το delivery (στο efood σίγουρα).
Connoisseur
στο κατάστημα αγαπάμε το κατσικίσιο γάλα Λοιπά, Παύλου Μελά 28, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκίμασα πρόσφατα γαλακτομπούρεκο - αρκετά καλό, ίσως λίγο βαρύ για τα γούστα μου - και παγωτό δύο φορές. Για το παγωτό ήμουν επιφυλακτικός όντας οπαδός του gelato, αλλά μου έβγαλε μια ευχάριστα παραδοσιακή αίσθηση (ολντ'σκουλιά...), ειδικά η σοκολάτα, πράγμα που δεν έχω νιώσει από άλλα fan favorite (όπως π.χ. η Δορκάδα). Καλό το φυστίκι, ενδιαφέρουσα γεύση και το λεμόνι (κρεμώδες, όχι σορμπέ). Και μένα είναι αγαπημένο μου το bombolo (παρότι διαπιστώνω μια στασιμότητα το τελευταίο διάστημα), αλλά αυτό κάτι διαφορετικό που θα ξαναδοκίμαζα κάπου κάπου.
Connoisseur
στο κατάστημα Cheesecake & Co Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Καστριτσίου 9, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω δοκιμάσει πολλές φορές, διάφορες γεύσεις, κλασικές, εποχιακές κλπ.. Αρκετά καλά cheesecake, ίσως χωρίς πολλή ένταση, αλλά μου αρέσει που δεν είναι πολύ γλυκιά η τελική γεύση. Θα ήθελα λίγο πιο "βουτυράτη" τη βάση. Καλύτερα και πιο value τα κομμάτια από αυτά σε "ποτήρι".
Θα συμφωνήσω ότι δεν είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει, αλλά για να είμαι ειλικρινής δε θυμάμαι να έχω φάει cheesecake της προκοπής αλλού στη Θεσσαλονίκη, βασικά δε μου έρχεται άλλο κατάστημα που να ειδικεύεται σε αυτό στην πόλη.
Connoisseur
στο κατάστημα Taco Mazama Ξένο, Παλαιών Πατρών Γερμανού 28, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αρκετά ωραίο περιβάλλον με fusion ethnic πινελιές (ίσως παραήταν έντονα τα φωτάκια) και τα δέντρα από πάνω. Στέκι κυρίως ερασμιτών τουλάχιστον τη μέρα που πήγαμε. Από φαγητό-ποτό όμως απογοήτευση. Η αλήθεια είναι ότι φαινόταν από το γεγονός ότι δεν φαίνεται παρασκευάζουν κάτι εκείνη τη στιγμή, απλά συνοδεύουν-σερβίρουν. Ειδικά οι "frozen margaritas" πιο πολύ έφερναν σε τυποποιημένες γρανίτες λεμόνι/φράουλα και έντονη επίγευση "φαρμακευτικού" σκευάσματος, πιθανώς με σιρόπι lime (tequila, orange liqueur δεν καταλάβαινες γεύση).
Μια βιτρίνα με έτοιμα συνοδευτικά για το κυρίως, τα περισσότερα έδειχναν τυποποιημένα (όπως αναφέρθηκε ήδη από άλλους). Δε βρίσκω λόγο να ξαναπάω.
Connoisseur
στο κατάστημα Ζαμπέτογλου Γυράδικο, Ιωάννη Πασαλίδη 11, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Μετά τα σχόλια είπα να το δοκιμάσω και εγώ. Λέγαμε να καθίσουμε αλλά είχε ζέστη και το περιβάλλον είναι λίγο περιορισμένο από άποψη χώρου οπότε τα πήραμε πακέτο τελικά και τα φάγαμε εκεί κοντά στο χέρι. Πολύ ευγενικοί στην εξυπηρέτηση, γενναίες οι μερίδες, αλλά από γεύση μέτρια πράγματα. Θα έλεγα ότι δυστυχώς υπήρχε και μια βαριά μυρωδιά προς το δυσάρεστο. Ναι μεν έμοιαζε πιο "κανονική" υφή κρέατος χωρίς να πνιγμένος στα μπαχαρικά γύρος, αλλά κατά τα άλλα δεν ήταν πετυχημένο το αποτέλεσμα γευστικά, ενώ οι πατάτες δε φαίνονταν χειροποίητες.
Θα του δώσω ίσως άλλη μια ευκαιρία, αν με βγάλει ο δρόμος. Περίμενα κάτι καλύτερο πάντως.
Connoisseur
στο κατάστημα Surfer Maya [νεκροταφείο] Fast food, Σκρα 8, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκίμασα και εγώ το dry aged burger μέσω πλατφόρμας με take-away. Δυστυχώς ξέχασα να γράψω πως το ήθελα ψημένο (δεν ξέρω καν αν το τηρούν) και βρήκα κάτι ανάμεσα σε well done και burnt... τέρμα αφυδατωμένο, σχεδόν ξερό. Τα υπόλοιπα υλικά καλούτσικα, γενικά όμως το αποτέλεσμα δεν πέτυχε. Χωρίς το 50% οι τιμές είναι αδικαιολόγητες.

Οι προηγούμενες εμπειρίες μου ήταν συμπαθητικές (tacos al pastor, tostada) σε γευστικό αποτέλεσμα αλλά σίγουρα δε δικαιολογούν τη σχέση ποσότητας-τιμής. Θέλω να μου αρέσει αλλά δε βρίσκω λόγο να ξαναπάω εύκολα.
Connoisseur
στο κατάστημα Padella Πιτσαρία, 25ης Μαρτίου 13, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω παραγγείλει αρκετές φορές (και στο χέρι) πίτσα και καλτσόνε. Η ζύμη αρκετά πετυχημένη ναπολιτάνικη. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για τη burrata αν και η burrata (το τυρί) από μόνη της ήταν μέτρια σε γεύση. Το καλτσόνε αρκετά άνοστο - δεν το συστήνω. Γενικά σε όλες τις επιλογές που δοκίμασα με σάλτσα ντομάτας λείπει η ένταση (ίσως αλάτι;).
Τα υλικά καλής ποιότητας συνήθως και όπως πρέπει σε ποσότητα για ναπολιτάνικη. Τεράστιο φάουλ την τελευταία φορά με πίτσα zucchini που ήταν καλή μεν αλλά είχε πολύ κακής ποιότητας prosciutto cotto και αφαιρέθηκε: τρομερά αλμυρό και με βαριά γεύση - μου θύμισε ξεχασμένο κομμάτι σε supermarket χαμηλού κόστους. Επίσης, παρότι μένω κοντά, το delivery αργεί αρκετά (45-50') συνήθως και η πίτσα έρχεται μισοκρύα και αρκετά "βρεγμένη".
Οι τιμές είναι συμπαθητικές, αλλά πλέον υπάρχει ανταγωνισμός στη ναπολιτάνικη με καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.
Connoisseur
στο κατάστημα Express Ψητοπωλείο, Μαλακοπής 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μου κάνει εντύπωση η τιμή που αναφέρθηκε εκτός αν έκαναν λάθος στο ταμείο σε μένα: εντός της εβδομάδας πήρα και μου χρέωσαν 2 πιτόγυρα 7,09 (η σακούλα) - έλεγξα και το alert της τράπεζας.
Για το μέγεθος συμφωνώ, η ποιότητα έχει διακυμάνσεις αλλά παραμένει ψηλά. Πιο πολύ με κουράζει η αναμονή, 30' για 2 γύρους στις 20:15 (και δεν ήταν βραδιά CL).
Connoisseur
στο κατάστημα Makaronino [νεκροταφείο] Λοιπά, Αιγαίου 9, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Έχω παραγγείλει αρκετές φορές στο σπίτι και δοκιμάσει αρκετά πιάτα ζυμαρικών. Ικανοποιητικό μέγεθος μερίδας, καλή ισορροπία στις γεύσεις, λογικές τιμές (δεδομένου του συνδυασμού υλικών και αποτελέσματος), πολύ γρήγορο service. Γενικά τα περισσότερα άνω του μετρίου έως πολύ καλά, ειδικά για παραγγελία στο σπίτι. Θα ήθελα να δω και άλλα ιταλικά πιάτα.
Connoisseur
στο κατάστημα Donkey Garden Λοιπά, Σκρα 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρώτη δοκιμή στις μεταγιορτινές μέρες και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να βρούμε στο παρελθόν καταφέραμε να καθίσουμε στο τραπέζι αναμονής. Ο χώρος έξω πολύ όμορφος παρότι εντός τυπικού αστικού ακάλυπτου. Έχουν προσθέσει νάιλον "ιγκλού" (σε στυλ glamping) για το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού χώρου (υποθέτω διότι ο εσωτερικός χώρος δεν είναι ιδιαίτερα θελκτικός). Πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό το προσωπικό.
Δοκιμάσαμε 2 πιάτα brunch με αυγά και ένα ανάλογο κοκτέιλ. Ομολογώ πως είμαι γενικά προκατειλημμένος με τα "μπραντσάδικα" της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο, αλλά έχω καλύτερη εικόνα) καθώς οι εμπειρίες μου ήταν από κακές έως αδιάφορες με τις τιμές να ανεβαίνουν διαρκώς. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες επιλογές ήταν πολύ καλές αισθητικά και γευστικά και αρκετά πρωτότυπo το ένα (crispy ποσέ). Οι ποσότητες μεσαίες και οι τιμές τυπικές (υψηλές). Καλό και το κοκτέιλ - δε δοκιμάσαμε γλυκά (συνήθως με απογοητεύουν τα pancakes).
Γενικά μας εξέπληξε ευχάριστα και θα προσπαθήσω να ξαναπάω αλλά δεν έχω υπομονή - δεν ξέρω αν άλλαξαν την πολιτική (δε δέχονταν κρατήσεις).
Connoisseur
στο κατάστημα Sweet Garden Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Ερμού 69, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμάστηκαν αρχικά εκλέρ (κλασική γεύση) και ήταν φρέσκα και πολύ καλά (σε σχετικά λογική τιμή).

Μετά τα θετικά σχόλια, σε 2η επίσκεψη δοκιμάσαμε προφιτερόλ και μιλφέιγ, χρονιάρες μέρες και δεδομένου ότι η ουρά στο γνωστό "προφιτερολάδικο" έφτανε 3 μαγαζιά πιο πάνω (και αυτό είχε 5-6 άτομα ουρά πάντως).

Για το μιλφέιφ δεν έχω καλή εικόνα και είναι άδικο να το κρίνω συνολικά διότι τελικά καταναλώθηκε την επομένη και το φύλλο είχε πια πολλή υγρασία - η κρέμα πάντως δε με κέρδισε. Επίσης η συσκευασία σε πλαστικό κουπάκι δεν είναι βολική, το γλυκό διαλύεται αν θες να το κόψεις.

Για το προφιτερόλ απογοητεύτηκα εντελώς: δοκιμάσαμε πραλίνα-bitter combo. H πραλίνα ήταν ΟΚ (προς το λιγωτικό), η bitter ήταν κάκιστη (μια δυσάρεστη πικρίλα και είμαι φαν της bitter), ενώ τα σουδάκια ήταν μικρά, με πολύ χοντρή κρούστα (παραψημένα;) και έβγαζαν μια βαριά γεύση, σχεδόν σαν καμμένο τηγανητό, ενώ τέλος η κρέμα είχε έντονη οσμή βανιλίνης.

Δύσκολα θα ξαναδοκίμαζα προφιτερόλ με τόσες αστοχίες - από αυτό το αποτέλεσμα προτιμώ ακόμα κι ένα παλιομοδίτικο προφιτερόλ (η δε τιμή είναι πια στα επίπεδα του ανταγωνιστή). Τι να πω, μπορεί να έτυχε. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία για κάτι άλλο όμως.
Connoisseur
στο κατάστημα Tanker [νεκροταφείο] Fast food, Λεωφόρος Νίκης 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Γενικά με προβληματίζουν οι μεγάλοι κατάλογοι, ειδικά όταν έχεις τόσες επιλογές με μεγάλο εύρος (street food από όλο τον κόσμο) και με νοίκι παραλίας... Σε ώρα μέτριας κίνησης (1 πελάτης πριν από μένα, είχε κυρίως παραγγελίες delivery) χρειάστηκαν 25' για να ετοιμάσει ένα adana πακέτο! Τιμή συμπαθητική για μεγάλη ποσότητα, αλλά μέχρι εκεί. Το wrap δεν ήταν καλά τυλιγμένο (ανοιχτό στις άκρες) και έτρεχε ελεύθερα η σως. Γεύση χωρίς ένταση, εντελώς αδιάφορο. Το κρέας δεν ήταν κακό, είχε αρνί σίγουρα αλλά έχω δοκιμάσει σε Τουρκία και Κομοτηνή αρκετές φορές και δεν έχει καμία σχέση. Δυστυχώς και ως σάντουιτς χωρίς το όνομα πάλι δε θα το πρότεινα.
Connoisseur
στο κατάστημα Tres Caballeros Ξένο, Θεμιστοκλή Σοφούλη 48, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Άλλη μια απογοήτευση για μεξικάνικο στην πόλη...
Δοκιμάστηκε burrito που έφτασε κρύο:
- συμπαθητικό το περιεχόμενο, κάπως άνοστο όμως. Ποσότητα μέτρια και με αρκετό ρύζι.
- πολύ κακές και οι 3 συνοδευτικές σως: guacamole εντελώς άγευστο (μπαχαρικά;), pico de gallo χωρίς καθόλου ζουμί (γενικά δεν πρέπει να είχε lime) και μια chipotle sour cream υπερβολικά αλμυρή
- συνοδευτικά nachos, τα οποία δεν αποκλείω να ήταν δικά τους, αλλά πολύ λαδωμένα.
Τιμές υψηλές για την ποσότητα.
Connoisseur
στο κατάστημα Hermanos [νεκροταφείο] Ξένο, Φιλαδελφείας 20, Καλαμαριά, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρόσφατη δοκιμή και από μένα. Πέρα από την εξαιρετική συσκευασία, μεγάλη απογοήτευση τα πιάτα παρά τις 'mixed' προσδοκίες με βάση τα σχόλια. Burrito και chili con carne που δοκιμάστηκαν, εντελώς flat, δε θύμιζαν σε τίποτα 'μεξικάνικη' κουζίνα, είτε με την πιο συνηθισμένη tex-mex μορφή της είτε με την πιο αυθεντική μεξικάνικη εκδοχή. Απουσία μπαχαρικών ή χρήση αταίριαστων υλικών - δεν είμαι σίγουρος. Υπερβολικά πολύ ρύζι σε όλα. Τα συνοδευτικά εξίσου flat, το guacamole άνευρο, τα άλλα δύο υποψιάζομαι ότι ήταν pico de gallo και sour cream. Το επιδόρπιο με τα churros δεν έσωσε την κατάσταση - τηγάνισμα με 'βαρύ' λάδι. Τσιμπημένο και το κόστος των πιάτων. Πολλά τα προβλήματα για να δώσω δεύτερη ευκαιρία.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Connoisseur
στο κατάστημα δέκα τραπέζια Εστιατόριο, Στρατηγού Καλλάρη 4Β, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δεύτερη επίσκεψη, πρώτη μετά την καραντίνα. Πολύ καλή εξυπηρέτηση και το προσωπικό άψογο στην τήρηση κανόνων ασφαλείας, ενώ και τα τραπέζια σε απόσταση (βοηθά και η ανάπλαση του πεζόδρομου). Πολύ ευχάριστο το περιβάλλον έξω.
Δυστυχώς στο φαγητό τολμώ να πω χειρότερο από την πρώτη φορά - συμφωνώ με zaknafein και AG για τη "φλυαρία" στις περιγραφές, αλλά για μένα και στη σύλληψη και την εκτέλεση (επί μέρους τουλάχιστον). Ενδεικτικά:
- ο ντάκος βγάζει μια υπερβολικά γλυκιά επίγευση που δεν καλύπτεται με ικανοποιητική οξύτητα από το γαλοτύρι (νομίζω), ενώ το "παξιμάδι" ήταν ελάχιστο. Θα τολμούσα να πω ακόμα και για τσιζκέικ πολύ γλυκό, "λιγώνει".
- τα μύδια αρκετά καλά, αταίριαστο το σαλάμι, πολύ αμύγδαλο, επικρατεί κ στο ζουμί.
- αδιάφοροι οι κολοκυθοανθοί με τα θαλασσινά (ειδικά σε υφή), καλή η σως (πιάτο ημέρας)
- ψαράκια ημέρας (μελούνες) τηγανητά, η σως συμπαθητική αλλά είχε υγράνει υπερβολικά τα ψάρια με την εικόνα και η υφή να το χαλάνε πολύ (καλύτερα να ήταν στο πλάι).
Οι τιμές (και το μέγεθος των μερίδων) πρέπει να έμειναν στα ίδια επίπεδα. Δυτσυχώς δε βλέπω λόγο να δώσω 3η ευκαιρία.
Connoisseur
στο κατάστημα δέκα τραπέζια Εστιατόριο, Στρατηγού Καλλάρη 4Β, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ο χώρος λιτός, λίγο 'ψυχρός' ίσως, αλλά ΟΚ για μένα και το καλοκαίρι θα είναι υπέροχα στον πεζόδρομο. Δυσκολευτήκαμε κάπως με την τηλεφωνική κράτηση (είναι όλα κλεισμένα, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, κλπ.), παρότι καθ'όλη την 3ωρη παραμονή μας εκεί 2-3 τραπέζια τουλάχιστον παρέμειναν άδεια (έχει όντως 10!).

Ενδιαφέρον μενού αλλά τα πιάτα είναι δυστυχώς πολύ, πολύ μικρά (και δεν είμαι στα κιλά που αναφέρεται το ταβερνοαλάνι). Θα έλεγα, χωρίς υπερβολή, ότι για να θεωρούνταν κανονικές μερίδες κάποια θα έπρεπε να είναι και 2-3 φορές μεγαλύτερα. Δυστυχώς το πρόβλημα ήταν ότι παράλληλα τα περισσότερα που δοκιμάσαμε ήταν και μέτρια ή άνευρα. Επίσης, ορισμένες περιγραφές είναι μάλλον άστοχες: π.χ. η σαλάτα ΛΑΧΑΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ είναι πρακτικά φακοσαλάτα με λίγο λάχανο, ελάχιστο αβοκάντο κλπ.. Οι τηγανιτές πατάτες με στάκα κ αυγοτάραχο έχουν τόσο λίγο αυγοτάραχο που δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την τιμολόγηση. Το καλαμάρι έχει 2 μικρές 'φλούδες καλαμάρι'. Συνολικά από τα 7 πιάτα που δοκιμάσαμε μόνο το ζυγούρι ήταν αρκετά ενδιαφέρον.
Από αλκοόλ ικανοποιητική ποικιλία σε λογικές τιμές.

Σέρβις απλό και αποτελεσματικό. Στα φάουλ ότι δεν έχει ακόμα POS (δεν καταλαβαίνω πως δίνεται άδεια...). Απόδειξη κανονικά. Δύσκολα με βλέπω να ξαναπηγαίνω καθώς βρήκα πολύ χαμηλό το value και οι γεύσεις δε με έπεισαν.
Connoisseur
στο κατάστημα Rediviva Μεζεδοπωλείο, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου 70, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πρώτη επίσκεψη τέλος του 2016. Μας άφησε καλές εντυπώσεις:
- ενδιαφέροντα πιάτα με αρκετά καλή ποιότητα
- καλή σχέση ποσότητας-ποιότητας-τιμής
- ευρύχωρο, απλή και ευχάριστη διακόσμηση, τα τραπέζια δεν είναι πολύ κοντά και δε νιώθεις να καταπιέζεσαι
- είναι σε ωραία περιοχή, που "παραδοσιακά" κατά τη γνώμη μου έχει αρκετές ταβέρνες με μέτριο/κακό φαγητό, οπότε είναι μια καλή προσθήκη.
- σέρβις ευγενικό, γρήγορο (αλλά δεν είχε κόσμο)

Το επισκέφτηκα και πρόσφατα και με μεγάλη παρέα:
- Τα παραπάνω ισχύουν αλλά θα συμφωνήσω με άλλους σχολιαστές ότι τα πιάτα ήταν λίγο 'βαρετά'. Όλα ήταν μέτρια προς αρκετά καλά, αλλά δεν ενθουσίαζαν. ΊΣως φταίει και που κάνεμε πιο mainstream επιλογές. Π.χ. ο μπάτζος ήταν αδιάφορος εν αντιθέσει με την τυλιχτή φέτα που είχα δοκιμάσει κατά την πρώτη επίσκεψη.
- Οι ποσότητες κατά τη γνώμη μου παραμένουν αρκετά καλές σε σχέση μάλιστα με το κόστος.
- Η ρακή αρκετά ελαφριά.

Θα το ξανατιμήσω σίγουρα προς την άνοιξη, για να καθίσω και έξω και να δοκιμάσω πιο ιδιαίτερα πιάτα με μεγαλύτερες προσδοκίες όμως.
Connoisseur
στο κατάστημα Μασσαλία Μεζεδοπωλείο, Φιλικής Εταιρείας 14, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ήταν η δεύτερη επίσκεψη μετά από αρκετό καιρό και με χαρά διαπίστωσα ότι η ποιότητα στα πιάτα που δοκιμάσαμε παραμένει σε υψηλά επίπεδα (δοκιμάσαμε κρεατικά). Το περιβάλλον ευχάριστο - συμβάλλει σε αυτό και το ψηλό ταβάνι, τα ξεκούραστα χρώματα και η μεγάλη τζαμαρία. Δεν είχε πολύ κόσμο όταν πήγαμε και έτσι είμασταν άνετα. Άψογη και η εξυπηρέτηση, χωρίς επιτήδευση. Οι πανσέτες με πουρέ μελιτζάνας παραμένουν ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα.
Δυστυχώς οι τιμές παραμένουν στα γνωστά υψηλά επίπεδα, κατά τη γνώμη μου αρκετά υψηλότερα από το μέσο όρο καταστημάτων με ανάλογη κουζίνα. Ο λογαριασμός (ειδικά οι τιμές στα ορεκτικά) θυμίζει πιο πολύ εστιατόρια Αθήνας. Κρίμα, γιατί θα πήγαινα πιο τακτικά.
Connoisseur
στο κατάστημα Moύργα Εστιατόριο, Αθανάσιου Χριστόπουλου 12, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαινα τακτικά στο κατάστημα από τότε που ήταν δίπλα στην Αχειροποίητο ακόμα, αλλά δεν το είχα επισκεφτεί από όταν έγινε "Μούργα" μέχρι το Νοέμβριο του 2016:
- Υπήρχε ένα αρκετά διαφορετικό ύφος, πιο ψυχρό και απρόσωπο και σίγουρα λιγότερο λαϊκό από όταν ήταν "Πεζοδρόμος". Σίγουρα η industrial διακόσμηση που είναι αρκετά καλή (πρακτικά δεν υπήρχε διακόσμηση στο παλιό) συνεισφέρει σε αυτή την εντύπωση, αλλά εκτιμώ ότι και η συμπεριφορά του προσωπικού βγάζει μια επιτήδευση τώρα.
- Γενικά όλες οι μερίδες ήταν αρκετά μικρές, ενώ οι τιμές ήταν αρκετά υψηλές σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει στο παλιό. Ειδικά η τιμή της μπριζόλας τόνου (που ήταν εκτός καταλόγου) για την οποία δε μας είπαν το μέγεθος της μερίδας και έφτασε τα 28 ευρώ (!), χωρίς να εντυπωσιάσει γευστικά. Σε παρέα 2 ζευγαριών πληρώσαμε 22/άτομο και δυστυχώς δε χορτάσαμε (με δύο γυναίκες που δε τρώνε πολύ).
- Η ποιότητα των πιάτων ήταν αρκετά καλή, αλλά με τις γνωστές για μένα διακυμάνσεις (ορισμένα πιάτα τα είχαν δοκιμάσει προ εβδομάδας κάποιοι στην παρέα και αυτή τη φορά απογοητεύτηκαν). Τα υλικά φαίνεται να παραμένουν στα γνωστά υψηλά επίπεδα.
Γενικά θα το ξανασκεφτώ να ξαναπάω σύντομα, παρότι ήμουν fan της κουζίνας (ελληνικές γεύσεις με μικρές και απλές επεμβάσεις), πιο πολύ λόγω της μέτριας σχέσης ποιότητας - τιμής.
Connoisseur
στο κατάστημα Το Άσυλο Ταβέρνα, Πανεπιστημίου 2, Άγιος Παύλος, Ν. Θεσσαλονίκης
Πήγαμε πριν λίγε μέρες με χαμηλές προσδοκίες, απλά για τον εξωτερικό χώρο που τον είχαμε δει και φαινόταν μια όαση. Τελικά δεν ήταν άσχημα. Τα ψητά αρκετά καλά και πολύ μεγάλες μερίδες, το μπουγιουρντί λίγο μάπα. Γενικά, τα ψητά επιπέδου τουλάχιστον τυπικής ελληνικής ταβέρνας-ψησταριάς, καλοψημένα σε τιμές απομακρυσμένου χωριού ή άλλης δεκαετίας (4.5 ευρώ η μερίδα). Στα αρνητικά το σέρβις, όχι τόσο λόγω καθυστέρησης (ικανοποιητικό timing), αλλά υπερβολικής αγένειας/αδιαφορίας: ποτήρια λιγότερα από άτομα, μπύρες χωρίς ποτήρια, μια βαρεμάρα να εξυπηρετήσει, να σου πει τι υπάρχει διαθέσιμο σε μέρα με μέτρια κίνηση. Καμία συγγνώμη, καμία νύξη φιλικότητας, γεγονός που ξενίζει σε συνοικιακή ταβέρνα. Επίσης δεν υπάρχει μενού... Για μέσα δε θα το επέλεγα και επίσης ο Καζαντζίδης στη διαπασών δεν παλεύεται (ευτυχώς κατά διαστήματα χαλάει η μετάδοση). Πάντως το σύνολο είναι προς το θετικό και θα ξαναπάω. Ιδανικό για παρεΐστικη κατάσταση, όπως ειπώθηκε, με πολύ καλύτερη ποιότητα και τιμή από τα τα συνήθη στέκια του κέντρου.
Connoisseur
στο κατάστημα coq au zen [νεκροταφείο] Bar-Restaurant, Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 37, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Κι εγώ είχα τις καλύτερες εντυπώσεις για τον συγκεκριμένο χώρο, τον οποίο έχω επισκεφτεί πολλές φορές για καφέ και ποτό. Είπα να δοκιμάσω και το φαγητό και απογοητεύτηκα. Και εξηγούμαι: η ποιότητα του ήταν αρκετά καλή. Ωστόσο, τα 45-50' αναμονής + 10' για την παραγγελία δεν ήταν ό,τι καλύτερο (ενδεικτικά το ψωμί έφτασε μετά από 20'). Το service θεωρώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα του χώρου, απλά στην περίπτωση ποτού/καφέ δε σε απασχολεί και τόσο. Η στάση των σερβιτόρων δεν είναι αγενής, αλλά κοντά στα όρια της αδιαφορίας. Το γεγονός ότι τα περισσότερα πιάτα δεν υπάρχουν (και δεν το γράφει, ούτε σε ενημερώνουν πριν) και η δυσανάλογη σχέση μεγέθους μερίδας - κόστους είναι επίσης στα αρνητικά. Χαρακτηριστικά, όταν το ορεκτικό των σαλιγκαριών με σκορδοβούτυρο κόστους περί τα 6 ευρώ αποτελείται από 6 σαλιγκάρια (εκ των οποίων το ένα είναι άδειο!), τι άλλο να πω. Γενικά, παρότι ο χώρος μου αρέσει πολύ και μάλλον θα ξαναπάω - απλά όχι για φαγητό - θεωρώ ότι υποφέρει από την ελληνική νοοτροπία στην αντίληψη του bistro: υψηλό κόστος για ένα μικρό γεύμα, χωρίς η ταχύτητα και η ζεστή συμπεριφορά στον πελάτη να αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση. Κρίμα που κανένας δεν τολμά.
Connoisseur
στο κατάστημα Vinoso [νεκροταφείο] Λοιπά, Παύλου Μελά 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Οι τιμές πάντως μάλλον ανέβηκαν λίγο, με εξαίρεση ένα διάστημα (τουλάχιστον μια βδομάδα) που είχε προσφορά 1.5 ευρώ το ποτήρι κρασί από 4-5 πολύ καλές και ακριβούτσικες ποικιλίες (μεταξύ των οποίων π.χ. Χατζημιχάλη) σε σημείο που συνέφεραν τα ποτήρια από το μπουκάλι! Δυστυχώς μετά ήρθαν οι γιορτές και εξαφανίστηκε η προσφορά (ελπίζω γι'αυτό να επανέλθει). Επίσης τήρησε την υπόσχεση και άλλαξε μενού κρασιών με περισσότερα κόκκινα, αλλά εξαφανίστηκαν αρκετά οικονομικά κρασιά. Πλέον είναι αρκετά δύσκολο (και λόγω όσων ανέφερε ο μύλος) να βρεις τραπέζι ακόμα και stand χωρίς να κλείσεις, ενώ μου έχει τύχει να μη βρω ούτε για να κλείσω την ίδια μέρα - βέβαια δεν έχει και πολλά τραπέζια. Επίσης, σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο έκοψε τα συνοδευτικά (συσκευασμένοι ξηροί καρποί) και πλέον φέρνει μόνο ποικιλίες κατόπιν παραγγελίας, που είναι τσιμπημένες, αλλά τυπικές για ελληνικά δεδομένα. Στα θετικά - για μη καπνιστές - και η αυστηρή απαγόρευση καπνίσματος. Για μένα παραμένει ιδανικό μέρος για ένα early drink ή bottle θα έλεγα... Μακάρι να κρατήσει τις τιμές και να βελτιώσει λίγο την αισθητική του χώρου, π.χ. λίγο χαμηλότερο και ζεστό φωτισμό για αρχή.
Connoisseur
στο κατάστημα Πύργος [νεκροταφείο] Μπυραρία, Ελευθερίου Βενιζέλου 13, Άγιος Παύλος, Ν. Θεσσαλονίκης
Δε σερβίρει ακόμα τη δική του μπύρα, μετά το καλοκαίρι απ'ότι μου είπαν. Έχει ανοίξει όμως το roof garden και είναι αρκετά καλά με εξαίρεση την τέντα που κρύβει λίγο τη θέα - από την άλλη προστατεύει από τον αλλοπρόσαλλο καιρό φέτος. Τιμές καλές στις μπύρες, έχει λίγα και μάλλον ακριβά συνοδευτικά αλλά δε δοκίμασα και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Πάντως πολύ ευγενικό το προσωπικό ενώ και ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ όμορφος. Γενικά θα ξαναπάω σίγουρα.
Connoisseur
στο κατάστημα Vinoso [νεκροταφείο] Λοιπά, Παύλου Μελά 4, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Θα συμφωνήσω με τον καλό το μύλο. Ο χώρος θα μπορούσε να είναι καλύτερος, από τη στιγμή που είναι και μπαρ-μπιστρό. Πάντως, έχει πολλές επιλογές σε μπουκάλι και ποτήρι κρασιού και απ'ό,τι έμαθα αλλάζει κάθε δίμηνο, καλή εξυπηρέτηση και εξαιρετικές τιμές που μακάρι να κρατήσει. Μπουκάλι σε τιμές ακριβής κάβας - από 6-7 ευρώ και πάνω όσο δηλαδή θα πληρώσεις ποτήρι "μοσχοφίλερο" σε μπαρ - και ποτήρι κρασιού από σχεδόν 2 ευρώ! Αν είχε και καλύτερη ατμόσφαιρα θα ήμουν θαμώνας. Το μπαρ θέλει βελτίωση, κυρίως στο φωτισμό και τη διακόσμηση.
Connoisseur
στο κατάστημα Ο καφενές του Σωτήρη [νεκροταφείο] Μεζεδοπωλείο, Στοά Κολόμβου, Εγνατία 31, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Λοιπόν πήγα πρόσφατα στο Σωτήρη. Τον θυμόμασταν από παλιά στο Μπιτ Παζάρ και είχαμε καλές αναμνήσεις παρά την ιδιορρυθμία του. Επιπλέον ο χώρος στη στοά είναι πολύ καλύτερος, γραφικός, άνετος και καθαρός, ειδικά μέσα. Αρχικά είχαμε καθίσει οι τρεις έξω οπότε παραγγείλαμε ποτά και - με προτροπή του άλλου καταστηματάρχη - είπαμε να παραγγείλουμε το φαγητό όταν θα έρθουν κι οι υπόλοιποι. Όντως, άργησαν κάνα μισάωρο οι υπόλοιποι τρεις. Όταν ήρθαν, είπαμε να παραγγείλουμε και αναφέραμε πρώτα τα νέα ποτά και πριν προλάβουμε να πούμε για φαγητό μας αγνοεί και φεύγει. Τον ξαναφωνάζουμε και ξανάρχεται με τη γνωστή του αγένεια-βαριεστημάρα. Του λέμε να μας πει τι έχει και παραγγέλνουμε 3 πιάτα. Επιστρέφει σε λίγο και μας ενημερώνει ότι μανιτάρια τέλος. Ξαναρωτάμε τι έχει και μας πετάει ότι "τόση ώρα σας περιμένουμε να παραγγείλετε, τι θα γίνει;". Το προσπερνάμε και παίρνουμε κάτι άλλο, ενώ έπρεπε να σηκωθούμε να φύγουμε. Όλη την ώρα συμπριφέρεται με αγένεια όταν ζητάμε κάτι (αναψυκτικό, ποτήρι κτλ.), με μειδίαμα και μουρμούρες. Τιμές καλές, αλλά σίγουρα ανεβασμένες σε σχέση με παλιά. Η ρετσίνα το ίδιο χάλια. Τα κεφτεδάκια (ψωμοκεφτέδες) στο ίδιο επίπεδο, αλλά μια υποψία βελτίωσης στο φαγητό. Για απόδειξη ούτε λόγος βέβαια. Η αγένεια του όμως ξεπερνά τα όρια της εκκεντρικότητας. Δεν ξαναπατάω.