Μανδραγόρας [μεταφέρθηκε]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία.
ΚατηγορίαBar-Restaurant
ΔιεύθυνσηΜητροπόλεως 98, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Mandragoras
Άνοιξε1982
Έκλεισεπερίπου Μάιο 2011
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ιστορία:
Άνοιξε το 1982 από τον βέρο Θεσσαλονικιό Νίκο Γαρέφη και την Νίνα Παπαποστόλου στον πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού κτιρίου του 1926.

Από το 1998 έγιναν ιδιοκτήτες ο Βασίλης Τασιόπουλος και η Βάσω Λασπά (ζεύγος και στη ζωή).

Ο Βασίλης Τασιόπουλος από το 1990 εργαζόταν στο μαγαζί και είναι ενεργό στέλεχος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων, sommelier, αγιογράφος και μέχρι σήμερα επιμελείται του μενού.

Πηγές: bistrot-mandragoras.gr, kathimerini.gr.

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Διαφημιστικό 2004
[εικόνα]
Διαφημιστικό 2001

Σxόλια (20)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
OBERON
Μαγείρισσα ήταν η θρυλική -σήμερα θα την λέγαν chef- Μάγδα. Ερχονταν κόσμος από Αθήνα για να γευτεί τα φαγητά της, κάτι σαν τον Κρικέλα. Μαγείρευε και για σπίτια, της έκανες παραγγελίες για πάρτυ ή δεξιώσεις και τα ετοίμαζε, έκανε και γλυκά. Μάλιστα σε αντίθεση με τον Μανδραγόρα οι τιμές που χρέωνε ήταν προσιτές.
Γιαντράνκα
Νεκροταφείο και ο Μανδραγόρας, νομίζω από το Μάιο. Στη νεκρολογία θα ήθελα να αναφέρω ένα ωραία μαριναρισμένο φιλέ αγγλέ που θυμάμαι, και τα υπέροχα (αλλά πανάκριβα) κοκτέηλ.
iou79
Πήγαμε στα πλαίσια προσφοράς. Πήραμε 2 σαλάτες (πεντανόστιμες και οι δύο + 2 κυρίως πιάτα – πάπια (μέτρια) και μαφαλντίνες με πανσέτα (κακό και άνοστο), ένα μπουκάλι κρασί και 1 σουφλέ σοκολάτας τέλειο. Σύνολο 64 ευρώ, ενώ θα έπρεπε να δίναμε 96.
Το μαγαζί έμοιαζε να είναι παρατημένο λες και πάει για κλείσιμο. Σκισμένος καναπές, βρώμικη γυναικεία τουαλέτα, δεν υπήρχε σαπούνι στις αντρικές.
Με λίγα λόγια όταν χρειάζεται ένα ζευγάρι 100 ευρώ για ένα γεύμα, το μαγαζί οφείλει να τα έχει πιο προσεγμένα ιδιαίτερα τα φαγητά του..
Τασουλα
Πήγαμε 4 άτομα μετα την Πρωτοχρονιά. Ωραία διακόσμηση. Ευχάριστο το προγραμμα μουσικής (πιανο). Οι τιμές ήταν αναμενόμενες αρκετά τσιμπημένες. Θα το πρότεινα για κρασί με πιατέλα τυριων όπως έκανε η διπλανή παρέα. Το φαγητό δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Τα δύο από τα 4 πιατα ήταν κάτω του μετρίου όσα για τα άλλα δύο μια μακαρονάδα ότι και να της κάνεις δεν μπορει θα τρώγεται και κοτόσουπα με τέσσερις μπουκιές κοτόπουλο και αρακά δεν έχω ξαναδεί. Τα άλλα δύο καλύτερα να μην τα περιγράψω γιατί είναι απεριγραπτα.
AG
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!
1)Την προηγούμενη της επισκέψεώς μας στο τηλέφωνο για την κράτηση, ο κος Τασιόπουλος(ένας από τους ιδιοκτήτες), δεν μας προανέφερε κάν ότι θα γινόταν προεκλογική εκδήλωση στο μαγαζί και όταν πήγαμε βρεθήκαμε προ εκπλήξεως.
2)Δεν μας δώσαν απόδειξη (και το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν )!! Ο λογαριασμός έρχεται κλασσικά στο δελτίο παραγγελίας που το θεωρούν ώς απόδειξη.

Αν θέλουν να θεωρούνται εστιατόριο αξιώσεων και να ξαναπάω να τους σκάσω τα λέφτά μου, θα πρέπει να είναι "εντάξει" όχι μόνο στο φαγητό αλλά σε όλες τις υπηρεσίες τους!

Μιλάμε για πολύ ξενέρωμα...
Βικτωρ Τ.
Καλουτσικο αν και δεν τρελλαθηκα κιολας.
mxkrtg
Επισκεφτήκαμε το μαγαζί για το σάββατο που μας πέρασε.
ΧΩΡΟΣ:Πολύ ωραία διακοσμημένος αλλά κρίμα που δεν έχει καλή θέα.Ίσως το χειμώνα χιονισμένα να μετράει πιο πολύ.Μουσική απο πιάνο και βιολί πολύ ωραία(μου άρεσε και δεν είμαι οπαδός του είδους)
ΤΙΜΕΣ:Αυτές που περιμένεις από ένα κυριλέ μαγαζί.10+€ τα ορεκτικά-σαλάτες 24+τα κυρίως.Το μενού του είναι μικρό 2 σελίδες μόνο +κάποια πιάτα που δεν υπάρχουν στο κατάλογο και μάλλον είναι με την μέρα(που δεν βλέπεις την τιμή τους αρα αρνητικό)
Γενικά το φαγητό είναι μεγάλα πιάτα μικρές ποσότητες.Δοκίμασα ριζότο καρναόλι ή κάπως έτσι αρκετά καλό.Επίσης εγώ ζήτησα μια σπαλομπριζόλα που είχαν εκτός καταλόγου καλοψημένη.Όταν μου την έφεραν ταχασα.Ήταν καλοψημένη όντως και τεράστια,δεν χωρούσε σε πιάτο την έφεραν σε δισκο.Απο γεύση μπορώ να πω οτι ήταν η πιο νοστιμη μπριζόλα που έχω φάει ποτέ και λυπάμαι που δεν μπορώ να την τρώω κάθε μέρα.
ΣΕΡΒΙΣ:Αρκετά ευγενικό και επαγγεματικό με το παλικάρι να είναι συνέχεια μενα χαμόγελο
Γενικά λοιπόν όταν θα ξαναπάω σε κυριλέ θα είναι πρώτη μοθ επιλογή
AG
στις 6/3 επισκεφθήκαμε το μαγαζί(2 άτομα).
Ο χώρος,το service και η μουσική παραμένουν εδώ και χρόνια στο ίδιο καλό επίπεδο με κάποιες μικρές "παραφωνίες" στο service (π.χ. δεν μας ανανέωναν το κρασί ή το νερό, το οποίο θεωρείται δεδομένο σε τέτοιου είδους μαγαζιά) ανάλογα και την ημέρα που το επισκέπτεται κανείς.
Το φαγητό είναι πολύ καλό με την μόνη παρατήρηση -ότι χρειάζεται βελτίωση στα πιάτα με τα θαλασσινά. Αντιθέτως τα πιάτα με τα κρεατικά του όλα είναι ένα&ένα!
Πολύ καλή&ενημερωμένη λίστα κρασιών (ίσως και η καλύτερη που υπάρχει σε θεσσαλονικιό εστιατόριο), με απαγορευτικές τίμές ωστόσο!Οι φιάλες κρασιού είναι πολύ υπερτιμιμένες (υπάρχουν και κρασιά άνω των 1000ευρώ ανα φιάλη!)
Απολογισμός: 2aperitif, 1 ορεκτικό , 1 σαλάτα, 2 κυρίως πιάτα , 1 επιδόρπιο και 1 φιάλη ελληνικό κόκκινο κρασί (180 ευρώ)....:(:(
Φανή
Μανδραγορας... ΧΜμμμμμ, μια φορα το εχω επισκεφτει, μονο και μονο γιατι ειμαι ταυρινα+ θελω να γευτω οτι γκουρμε υπαρχει+δεν υπαρχει στην πανεμορφη Θεσσαλονικη! Εχω καποια σχολιακια!
Λοιπον, εξαιρετικο περιβαλλον, απο τα πιο ακριβα εστιατορια της πολης! Αρκετα καλο φαγητο δεν τρελαθηκα( υλικα βιολογικης προελευσεως) και σερβις αρκετα αστειο! Μου φερνει που λες το πιατο μου (αφου του ειχα πει οτι θελω καλοψημενο το κρεας μου)ο ενας ο τυπος με τα γυαλακια και μου λεει αυτο το κρεας δεν μπορει να ψηθει περισσοτερο, μεσα στο αιμα εν τω μεταξυ! Να λεω στον εαυτο μου Φανη τουλαχιστον δοκιμασε το (25ευρω πιατο!)! Αλλα που να κατεβει, ενιωθα πως ειχε ζωη αυτο το πραγμα με τοσο αιμα!! Κι ετσι αφησα το πιατο μου οπως ηταν, μετα απο κανα μισαωρο ερχεται απο πανω μου ενας αλλο σερβιτορος να με ρωτησει τι τρεχει και ειναι ανεγγιχτο το κρεας και του λεω πως δεν μπορω να το φαω ετσι+πως μου ειπε ο αλλος ο κυριος οτι δεν ψηνεται παραπανω.. δεν μπορεις να φανταστεις τι εκφραση πηρε οταν του ειπα τα λογια του συναδελφου του!! Βασικα γυρισε το ματι του και μου λεει σας παρακαλω να το παρω να σας το ψησω, φυσικα και γινεται παραπανω!!αλλα εγω ειχα ηδη βαρεθει το γεγονος οτι δεν μπορουσα να απολαυσω το φαγητο μου και απλως πληρωσα, σηκωθηκα και εφυγα...
teo
Εξαιρετικό περιβάλλον, εξυπηρέτηση και φαγητό. Ελαφρώς ακριβό αλλά αναμενόμενο για το προφίλ που με επιτυχία υποστηρίζει. Η μουσική ταίριαζε απίστευτα με όλα και από κάποια ώρα και μετά είχε live βιολί και πιάνο.
Πήγαμε για Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν.Ο χώρος καλαίσθητος και αρχοντικός.Το σέρβις ευγενικό και επαγγελματικό (ιδιαίτερα στο θέμα κρασί που είναι και το μεγάλο ατού του μαγαζιού σε πολλά επίπεδα).Ζωντανή μουσική διακριτική με ρετρό ροκ διάθεση.Τώρα ας περάσουμε στο σεξ...Υπήρχε μενού κατα άτομο,(50 ευρώ).Η σχέση τιμή ,ποιότητα,ιδιαιτερότητα των εδεσμάτων και ποσότητα σχετικά ικανοποιητική.Το κάκιστο ήταν ότι ο λογαριασμός ήταν το χαρτί παραγγελίας όπου ανέφερε δώρο 10% (σε μενού και κρασιά που πήραμε)με εντελώς αυθαίρετο τρόπο υπολογισμένο.Ζητήσαμε απόδειξη,τη φέρανε άλλα ήταν συγκεντρωτική και όχι αναλυτική για να δούμε πως υπολογίστηκε δώρο 96 ευρώ!!Εν πάσει περιπτώσει φύγαμε με πολλές απορίες και διάθεση "δεν βαριέσε μέρες που είναι",αλλά απογοητεύτηκα απο ένα μέρος που θεωρώ ποιοτικό.Εάν θα μου πεις "φραγκόκοτα και τρούφες ήθελες ψωνάρα",δεν θα έχεις άδικο, αλλά να μη πληρώνω και την εκπαίδευση του σκύλου που τις μυρίστηκε!
Chris
Πήγαμε σήμερα και ενθουσιαστήκαμε,το Πικάνια μόσχου εξαιρετικό, λές και το έτρωγες στην Αργεντινή.
Φαγητό, service, χώρος τέλεια, τιμές μάλλον αλμυρές.
Δύο κυρίως πιάτα μια σαλάτα τρία ποτήρια κρασί και δύο παγωτά στο τέλος 95E. Οτι θα ξαναπάμε το μόνο σίγουρο, αλλά αργότερα.
nik lab
Φιλε Νikos μπες σε λεπτομερειες σε παρακαλω!
NikosMichelinJo
Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες:
Στα 3-4 καλύτερα εστιατόρια της πόλης.
Αψεγάδιαστο.

Ακόμα και για όσους το βρίσκουν "αλμυρό", θεωρώ οτι αξίζει τη θυσία.
Αμαντα
Καταπληκτικο. Απο την αρχη μεχρι το τελος της βραδιας ολα ηταν αψογα! Μπραβο τους. Αξιζουν τα λεφτα τους. Ωραιος χωρος, ειδικα τα χριστουγεννα με το στολισμενο μπαλκονι (ειχαμε την τυχη να αρχισει να χιονιζει) ηταν τελεια!
kalofagas
ΜΕΡΟΣ
Προσοχή είναι σε 1ο όροφο! Ωραίο μέρος με ψιλοκυριλέ ατμόσφαιρα.
SERVICE
Πολύ καλό, (συνέχεια έλεγαν ευχαριστώ) και εκτός από την καθυστέρηση στο λογαριασμό σου έδινε την αίσθηση ότι από κάπου πρόσεχε συνέχεια το τραπέζι σου.
ΦΑΙ
Το φαΐ ήταν πολύ καλό. Μενού από τα σχετικά μικρά (15 πιάτα, όλα προσεγμένα). Το χοιρινό φιλέτο γεμιστό με δαμάσκηνα (κανονικά βερίκοκο, αλλά δεν είχε) ήταν πολύ καλό (υπ’όψιν δεν είμαι fan του γλυκού φαγητού). Η συνοδεία από πατάτα (κομμένη σε λεπτές φέτες και ξαναενωμένη!) ήταν έξυπνη ιδέα και αρκετά καλή στη γεύση. Το κουνέλι έλιωνε ευχάριστα στο στόμα και ζήλευα τη κοπέλα μου που πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό πήρε το πιο νόστιμο πιάτο! Η σαλάτα παντζάρι αν εξαιρέσεις την ελάχιστη ποσότητα (παντζαριού αλλά και λοιπών) ήταν φανταστική. Το γλυκό (σοκολάτα Ganas) ήταν νοστιμότατος συνδυασμός πικρής σοκολάτας, red currant, raspberries και blackberries.
ΤΙΜΕΣ
Πολύ τσουχτερές. Μικρή (gourmet το όντι μαγαζί) ποσότητα, 75 ευρώ για 2 πιάτα, 1 σαλάτα, 1 γλυκό και 2 ποτήρια κρασί.
[Ανώνυμος/η]
Tιμες?
Δήμος
Εξαιρετικό περιβάλλον. Πολύ καλό σέρβις και φαγητό που δύσκολα βρίσκεις αλλού στη Θεσ/νίκη. Για τα κρασιά συμφωνώ με τον Κίμωνα.
cleo
Απίστευτο φαγητό, ακριβό αλλά τέλειο. Τίποτα από όσα φάγαμε δεν ήταν απλά τέλειο. Ατελείωτη κάβα για όλα τα γούστα και πολύ όμορφος χώρος, αν και μετά από κάποια ώρα η μουσική έγινε πολύ δυνατή. Κορυφαίο...αλλά όχι για συχνές επισκέψεις λόγω τιμής.
Κίμων
πολύ ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις. Δεν είναι ιδιαίτερα superκυριλέ. Τσιμπάει στις τιμές με χορταστικές "gourmet" μερίδες και φοβερή κάβα κρασιών.