Τερψιλαρύγγιο

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΛοιπά
ΔιεύθυνσηΜάρκου Μπότσαρη 14, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310820537,2310819089
Διαδίκτυο
Ωράριο08:30-16:00 & 18:00-22:30. Κυριακή 10:30-14:30 & 19:00-22:30.
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεδεκαετία 60
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "αλλαντοζυθοπωλείο".

Αρχικός ιδιοκτήτης ο Αναστάσιος Σαχπενδέρης, μετά ο γιος του Θοδωρής Σαχπενδέρης, και από το 2016 ο εγγονός Αναστάσιος Σαχπενδέρης.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω κάτσει κάμποσες φορές 2007-2011, και ξανά το 2017. Πρόκειται για ένα ζεστό delicatessen παντοπωλείο, το οποίο φτιάχνει με τα διαθέσιμα υλικά (αλλαντικά, τυριά) τοστ και hotdog. Έχει και έναν εξωτερικό μικρό πάγκο (συνήθως κατειλημμένος από παππούδες) ιδανικός για να πιεις μπύρα επί τόπου (έχει μεγάλη ποικιλία). Το έχει ο γλυκομίλητος κυρ Θόδωρος που 'ναι μεγάλη μορφή. Από το 2016 το τρέχει και ο γιος του. Το κλασικό hotdog που κάνει είναι με λουκανικάκι, ντομάτα, κρεμμύδι, μουστάρδα και μπούκοβο. Είναι νόστιμο αν και τίποτα ιδιαίτερο. Δυστυχώς δεν το μπουκώνει και βάζει λίγα υλικά. Το έχει με 1,4€ το μονό, 1,8€ το διπλό και 0,5€ το κάθε έξτρα υλικό (τιμές Ιουνίου 2008, παραμένουν ίδιες Απρίλη 2011). Αξίζει μια βόλτα.

Εικόνες (25)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
[εικόνα]
Με παστράμι βοδινό και σεβρ γιδίσιο Μετσόβου
[εικόνα]
Με σαλάμι Λευκάδας Ντελημάρη και ροκφόρ
[εικόνα]
Με σαλάμι Spianata Romana πικάντικη, μπριζόλα ψητή ΜΑΚΑΛ Πέλλας και γραβιέρα με θρούμπι
[εικόνα]
Με σαλάμι Spianata Μπολόνια, σαλάμι αέρος με κόκκινο κρασί Ευαγγελόπουλος και τυρί μετσοβόνε
[εικόνα]
Με σαλάμι μαργαρίτα ΜΙΡΑΝ, σαλάμι αέρος Μιλάνου και κατσικίσια κεφαλογραβιέρα
[εικόνα]
Με πιπεράτο χοιρινό Τσιανάβα και καπνιστό τυρί Βερμίου
[εικόνα]
Με μοσχάρι ψητό Φάρμα Χαλάστρας και γραβιέρα Κρήτης
[εικόνα]
Με καβουρμά πικάντικο
[εικόνα]
Με παστουρμά και καπνιστό τυρί
[εικόνα]
Με βεντριτσίνα και σπεκ
[εικόνα]
Αλλαντικά
[εικόνα]
Αλλαντικά
[εικόνα]
Ψυγείο
[εικόνα]
Αλοιφές - αλίπαστα
[εικόνα]
Ζυμαρικά
[εικόνα]
Τα αλλαντικά
[εικόνα]
Hotdogs (απλά οκ)
[εικόνα]
Σάντουιτς
[εικόνα]
Τα αλλαντικά
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Διπλό σάντουιτς, εσωτερικά
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάρτιος 2011)
[εικόνα]
Διπλό σάντουιτς, εσωτερικά
[εικόνα]
Διπλό σάντουιτς

Σxόλια (34)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Thanasis (πριν από 26 μέρες και 17 ώρες)
Τι ΜΑΓΑΖΑΡΑ είναι τούτη ρε παιδιά? Φανταστικά τοστ. Κρίμα που δεν μένω στην περιοχή για να το τιμάω συχνότερα.
Θου-Βου (πριν από 27 μέρες και 10 ώρες)
Απρίλιος 2024, πήρα ένα τοστ με σαλάμι μαργαρίτα ΜΙΡΑΝ, σαλάμι αέρος Μιλάνου και κατσικίσια κεφαλογραβιέρα (3,50 €), ένα τοστ με σαλάμι Spianata Μπολόνια, σαλάμι αέρος με κόκκινο κρασί Ευαγγελόπουλος και τυρί μετσοβόνε (3,50 €), ένα τοστ με σαλάμι Spianata Romana πικάντικη, μπριζόλα ψητή ΜΑΚΑΛ Πέλλας και γραβιέρα με θρούμπι (3,50 €) και μία μπύρα Lager Brauerei Heller Bamberg (3,00 €), βλ. φωτο.
Θου-Βου
Φεβρουάριος 2024, πήρα ένα τοστ με μοσχάρι ψητό Φάρμα Χαλάστρας και γραβιέρα Κρήτης (3,50 €), ένα τοστ με πιπεράτο χοιρινό Τσιανάβα και καπνιστό τυρί Βερμίου (3,00 €) και μία μπίρα Warsteiner (3,00 €), βλ. φωτο.
Θου-Βου
Φεβρουάριος 2024, πήρα ένα τοστ με βεντριτσίνα και σπεκ (3,00 €), ένα τοστ με παστουρμά και καπνιστό τυρί (4,00 €), ένα τοστ με καβουρμά πικάντικο (3,50 €) και μία μπύρα Corfu pilsner (3,00 €), βλ. φωτο.
Rotke
Δεν μου άρεσε και τόσο το hot-dog! Χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι θα το επιζητήσω και άλλη φορά. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τοστ με τα διάφορα αλλαντικά που διαθέτει!
Θου-Βου
Εδώ και 30 χρόνια το επισκέπτομαι 1-2 φορές το χρόνο. Έχω απολαύσει πολλά και διάφορα σάντουιτς. Ευγενικός, ενημερωμένος και κατατοπισμένος ο κυρ Θόδωρος, ομοίως και οι διάδοχοι. Η τρύπα αυτή είναι ένα αληθινό διαμαντάκι με εξαιρετικά υλικά. Δυστυχώς λείπουν τέτοια μαγαζιά από τη χώρα μας (αείμνηστο το Délices στην Τσιμισκή 111, λίγο πριν τη Διαγώνιο), ενώ αντίθετα, π.χ. στην Ιταλία είναι πολύ συνηθισμένα. Μάλλον είναι ζήτημα γαστρονομικής κουλτούρας· εδώ βασιλεύει το πιτόγυρο...
Spek
Καλά αλλαντικά και μεγάλη ποικιλία
Piroski
Βραδινό πέρασμα για χοτ-ντογκ.
Έβαλα μέσα και καπνιστό τυρί για την τσαχπινιά.

Καλή φάση η κατάσταση με τα τυριά, τα αλλαντικά και τις διάφορες μπύρες.

Το χοτ-ντογκ ήταν οκ (στα 3 ευρώ έκαστο με δύο λουκάνικα) χωρίς να κάνει τη διαφορά, αλλά κερδίζει πόντους λόγω λαϊκότητας σε γεύση και κλίμα μαγαζιού.

Θα ήθελα να δοκιμάσω σαντουιτσάκι με αλλαντικά αλλά η συνεχής κίνηση στο μαγαζί με εμποδίζει να πάρω τον χρόνο μου να το μελετήσω.
selanikli
Κρίμα που δε μένω πλέον κοντά, γιατί αλλιώς θα ήμουν μόνιμος. Καλές προτάσεις, τιμές προφανώς υψηλές αλλά όχι υπερτιμημένα και γενικώς χαίρεσαι να ψωνίζεις.
Mikey
Δυνατό σάντουιτς με λουκάνικο αλλά ακόμα καλύτερες εντυπώσεις απέσπασε το σάντουιτς με καβουρμά και κρεμμύδι.
MinasGr
Σάντουιτς με 2 βραστά λουκάνικα μπούκοβο κτλ στα 2 Ευρώ.

Μια χαρά ωραιότατο, απότι κατάλαβα έχει σταθερό κόσμο και κάνει σάντουιτς και με άλλα κρεατικά. Πρωτότυπος , με σταθερό κόσμο, καλή εξυπηρέτηση , αξίζει έναν κόπο
JohnJohn
Λειτουργεί ως παντοπωλείο, αλλά τα εδέσματά του τα βάζει και σε σάντουιτς. Έχει πολύ ενδιαφέροντα προϊόντα και αξίζει μια δοκιμή. Μακάρι να είχε και λίγο περισσότερα τραπεζάκια για να ευχαριστιόμασταν επί τόπου τα τυροκομικά και αλλαντικά του μαγαζιού.
Alexandros
Ένα βράδυ σταμάτησα για ένα ζεστό τοστ με τυροαλλαντικά. Έχει και το κλασικό hot dog.
Έχει ποικιλία από ψαγμένα υλικά, βγάζει ωραίο αποτέλεσμα και ήταν ότι έπρεπε.
Το παλικάρι που εξυπηρετεί συζητήσιμος και λαϊκός.
Είδα και ψυγείο με μπύρες εισαγωγής, εννοείται επιβάλλεται επόμενη εξερεύνηση!
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
taverniaris!
Παλιότερα είχα φάει κόλλημα με τα λουκάνικα του κυρ Θόδωρου, το σαντουιτς πολύ ωραίο χωρίς περιττά πράγματα και γευστικότατο ωστόσο δεν μπόρεσα καμία φορά να αράξω έξω να πιω και μερικές από τις πολλές μπύρες που έχει.
Panos
Πλεον απ τις ΤΟΠ επιλογες για αλοιφες, αλιπαστα (τσιροι/σκουμπρι κλπ), αλλαντικα και τυρια.
Την τελευταια φορα μας εδωσε και δοκιμασαμε κατι απιστευτα τυρια, που χασαμε πραγματικα την μπαλα. Εννοειται πως πηρα και για το σπιτι, αλλα δεν θυμαμαι το ονομα τους..
ΘΑ επανελθω.
Nίκος©
Επίσης για τα τυριά που ειπώθηκαν κοινότυπα, επειδή πάω συχνά, δεν βάζει "περίεργα" γιατί είναι ακριβ σε σχέση με τα απλά που βάζει. Αν ζητήσετε θα σας βάλει πολύ ψαγμένα. Tip: Γυλωμένη Μάνουρα ;)
Nίκος©
Πολλές επισκέψεις και από μένα. Αλλαξε η ιδιοκτησία, το παίρνουν οι γιοί του Θόδωρου γιατί ο ίδιος βγαίνει στη σύνταξη. Έχουν πέσει οι τιμές και σύντομα θα βάλει σταντ έξω για μπύρα και μεζέ. Ενδεικτικά με 4-5 μπύρες + μεζέδες βγαίνει κάνα 20άρικο. Έχει(μόλις βάλει σταντ) όλες τις προδιαγραφές για να γίνει νέο στέκι για μπυρίτσα.
Panos
Αρκετες επισκεψεις στο εν λογω μαγαζακι. Βολευει παρα πολυ, συν τοις αλλοις, λογω του γεγονοτος οτι ειναι παντα ανοιχτο ΚΑΙ κυριακες, μεχρι αργα το απογευμα!!
Οτι εχω παρει μου εχει αρεσει παρα πολυ. Πολυ εκλεκτα τα αλλαντικα του κυριως. Μου προτεινει συχνα, καινουριες γευσεις και μου δινει να δοκιμαζω οτιδηποτε του ζητησω.
Το καπνιστο μπεικον με πιπέρια, ειναι το κατι αλλο.
Τα τυρια του μου φανηκαν αρκετα κοινοτυπα.
Οι αλοιφες του πολυ νοστιμες. Ιδιαιτερως η ρωσικη, απ τις ΤΟΠ που χω δοκιμασει!
Θα συνεχισω να το τιμω.. Προτεινεται εννοειται
Jørgen
Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΑΧΠΕΝΔΕΡΗΣ –
ΤΕΡΨΙΛΑΡΥΓΓΙΟ στη Θεσσαλονίκη διότι διαπιστώθηκε :
– Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού.
loukoulos
Δεν έχω φάει εκεί ποτέ , αλλά έχω ψωνίσει πολλές φορές και έχω να παρατηρήσω τα εξής : Έχει καλή ποικιλία απο μπύρες , γερμανικές ως επι το πλείστον , μιας και ο ιδιοκτήτης (γιος)έχει ζήσει εκεί απ'οτι κατάλαβα και τις κατέχει καλά τις γερμανικές . Πολύ καλή ποικιλία επίσης σε αλλαντικά , όπου φέρνει προιόντα απο τα δύο καλύτερα , κατα τη γνώμη μου , αλλαντοποιία της Ελλάδος μαζί με του Στρεμμένου : του sary(Σαρρυμπόγιας) από τη Δράμα και του Τσιανάβα από την Καρδίτσα. Απο τυριά μικρή σχετικά ποικιλία (για τέτοιου είδους μαγαζί) αλλά και εκεί αρκετά αξιοπρεπή προιόντα . Είναι ωραίο να βλέπεις σε όλα τα επαγγέλματα μερακλήδες ανθρώπους σε αυτό που κάνουν....
Nίκος©
Οι 2-3 αλκοολικοί της περιοχής που περνάνε συνέχεια και ζητάνε τσίπουρο έχουν χαλάσει πολύ το κλίμα του μαγαζιού. Και μπορεί σπάνια μεν, αλλά ενοχλούνε και τους πελάτες.
Νικηφόρος
Πολύ καλό και παραδοσιακό μαγαζί με καλή ποιότητα και εξυπηρέτηση. Κάθε φορά που περνάω δεν χάνω την ευκαιρία για ένα σάντουιτς που απέχει πολύ από τα κοινά φθηνά χοτ-ντογκ που γέμισαν τον τόπο.
Και μια παρατήρηση, νομίζω είναι ανοιχτό και τις Κυριακές.
Nίκος©
Μαζί με κάτι τυριά/αλλαντικά είχα πάρει και κάτι μπύρες Ramee που είχαν λήξει 5/2011. Το πρόσεξα αφού τις ήπια(λάθος μου)... Μεγάλο φάουλ...θα του το πω αν τυχόν περάσω από εκεί
Nίκος©
Πήγα από περιέργεια για να δοκιμάσω τίποτα παράξενα τυριά και αλλαντικά, και κατέληξα πελάτης. Ο λόγος? ΕΥΓΕΝΕΙΑ και δεν κοιτάνε να σε κλέψουν.

Να λες βάλε 20ε διάφορα και να σου λέει 10 θα σου βάλω γιατί είναι πολλά δε το ακούς συχνά. Η ποικιλία από μπύρες είναι κανονική πιστεύω, και μεγάλο ατού είναι οτι μπορείς να πιεις μια μπυρίτσα έξω, και να τσιμπάς αλλαντικά και τυριά που θα σου βάλει.

Οι τιμές είναι κανονικές, και με 10ε δύο άτομα χορταίνουν, με 20 μεθάνε κιόλας... ;)
spartakos
Από τα καλά ντελικατέσσεν και με αρκετή ποικιλία για τη γειτονιά(δεν είναι και κέντρο στην αγορά).
Πιστεύω οτι όποιος το επισκεφθεί κάτι θα έχει να κερδίσει, τα παιδιά που δουλεύουν είναι ενημερωμένα και πολύ φιλικά, όπως και ο ιδιοκτήτης. Θα σου προτείνουν τυριά, αλλαντικά ανάλογα την περίσταση που τα θέλεις. Έχουν γνώμη και ξέρεις οτι δεν θα πέσεις έξω αν αγοράσεις κάτι. Και προσωπικά ακόμα και αν οι τιμές είναι σε μερικά λίγο ανεβασμένες δεν με χαλαέι καθόλου.
Ξέρω τουλάχιστον οτι δεν θα πάρω γουρούνι στο σακί, όπως στα τόσα σουπερ μάρκετ που παίζεις κορώνα γράμματα αν πάρεις κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει
iceclimber
Περασα 4-5 φορες τις δυο μαλιστα καθισα στην ξυλινη ταβλα. Ρομαντικο το να μπορει να κρατηθει ενα μπακαλικο στην μποτσαρη. Αλμυρες οι τιμες στα αλλαντικα του και τα τυρια του πολυ ενημερωμενο το ψυγειο του απο ετικετες και ειδη μπυρας. Να υπενθυμισω οτι αρχες του 2009 ισως ηταν το μοναδικο μαγαζι ακομη και απο τα μπαρ και τις μπυραριες που ειχε την αγαπημενη κλασικη καπνιστη του μπαμπεργκ. Μου αρεσε δε ιδιαιτερα που μπορουσες να βρεις τα παντα μεχρι και φαβα εβρου.Στα της μπυρας ενημερωμενος απολυτα ειδικα απο veldensteiner.
Δημήτριος
Το "πολύ" του μαγαζιού είναι το ωραιότατο λουκάνικο και η βρωμιά. Δοκιμάστε να ζητήσετε WC. Αν είσαι ψηλός και δεις τι έχει πάνω στο ψυγείο (δίπλα στη ζυγαριά) θα φρίξεις. Ξέχασα και την άπειρη φιλοσοφία που σε μέγεθος συμβαδίζει με τα πασης φύσεως υπολείματα μέσα στο ψυγείο.
manos
Βραστο διπλο, ειναι must οποτε ειμαι στη περιοχη. Καλα προιοντα, οντως τα παινευουν αλλα καλα κανουν στην τελικη. Δεν βρισκεις ευκολα τα ηδη που εχουν (πχ απακι, τονος απο την αλλονησο - πολυ καλος αλλα αλμυρουτσικος)
chrisst
Πολυ καλο λουκάνικο,και θα βρεις σιγουρα μια καλή μπυρίτσα να το συνοδέψεις(γερμανική). Λίγο τσιμπημένο αλλά σε προδιαθέτει να ξαναπάς.
Ισως το καλύτερο βραστό της πόλης.
nik lab
Ο κυρ-Θοδωρος ειναι ωραιος τυπος οπως και ο Στελιος. Οντως παινευουν πολυ τα προιοντα τους αλλα τις πιο πολλες φορες δικαιολογημενα.Εχει μερικα πραγματα που δυσκολα βρισκεις αλλου.Ειναι στεκι κυριως 50-60ρηδων που πινουν και χαβαλεδιαζουν,στο ορθιο φυσικα,αλλα και νοικοκυρων που ψωνιζουν για το σπιτι.
Ελένη
Ξεκίνησα να γράψω μάλλον αρνητικό σχόλιο γιατί μ' εκνευρίζει ότι παινεύουν πολύ τα προϊόντα που πουλάνε ενώ κατηγορούν ότι δεν διαθέτουν οι ίδιοι. Πραγματικά όμως μ' ενθουσιάζει κι εμένα η ιδέα του μπακάλικου με το τραπεζάκι και τους μεζέδες κι ας αποτελεί άβατο για μένα στο συγκεκριμένο μαγαζί(είμαι γυναίκα). Όταν δούλευα εκεί κοντά και ψώνιζα και έτρωγα σαντουιτσάκι που πολύ το νοστιμευόμουν.
ΣΦ
πέρασα προχθές ενώ ήτανε κλειστό και κοιταξα από το τζάμι.δεν μου φάνηκε και πολύ καθαρό (ο πάγκος και γενικώς είχε αφημένα φαγητά).
χασομέρης
Περνάω που και που. Θεωρώ πώς έχει το πιο νόστιμο βραστό της πόλης (σε σχέση με τα συνήθη υπερβρασμένα και πλαστικά χοτ-ντογκ που κυκλοφορούν).
Από την άλλη πάντα με συγκινούσε η ιδέα του μπακάλικου που πίνεις και τσιμπάς κάτι που παλιότερα υπήρχε κατά κόρον(βλ. "Ηρακλής" επί της Ι. Δραγούμη, καθώς και το άλλο το γειτονικό στη Φιλίππου με Ι.Δραγούμη, όπως και πολλά άλλα).
Τέλος εγώ έχω κόψει το Θόδωρο για τον τύπο του κλασικού μπακάλη που συνηθίζει, λόγω και της σχετικής πελατείας του, σε χοντρό αντρικό χαβαλέ και γι' αυτό εκτιμώ πως οι χαρακτηρισμοί "γλοιώδης" και "σαλιάρης" είναι υπερβολικοί.
Βακχοσάτυρος
Πήγα και έφαγα πολλές φορές. Το φαγητό αξίζει, εάν έχεις όρεξη να φας ένα περιποιημένο σαντουϊτσάκι.