φρύ [μεταφέρθηκε]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία.
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΕρμού 26, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΝοέμβριο 2009
Έκλεισεπερίπου μέσα 2011
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "παραδοσιακό ουζοπωλείο".

Τα εξωτερικά τραπέζια του βρίσκονται εντός της στοάς.

Ιδιοκτήτης ο μουσικός Καίσαρας Κίκης από την Κάσο (πιο συγκεκριμένο από το Αρβανιτοχώρι, ενώ η οικογένεια του έχει μάλλον την ψαροταβέρνα Εμπορειός) και το μενού το έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Μπασιάνας (δούλευε παλιότερα στο Entryfish).

Όσο για την ονομασία, "Το Φρυ είναι σήμερα το λιμάνι και εμπορικό και διοικητικό κέντρο της Κάσου. Κατά μία εκδοχή έχει πάρει το όνομά του από το σχήμα φρυδιού που έχει. Κατά μία άλλη εκδοχή αποτελεί παραφθορά της λέξεως Όθρυς" (πηγή).

Στη θέση του υπήρχε το Οβελίξ.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω πάει πολλές φορές (Μάρτιο 2010 με Ιανουάριο 2011).
  • Χώρος: πολύ μικρός και περιποιημένος. Σύνολο εσωτερικών τραπεζιών 5, συν ένα περίεργο σαν μπαρ. Εξωτερικά εντός στοάς έχει αρκετά περισσότερα αλλά δυστυχώς το πάτωμα έχει κλίση.
  • Σέρβις: ευγενικό αλλά συνήθως "σφιγμένο".
  • Φαγητά: ότι έχω δοκιμάσει ήταν από μέτριο έως πολύ καλό. Ο κατάλογος είναι σχεδόν ανύπαρκτος, γιατί όλα τα φαγητά είναι πιάτα ημέρας (τα οποία όμως επαναλαμβάνονται συχνά). Υπολογίστε καμιά 20αριά πιάτα με θαλασσινά/ψαρικά και καμιά 5αριά με κρέας. Στα πολύ αρνητικά του οι δύο φούρνοι μικροκυμάτων που τους δουλεύει αρκετά. Από αλκοόλ έχει αποδεκτή ρακί αλλά μην ξεφτιλίσετε γιατί δεν κάνει το καλύτερο κεφάλι την επόμενη μέρα. Να σημειωθεί ότι δεν έχει ημίγλυκο κρασί (παρόλο που το γράφει ο κατάλογος) και αναψυκτικά.
  • Τιμές: τσιμπημένες, μου έχει βγει από 14€ μέχρι και 21€/άτομο αλλά το αξίζει. Το "έμμεσο κουβέρ" 1€/άτομο με λυπεί. Η ρακή ακριβή, κάνει 7€/200ml.
Το προτείνω, όσες φορές έχω πάει έχω περάσει καλά :)

Εικόνες (33)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μπριζολάκια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Μακαρούνια με σιτάκα (εντελώς αδιάφορο)
[εικόνα]
Λουκάνικο (πολύ μέτριο)
[εικόνα]
Μπρουσκέτες
[εικόνα]
Αυγό με παστουρμά (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι (Δεκέμβριος 2010, καλό)
[εικόνα]
Συκώτι (αρκετά καλό)
[εικόνα]
Μοσχαρίσιο κότσι (έχει ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Κεφτεδάκια
[εικόνα]
Μπρουσκέτα (καταπληκτική)
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Ρακί και "καλωσόρισμα"
[εικόνα]
Γλυκάκι
[εικόνα]
Σαλάτα
[εικόνα]
Φάβα με κάπαρη (μέτρια)
[εικόνα]
Λαζάνια (κατευθείαν από τα μικροκύματα, κακό)
[εικόνα]
Φέτα με μυρωδικά (μέτρια)
[εικόνα]
Μαυρομάτικα με κριθαράκι (καλά)
[εικόνα]
Ρόκα με σύγλινο (οκ)
[εικόνα]
Ρόκα με απάκι (οκ)
[εικόνα]
Τηγανιά μεθυσμένη (καλή)
[εικόνα]
Πρασολουκάνικο (καλό)
[εικόνα]
Μπριζολάκια λαιμού (καλά)
[εικόνα]
Bruschetta (πάρα πολύ καλή!)
[εικόνα]
Bruschetta (πολύ καλή)
[εικόνα]
Ρέγγα καραμελωμένη με μαυρομάτικα φασόλια (καταπληκτικό αν και απλό)
[εικόνα]
Ρέγγα καραμελωμένη με μαυρομάτικα φασόλια (καταπληκτικό αν και απλό)
[εικόνα]
Σαλάτα με καραβιδουρές (καλό, αλλά δεν αξίζει τα 10€ -Μάρτιος 2010-)
[εικόνα]
Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι (Απρίλιος 2010, μας έκατσε πολύ άσχημα)
[εικόνα]
Σκουμπρί καπνιστό (καλό)
[εικόνα]
Χταπόδι με φακί (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Γαύρο με κρεμμύδι τηγανητό (καλό)

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2010 (τα περισσότερα πιάτα όμως είναι γραμμένα στον μαύρο πίνακα του μαγαζιού)

Σxόλια (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Παρότι το κατακαλόκαιρο αποφεύγω να περασω μεσα απο το Μοδιάνο καθώς είναι η περίοδος αναπαραγωγής της Αυτοκρατορικής Κατσαρίδας που φωλιάζει εκεί και είναι ένα τόσο ευαίσθητο είδος, περνώντας διαπίστωσα πως το Φρυ έχει φύγει πλέον απο κει, αφήνοντας μας χωρίς ποιοτική επιλογή στη Στοά και μεταφέρθηκε στα Λαδάδικα, απέναντι απο το Πανελλήνιον στην οδό Δόξης σε άλλου είδους γειτονιά και σε μοντέρνο περιβάλλον. Οπότε ταβερνοαλάνι η γνώμη που είχες για το Σκούφο μάλλον ισχύει...εσύ τα κανόνισες;
varethika ton prologo
...καποιες διαφοροποιησεις σε σχεση με την τελευταια φορα που πηγα το μαγαζι πια σερβιρει φαγητο μεχρι τις 18,30
επισης δεν υπαρχει τιμοκαταλογος για τα κυριως-πιατα ημερας,
στα λεει ετσι με το στομα χωρις τιμες...το θεωρω πολυ αρνητικο και λιγο κουτοπονηρο,γραψτα σε χαρτι και φερτα μας να τα δουμε τι ειναι και ποσο κοστιζουν....
απο τα φαγητα που ξαναδοκιμασα οι μπρουσκετες και παλι μ αρεσαν οι ρεβιθοκεφτεδες οχι (υπηρχαν μεσα ολοκληρα ρεβυθια χωρις να ειναι λιωμενα οπως επρεπε ενω με το που τους ακουμπουσες διαλυονταν)
η ρεγγα με μαυροματικα φασολια καλη αλλα πολυ μικρη μεριδα
ενω το καλυτερο πιατο ηταν ηταν το ριζοτο με μελανι σουπιας
θα ξαναπαω για να δω μηπως επεσα σε κακη μερα...
Donald
Περάστε μια βόλτα αν το σκέφτεστε ακόμη αξιζει 100%.
Περιβάλλον ιδανικό και φαγητό υπέροχο(το σκουμπρί αξέχαστο).
Και αν έχει όρεξη ο παλίκαρος και παίξει και live μουσικούλα απλά φτιάχνεις μια βραδιά που θα νοσταλγείς.

Τιμές 18-20 όπως αναφέρθηκε,για την τσέπη πολλών νέων ακριβό αλλά για πολλές καταστάσεις ιδανικός προορισμός.
Να ζήσει η Κάσος!!
varethika ton prologo
ωραιο φαγητο,μικρος χωρος,τιμες λιγο προς τα πανω
...χταποδι με φασολια και λουκουμαδες μπακαλιαρου νοστιμα πιατα
η φαβα ετσι κι ετσι,μπρουσκετα πολυ καλη
στα θετικα το καλοσορισμα με τις ρακες και το ντιπ
στα αρνητικα οτι ελλειπαν αρκετα πιατα απ τον καταλογο
στο τελος μας κερασε ενα απο τα τεσσερα κρασια που παραγγειλαμε
φιλικο το κλιμα μεσα και θεωρω συνολικα καλη προταση
θα ξαναπαω
pyr
Πήγα μια φορά και ό,τι πήραμε ήταν από καλό ως εκπληκτικό. Μοναδικό ψεγάδι είναι το απαράδεκτο τσίπουρο -βαρύ χαγκόβερ την επομένη, σπάνιο για τσίπουρο.
monimapeinasmenos
Εγω προσωπικά δε θα ξαναπήγαινα.Μπορεί να ήταν όλα άψογα απο καθαριοτητα και ποιότητα αλλά οι μερίδες πάρα πολυ μικρές και υπερτιμημένες θεωρώ. Επίσης πολλά απο τα πιάτα που ζητήσαμε δεν υπήρχαν. Το μαγαζί δεν είχε καθόλου αλοιφές. Βασικά απο λαικότητα 0.Ενω διάβασα θετικά σχόλια απο εδώ εκεί απογοητεύτηκα και δε θα το συνιστούσα.
Γιαντράνκα
Κορυφαίο απλά.Καταγράφονται στα highlights:
Τα απίστευτα νιόκι με κολοκυθάκι και γάμπαρη.Γεμιστό καλαμάρι.Λουκουμάδες μπακαλιάρου.Γιουβέτσι με γαρίδες.Κασσιώτικα ντολμαδάκια.
Περνάει με χαρακτηριστική άνεση στην πεντάδα των καλύτερων.
nikolas
Πολύ καλό μαγαζί, πολύ καλό φαγητό, πολύ καλή τσικουδιά, πολύ καλή διακόσμηση, πολύ καλός ο ιδιοκτήτης. Λίγο ακριβούτσικο, αλλά αξίζει μία στο τόσο.
Veroniki
Αρχίζω με το συμπέρασμα: Ένα αγαπημένο μέρος που ελπίζω να παραμείνει έτσι
Χώρος: Συμπαθητικός, ιδιαίτερα μέσα. Έξω δεν με τραβάει να καθίσω. Κι επιπλέον μια χαρά μουσική
Φαγητό: 99% των δοκιμών ήταν από καλές έως πάρα πολύ καλές. (Ακόμα και στο κρέας). Αγαπημένο οι λουκουμάδες μπακαλιάρου καθώς και το ναπολεόν μπακαλιάρου που δεν το έχω ξαναπετύχει στο μενού, αλλά αν το πετύχετε δοκιμάστε το.
Επιπλέον, καλό αλκόολ.
Τιμές: Βγαίνει κάτι παραπάνω. Γύρω στα 18 το άτομο. Αλλά σίγουρα τα αξίζει.
Ελπίζω να συνεχίσει έτσι.
Δημήτρης Σ
Περιβάλλον: συμπαθέστατο, μοντέρνο, αλλά μικρός χώρος. Φαγητό: Πολύ καλό. Μερικές από τις επιλογές μας στα πιάτα αποδείχθηκαν εξαιρετικές, οι υπόλοιπες απλά καλές, χωρίς καμιά να μας απογοητεύσει. Οι σουπιές στο μελάνι τους ήταν από τα καλύτερα πιάτα που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου, ίσως (αν και όχι πολύ δελεαστικές στην όψη - τέτοιο είναι το πιάτο). Οι γλώσσες με αμύγδαλο δεν με τρέλαναν, αλλά ήταν ενδιαφέρον και καλομαγειρεμένο πιάτο. Η σαλάτα με το χταπόδι ήταν καλή. Τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά πολύ καλά. Η φάβα εξαιρετική. Οι μπρουσκέτες πολύ νόστιμες. Γενικά τα πιάτα έδειχναν άνθρωπο που "το ψάχνει" το θέμα, με καλά υλικά και αρκετή πρωτοτυπία. Εξυπηρέτηση: καλή. Καθαριότητα: καλή (οι τουαλέτες ήταν καθαρές, η κουζίνα είναι εμφανής και καθαρή).
cleo
Πολύ καλό μαγαζί με την πρώτη επίσκεψη, ελπίζω να είναι έτσι και τις επόμενες φορές. Ρέγγα με φασόλια τέλεια, μπρουσκέτα μελιτζάνας και γιουβέτσι με γαρίδες επίσης τέλεια. Κάποια πιο μέτρια αλλα η γενική εντύπωση θετικότατη. Ίδωμεν...
τρελος
εγώ πηγα για ενα τσίπουρο στα τελείωματα της παρέας και μου φάνηκε αρκετά αντιλαικό το περιβάλλον.

το μπαμπατζήμ με έστειλε. δεν ξέρω γιατί.
Nikolas
"Εθνικό παρκο προστασίας του μακεδονικού αρουραίου" ?Μυλε,μας τελειωσες!Δεν υπαρχει!Σφυρα, οποτε ξαναπερασεις απο κει,να πιουμε κανα τσιπουρακι παρεα και να παρατηρησουμε τους νεαρους αρουραιους στην πρωτη τους εκπαιδευση για αναζητηση τροφης,αναμεσα στα σκαμπω και τις καρεκλες των θαμωνων!
Επίσκεψη σήμερα το μεσημέρι με συναδέλφους.Το μαγαζί παρότι βρίσκετε στη καρδιά του εθνικού πάρκου προστασίας του μακεδονικού αρουραίου (Μοδιάνο),είναι πεντακάθαρο τόσο η (μικρή) σάλα του, όσο και η κουζίνα που διακρίνετε και έξω από το μαγαζί, αλλά και από μεσα.Όταν πήγαμε ήταν άδειο οπότε ο μαγαζάτορας μας έπιασε την κουβέντα και μιλήσαμε για το νησί του,για τα προϊόντα με τα οποία μαγειρέυει,μας πρότεινε πιάτα κλπ.Όταν όμως μετά από μια ώρα το μαγαζί γέμισε έγινε αυτό που εύστοχα περιέγραψε ο Nikos.Ο μαγαζάτορας έτρεχε πάνω κάτω πανικόβλητος.Δεύτερο ζευγάρι χέρια στο σέρβις απαραίτητο.Το βιολογικό κρασάκι μια χαρά,η κρητική ρακί στο ύψος της (έχει και τσίπουρα του μπαμπατζίμ εμφυαλωμένα που συνιστώ).Η κουζίνα τώρα...το σκουμπρί είναι πράγματι κορυφαίο, η σαλάτα με τηγ. χταπόδι καλή αλλά λίγη,τα κασιώτικα ντολμαδάκια (που φτιάχνει η μανούλα του με τις γειτόνισες βλέποντας Μενεγάκη,όπως με χιούμορ μας είπε ο ιδιοκτήτης) έχουν ενδιαφέρον,οι γαρίδες σχάρας κάκιστες (μουλιασμένες από το ξαναζέσταμα στα μικροκύματα...αίσχος)και το ναπολεόν μπακαλιάρου επίσης ενδιαφέρον (άν και δείγμα νεογκουρμεδιάς που παραπέμπει σε άλλου είδους μαγαζιά).Πληρώσαμε 18 ευρώ το κεφάλι.Το βρίσκω νορμάλ για θαλασσινά.Γενικά άν βρεί το στύλ του στη κουζίνα,ξεκρεμάσει όλες αυτές τις φωτογραφίες με μανιτάρια...(δεν υπάρχει ούτε ένας μεζές με μανιτάρια,ούτε είδα στρουμφάκια ανάμεσα στους θαμώνες..)προσλάβει βοηθό ή του φυτρώσουν χέρια στη πλάτη, το μαγαζί θα φάει λάχανο όλους τους γείτονες του,γιατί δείχνει να έχει όρεξη και δυναμική.
Nikolas
Ειναι ενδιαφερον!Προβληματιστηκα αρκετα πριν γραψω για το μαγαζι..Καλες κριτικες στο μπασιμο εχουν καψει μαγαζια πολυ γρηγοροτερα απο όποιες κακες στη συνεχεια τους..Ποσο μαλλον που οταν εισαι μεσα στο μελι(=μοδιανο,εξασφαλισμενη κινηση,πολλοι περαστικοι-πελατες της μιας φορας-τουριστες-γυρολογοι),ειναι πολυ ευκολο ν'αποφασισεις να το γλυψεις..Για λιγο καιρο πραγματι πιανει.Μαζευεις το χαρτι και νομιζεις οτι εδεσες.Συνηθως κλεινεις χωρις καν να προλαβεις να καταλαβεις τι σε βρηκε και πως σε ενα μαγαζι που σημερα μπορει να κανει και 80-100 κουβερ παρασκευοσαββατα,ξαφνικα εισαι μονος και κοιτας τα διπλανα μαγαζια που δεν προλαβαινουνε..Στο δια ταυτα:ο μαγειρας κενταει!Το καλυτερο σκουμπρι ανοιχτο που εφαγα ever!Οχι η γνωστη ξεροκαμμενη δηθεν "γουνα" κονσερβας,μιλαμε για σκουμπρι ζουμερο και κυριως παμφρεσκο!Ετυχε?Ειναι το μελι της αρχης που λεμε παραπανω?Θα δειξει..Στο ιδιο υψος πεσκανδριτσα αχνιστη με λαχταριστο ζουμακι,σπανακι,ντοματινια.Μοσχαρακι με κουσκουσι,οχι στην ιδια κατηγορια με τα θαλασσινα,δυο σκαλες πιο κατω αλλα οχι κακο.Συνηθισμενο το λες.Δε θα το ξαναπαιρνα.Γιγαντες ΟΚ,μπορουν να ειναι και πολυ καλυτεροι(στα δηθεν "απλα " ελληνικα πιατα κερδιζει τα κυπελα ενα τετοιο μαγαζι..).Φαβα πολυ καλη και κυριως ζεστη.Εστω ζεσταμενη,αποδεκτο αφου δεν μαγειρευουν για μενα μολις μπηκα,εννοειται.Καποια μεζεδακια (ντολμαδες κασιωτικοι,ρεβυθοδκεφτεδες ελειπαν,δε μας χαλασε.Την αλλη φορα θα δοκιμασω οπωσδηποτε καβουρμα και σαχανακι με αρμενικο σουτζουκι που δεν μας τα προτεινε ο φιλος(δες γιατι, παρακατω ).Αν τα παει καλα στα σαχανακια και στους καγιαναδες , ο μαγειρας ειναι διαμαντι,θα πρεπει να τον κοιτανε στα ματια !Θα δουμε ομως..Παμε στο σερβις:φιλοτιμο αλλα τραγικο!Μονος του ενας ανθρωπος , Σαββατο μεσημερι να προσπαθει να παρει παραγγελιες,να σερβιρει,να πληρωθει,να μαζεψει τραπεζια(!..).Δεν παλευεται και το -κακο- αντικτυπο επηρρεαζει αρνητικα τον πελατη.Καλως η κακως για να κρατηθει ενα τετοιο μαγαζι αναμεσα σε ΔΕΚΑΔΕΣ αλλα στον ιδιο ταβερνοσερβερ(sic), η μονη ελπιδα του ειναι τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΛΙΚΑ(απο το λαδι του μαγειρεματος μεχρι την παστα ελιας του -φτωχου και τσιγκουνικου- welcome),ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ(φαγητο ζεστο και ΝΟΣΤΙΜΟ, οχι σαν σπιτικο αλλα πολυ καλυτερο απο το σπιτικο!Αλλιως,γιατι να παω εκει?καθομαι και σπιτι μου..)και τελος,Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ(αυτο ειναι που θελω να ειναι σαν στο σπιτι μου.Δεν μπορει επειδη εχεις να εξυπηρετησεις αλλα δεκα τραπεζια ΜΟΝΟΣ σου,να μου λες δυο επιλογες θαλασσινων για να προλαβεις και τους αλλους,οταν σε ρωταω τι μου προτεινεις-ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ που απλως δεν προλαβαινεις να τη συζητησεις με τον πελατη..).Οποτε το σερβις,θελει δουλεια και θελει διαθεση να πουλησεις τον καταλογο και θελει ζεστο χαμογελο,χωρις σειρα προτεραιοτητας,ολα ειναι απαραιτητα!Να τονισω οτι εμεις δεν ειχαμε κανενα προβλημα,μια χαρα εξυπηρετηθηκαμε,πλην του αγχους που αναγκαστικα μετεδιδε ο υπερκινητικος μαγαζατορας,λογω πιεσης και κοσμου πολυ περισσοτερου απο αυτον που θα μπορουσε να εξυπηρετησει σωστα.Και πλην του οτι δε μας πασαρε τα προαναφερομενα μεζεδακια(αυτο με το σουτζουκι με πονεσε..).Εις υγειαν anyway,καλες δουλειες στο μαγαζι και ελπιζω να μην αναγκαστω να αποσυρω ολα αυτα που μεχρι στιγμης με κερδισαν,οταν θα ξαναπαω.Τιμες:18-20 eur/ατομο,ουτε φτηνα,ουτε απαγορευτικα ακριβο για ΑΥΤΗΝ την ποιοτητα.