Σκούφος [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΚωνσταντινουπόλεως 140, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Σκούφος Εδέσματα
ΆνοιξεΙούνιο 2010
Έκλεισεπερίπου Απρίλιο 2015
Πρόσθετες πληροφορίες:
Υπεύθυνοι το ζευγάρι Μπάμπης Ζωίδης (συνέχισε με το Νέο Γαλέριο) και Δήμητρα Μπάρδα.

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Μαϊστράλι και ο Άθως. Στη θέση του άνοιξαν με αύξουσα χρονολογική σειρά το Σμυρλί και το Ραλεντάντο.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω κάτσει κάμποσες φορές από το 2011.
  • Εσωτερικά ο χώρος ωραία διακοσμημένος, αλλά βρίσκω ότι κάτι του λείπει. Τα τραπέζια αραιά μεταξύ τους. Έχει και κάμποσα εξωτερικά. Καλή μουσική υπόκρουση και το σέρβις ευγενικό.
  • Ο κατάλογος έχει αρκετό ενδιαφέρον, ξεφεύγει από τα τυπικά φαγητά ταβέρνας, ενώ έχει περισσότερα ψαρικά παρά κρεατικά. Στα πολύ θετικά το γεγονός ότι ο κατάλογος αλλάζει συχνά καθώς επίσης το ότι είναι από λίγα μαγαζιά που η κουζίνα του βελτιώνεται συνεχώς αντί να φθίνει ή να μένει στάσιμη. Η αναλογία είναι 8 στα 10 πιάτα από καλά έως εξαιρετικά και 2 μέτρια.
  • Τα λεφτά είναι ένα κλικ πιο τσιμπημένα, αλλά πιστεύω σε λογικά πλαίσια για τη φάση του. Γύρω στα 18-20€/άτομο.
Αξίζει μια δοκιμή.

Εικόνες (101)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Χούμους με απάκι (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Σιμιγδαλένιος χαλβάς (κερασμένος)
[εικόνα]
Ριζότο σουπιάς με μελάνι
[εικόνα]
Όστρακα με αρωματικά βότανα
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Βελουτέ πράσο
[εικόνα]
Χταπόδι (καλό)
[εικόνα]
Φιλέτο Ξιφία (πολύ καλό)
[εικόνα]
Πικάντικη πάστα φακής με σύγκλινο
[εικόνα]
Οι περίφημες τηγανητές πατάτες
[εικόνα]
Μπέργκερ (αφράτο και πεντανόστιμο)
[εικόνα]
Λευκός κορμός
[εικόνα]
Λαδοτύρι Μυτιλήνης με κρούστα μυρωδικών
[εικόνα]
Πιάτο
[εικόνα]
Magnus Lager (από Ρόδο)
[εικόνα]
Τσίπουρο Μετέωρο χωρίς γλυκάνισο (από Τρίκαλα)
[εικόνα]
Magnus Weiss (από Ρόδο)
[εικόνα]
Βεργίνα Weiss
[εικόνα]
Λευκός κορμός
[εικόνα]
Μαγιάτικο σχάρας
[εικόνα]
Φρέσκος μπακαλιάρος σχάρας
[εικόνα]
Καπνιστή μπριζόλα Καρδίτσας
[εικόνα]
Κουτσομούρες τηγανητές
[εικόνα]
Γαύρος τηγανητός
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Σαλάτα με ντομάτα
[εικόνα]
Σαλάτα με παντζάρι και ξινόμηλο
[εικόνα]
Πατάτες
[εικόνα]
Πικάντικη πάστα φακής
[εικόνα]
Ξυδάτο χταπόδι
[εικόνα]
Σαλάτα με κρίταμο και φέτα
[εικόνα]
Φάβα
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2013)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2013)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2013)
[εικόνα]
Χαλβάς χειροποίητος (καλός)
[εικόνα]
Βραστά λαχανικά
[εικόνα]
Ριζότο με συκώτι (οκ)
[εικόνα]
Φάβα (μέτρια)
[εικόνα]
Αρνίσια παϊδάκια (καλά)
[εικόνα]
Φρέσκο καλαμάρι σχάρας με πέστο μαϊντανού
[εικόνα]
Τηγανητές πατάτες με θυμάρι και δεντρολίβανο
[εικόνα]
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με φρέσκο βούτυρο
[εικόνα]
Σαλάτα βραστών
[εικόνα]
Πικάντικη πάστα φακής με σύγκλινο
[εικόνα]
Λαδοτύρι Μυτιλήνης με κρούστα μυρωδικών
[εικόνα]
Αρνίσια παϊδάκια
[εικόνα]
Σπανάκι-σύγκλινο-πορτοκάλι (καλή)
[εικόνα]
Σούπα στρειδιού και πατάτας (πολύ καλή)
[εικόνα]
Σοκολατόπιτα (καλή)
[εικόνα]
Πατάτες τηγανητές (πολύ καλές)

Κατάλογος (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2012
[εικόνα]
Διαφημιστική κάρτα Μαρτίου 2012: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Διαφημιστική κάρτα Μαρτίου 2012: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2011: ποτά
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2011: φαγητά

Σxόλια (28)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
teris3
Από τα πιο αδικημένα μαγαζιά της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ομορφο, καθαρό, προσεγμένο και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως ενώ έχει πολύ εξυπηρετικό σέρβις, κατάλογο που ανανεώνεται με ψαγμένες συνταγές, χαλαρό κλίμα και περιβάλλον αδυνατεί να πετύχει και πλέον ανοίγει μόνο Παρασκευές-Σάββατα-Κυριακές.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ως αρνητικό μπορεί να είναι η τοποθεσία του που είναι λίγο "χωμένο" και "κρυμένο"

Αν ισχύουν αυτά που διαβάζω ότι πρόκειται να κλείσουν, πραγματικά συνιστώ σε όσους προλαβαίνουν να περάσουν και να δοκιμάσουν και δεν θα χάσουν...
StratosL
Κάτι άκουσα ότι θα κλείσει...Κρίμα γιατί είναι ένα από τα ελάχιστα μαγαζιά με τόσο καλό φαγητό στην πόλη. Μάλλον φταίει το σημείο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Τουλάχιστον θα επιδιώξω να πάω πριν κλείσει
dimitris©
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό το το ωραίο εστιατόριο με¨
-πολύ καλό, φιλικό σέρβις
-ωραίο φαγητό με συνταγές πρωτότυπες και καλά εκτελεσμένες που αναδεικνύουν την ελληνική κουζίνα και τραβούν το τσίπουρο και το κρασί
-ωραία χαλαρή ατμόσφαιρα, χειμώνα-καλοκαίρι

δεν μπορεί να προσελκύσει κόσμο και είναι μονίμως σχεδόν άδειο.

Προσωπικά το τιμώ όποτε μπορώ, περνάω καλά στο Σκούφο και μακάρι να μπορέσει να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.
Σταύρος
Ένα συμπληρωματικό σχόλιο α)για τον υπέροχο βουτυράτο σιμιγδαλένιο χαλβά που έρχεται στο τέλος και β) για τα μανιτάρια πορτομπέλλο στη σχάρα με συνοδεία πέστο βασιλικού: δοκιμάστε τα.
Τόλης
Αναμφίβολα ένα από τα μαγαζιά της πόλης που από πολλές απόψεις ξεχωρίζει. Το επισκέφτηκα τρεις φορές (Φεβ - Απρ 2014). Ιδιαίτερες γεύσεις, χρησιμοποιεί παραδοσιακά υλικά αλλά με μια gourmet προσέγγιση, χωρίς όμως να ξεφεύγει και να χρειάζεσαι μεταπτυχιακό γευσιγνωσίας για να καταλάβεις τι τρως. Νόστιμα όλα τα κρεατικά του (ιδίως η σπαλομπριζόλα και η καπνιστή χοιρινή), πολύ ενδιαφέροντα τα ορεκτικά, άψογο το χύμα κρασί και τέλειο το μιλφέιγ. Στο τέλος κερνάει έναν πολύ ωραίο λευκό κορμό. Όμορφος και καθαρός ο χώρος, συμπαθέστατα τα παιδιά που το δουλεύουν και προσεγμένη η μουσική του (συνήθως χαλαρή jazz). Το μόνο του μειονέκτημα είναι οι τιμές, όπου ξεκινάμε από τα 15 περίπου ευρώ το άτομο και ανεβαίνουμε…
Σταύρος
Ο "Σκούφος" σε δύο περιπτώσεις επαγγελματικού γεύματος μας έβγαλε ασπροπρόσωπους . Σταχυολογώ ορισμένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα: φέτα με μαρμελάδα ντομάτα, πικάντικη πάστα φακής, οι πατατούλες βέβαια, κ.α. Τα ψάρια ήταν άψογα ψημένα και το λευκό κρασί που επιλέξαμε ήταν εξαιρετικό. Οι τιμές του είναι τσιμπημένες αλλά η ποιότητα είναι υψηλή και αξίζει για την γευστική απόλαυση που σου προσφέρει.
teris3
Χτεσινοβραδυνή επίσκεψη, την επόμενη ημέρα (30/11) αλλάζαν το μενού τους σε χειμερινό και κάποια πιάτα δεν ήταν διαθέσιμα.
Ο χώρος όμορφος, με τα τραπέζια αραιά.
Service σβέλτο και διακριτικό.Πήραμε τις κλασσικές πατάτες με φλούδα, πολύ ωραίες και ψητά λαχανικά (οk)
Σαλάτα με baby σπανάκι (της έλειπε λίγη παραπάνω σως) και για κυρίως χοιρινά φιλετάκια και γεμιστό κοτόπουλο με τυρί. Ολα ήταν όμορφα και τα ευχαριστηθήκαμε. Λογαριασμός 33 με γλυκό και απόδειξη χωρίς ποτό.
Είναι από τα πιο όμορφα συνοικιακά μαγαζιά στην περιοχή(Μπότσαρη-Π.Συνδίκα-Καραμανλή)με ελαφρά τσιμπημένες τιμές και μοναδικό μειονέκτημα ότι επιτρέπουν παντού το κάπνισμα.
zik
μας προκατέβαλε το σχόλιό σου λοιπόν και πήγαμε και εμείς στο σκούφο και ειναι όντως εξαιρετικό μαγαζί.πήραμε γαλλική κρεμμυδόσουπα που αν και μικρή ποσότητα (λογική ορεκτικού - πρώτου πιάτου γαρ) ήταν νοστιμότατη.πατάτες όπως στις φώτο επίσης πολύ ωραίες.φέτα πανέ με μαρμελάδα ντομάτας νοστιμότατη κ αυτή.ένα μπεργκερ με χοντρό μέτρια ψημμένο μπιφτέκι με έντονη τη γεύση του μοσχαρίσιου κιιμά για τους φαν του είδους πολύ καλό-ζουμερό και μέτρια σφιχτό (όχι κεφτές) πρόπερ.πήραμε κ κάτι ακόμα που δε μου έρχεται.
λεπτομέρεια,μας ρώτησε αν θέλουμε νερό βρύσης η μπουκάλι-άρα όχι κουτοπονηρίές με έμμεσα κουβέρ κλπ.και ένα ποτήρι κρασί λευκό κυρ Γιάννη.γύρω στα 13-14 Ευρώ το άτομο.
η κοπέλα στο σέρβις πρόσχαρη και εξυπηρετική και μας ενημέρωσε οτι το Σάββατο στις 30/11 κάνουν event αποχαιρετίσματος του φθηνοπώρου και καλωσορίσματος του χειμώνα με ανανεωμένο χειμωνιάτικο μενού.
αξίζει και το προτείνω.
Γιαντράνκα
Ας μην προκαταλάβει κανέναν το σχόλιό μου, αλλά το μαγαζί είναι εξαιρετικό!
Το μόνο -ας πούμε- αδιάφορο πιάτο -σε σχέση με τα άλλα- ήταν η λακέρδα με τα μαυρομάτικα. Διότι τα βραστά ήταν σωστά βρασμένα και συνοδεύονταν με μία γευστικότατη ελαφριά σως, οι τηγανητές πατάτες ήταν απλά αδιανόητες, η πικάντική πάστα φακής το ευρηματικό άλτερ έγκο της φάβας, το λαδοτύρι μυτιλήνης με κρούστα μυρωδικών πολύ καλό, το φρέσκο καλαμάρι ζουμερό και καλοψημένο, τα αρνίσια παϊδάκια το ίδιο ζουμερά, και μάλιστα μου φάνηκαν πολύ καλύτερα του κρεατάδικου "Ανέστη" της Περαίας. Ο χαλβάς στο τέλος πιο βαρύς λόγω βουτύρου αλλά πρέπων. Ααα και το χύμα τσίπουρο όμως μετριάκι.
Γενικά το ευχαριστηθήκαμε πολύ και άξιζε, και από λεφτά μας φάνηκε πολύ καλά. Ποιότης Α!Α!Α! Και η διακόσμηση τα σπα'.
Βικτωρ Τ.
Ευγενικο σερβις.Σαλατα με κους-κους κακη(ατυχης επιλογη νομιζαμε οτι το κους-κους ηταν το παγκοσμιως γνωστο αραβικο κους-κους και οχι το ζυμαρικο κους-κους οποτε περιμεναμε μια παραλλαγη του ταμπουλε και μας ηρθε ενα κρυο πιατο ζυμαρικων),λευκος ταραμας πολυ καλος,σουπια με φιδε και σπανακι μετριο,γαυρος τηγ.πολυ καλος,κριθαρωτο χταποδιου μετριο(δεν ειχε γευση θαλασσινου το κριθαρακι) το χταποδι στο πιατο ηταν καλο,1 τσιπουρο,κερασμενο γλυκο=42 ευρω.Εχει δρομο να διανυσει για να φτασει το φρυ.
teohaik
Το μόνο αρνητικό που ξέχασα είναι ότι επιτρέπεται το κάπνισμα.
teohaik
Πήγαμε μία απο τις προηγούμενες Τρίτες στα πλαίσια του Food Festival και φάγαμε εξαιρετικά. 2 άτομα, δοκιμάσαμε και τις 2 διαφορετικές επιλογές των πιάτων. Σαλάτα κουςκους με πράσινο κρεμμυδάκι και μυρωδικά και τηγανιά κοτόπουλο το πρώτο, ενώ το δεύτερο ήταν πράσινη σαλάτα με διάφορες πρασινάδες (φύλλα παντζαριών, μαρούλι, ρόκα και διάφορες τέτοιες βοσκές...) και 2 εξαιρετικά μικρά burgers με καραμελωμένα κρεμμύδια σάλτσα κόκκινη και μία άσπρη σως συνοδεία πίτας. +2 ποτήρια λευκό κρασί + γλυκό. 20 ευρώ!!
Τέλεια!
ιασων
Περιβάλλον ωραίο με θετικό σέρβις. Ορεκτικά νόστιμα, σαλάτα μέτρια και με απαράδεκτη τιμή, κρεατικά τίποτα το ιδιαίτερο. 19 ευρώ το άτομο είναι πολλά για τη συνολικά μέτρια εμπειρία. Δύσκολα θα ξαναπάω.
Yiuthis
Από τις πιο ωραίες γεύσεις της πόλης σε συνδιασμό με την χαρακτηριστική ευγένεια των ιδιοκτητών το καθιστούν προτεραιότητά μας στην έξοδο για φαγητό....θα θέλαμε να πηγαίνουμε συχνότερα αλλά είναι ακριβό.
Kokalas
Πήγαμε στα πλαίσια του Food Festival την Τρίτη 24/1/12.
Ο χώρος όμορφος, με τα τραπέζια αραιά. Το κάπνισμα δεν απαγορευόταν (δυστυχώς για τους μη καπνιστές) αλλά η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή.
Το μενού του φεστιβάλ είχε ορεκτικό (φάβα) ή σαλάτα (πράσινη με αχλάδι, ντοματίνια, καρύδι), κυρίως πιάτο (2 επιλογές: ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια ή χοιρινά φιλετάκια με λαχανικά στη σχάρα) και ένα ποτήρι κρασί (Λημνιό (πολύ καλό)).
Όλα ήταν πάρα πολύ καλά. Στο τέλος μας έφεραν και γλυκό (κορμό με σιρόπι σοκολάτας και άχνη (καλό)).
Για food festival και 10ευρώ, άξιζε με το παραπάνω.
Πιστεύω ότι θα ξαναπάμε και εκτός food festival, εφόσον είδαμε στο μενού ότι έχει αρκετά ενδιαφέροντα πιάτα.
Οι τιμές θα μπορούσαν να είναι και ελαφρώς χαμηλότερες, αλλά αν είναι όλα τόσο καλομαγειρεμένα, χαλάλι.
Μπριζολάκιας
Δε θα συμφωνήσω με το τελευταίο σχόλιο για τη φτιαχτή συμπεριφορά των ιδιοκτητών, εμένα κάθε φορά που πηγαίνω μου φαίνονται γνήσια ευγενέστατοι και μου δίνουν την εντύπωση ότι ενδιαφέρονται πραγματικά να σε ικανοποιήσουν.
Το περιβάλλον κάθε φορά και καλύτερο, η ατμόσφαιρα πολύ ζεστή με την καλή έννοια και η μουσική πολύ καλή.
Το μοναδικό αρνητικό οι τιμές, το λιγότερο που μπορεί να στοιχίσει είναι 20Ε το κεφάλι.
Κατά τα άλλα οι γεύσεις άψογες όλες ανεξαιρέτως, σίγουρα θα υπάρξουν και κακώς κείμενα, αλλά η ποιότητα παραμένει σε πολύ καλά επίπεδα!
γιώργος χατζ
μέτριο προς καλό ότι φάγαμε, το περιβάλλον όμως πολύ φτιαχτό όπως και η συμπεριφορά των ιδιοκτητών.
Στα αρνητικά επίσης οι γερασμένοι και νέοι κυριλέ θαμώνες και οι τσιμπημένες τιμές
Λάκης
Καλό ! Αν κατορθώσει να ρίξει λίγο τις τιμές διατηρώντας την ποιότητά του, θα μείνει στην αγορά, αλλιώς ....
stephan
Πήγα σήμερα το μεσημέρι και έφυγα με θετικές εντυπώσεις.Μέσα το μαγαζί είχε όμορφη διακόσμηση και ωραία μουσική,η ιδιοκτήτρια ήταν πολύ φιλική και εξυπηρετική.Από φαγητό το καλαμάρι στη σχάρα ήταν εξαιρετικό,ο λευκός ταραμάς καλός,οι πατάτες με φλούδα μέτριες (πολύ στεγνές),το χύμα άσπρο κρασί καλό.Τα μπαρμπούνια στη σχάρα ήταν καλά,αλλά πολύ ακριβά(60Ευρώ το κιλό!).Με κέρασαν και γλυκάκι o.k. Συνολικά πλήρωσα 41,50 Eυρώ (350γρ.καλαμάρι και 330γρ. μπαρμπούνια). Πιστεύω ότι είναι καλή ταβέρνα(τουλάχιστον στα θαλασσινά-ψαρικά που δοκίμασα),όμως θέλει προσοχή στο τί θα παραγγείλει κανείς,γιατί αλλιώς ο λογαριασμός μπορεί να έρθει πολύ φουσκωμένος.Θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως!
stephan
Τώρα που θα αυξηθεί ο ΦΠΑ με 10%,το χταπόδι θα κοστίζει 13,20 Ευρώ;
babette
Επισκεφθήκαμε το μαγαζι κυριακή βραδακι. Η αληθεια είναι πως το σημειο δεν προσφερει κατι εξαιρετικο απο πλευράς θέας, αλλα το παρκακι την κανει τη δουλεια του στο κατακαλοκαιρο.
Ο χώρος είναι καλοστημένος και καθαρός.
Πήραμε (2 ατομα) 1 σαλατα με κοτοπουλο, μια μεριδα χοιρινα φιλετακια, ψητα λαχανικα, πατατες τηγανιτές και ραγού μελιτζάνας. Ήπιαμε ενα καραφακι χύμα τσιπουρο.
Ολα τα πιατα ήταν εξαιρετικα. Οι πατατες του (με τη φλούδα και σπασμένες οχι κομμενες) ήταν καταπληκτικες.Το χοιρινο ψημένο οπως πρέπει. Οι μεριδες ήταν ικανοποιητικές. Ο καταλογος είναι πολυ περιορισμένος, αλλα ισως ετσι είναι καλύτερα για την ποιότητα των πιάτων.
Πληρώσαμε 20 ευρώ εκαστος.
μιχαλης
Πηγαμε 1 φορα. Οι γαριδες ηταν πραγματι ωραιες. Ομως δε ξετρελαθηκαμε με τα υπολοιπα πιατα. Ηταν σχετικα τυπικα.
Η σαλατα μικρη.

Οι τιμες ειναι τσιμπιμενες.
Ιδιως αν σκεφτεις οτι η θεα που σου προσφερει δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, αλλα απλα ενα παρκακι με πρασινο και αμεσως μετα βλεπεις την ασταματητη κινηση του δρομου.
Με τις ιδιες τιμες μπορεις να εχεις ιδια ποιοτητα φαγητου (ισως και καλυτερη) και θεα τη θαλασσα.

Δε νομιζω να ξαναπαω.
sb
Έφαγα δυο φορές, μια το Απρίλη και μια σήμερα με την σύντροφό μου. Το εύγλωττο σχόλιό της για το φαγητό ήταν πως σου δίνει την εντύπωση πως είναι ετοιμασμένο ειδικά για σένα, και είναι ένα σχόλιο που αντανακλά και τα δικά μου συναισθήματα. Δεν θα πώ τίποτα για την άψογη και συμπαθέστατη εξυπηρέτηση που σε κάνει να αισθάνεσαι πως είσαι με "δικούς σου" ανθρώπους, ούτε για τις τιμές που τις βρήκα εξαιρετικές για το τι έρχεται στο πιάτο σου. Φάγαμε μόνο θαλασσινά που οι γεύσεις τους ήταν λεπτότατες χωρίς να είναι άγευστες - πχ τα μύδια στην σχάρα ήταν μια μελωδία, αλλά και το χταπόδι με του κους κους καθώς το χταπόδι με όσπρια. Δεν δοκίμασα κρεατικά παρά ενα πιάτο μόνο τον Απρίλη αλλά δεν μπορώ να το κρίνω γιατί το κοντράστ με τα θαλασσινά ήταν πολύ έντονο. Έτσι δεν ξέρω αν συμφωνώ ή όχι με τον "καλό τον μύλο" με τον οποίο συνήθως ήμαστε σύμφωνοι. Θα τα δοκιμάσω άλλη φορά αλλά αν δεν είναι σπουδαία θα ξανάρθω έτσι κι αλλιώς για τα άλλα.
Να σημειώσω τις σημαντικότερες από συνήθως αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια που για μένα είναι ένα πολύ μεγάλο ατού. Μου θυμίζει τις αποστάσεις στο πάλαι ποτέ "Ολυμπος-Νάουσσα".
Ο "σκούφος" είναι πράγματι ένα ενδιαφέρον εστιατόριο. Βρίσκετε σε μια ευχάριστη τοποθεσία (για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης, όπου δύο άχτιστα οικόπεδα με 4 δέντρα με τη λειτουργία υπαίθριας τουαλέτας για τα σκυλάκια των φιλόζωων αλλά και άλλων κτηνών, ονομάζονται "πάρκό").Το επισκέφτηκα δυο φορές. Την πρώτη δοκιμάσαμε θαλασσινά καθότι ήταν Μεγαλοβδόμαδο και η παρέα ήταν της άποψης πως η υπερκατανάλωση υδρόβιων ασπόνδυλων για 6 μέρες το χρόνο εξασφαλίζει μια θέση διαρκείας στο Επουράνιο Βασίλειο. Προφανώς αυτός ο Παράδεισος είναι γεμάτος φώκιες και φυσητήρες.
Any way...Ο χώρος είναι πράγματι άνετος, καλαίσθητος και φωτεινός όπως και το ευγενέστατο ζεύγος των νεαρών ιδιοκτητών. Τα περισσότερα πιάτα θαλασσινών εξαιρετικά, ειδικά δε το καπνιστό σκουμπρί με πατάτες φούρνου ( πριν το σκουμπρί αναγραφόταν Κομοτηνής τώρα ως Ξάνθης...σιγά,σιγά φτάνει Θεσσαλονίκη ), το ξυδάτο χταπόδι με κουσκούς πεντανόστιμο το ίδιο και ο λευκός ταραμάς και όλες οι σαλάτες που δοκιμάσαμε. Άσχημα σημεία, το ριζότο μυδιών που είχε τόσο σκόρδο που κάλυπτε τα πάντα και οι πατάτες με δεντρολίβανο που ήταν μπαγιάτικες και ξαναζεσεσταμένες (τρέμω να σκεφτώ που...). Τη δεύτερη φορά δοκιμάσαμε τα κρεατικά που είναι λίγα- το μαγαζί δίνει βάση στο ψάρι- καθώς και τα πολλά ορεκτικά με διάφορα τυριά. Τα κεφτεδάκια της Λένκως νόστιμα, το λουκάνικο Τζουμαγιάς επίσης, το κοτόπουλο αδιάφορο, τα χοιρινά φιλετάκια δυστυχώς είχαν περισσότερο αλάτι από βαζάκι με ατζούγιες, αλλά η ομελέτα με μπάτζο ήταν εξαιρετική, το ίδιο και το μαστέλο με βαλσάμικο καθώς και το ανεβατό με κόκους από πιπέρια. Οι πατάτες αυτή τη φορά ήταν φρέσκιες και νόστιμες. Ωραίο κρασάκι, που κερνάνε κανά μισόκιλο και γλυκάκι στο τέλος. Κοντά στο 20άρικο το κεφάλι. Συμφωνώ με το "ταβερνοαλάνι" οτι είναι λίγο τσιμπιμένες οι τιμές, διαφωνώ οτι θυμίζει το "φρύ". Ίσως γιατι για μένα η τοποθεσία-ατμόσφαιρα ενός μέρους επηρρεάζει και τη γεύση. Έν τέλει το μαγαζί αξίζει και δείχνει οτι μπορεί να βελτιωθεί και άλλο.
Ιωάννα
Από τους πιο ωραίους χώρους στην πόλη! Το φαγητό είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και κάθε φορά γευόμαστε και νέα εδέσματα! Το χταπόδι (που σημειώθηκε σε προηγούμενο σχόλιο) να πω ότι ήταν εξαιρετικά νόστιμο και ιδιαίτερα μεγάλο οπότε σε κάθε περίπτωση άξιζε τα λεφτά του! Τα μεζεδάκια όλα είναι υπέροχα, τα πιάτα εντυπωσιακά μέσα από την ιδιαιτερότητά τους, οι τιμές κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ καλές!! ειδικά για το περιβάλλον, την ποιότητα και το σέρβις. Είναι ένας χώρος στον οποίο δε βαριόμαστε να πάμε είτε για ένα κρασάκι είτε με μια μεγάλη παρέα για τρελό φαγοπότι (πχ με καβούρια!!)
jo
Πολύ ωραίος χώρος, καλό φαγητό με άκρως φυσιολογικές τιμές.
zeroAD
Το λοιπόν οι ιδιοκτήτες Μπαμπης( Αρχιτέκτων) και Δήμητρα Στυλίστας) αξίζουν τουλάχιστον πολλών συγχαρητηρίων!! Το μαγαζί έχει αλλάξει άρδην από την κλασσική ταβέρνα που προυπήρχε.Μιλάμε για ένα φανταστικά διακοσμιμένο χώρο που ειλικρινά δύσκολα συναντά κανείς στη Θεσ/νικη και όχι μόνο!Προσωπικά θεωρώ κανονικές τις τιμές, δεδομένου ότι δε μιλάμε για μαγαζί της σειράς και δώστε επιτέλους λίγο έμφαση στην προέλευση ,ποιότητα και παρασκευή των πρώτων υλών.Θα σας λύσει πολλές απορίες. Έχω φάει 3 φορές και εννοείται οτι το συστήνω.Φρέσκα ψάρια,νόστιμα κρέατα,ιδιαίτερα μεζεδάκια. Μπράβο συνεχείστε έτσι.
StratosK
Πήγα την προηγούμενη εβδομάδα και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση, αλλά όχι τόσο από τις τιμές.
Το προσωπικό ευγενέστατο και μας ρωτούσαν συνεχώς αν είμαστε ευχαριστημένοι κλπ., αλλά το θεωρώ λογικό, καθώς έχει ανοίξει πρόσφατα το μαγαζί (άλλαξε διεύθυνση).
Ο κατάλογος σχετικά μικρός, με έμφαση στους μεζέδες.
Το μεγάλο μείον που είδα εγώ ήταν οι τιμές, καθώς 2 άτομα πληρώσαμε 40 ευρώ, με το ακριβότερο από αυτά που πήραμε να είναι το χταπόδι.
Το περιβάλλον είναι ωραίο πάντως και θα το ξαναδοκιμάσω, καθώς οι εντυπώσεις μου κατά τα άλλα ήταν πολύ θετικές.