Οι Ρωσίδες

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΨητοπωλείο, Μπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Ξένο
ΔιεύθυνσηΑναγνωσταρά 16 & Γρυπάρη ?, Καλλιθέα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2111192145,6946619448
Διαδίκτυο
Ωράριο19:00-00:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά

Εικόνες (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μπιφτέκι (καλό)
[εικόνα]
Σουβλάκι (καλό)
[εικόνα]
Η νοστιμιά σε πρώτο πλάνο. Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
[εικόνα]
Κόκκινη σάλτσα στο τυλιχτό, αλητεία. Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
[εικόνα]
Τίμια χέρια. Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
[εικόνα]
Ρωσίδες εσωτερικά, αναμονή.
[εικόνα]
Ρωσίδες εξωτερικά. Το κόμμα του λαού συμπληρώνει τη λαϊκότητα.

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
patatas
Έκανα πολλά χιλιόμετρα για να φτάσω στο εν λόγω μαγαζί, μιας και οι περιγραφές και οι εικόνες με είχαν ψήσει πολύ. Περίμενα κάποια αποκάλυψη που δυστυχώς δεν έγινε. Ίσως είχα θέσει ψηλά κι εγώ τον πήχη. Το κρέας είναι καλό και νόστιμο, ίσως το μπιφτέκι μου άρεσε περισσότερο, έχει καθαρή και κρεατένια γεύση που μ'αρεσει. Σάλτσα βάζει ίσα ίσα λίγη πάνω από το σάντουιτς και όχι σε ολόκληρο το σάντουιτς όπως θα περίμενα και μου φάνηκε πως το 90% της ήταν απλά κέτσαπ. Μάλλον εκεί είναι και που ξενέρωσα. Προσωπικά δεν ένιωσα καμία κάψα επίσης. Κατά τα άλλα το σάντουιτς είναι 3 μπουκιές στα 2.20€ και το ατού του μαγαζιού για μένα είναι η λαϊκότητα του και η κυρία που το τρέχει, πάρα οι γεύσεις του. Συνοψίζοντας, μου άρεσε, απλά δεν ήταν αυτό που περίμενα. Θα ξαναπήγαινα για τη φάση αν περνούσα από την περιοχή, αλλά δε θα ξανατραβιομουν από μακριά.
ταβερνοαλάνι
❤️
kompomop
Εύγε johnZorn, άξιος! Πράγματι, η προσθήκη του tag #σουβλάκια με σάλτσα απο το ταβερνοαλάνι ήταν μια συγκινητική στιγμή για τον αγώνα...
JohnZorn
Το επισκέφθηκα το 2019 και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μαγαζί φέρει μια πινακίδα που αναγράφει «ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΠΙΡΟΣΚΙ», ενώ στον όροφο του κτιρίου δεσπόζει επιγραφή του κόμματος του λαού επιβεβαιώνοντας τη λαϊκότητα. Ιδιοκτήτρια η κυρία Άννα που φροντίζει για τα πάντα με καταγωγή από την πρώην ΕΣΣΔ. Δοκίμασα τυλιχτά σουβλάκια και μπιφτέκι με κόκκινη σάλτσα ελαφρώς καυτερή, ντομάτα και κρεμμύδι. Οι Ρωσίδες συμπληρώνουν εκείνη την ομάδα λαϊκών ψητοπωλείων στην Αττική με την κόκκινη σάλτσα στα τυλιχτά που τόσο ωραία αναδεικνύει ο συναγωνιστής kompomop (Σαββίδης, Ο Μακεδόνας, Σπιτικά σουβλάκια της κυρά Πίτσας κλπ.). Είναι από εκείνες τις φορές που η εικόνα μιλάει από μόνη της και συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τη λαϊκή γευστική εμπειρία.