Προφίλ του χρήστη JohnZorn

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Μέλος από 20/02/2010
Έγινε μέλος με πρόσκληση από τον χρήστη ταβερνοαλάνι
Περισσότερα στοιχεία προσεχώς :-)

Εικόνες (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Η νοστιμιά σε πρώτο πλάνο. Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
[εικόνα]
Κόκκινη σάλτσα στο τυλιχτό, αλητεία. Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
[εικόνα]
Τίμια χέρια. Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
[εικόνα]
Ρωσίδες εσωτερικά, αναμονή.
[εικόνα]
Ρωσίδες εξωτερικά. Το κόμμα του λαού συμπληρώνει τη λαϊκότητα.

Σχόλια (11)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
JohnZorn
στο κατάστημα Οι Ρωσίδες Ψητοπωλείο, Αναγνωσταρά 16 & Γρυπάρη ?, Καλλιθέα, Ν. Αττικής
Το επισκέφθηκα το 2019 και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μαγαζί φέρει μια πινακίδα που αναγράφει «ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΠΙΡΟΣΚΙ», ενώ στον όροφο του κτιρίου δεσπόζει επιγραφή του κόμματος του λαού επιβεβαιώνοντας τη λαϊκότητα. Ιδιοκτήτρια η κυρία Άννα που φροντίζει για τα πάντα με καταγωγή από την πρώην ΕΣΣΔ. Δοκίμασα τυλιχτά σουβλάκια και μπιφτέκι με κόκκινη σάλτσα ελαφρώς καυτερή, ντομάτα και κρεμμύδι. Οι Ρωσίδες συμπληρώνουν εκείνη την ομάδα λαϊκών ψητοπωλείων στην Αττική με την κόκκινη σάλτσα στα τυλιχτά που τόσο ωραία αναδεικνύει ο συναγωνιστής kompomop (Σαββίδης, Ο Μακεδόνας, Σπιτικά σουβλάκια της κυρά Πίτσας κλπ.). Είναι από εκείνες τις φορές που η εικόνα μιλάει από μόνη της και συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τη λαϊκή γευστική εμπειρία.
JohnZorn
στο κατάστημα Γιώτης Γυράδικο, Μάρκου Μπότσαρη 150, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ο γύρος του ξεροψημένη δύναμη. Σε σημερινή δοκιμή διαπίστωσα ότι το κάστρο έπεσε και διατίθεται πλέον και γύρος από κοτόπουλο. Σε αντίθεση με τον χοιρινό, περισσότερο ζουμερός και γενικά ευχάριστη η πρώτη εντύπωση. Ίδια τιμή, 3.20€ και αλοιφή 0,30€.
JohnZorn
στο κατάστημα Γιαγιά Ζωζώ Πιτσαρία, Μάρκου Μπότσαρη 134, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Αξιοπρεπής επιλογή με την προσφορά μία γίγας και μία κανονική στην τιμή των 10€ να βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι. Συνήθως προτιμώ bbq chicken bacon και mexicana για να κάψει. Έρχονται πάντα ζεστές.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
JohnZorn
στο κατάστημα αναζήτηση ιστορικών καταστημάτων Θεσσαλονίκης Λοιπά, Ν. Θεσσαλονίκης
Αναζητώ πληροφορίες για καντίνα σε τρίκυκλο κατά τη δεκαετία 80 μέχρι αρχές 90 που στάθμευε στην Κάτω Τούμπα στο πάρκο Αρτάκης με Πόντου πίσω από τον ναό του Αγίου Θεράποντα. Ιδιοκτήτης ένας παππούλης λιγομίλητος, με μουστάκι και χοντρά κοκκάλινα γυαλιά. Έκανε το νοστιμότερο ψωμάκι με βραστό λουκάνικο της παιδικής μου ηλικίας, το οποίο έβαζε σε χάρτινες σακούλες μαναβικής.
JohnZorn
στο κατάστημα Blé [νεκροταφείο] Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Γεώργιου Σταύρου 14 & Αγίας Σοφίας 19, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το παγωτό στο συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο είναι από τα πιο προσιτά προϊόντα και με πολύ καλή γεύση και υφή. Το μικρό χωνάκι 1.60 ευρώ. Για μερακλήδες ζητήστε επικάλυψη εσωτερική στο χωνάκι με λευκή ή σκούρη σοκολάτα +0.20.
JohnZorn
στο κατάστημα Pizza Poselli Πιτσαρία, Βηλαρά 2, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Εξαιρετική pizza. Το κομμάτι από 1.70 (μαργαρίτα) μέχρι 2.50 ευρώ. Το όνομα από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι που σχεδίασε το διώροφο κτίριο το 1907.
JohnZorn
στο κατάστημα Grill Σάββας [νεκροταφείο] Γυράδικο, Βοσπόρου 13 & Επταλόφου 49, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Έκλεισε για οικονομικούς λόγους
JohnZorn
στο κατάστημα Θανάσης & Υιοί Ψητοπωλείο, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 133, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δικαίωμά σου να ανεβάζεις τις τιμές (3 ευρώ ψωμάκι ή πίτα γύρος κοτόπουλο με σαλάτα, από 2.60 που ήταν πέρυσι) υποχρέωσή σου να κόβεις απόδειξη, έτσι απλά. Είσαι επαγγελματίας ή δεν είσαι.
JohnZorn
στο κατάστημα gelati e amore Λοιπά, Αλεξάνδρου Σβώλου 44, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Ποιοτικό παγωτό που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.
Προτιμώ το κυπελλάκι των 2.50 ευρώ και γεύσεις ανάλογα με τα φρούτα εποχής.
Αλλά, όταν ζητώ κυπελλάκι 2.50 ευρώ δε θέλω να μου το ζυγίζουν και να μου λένε "2.60, να το αφήσω;". Να μην το αφήσεις ρε μεγάλε εδώ που φτάσαμε!
Παγωτό βάζεις, πόσο έξω να πέσεις πια
JohnZorn
στο κατάστημα İnci Pastanesi [νεκροταφείο] Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, İstiklal Caddesi 124, Beyoğlu, İstanbul, [εξωτερικό]
Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ολόκληρο το κτίριο που στεγάζεται το διάσημο ζαχαροπλαστείο θα ενοικιαστεί σε μία μόνο εταιρεία πράγμα που σημαίνει το κλείσιμό του ύστερα από 67 χρόνια λειτουργίας. Κρίμα γιατί εκεί μπορεί κανείς να γευτεί ένα πραγματικά υπέροχο προφιτερόλ πληρώνοντας 5 τούρκικες λίρες (2.5 ευρώ)
JohnZorn
στο κατάστημα Καφεναί [νεκροταφείο] Καφενείο, Εθνικής Αμύνης 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το καφεναί σήκωσε ψηλά τον αμανέ. Το σέρβις έχει χαλάσει πολύ, ενώ και οι τιμές δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που θέλει να θυμίζει ως καφενές. Στα συν παραμένουν ο χώρος που προσφέρεται για οποιαδήποτε ώρα με καφέ και λουκούμι τη μέρα και παλαιωμένη ρακή τη νύχτα κατά προτίμηση.