Χατζή [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
Ανήκει στην αλυσίδα Χατζή. Υπάρχουν 4 καταστήματα και 12 οριστικά κλειστά.
ΚατηγορίαΦούρνος-Ζαχαροπλαστείο
ΔιεύθυνσηΕλευθερίου Βενιζέλου 50, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεπερίπου μέσα δεκαετίας 90
ΈκλεισεΑύγουστο-Οκτώβριο 2019
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.

Εικόνες (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μπουγάτσα κρέμα
[εικόνα]
Χανούμ μπουρέκ
[εικόνα]
Η βιτρίνα του

Σxόλια (23)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
dokimastis
Κλειστό λόγω διακοπών και χαρτιά που καλύπτουν τις βιτρίνες γύρω-γύρω.. Κι όλα αυτά στις 14 Σεπτεμβρίου?.. χμ-χμ.. Μπορώ να κάνω και γω τέτοιες διακοπές, παρακαλώ? :)
bibi
Επαιρνα γλυκα απο τον Χατζη απο το 1989 μεχρι το 2009. Τα γλυκα της περιοδου 1989-1997 δεν εχουν καμμια απολυτως σχεση με αυτα που φτιαχνουν τωρα. Οποιος εχει δοκιμασει πριγκηπισσες αυτην την περιοδο ξερει για ποιο πραγμα μιλαω. Ο Χατζης ειναι πια μονο για τουριστες. Πολυ κακα γλυκα σαν να τρως γλυκοζη. Δυστυχως τα ιδια κανει και ο Τερκενλης.
dokimastis
Δύο απανωτές επισκέψεις πρόσφατα. Δοκιμάστηκαν διάφορα.. Και μένω στην πάγια θέση μου, ότι τα ελληνικά σιροπιαστά με τα σιρόπια να τρέχουν και το φύλλο να μουλιάζει δεν λένε.

Το χαϊλάιτ είναι το Εκμέκ με το Βουβαλίσιο Καϊμάκι, 5.30ε (αυτό κι αν είναι πανακρίβου..) Από κει και πέρα όλα είναι καλούτσικα. Χανούμ Μπουρέκ και Γαλακτομπούρεκο μέτρια. Ταούκ Γιοκσού δε δοκίμασα, αν και θα θελα. Η ατμόσφαιρα είναι καλή.

Όσο πιο πολύ πάω, τόσο πιο πολύ νοσταλγώ το φειδωλό και λεπτόρευστο σιρόπι και το τραγανό φύλλο των μαγαζιών της Ιστικλάλ..
Panos
Δοκιμασα ενα εκπληκτικο ταουκ γιοκτσου, απο δω τις προαλλες (κρεμα με κομματακια απο κοτοπουλο!).
Τελεια υφη, μαστιχωτο, κρεμωδες, γευστικοτατο.
Βεβαια του πανακριβου ολα τα γλυκα (3,5€ εκαστο), αλλα πραγματικα αξιζε.
ταβερνοαλάνι
Σε νέα διαμαρτυρία προχωρούν οι εργαζόμενοι του "Χατζή"

Νέα διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 18.00, οι εργαζόμενοι στο ζαχαροπλαστείο "Χατζή". Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν μπροστά από το κατάστημα της οδού Βενιζέλου, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα δεδουλευμένα 5 μηνών, την στιγμή μάλιστα που η επιχείρηση έχει καταθέσει σε βάρος τους ασφαλιστικά μέτρα!

πηγή: http://www.salonicanews.com/2012/01/blog-post_9064.html

παραπάνω πληροφορίες: http://chatzisrevolt.blogspot.com/
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
MANOS
..είμαι τηs άποψηs πωs όταν αυτή η επιχείριση στεγαζότανε
στο λίγο πιο κάτω μαγαζί (και Σέρβο ,τον λέγαν οι παλιοί)
είχε λίγο καλύτερη ποιότητα..Μετά τα νέα μαγαζιά σαν λίγο
να βιομηχανοποιήθηκε!Ακριβό με όχι πάντα αντίστοιχα καλή
ποιότητα..προτιμώ παραδοσιακό πάγωτο ντοντουρμά! (6.8/10)
stephan
Comilon,έγραψα το σχόλιό μου επειδή μου έκανε εντύπωση ο ενθουσιασμός σου για τα γλυκά του Χατζή,πράγμα σπάνιο εάν δεις όλα τα προηγούμενα σχόλια.Η αναφορά μου στη γαλλική κουζίνα-ζαχαροπλαστική έγινε γιατί θεωρείται από τους περισσότερους ειδικούς (και πληρώνονται πολλές χιλιάδες Ευρώ για τη γνώμη τους)μια από τις δυο-τρεις κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο.Κατά τα άλλα είναι δικαίωμά σου να μη σου αρέσει η γαλλική κουζίνα και να ενθουσιάζεσαι με τα γλυκά του Χατζή!
Γιάννης Comilón
Η αλήθεια είναι οτι ο καθένας μας εχει τα δικα του standards για να αξιολογησει κατι ως τέλειο, καλό, κακό ή μέτριο.
Προς τι όμως αυτή η αναφορά στους γάλλους ζαχαροπλάστες την οποία, για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω. Από πότε οι γάλλοι ζαχαροπλάστες (ως ενιαίο σύνολο) αποτελούν σημείο αναφοράς? Λυπάμαι, αλλά εγώ προσωπικά τη γαλλική ζαχαροπλαστική την έχω χ.....η.
stephan
Aν τα γλυκά του Χατζή αγγίζουν την τελειότητα τότε όλοι οι Γάλλοι ζαχαροπλάστες πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους.Μήπως τα περισσότερα γλυκά του Χατζή αγγίζουν τη μετριότητα ,και λίγα μόνο (σιροπιαστά) είναι απλώς o.k. ?
Γιάννης Comilón
Τα περισσότερα γλυκά του όντως αγγίζουν την τελειότητα...

...ΑΛΛΆ...

ε, όχι και 22,65 ευρώ για μια τούρτα!!! όσο τέλεια και να ήταν γευστικά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτή η τιμή. Όταν πλήρωνα στο ταμείο αισθάνθηκα ότι με ληστεύουν.

Παρεμπιπτόντως, έχω την εντύπωση ότι μαγαζιά τύπου "Χατζή", τα οποία εν πολλοίς βασίζονται στη φήμη και την ιστορικότητα τους, δεν έχουν καταλάβει, ή δεν θέλουν να καταλάβουν σε τι καιρούς ζούμε πλέον, και ούτε κατά διανοια σκέφτονται να ρίξουν έστω και στο ελάχιστο τις τιμές τους. Μήπως εμείς οι πελάτες πρέπει πλέον να τους το "επιβάλουμε" με τον τρόπο μας. Μια σκέψη...
fataoulas
Ενώ τα υλικά φαίνονται καλά και φρέσκα, τα σιροπιαστά είναι μέτρια. Τα τυροπιτάκια και το παγωτό επίσης. Οι τιμές είναι υπερβολικές. Για τα λεφτά που δίνεις και για την φήμη του μαγαζιού περιμένεις κάτι πολύ καλύτερο.
stephan
Όσο περνάει ο καιρός και χειρότερα.
xrysa
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ο Χατζής είναι "ειδικός" στα σιροπιαστά. Και ποιος του έδωσε αυτό τον τίτλο...μήπως αυτοανακηρύχθηκε άρχοντας των σιροπιαστών και τα πρόβατα ακολούθησαν; Από πότε τα μουλιασμένα φυλλα των σιροπιαστών είναι το ζητούμενο αποτέλεσμα; Μου θύμιζουν ένα αποτυχημένο μπακλαβά που είχα κάνει κάποτε. Η τέχνη του σιροπιαστού είναι να διατηρείται το φύλλο τραγανό παρόλο που βρίσκεται μέσα σε σιρόπι.Το να είναι μουσκεμένο είναι το μόνο εύκολο. Μου αρέσει το συγκεκριμένο μαγαζί στη Βενιζέλου λόγω διακόσμησης αλλά γενικά δεν έχω φάει τοσο εξαιρετικά γλυκα.
Βικτωρ Τ.
Καλα σιροπιαστα.
nikolas
το καζάν ντιπί του δεν παίζεται. Τέλειο. Αλλά 15 ευρώ το ταψάκι πάει πολύ δυστυχώς...
ιαγουάρος
Βιομηχανικοποιήθηκε αηδιαστικά τα τελευταία χρόνια, αλλάξανε πολλά από τα γλυκά του, ανέβηκαν οι τιμές και έπεσε η ποιότητα. Εμπάργκο λέτε; εγώ του κάνω ήδη.
Βλαδίμηρος
Υπερβολικά ακριβός. Και αν στις σπεσιαλιτέ του (τα πολίτικα σιροπιαστά και οι κρέμες) τον παίρνει να έχει τσιμπημένες τιμές λόγω ειδικότητας, στα υπόλοιπα είδη ζαχαροπλαστείου (μια που αποφάσισε να έχει απ΄ όλα) είναι απαράδεκτα ακριβός και με τίποτα δεν αξίζουν τα λεφτά τους τα προϊόντα (από πίτες & τσουρέκι, μέχρι κλασικές πάστες).Αγοράζω πλέον μόνο σε ειδικές περιστάσεις (π.χ. για επίσκεψη σε άλλη πόλη ή για να κεράσω κάποιον αθηναίο που φιλοξενώ), μόνον.
Κυριάκος
Άν θέλετε να απολάυσετε ολόφρεσκα και νοστιμότατα σιροπιαστά, απλά προσπεράστε τον λήσταρχο και βιομηχανοποιημένο Χατζή και 20 μέτρα πιο πάνω (προς αγ. Δημητρίου) θα βρείτε τον "Νικηφόρο" που δυστυχώς δεν έχει χαρτογραφίσει το ταβερνοαλάνι αν και είναι εκεί σχεδόν 10 χρόνια. Ο Νικηφόρος λοιπόν, είναι ένα εργαστήρι σιροπιαστών γλυκών που κάνει -μεταξύ άλλων θεϊκών- ένα γαλακτομπούρεκο όνειρο που μόνο με του Γαλυφιανάκη συγκρίνεται στην πόλη μας. Ο Χατζής απλά δεν υπάρχει, αφήστε τον για τους τουρίστες.
touloumba
Τιμές που αυξήθηκαν 20-30% σε διάστημα ενός χρόνου, ενώ ταυτόχρονα τα γλυκά μικραίνουν. Πήρα εκλαίρ προ τριμήνου σε μέγεθος σχεδόν εκλαίρ-κεράσματος. Επίσης, στο κατάστημα της Σοφούλη, τα γλυκά τύπου πάστας είναι πολύ συχνά μπαγιάτικα (μάλλον δεν έχουν κατανάλωση. Μποϊκοτάζ, εννοείται!
Gus
Όσα γλυκά πήρα από το κατάστημα της Βενιζέλου ήταν μπαγιάτικα. Παρόλλ'αυτά οι "κυρίες" πάνε για τον καφέ τους.
Veroniki
Έχω ακούσει από άνθρωπο που δούλευε μέσα άσχημα πράγματα για την ποιότητα των γλυκών και την καθαριότητα του χώρου...
Απλά το αναφέρω χωρίς να γνωρίζω εάν είναι αλήθεια ή όχι
Azdek
πέραν των πολύ φουσκωμένων τιμών, σερβίρει και πολλά μπαγιάτικα γλυκά...
nk
το έχουν ξεφτιλίσει με τις τιμές τους. εμπάργκο μήπως και συνετιστούν