Ο Κήπος του Κωφού [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΚίμωνος 13, Συκιές
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΦλεβάρη 1993
ΙδιοκτησίαΠέτρος Ασλάνογλου
Πρόσθετες πληροφορίες:
Το όνομα του μαγαζιού προέρχεται από την παλιά ονομασία της περιοχής Παράσχου στην οποία βρίσκεται, η οποία παλιότερα λεγόταν ο Κήπος του Κωφού γιατί η περιοχή εκεί έξω από τα Κάστρα ανήκε σε κάποιον που ήταν κουφός και με τα χρόνια απέκτησε αυτήν την ονομασία.

Ο ιδιοκτήτης, ο Πέτρος, πριν ανοίξει την ταβέρνα ήταν ναυτικός.

Έκλεισε Νοέμβριο 2010 λόγω προβλημάτων υγείας του ιδιοκτήτη. Μπόρεσε να ανοίξει ξανά Ιανουάριο 2011 αλλά Φλεβάρη 2011 έκλεισε και πάλι. Άνοιξε ξανά τον Μάιο 2011 αλλά από τότε λειτουργεί με αυστηρή πόρτα μόνο για γνωστούς (τελευταία ανανέωση Μάρτιο 2013). Από το 2017 λειτουργεί ξανά, αλλά μόνο κατόπιν ραντεβού.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

φαγητό:3/3 φράγκα:2/3 λαϊκό:+∞
Έχω πάει άπειρες φορές την περίοδο 2006-2010. Μαγαζάκι ιδανικό για τον χειμώνα (έχει και τζάκι). Καταπληκτικά φαγητά και πολύ καλό αλκοόλ με πολύ ωραία σπιτική ατμόσφαιρα και ρεμπέτικη μουσική (συχνά παίρνουν τα έγχορδα οι θαμώνες και παίζουν).

Από φαγητά προτείνονται τα ασύλληπτα "βαριά σεκλέτια", το "σαφά", η "κεραμίδα", ο "μπεκρή μεζές", το "λεμονάτο", το "κότσι", η "μαριγοσαλάτα", οι "φτερούγες κοτόπουλου" κ.τ.λ. Σερβίρει και δικό του υπέροχο ζεστό ψωμί! Θεωρώ επίσης το χύμα αλκοόλ του πολύ καλό (τσίπουρο μόνο με γλυκάνισο, ρετσίνα, κόκκινο κρασί) αν και υπάρχει ενίοτε κάποια διακύμανση στη γεύση και ποιότητα (2010, το τσίπουρο παραμένει καλό, αλλά η ρετσίνα τις τελευταίες 10 φορές πολύ κακή). Διακύμανση υπάρχει και στο φαγητό (1 στις 10 θα είναι κακό). Όλα τα φαγητά μαγειρεύονται στο φούρνο και δεν έχει ούτε σχάρα, ούτε τηγάνι, ούτε μικροκύματα.

Από λεφτά λίγο τσιμπημένος, αλλά μερικές φορές ξέρει να κόβει τιμές. Υπολογίστε με φουλ φαγητό και αρκετό αλκοόλ περίπου 15€ (τιμές 2009-2010, το 2008 ήταν πολύ πιο φθηνό). Ίσως στα λίγα αρνητικά το μερικές φορές πολύ αργό σερβίρισμα (εφαρμόζει τη μέθοδο της γραμμικής παραγγελίας: πρώτα τελειώνει να εξυπηρετεί το προηγούμενο τραπέζι και μετά συνεχίζει στο επόμενο).

Ο Πέτρος που το έχει είναι λίγο βαρύς και απότομος, οπότε αν είστε καινούργιοι στο μαγαζί μην ξαφνιαστείτε, κατά βάθος είναι καλός άνθρωπος. Αυτός πάντως είναι ένας από τους λόγους που αρκετοί τον αντιπαθούν και μπορώ να τους καταλάβω, ενώ αντίθετα για τον ίδιο ακριβώς λόγο άλλοι τον συμπαθούν.

Εν κατακλείδι είναι ένα ιδιαίτερο μαγαζί και είναι προσωπικά το αγαπημένο μου κουτούκι της πόλης. Παρόλα αυτά δεν το συνιστώ, το αντίθετο μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι όσοι έχουν πάει από μόνοι τους επειδή διαβάσανε μια θετική κριτική στο internet περάσανε άσχημα. Το καλύτερο είναι να σας πάει κάποιος φίλος σας θαμώνας ή να είχατε την ευκαιρία να το ανακαλύψετε από μόνοι σας :)

Εικόνες (38)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μεζές 2021, με τηγανητή μελιτζάνα, φρέσκο κρεμμύδι, φρέσκο σκόρδο, καυτερή πιπεριά, παστουρμά και λιαστή ντομάτα.
[εικόνα]
Τραπέζι
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2017)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Οκτώβριος 2010)
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Βαριά σεκλέτια
[εικόνα]
Χανουμάκια (μέτρια)
[εικόνα]
Μανιτάρια (πολύ μέτρια)
[εικόνα]
Λεμονάτο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Λαχματζού (καυτερό)
[εικόνα]
Λαχματζού (καυτερό)
[εικόνα]
Πατατοσαλάτα
[εικόνα]
Πατατοσαλάτα
[εικόνα]
Ρολό χοιρινό (λιπαρό και άρα νόστιμο σαν την κόλαση)
[εικόνα]
Ρολό κοτόπουλο
[εικόνα]
Λουκάνικο (από τα λίγα πολύ κακά πιάτα του, τα κάνει στο φούρνο μιας και δεν έχει τηγάνι)
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα (δικιά του)
[εικόνα]
Τζατζίκι (δικό του)
[εικόνα]
Μπουγιουρντί
[εικόνα]
Πατάτα γεμιστή
[εικόνα]
Μαριγοσαλάτα (φαίνεται ύποπτη αλλά είναι πολύ νόστιμη) *ανανέωση 2010: το έχει καταργήσει πλέον
[εικόνα]
Το περίφημο ζεστό ψωμί του
[εικόνα]
Λάχανο τουρσί
[εικόνα]
Παστουρμαδόπιτα
[εικόνα]
Σκαντζόχοιρος (τυλιγμένο χοιρινό και εσωτερικά έχει τσιμένι, το βρίσκω λίγο υπερβολικά "δυνατό")
[εικόνα]
Αμήν Αμάν (χοιρινό με πορτοκάλι και ένα κομμάτι Σύγκλινο Μάνης)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια Σμυρνέϊκα (πολύ καλά)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (σαν χωριάτικα λουκάνικα)
[εικόνα]
Μπεκρή μεζέ
[εικόνα]
Κότσι
[εικόνα]
Κότσι (μεγάλη ποσότητα, ιδανική για παρέα)
[εικόνα]
Βαριά σεκλέτια (εσωτερικά)
[εικόνα]
Βαριά σεκλέτια (καυτερό)
[εικόνα]
Σαφά (με παστουρμά)
[εικόνα]
"Κεραμίδα"

Σxόλια (44)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
nicksugar3
@ταβερνοαλανι για λίγους φίλους, με τηλέφωνο συνεννόησης γιατί λείπει συχνά.
ταβερνοαλάνι
@nicksugar3 ο Πέτρος θα ανοίξει ξανά για όλο τον λαό, ή παίζει μπαλίτσα μόνο για λίγους και εκλεκτούς;
Koutmatzan
το αφεντικο πριν ανοίξει το μαγαζάκι ηταν παλιατζης και ειχε και ενα αλογο μαζι του..αυτο ,το 90 και πριν...δεν εχει και πολυ σημασια ,το σημειωνω απλα για την ιστορια
Dal
Μάλλον νεκροταφείο. Μετά από επικοινωνία ενημερώθηκα ότι είναι και θα είναι κλειστά
dokimastis
Τον κάλεσα στο τηλέφωνο, τώρα με τα χιόνια. Εξακολουθεί το καθεστώς "ανοίγω όταν το θέλω". Μου είπε με το αμίμητο στυλ του "πάρε μετά από 2-3 βδομάδες, να δούμε μήπως ανοίξω.."

Αν θυμηθώ κι εγώ, θα τον πάρω.
koiliodoulos
Όποτε επιχειρήσετε να πάτε, πάρτε πρώτα ένα τηλέφωνο..
635400
koiliodoulos
Αγαπητοί μου διαχειριστες.... αναστήστε τον κουφό... ανοιξε ξανα εδω και 20 μέρες πιο ευδιάθετος από ποτέ! Καλή επανένωση και καλή μύηση στους καινούργιους!!!!!!
dpapapa
Περαστικά στον Πετράν!Αν ξανανοίξει με το καλό κάντε ένα πέρασμα αλλά να ξέρετε ότι αν έχει τις κακές τους θα τα ακούσετε.Έχει και το τίμημά του να πηγαίνεις σε ένα απο τα λίγα αυθεντικά στέκια.Παραθέτω σκηνικό που γελούσα με την παρέα μου δυο μέρες.Φίλος μου , κάτοικος άνω πόλης που συχνάζει καθημερινά με τον Πέτρο παραγγέλνει "κεραμίδα".Όταν το φέρνει ο Πέτρος πάω να δοκιμάσω (ο ίδιος με βλέπει πρώτη φορά) και μου λέει "τι κάνεις ρε σ!@%$φατσα , δεν το έφερε για τα μούτρα σου")Το αντιμετωπίζω με χιούμορ και μετά κάθεται μαζί μας και το ξημερώνουμε πίνοντας μέχρι λιποθυμίας καθώς ο ίδιος μοιράζεται μαζί μας ιστορίες της ζωής του.Είναι αλλιώς αυτό το μαγαζί , πως να το κάνουμε
koiliodoulos
δυστυχώς, ο πέτρος έχει προβλημα με τα πόδια του. Γιαυτο το λογο ληταν κλειστος κι απο το νοεμβριο. επειδη ειμαστε μια παρεα θαμωνων και φιλαρακια με τον πετρο, μιλαμε συχνα στο τηλεφωνο. για οτιδηποτε νεοτερο θα ενημερωσω. οσο για τα σχολια για το μαγαζι, το φαγητο, το σερβις και τα καθεκαστα, δεν μπορώ να σχολειάσω, διοτι, όπως καταλαβαίνεται από τα παραπάνω, δε θα ειμαι πολύ αντικειμενικός. αμεσως μολις μαθω νεότερα, ενημερωνω...
χαιρετισμους και καλες μασες σε ολους
Gfour
Δοκιμάσαμε να πάμε το Σάββατο,που μας πέρασε,γύρω στις 10 το βράδυ,αλλά ήταν κλειστός,μάλιστα είχε κλειδωμένη κ την εξώπορτα!Ξέρουμε αν έκλεισε πάλι?
giannis12
πρίν τρία χρόνια πήγαμε μια παρέα 6 ατόμων. πήραμε κάτι πιάτα κανα δεκαριά ρετσίνες και μας λέει 100 ευρώ.. τρελάθηκα!! μερικά πιάτα καλά μερικά κάτω του μετρίου. τον οκτώβρη πήγα τελευταία φορά με έναν φίλο πήραμε 3 πιάτα και 2 ρετσίνες και μας λέει 30 ευρώ!! έπειτα απο διαπραγμάτευση και επαλήθευση πράξεων το κατέβασε στα 22. θέλω να ξαναπάω γιατί αξίζει σαν μέρος αλλά η κλεψιά δεν αρέσει σε κανέναν.
dentaris
Καθε Δευτερα εχει ζωντανη μουσικη μπουζουκι,κιθαρα με παλια ρεμπετικα,κυριως Τσιτσανη,απο μαστορα του ειδους.
Jupufu
Καλά νέα με το νέο χρόνο, από τη Δευτέρα ο Πέτρος είναι και πάλι εδώ.Πέρασα το βράδυ και ήταν όλα στη θέση τους!Α, και στολισμένο λόγω ημερών!
Γιωργος
Ο Πέτρος μας είναι ανοιχτός....και γώ ανησύχησα τον Δεκέμβριο που πέρασα μερικές φορές και τον βρήκα κλειστό, αλλά επανήλθε....
5/1/2011 πήρα πριν λίγο τηλέφωνο και δουλεύει....
Να 'ναι πάντα καλά, και πάντα μερακλής....
Καλή χρονιά σε όλους !!!!
Azdek
Όχι ρε παιδιά! Κακά νέα! Γιατί έγινε αυτό; Κάνα νέο; Κάτι για περαστικά διαβάζω εδώ. Έπαθε κάτι ο άνθρωπος;
LILIPOUTIOS
εκελισε ο πετρος???? ποτε εγινε αυτο?? πριν καμια δεκαρια μερες ημουν εκει κ δεν ακουσα οτι εχει σκοπο να κανει κατι τετοιο..επαθε κατι???
nik lab
Κλειστος ο Πετρος, ισως για παντα. Περαστικα, του ευχομαι και απο εδω. Αν -ω μη γενοιτο- ειναι οριστικο, θα καταχραστω την φιλοξενια του ταβερνοχωρου και θα ξαναγραψω ενα κειμενακι..
Azdek
Πρόσφατα πήγα μετά από κάτι χρονάκια στου κωφού. Η παρέα απαρτίζονταν κατά το ήμισυ (3/6) από φανατικούς θαμώνες. Οι μεζέδες του παραμένουν κορυφαίοι, πάντα πάρα πολύ "δυνατοί", τρομερά πικάντικοι και ικανοί να συνοδεύσουν ιδανικά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι πολύ καλής ποιότητας, όπως μαρτύρησε και η εγκεφαλική διαύγεια το επόμενο πρωί μετά από κατανάλωση σχετικά απάνθρωπης ποσότητας τσίπουρου... Δώσαμε 14€ το άτομο, για σχετικά περιορισμένη ποσότητα μεζέδων, αλλά και 10+ καραφάκια τσίπουρο και καμιά οκτάρα μπύρες. Πιθανότατα έπαιξαν ρόλο τα κοννέ, κάτι με το οποίο όμως δεν είμαι σύμφωνος σε καμία περίπτωση! Μόνο που σκέφτομαι όμως ότι στο "τοίχο - τοίχο", με βάση αυτά που διαβάζω, τα τσίπουρα από μόνα τους θα χρεώνονταν τουλάχιστον 80€, τι να πω; Στο τέλος επίσης μας κέρασε επικό γλυκό, μήλο με κανέλα και καρύδια, το οποίο ήταν ψημένο στη σχάρα μέσα σε αλουμινόχαρτο και αποτελούσε γευστικό οργασμό!
Για το τέλος θα ήθελα να σχολιάσω λίγο τον Πέτρο. Πάρα πολύ σωστό είναι αυτό που διάβασα στο προηγούμενο σχόλιο, ότι ο Πέτρος "βάρυνε". Εμένα προσωπικά δε με ενόχλησε, δεν πήγαινα πρώτη φορά άλλωστε και ήξερα τι με περιμένει, αλλά βλέποντας τον πως λειτουργούσε με άλλους πελάτες αυτό είδα. Πέρα από την cult συμπεριφορά του νομίζω ότι πλέον βγάζει και μια σχετική δυσφορία. Ελπίζω αυτό να είναι παροδικό και να έχει να κάνει με το ότι έχει ένα θέμα με το πόδι του και κινείται με κάποια δυσκολία... Τον πήραν λίγο και τα χρόνια όσο να 'ναι.. Τι να πω; Το μέλλον θα μας δείξει!
Βικτωρ Τ.
Πολλα λιωμενα τυρια για ταβερνα.Προτιμω ξεκαθαρες τιμιες γευσεις.
Γιάνος
Έχω γυρίσει όλα τα πιο πολλά κουτούκια και γουστάρω τέτοιες καταστάσεις. Κάνω παρέα με μουσικούς και ο κουφός είναι μέρος που μπορείς να πας στις 2 το βράδυ να κάτσεις και να παίξεις και μουσική. Η ανοχή που του έχει δείξει όμως ο κόσμος τόσα χρόνια (-εεεελα μωρέ τώρα τον ξέρεις τον κουφό) τον έχει κάνει να εξελιχθεί σε τεράστιο [αυτολογοκρίνομαι].

Τέλος πάντων για να μην τα πολυλογώ... Καλό το περιβάλλον, ωραίο το φαΐ (τότε δεν είχε microwave), μέτριες οι τιμές, το σέρβις το γνωστό, αλλά τελευταία φορά που πήγα πριν από 3 χρόνια παραλίγο να παίξουμε μπουνιές οπότε δεν ξαναπάτησα.
ασχετος
ο κουφος τα σπαει.πιο πολυ μετραει σαν ατομο οταν ειναι στραβωμενος και συνηθως ειναι και πολυ και το παραδεχεται και ο ιδιος. και ανεκαθεν ηταν της αποψης οποιος γουσταρει ερχετε. το καθε μαγαζι εχει το στυλ του και τον χαρακτηρα του αν δεν σου αρεσει δεν πας
τρελος
θρησκεια.
ινι
Παιδια ο Κουφος τα σπαει! Τι να πω, το λατρεψα το μερος. Οσο για το φαγητο ηταν παρα πολυ καλο ειδικα η πατατοσαλατα, το λαχμουτζουν και τα κεφτερδακια. Το ψωμι/πιτα ειναι και αυτο ολα τα λεφτα. Βεβαια πρεπει να σηκωθεις εσυ να παρεις κρασια κτλ αλλα γενικα η ολη φαση εκει μεσα μετραει!!!
nikos
Βλαχόμαγκας της προηγούμενης εικοσαετίας. Γραφικός και αγενής. Δεν θα (ξανα)πάρω.
Μιρα
Άλλο κουτσαβακισμός του γλυκού νερού, και άλλο λαϊκότητα. Αυτά για τον κήπο του κωφού.
σαρδαναμπαλος
ο κουφος παιδια ειναι κ γαμω τα ατομα..πολυ ωραιο φαγητο μια κ εχω να παω πανω απο ενα χρονο.
monimapeinasmenos
Ατακες του κουφου..Μπαίνουμε στο μαγαζί και λέει "Αντε κλείστε τη πόρτα ακόμα δε προλάβαμε να ζεσταθούμε"!!
Νο2:Ρωτάει ένας απο τη δίπλα παρέα "Απο νηστήσιμα τι έχετε??" και απαντάει ο κουφός "Μόνο μπύρα"!!!
Νο3:Ερχετε και μας λέει "Πικάντικο τρώτε;",λέει ο ένας "Εγώ δε τρώω" λέει στον άλλο "Εσύ τρώς?" λέει ναι, λέει σε μένα εσύ τρώς? λέω ναι.."Ωραία άρα βάζω ένα πικάντικο" , λέει ο άλλος "αφού εγώ δε τρώω" και του απαντάει "Και ποιος σε ρώτησε;2 ειναι οι άλλοι!!"
Νο4:"Θα μας φερετε άλλη μια ρετσίνα;" και απαντάει "Να σηκωθείς να πάρεις!!!"
Ελεος..
Απο φαγητά παρα πολυ ωραία δε μπορώ να πω αλλά αργείς να εξυπηρετηθείς και γενικά αυτού του τύπου οι ανθρωποι εμένα δε μου αρέσουν προσωπικά οπότε λογικά δε θα ξαναπάω..Για χαβαλέ καλά είναι πάντως!15 ευρώ το άτομο περίπου βγαίνει και πραγματικά λαικό πάνω απο το άπειρο όμως!Γενικά δε μαζεύει και πολύ κόσμο πληρότητα 50% συνήθως.
τρελος
αλάνι σε λίγο θα σου ζητάνε και τα φράγκα πίσω για τη λάθος κριτηκή ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
nik lab
@ νικος
Το φαγητο στον Πετρο ειναι με τις μερες του. Μπορει να φας και να παθεις πλακα,μπορει και να σε ξενερωσει. Αλλα και καλη μερα να πετυχες,δεχομαι οτι μπορει να μην σου αρεσε-γουστα ειναι αυτα. Οσο για τη συμπεριφορα του,τα εχουμε γραψει.. Ειναι αδικο για τον Πετρο να τον κρινει καποιος που πηγαινει τωρα για πρωτη φορα. Τωρα που δυστυχως δεν ειναι και στα καλυτερα του.
νικος
Από πότε η γραφικότητα και η αγένεια είναι στα συν??? Λέτε λέτε για τον "Ψωμιάδη" των ταβερνών αλλά αν σας τα κάνουν αλλού θα βρίζατε. Και επιτέλους, αν ήθελα να δω γραφικούς τυπάκους, θα πήγαινα στο τσίρκο ή να δω καμιά ταινία. Για το ελεεινό φαγητό κανείς δεν γράφει. Παταγώδης αποτυχία.
nik lab
Χθες το βραδυ ημουν εκει. Ο Πετρος ειναι καλυτερα στην υγεια του,ορεξατος - μεχρι και καινουρια πιατα-συνταγες μας εφερε- και εγγυηση το αλκοολ του. Ειναι κατι το διαφορετικο και καταλαβαινω που σε καποιους δεν αρεσει το στυλακι του ή ακομα και η κουζινα του. Αλλα οπως μου ειπε χθες ο Πετρος :
Σε οσους δεν αρεσει ας πανε αλλου που εχει 10 σερβιτορια.
Το ξαναλεω: Γερος να ειναι να συνεχισει να εχει την καλυτερη ταβερνα της πολης. Γνωμη μου.
8ea tis tavernas
Κάτω τα χέρια απ'τον κουφό!!!Ο κουφός είναι κάλτ!!!Τέλος.
φαγάςκαλός
οτι και να λεμε ο πετρος ειναι μορφη.τα τελευταια χρονια βαρυνε πολυ εκανε κ ενα γιο στα 60 κατι του το φαι δεν ειναι αυτο που ητανε αλλα ο πετρος ειναι μορφη στον χωρο της ταβερνας.δεν θα ξεχασω ποτε οτι πρωτη φορα τον επισκεφθηκα 18 χρονων με την τοτε κοπελα μου κ οταν ανεφερα την λεξη πατατες τηγανητες μου ειπε να παω να φαω στα γκουντις κ εφυγε!!μετα απο προτροπη αλλων πελατων πηγα στην κουζινα το συζητησαμε κ μετα γιναμε φιλαρακια.τοτε ειχε σουπερ φαι για τα δεδομενα σημερα εχει κουραστει ειναι λογικο μεγαλωσε κιολας καλο ειναι να ξαναπαμε γιατι την ψυλλιαζομαι πως θα την κανει συντομα..δεν θα ξεχασω ποτε επισης τα γλεντια που καναμε κατι κυριακες ξημερωματα με ορχηστρες ρεμπετικες κ τα μπριζολακια με μανιταρια,ηταν θεικα.αλλες εποχες ομορφες.ο πετρος οτι και να λετε μικροκυματα σπορ αμξια κλπ ειναι μορφη μεγαλη.
[Ανώνυμος/η]
Ρε παιδιά, απορώ πως κάποιοι γράφουν ότι έχει φούρνο μικροκυμάτων. Στην κουζίνα δεν μπήκαν? Δεν σηκώθηκαν να πάρουν κρασάκι ή ότι πίνανε τεσπα? ΔΕΝ έχει φούρνο μικροκυμάτων. Αλλιώς θα έκανε τόση ώρα να τα φέρει? Ή είναι μέρος του πονηρού σχεδίου του? Το να μην αρέσει σε κάποιους η γεύση των πιάτων όμως, το καταλαβαίνω και το σέβομαι απόλυτα
ΚΙΚΗ
Πήγα γιατί διάβασα γι'αυτόν στην ιστοσελίδα σας. Δυσκολεύτηκα να το βρω βέβαια. ΄Ήμασταν δύο άτομα μόνο (και ήμασταν και οι μόνοι του πελάτες). Παρ' όλα αυτά, εξυπηρετηθήκαμε μετά από πολλές προσευχές να έρθουν επιτέλους αυτά που παραγγείλαμε. Πολύ ωραίος ο χώρος, απ' έξω έτσι όπως μπαίνεις, καθώς και μέσα νιώθεις πολύ ζεστά. Ως εδώ όμως τα ωραία. ΄Ήταν μόνος του ο "Κωφός" βέβαια, ίσως και γι' αυτό να καθυστέρησε και τόσο. Αλλά και πάλι, ρε παιδιά, είναι της υπομονής. ΄Ίσως εμένα να μου έκατσε λίγο βαρύ το ότι δεν έχει καν σχάρα. ΄Άρα, υποχρεώνεσαι σε μικροκύματα και σε τηγάνι. Αλλά, ακόμη κι έτσι, δεν ενθουσιάστηκα καθόλου από τις γεύσεις των φαγητών. Δεν ξέρω, κοινώς ένιωσα ότι την "πάτησα".
Πέτρος
Ειναι η πρωτη φορα που με απογοητευσε ο ταβερνοχωρος.Πηγα εκει μονο επειδη διαβασα την κριτικη του αλανιου,μαλιστα μας πηρε και κανα τεταρτο να τον ξετρυπωσουμε...Θα συμφωνησω με τις βαθμολογιες σε λαικοτητα και τιμες,αλλα το φαγητο ηταν απλα ελεεινο.Νομιζω οτι ο τυπος πρεπει να εχει για σπονσορα καμια εταιρια με φουρνους μικροκυματων.Οποτε βλεπω πυλινο πανω σε πιατακι ξερω οτι μιλαμε για ξαναζεσταμενο-ακτινοβολισμενο φαγητο και αυτο ηταν το μονο ειδος που βρηκα στο καταστημα.Και η γευση με επιβεβαιωσε φυσικα.Πραγματικα ενοιωσα ασχημα που το προτεινα στην παρεα μου.
IasonasPap
Ο τύπος που το έχει είναι χαρακτηριστική περίπτωση ψευτόμαγκα ανάγωγου. Αυτά στην δεκαετία του '80 που περνούσε το στυλάκι του, όχι τώρα. Όσο για την κουζίνα όπως ειπώθηκε τίποτα το ιδιαίτερο. Ευφάνταστα ονόματα, σάλτσες κρέμες για να καλύψουμε την μάπα ποιότητα και φουλ μικροκύματα. Μακριά
Μάρκος
Δεν το ξέρω το μέρος, αλλά "μπαίνω" στη συζήτηση για να επικροτήσω τον Κυριάκο και τον Κεπικάριο για τα ουσιαστικά σχόλιά τους. Η συμβουλή μου (έστω, γνώμη μου): Όταν πρόκειται για φαγητό, μείνετε μακριά από "δήθεν" και "κάπως". Πολύ σημαντικό το σχόλιο τού Κυριάκου, σχετικά με τη "βάπτιση" κάθε πιάτου. Θεωρώ αυτή την τακτική ύποπτη και πονηρή, ενίοτε δέ και επικίνδυνη.
Kυριάκος
Εγώ είμαι επίσης γέννημα-θρεμμα της γειτονιάς αυτής και δεν έχω πατήσει ποτέ το πόδι μου στου κουφού, ενώ έχω γράψει αρκετές "ταβερνοώρες" στην ευρύτερη περιοχή, σε άλλα μαγαζιά (Μακεδονικό, Τζότζος, κτλ). Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά σχόλια φίλων στάθηκαν αποτρεπτικοί παράγοντες. Η υψηλή βαθμολογία του ταβερνοαλανιού με έβαλε μεν σε σκέψεις, αλλα απο την άλλη δεν αντέχω με τίποτα τις ταβέρνες που βαφτίζουν κάθε πιάτο με ευφάνταστα ονόματα για να καλύψουν -συνήθως- τη γαστρονομική ένδοια της κουζίνας τους (βλέπε ούζου Μέλαθρον). Και πως να το κάνουμε βρε αδερφέ, μου τη δίνει να πρέπει να διαβάζω τα ψιλά γράμματα για να δω οτι το "ραχάτ μεζέ του Κιουταχή" -λέμε τώρα- είναι η μελιτζανοσαλάτα του θεού.
Κεπικάριος
Α! Και να προσθέσω για αυτούς που τελικά θα επιλέξουν να επισκεφτούν το μαγαζί ότι, όταν τουλάχιστον πήγαινα συχνά, πριν μερικά χρόνια, δύο από τα πιο νόστιμα πιάτα ήταν το "Αμάν αμί" και ο "Σκατζόχειρος".
Κεπικάριος
Είμαι γέννημα, θρέμμα Συκιώτης και ξέρω τον κουφό από την εποχή που πήγαινα γυμνάσιο (τώρα είμαι 31).

Με λύπη συνειδητοποιώ ότι ο κόσμος έχει φάει το παραμύθι του "αυθεντικού" ανθρώπου.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το πρωί ο "παλιάς σχολής ρεμπέτης" κουφός κυκλοφορεί με μαύρο γυαλί και μπόλικο τουπέ μέσα στο σπορ αυτοκινητάκι του...

Όσο για το φαγητό, τουλάχιστον μέχρι όταν πήγαινα ακόμα (πριν 5-6 χρόνια) τα μικροκύματα βαρούσανε υπερωρίες στην κουζίνα. Πως αλλιώς άλλωστε ένας τυπάς και μια γκόμενα θα κρατήσουν ένα μαγαζί (χωρίς σερβιτόρους, βοηθούς, μάγειρες κλπ).
[Ανώνυμος/η]
Πηγα πρωτη φορα πριν 3 χρονια.Ο φιλος που το συστησε ειναι λατρης του καλου φαγητου κ επαληθευτηκε.
Κουζινα ιδιαιτερη,πικαντικη!
Την πρωτη φορα πας για εξοικειωση,τη δευτερη ξερεις τι θα φας,απο την τριτη και μετα ο Κωφος σε εμαθε!
ΥΓ.Μην παραγγειλλει κανεις πορτοκαλαδα!
Οπως λεει και ο ιδιος,τι το περασαμε,ζαχαροπλαστειο...
8ea tis tavernas
είχα πάει μια φορά πριν κάποια χρονιά και ακόμα το λησμονώ!!!:)
Σίμος
Το μαγαζί είναι καταπληκτικό. Υπέροχες γεύσεις και αυθεντικά ρεμπέτικα.