Abyssinia

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΚαφενείο, Ξένο
ΔιεύθυνσηΑριστοτέλους 13, Ελευθέριο-Κορδελιό
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6942590750 (Τζάνετ)
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε2022
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχε το Μεζεδώ... καμώματα.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Μάιο & Οκτώβριο 2023.
  • Ζόρικο καφενείο που το τρέχει η πρόσχαρη Etsegenet (Τζάνετ) από Αιθιοπία. Θαμώνες ντεκαντάνς, το μαγαζί δεν προτείνεται για οικογενειακή έξοδο ή για αμιγώς κοριτσοπαρέα.
  • Δεν έχει αιθιοπική κουζίνα, έχει μόνο τα κλασικά ελληνικά καφενειακά κρεατικά. Όμως η Τζάνετ έχει διάθεση να μαγειρέψει παραδοσιακή αιθιοπική κουζίνα, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κατόπιν προπαραγγελίας κάμποσες μέρες πριν (δώστε της τουλάχιστον 2-3 μέρες να προετοιμαστεί και ιδανικά ζητήστε της ρητά τι πιάτα να ετοιμάσει).
  • Το φαγητό έχει ενδιαφέρον, προτείνεται για τους λάτρεις ξένης κουζίνας. Τα highlights μέχρι στιγμής:
    • Οπωσδήποτε injera, είναι οι παραδοσιακές πίτες/κρέπες με τις οποίες τρώνε τα περισσότερα φαγητά
    • Kitfo leb leb: μοσχαρίσιος κιμάς ελαφρώς μαγειρεμένος
    • Siga wat: καυτερό μοσχάρι κατσαρόλας
    • Doro wat: καυτερό κοτόπουλο με βραστά αυγά, θεωρείται το εθνικό φαγητό τους
    • Misir wat: φακές αλλά με πολύ μπαχαρικό, διαφέρει από τη γνωστή ελληνική γεύση
    • Araqe: απόσταγμα από σιτάρι, αν κατάλαβα είναι δύσκολο να το βρει, επομένως ζητήστε το εγκαίρως
  • Τιμές στο περίπου, αλλά φυσιολογικές.
Συμπερασματικά, δεν είναι μαγαζί για όλους, προτείνεται μόνο για μύστες.

Εικόνες (20)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Λαϊκό γλέντι
[εικόνα]
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Kitfo]Kitfo[/url]: μοσχαρίσιος κιμάς ωμός (νόστιμο)
[εικόνα]
Siga wat: καυτερό μοσχάρι κατσαρόλας (πολύ καλό)
[εικόνα]
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Wat_(food)]Doro wat[/url]: καυτερό κοτόπουλο με βραστά αυγά (νόστιμο)
[εικόνα]
[url=https://en.wikipedia.org/wiki/Wat_(food)]Misir wat[/url]: φακές (νόστιμες, αρκετά βρασμένες για τα γούστα μου, αλλά με ωραία μπαχαρικά)
[εικόνα]
Shuro ή Shiro wat: χυλός από ρεβύθια (οκ, κανονικά είναι πιο πηχτός)
[εικόνα]
Πίτες [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Injera]injera[/url] (πολύ καλές, με οξύτητα) & [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Kitfo]Kitfo leb leb[/url]: μοσχαρίσιος κιμάς ελαφρώς μαγειρεμένος (πολύ νόστιμο!)
[εικόνα]
Ρύζι (οκ) & Σαλάτα (τίποτα ιδιαίτερο) & Tibs: μοσχάρι τηγανητό (σκληρό, δεν τρελάθηκα)
[εικόνα]
Araqe: αιθιοπιακή "ρακή" από σιτάρι, χωρίς γλυκάνισο (νόστιμο και δεν έκανε καθόλου κεφάλι σε μεγάλη ποσότητα)
[εικόνα]
Χοιρινή τηγανιά (greek style καφενειακό, μια χαρά)
[εικόνα]
Κεφτεδάκια (greek style καφενειακό, απροσδιόριστη φάση, ίσως προκάτ, ίσως από κρεοπωλείο, τα μικρά είχαν και ακανόνιστο σχήμα, γενικά δεν άρεσαν)
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Πίτες [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Injera]injera[/url] (πολύ καλές, με οξύτητα)
[εικόνα]
Siga wat: καυτερό μοσχάρι κατσαρόλας (καλό, η πρώτη ύλη χωρούσε βελτίωση)
[εικόνα]
Siga tibs: μοσχάρι κατσαρόλας
[εικόνα]
Τσίπουρο άνευ (οκ)
[εικόνα]
[εικόνα]
Εξωτερικά, Μάιος 2023

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Jimador
Θα'χει ενδιαφέρον να δούμε πόσα τέτοια μαγαζάκια θα αντέξουν το τεκμαρτό εισόδημα και άλλες παρόμοιες πανέξυπνες ιδέες.
dokimastis
Challenge accepted!

Το μαγαζί λειτουργεί stealth, αν το θες, με την έννοια ότι κάνει και τα κλασικά ελληνικά κρεατικά κτλ. στυλ τηγανιά και άλλα κρεατικά. Το τρέχει μία κοπέλα από την Αιθιοπία, η Τζανέτ. Και καλά αγγλικά, και καλά ελληνικά! Αλλά αν πεις τον κωδικό injera, ξεκλειδώνεις το άλλο επίπεδο, δηλαδή μπορεί να ετοιμάσει αιθιοπικό μενού, αλλά ζητάει 2 μέρες προειδοποίηση με τηλέφωνο.

Οπότε πεδίον δόξης λαμπρό για όποιον θέλει να δοκιμάσει αφρικανική κουζίνα στη μικρή μας πόλη..
ταβερνοαλάνι
Πέρασα σήμερα απ' έξω, έχει στην επιγραφή έναν χάρτη της Αιθιοπίας, το λένε και Αβησσυνία, είδα πεταχτά μέσα και θαμώνες με τα κατάλληλα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά... λέτε να άνοιξε το πρώτο αφρικάνικο της πόλης; (ιστορικά θα είναι το τρίτο καταγεγραμμένο μετά το [Χωρίς Όνομα] & Africa).

@dokimastis, η ειδικότητά σου, δώσε ρεπορτάζ :)