Εις την Πόλιν [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΑιγύπτου 17, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2001
Έκλεισετέλη 2013
Πρόσθετες πληροφορίες:
Η ιδιοκτησία η οικογένεια Κωφόπουλου με καταγωγή από την Πόλη. Μάγειρες η Αλεξάνδρα Κωφοπούλου και ο Σελίμ Σελτζούκ (2011).

Στη θέση του υπήρχε η Κοκορετσίνα. Στη θέση του άνοιξαν με αύξουσα χρονολογική σειρά το Εις την Πόλιν (από άλλη ιδιοκτησία), ο Μανδρακούκος, το Άρωμα ...Πόλης, το #2310, το Gaia's Den και το Funky.

Εικόνες (12)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Σουτζουκόπιτα (μέτρια)
[εικόνα]
Συκώτι κοντοσούβλι (οκ)
[εικόνα]
Κρύα πιάτα: εζμέ & κολοκυθάκι (οκ και τα δύο)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούλιος 2012)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Δεκέμβριος 2011)
[εικόνα]
[Γιάννης]
[εικόνα]
[Γιάννης]
[εικόνα]
[Γιάννης]
[εικόνα]
[Γιάννης]
[εικόνα]
Κοτόπουλο Λωξάντρας
[εικόνα]
Γιαουρτλού
[εικόνα]
Μπουγιουρντί και σαλάτα "Εις την Πόλιν" (ολόιδια με παραδοσιακή βουλγάρικη Shopska salad αλλά τέλος πάντων)

Σxόλια (39)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Tassos
Ο ιδιοκτήτης του πια ζει στην Μόσχα, έχει γυράδικα κ.α. και συμμετείχε στο Ρωσσικό "The Voice" https://www.facebook.com/yianniseistinpolin
Βικτωρ Τ.
Περασα το Σαββατο και ηταν κλειστο.
guru
Επίσκεψη μετά απο αρκετό καιρό σε μαγαζί που αγαπούσα. Οι τιμές του παραμένουν ψηλές (δεν ξέρω αν ειναι οι ίδιες προ κρίσης ή αν έχουν ανεβει, σίγουρα δεν έχουν πέσει). Δυστυχώς η ποιότητα του φαγητού στην τελευταία επίσκεψη, δεν ήταν αντιστοιχη προηγούμενων. Και τα κρύα ορεκτικά του και το ιδιαίτερο γιαουρτλού του , πολύ κατώτερο, προηγούμενων επισκέψεων. Πολύ καλό όπως πάντα το Χιουνκιαρ. Ο αδερφός του Γιάννη δυστυχώς δεν εχει το σερβις του Γιαννη
δημητρης
καθημερινες εχει φουλ μενου με 10 ευρω
Χρυσοβαλάντης
Μιλαμε για το αξιποπρεπεστερο, ζεστοτερο, νοστιμοτερο χωρο της πολης.

Προσωπικα εχω επισκεφθει το χωρο σε ολες τις ωρες του. Μεσημερι Κυριακης για επισημο γευμα,καθημερινη μεσημερι στα τραπεζακια που εχει εξω το καλοκαιρι, Σαββατοκυριακο βραδυ, με παρεες απο 2 εως 20+ ατομα.

Το φαγητο ειναι ποιοτικα σπιτικο, με την εμπειρια των ανθρωπων που το προετοιμαζουν , παντα με φρεσκα και καλα υλικα δινοντας ενα λαχταριστο αποτελεσμα.

Σιγουρα κατι το διαφορετικο απο καθε τι αλλο στην πολη μεν , αλλα και απο ενα παρεμφερες μαγαζι δε, ιδιου προσανατολισμου στην Ανατολικη Θεσσαλονικη. Εκει κατεληξα να τρωω μια μπριζολα ψητη, με τηγανητες πατατες, ετσι οπως θατρωγα σε καθε γυραδικο της καθε γωνιας στη Θεσσαλονικη.

Καθε πιατο του Εις την Πολιν ητανε πραγματικα εμπνευσμενο και σιγουρα μοναδικά Πολίτικο!!

Η μουσικη οποτε την πετυχα ητανε πετυχημενα στοχευμενη και εναρμονισμενη με το "ομωνυμο" του μαγαζιου. Οι μουσικοι καλες μοναδες και το συνολο δεμενο!

Οσο και για το σερβις, τοσο ο Γιαννης οσο και ο Βαγγελης, οι οποιοι ειναι και η ψυχη του μαγαζιου, στηριζουν τοσο καλα το σχημα που πραγματικα αυτο που γινεται εκει μεσα ειναι κατα τροπον τινα μια Συμφωνια. Και στο τελος η κολωνια λεμονακι στο χερι!

Πραγματικο ταξιδι αισθησεων!
gyroman
aaall time classic :) επιλογή που ποτέ δε μας έχει διαψεύσει... πλέον έχει κ έκπτωση στις τιμές.
μόνο μείον: πού είναι ο Γιάννης;;;
Nikolas
Για να μην ανοίξουμε κανέναν "ατελείωτο διάλογο" όπως λέει - ορθότατα - και το ταβερνοαλάνι, θα πω μόνο αυτά :
a ) στη συγκεκριμένη επίσκεψή μας στο μαγαζί ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙ κλπ"....αλλά 5 άτομα που ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ... Εκ των οποίων,ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ (ένας ! ) πήρα κεμπάπ,δεν υπήρξε δεύτερο στο τραπέζι...στο άγχος του να απαντήσει και να υπερασπιστεί τη δουλειά του ( πολύ υγιές και αυτονόητο) , κατά πάσαν πιθανότητα μπλέχτηκαν πρόσωπα και καταστάσεις....
b)Δεν υπήρξαν εκ μέρους μου θετικά σχόλια για το εν λόγω κεμπάπ και σύγκρισή του με αυτά της Ιστανμπούλ, διότι πολύ απλά δεν με ενθουσίασε το πιάτο.Αν μου είχε συμβεί , βεβαιότατα θα το έκανα ,αφού πιστεύω ακράδαντα ότι κάυε τοπική κουζίνα , όπως και κάθε ντοπιολαλιά , κάθε αληθινα λαϊκή μουσική κλπ..είναι πολύτιμο κομμάτι της μνήμης των λαών που οφείλουν με νύχια και δόντια να τα υπερασπίζονται απέναντι στην παγκόσμια τάση ομογενοποίησης-εκπροβατισμού των ανθρώπων..
c)τα περί "copy paste" κλπ κριτική του σχολιασμού μου θεωρωώ ότι δεν χρήζουν απάντησης - καταλαβαίνω και μάλιστα πιστεύω ότι είναι προς τιμήν του φίλου Γιάννη , το θυμό του γιά σχόλια που θεωρεί - και οχι άδικα- επικριτικά γιά τη δουλειά του .Θα προτιμούσα αυτό τον θυμό βέβαια , αντλι να τον ξοδεύει σε " λογοτεχνική" κριτική του ύφους και της δομής των σχολιασμών, να τον αξιοποιήσει δημιουργικά γιά να βελτιώσει τα σημεία που και ο ίδιος φαντάζομαι καταλαβαίνει ότι χρειάζονται βελτίωση..
d) τέλος,θα επιμείνω μόνο σε τούτο:η επωνυμία "πολίτικη" σε μιά κουζίνα , δεν αρκεί γιά να την κάνει ξεχωριστή-αξέχαστη.όπως και παντού αλλού,έτσι και στην Ιστανμπούλ,υπήρχαν και υπάρχουν μάγειρες εξαιρετικοί ( είτε επαγγελματίες είτε "σπιτικοί" )και μάγειρες που " δεν το'χουν"..Η ουσιώδης διαφορά ανάμεσά τους και το βασικό κριτήριο που τους ξεχωρίζει,είναι Η ΤΑΠΕΙΝΌΤΗΤΑ , Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ , Η ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ..ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ!
Το εις την Πολιν έχει πολλά από αυτά τα στοιχεία και θεωρώ πράγματι ότι είναι μιά αρκετά καλή προσπάθεια που αξίζει να στηριχτεί! Στο χέρι του είναι να αποκτήσει και τα υπόλοιπα .Από μένα τέλος.Καλή συνέχεια στο μαγαζί,ελπίζω να τα πούμε σύντομα και από κοντά.
mikroulis
Είναι απίστευτο που δεν έχω σχολιάσει ποτέ το μαγαζί αυτό, αφού έχουμε πάει γύρω στις 7-8 φορές και πάντοτε μεγάλη παρέα. Όλοι πάντα φεύγουμε ευχαριστημένοι. Οι τιμές σίγουρα είναι τσιμπημένες αλλά ισχύει το :΄΄ ότι πληρώνεις , παίρνεις΄΄. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει λόγο να στραβώνει!!! Το 80 % των σχολίων είναι θετικά. Και τα κακόβουλα και υποκινούμενα σχόλια κάνουν μπαμ. Μην αγχώνεσαι ! ( ακόμα και το σχόλιο του Λευτέρη είναι, στην ουσία, θετικό ).
Γιαννης
στο σχολιο που αναφερει οτι οι μεζεδες ηταν κρυοι και συνεπως ανοστοι.ζητω συγνωμη συνεβαινε εκ περιτροπης καποιες φορες μεσα στον χειμωνα αυτο στο παρελθον, αλλαχτηκε το ψυγειο και θαρρω πως ολα βαινουν καλως τωρα..στο σχολιο που αναφερει πως δεν ειναι απο τα μερη που αξιζει να επισκευτεις πανω απο μια φορα δεν θα απαντησω.θα πω μονος πως η τεκμηριωση ειναι απαραιτητη για να θεωρηθει ενα σχολιο τουλαχιστον υποψιν.Στο σχολιο του Νικος που ειναι και αρκετα παλιο θα πω πως θυμαμαι ακριβως την περιπτωση καθοτι εγω τον σερβιρα.Ηταν ενα ζευγαρι στο μικρο τραπεζι στο παραθυρο.Ηταν ενα ζεστο σαββατο του Οκτωβρη μολις ειχαμε ανοιξει για σαιζον γιαυτο και θυμαμαι πολυ καλα την μερα την οποια και εφερα στο μυαλο μου οταν διαβασα το σχολιο.Πηραν δυο κεμπαπ ενω τους προτεινα να παρουν 2 διαφορετικα πιατα και να τα μοιραστουν.Στο κεμπαπ βαζουμε μοσχαρι κυμα και λιπος απο αρνι παντα.Τωρα αν το λιπος απο αρνι δεν καλυπτει την γευση του κυριου νικου ζητω συγνωμη.Ξερω παντως πως και στην Τουρκια με κυμα μοσχαρι και ουρα απο προβατο κανουν τα περισσοτερα κεμπαπ της Ανατολιας.Εκεινη την μερα παντως σχολιασε σε μενα οτι το κεμπαπ ηταν πολυ καλο και το συγκρινε μαλιστα με της Πολης κατι το οποιο βεβαια δεν ισχυει.Πολιτικη κουζινα δεν ειναι Τουρκικη κουζινα παιδια.Εχουμε κεμπαπ γιατι εχουμε και εναν Κουρδο φιλο στην κουζινα.Τα 1000 χρονια ιστοριας που αναφερει ο εν λογω επισκεπτης μας θα πεσουν να μας πλακωσουν αν δεν κανουμε ωραιους τους λαχανοντολμαδες με ρυζι κουκουναρι και σταφιδες αν δεν κανουμε καλο πουρε μελιτζανας αν δεν κανουμε καλα τα ντολμαδακια και ολα τα κλασσικα εδεσματα της πολιτικης κουζινας που εμεις την νιωθουμε σαν κομματι της ιστοριας μας.Τα κεμπαπ της ανατολης οι κυμαδες δηλ ειναι κουρδικης κυριως προελευσης και νεοφερτα φαγια ακομα και στην Πολη και δεν θελουμε να φημιζομαστε για το κεμπαπ μας(το οποιο δεν ειναι κακο!!) ουτε για τα ανευρα ρολακια μελιτζανας(τα οποια σε αλλα σχολια απο καποιους ειναι πολυ καλα..).ατοπος ο σχολιασμος οτι πειραζουμε τις γευσεις της χιλιοχρονης παραδοσης για να προσελκυσουμε πελατεια κλπ.δεν ειμασταν ουτε ειμαστε μεινσρτιμ.ο συγκεκριμενος κυριος θα οφειλε να λεει την αποψη του εν πρωτοις στους αμεσα ενδιαφερομενους εφοσον εχει σκοπο οπως λεει την εξελιξη της εστιασης και οχι να επιτιθεται με τσιτατα γραμμενα κοπυ πειστ απο κριτικους γευσεων αθηναικων εντυπων.Ειναι λιγακι οξυμωρο να λεει αλλα σε μενα και αλλα να σχολιαζει πιστευω.Και παρατηρησα πως αυτην την πεπατημενη σχολιασμου την εχει και για αλλα μαγαζια.Τυχαινει τον τελευταιο καιρο να ειμαι εκτος, να εχω χρονο και να διαβασω πολυ ταβερνοχωρο.Και εχω αποψη.Τελος στο σχολιο του Καλου Μυλου εχω να πω πως γελασα πραγματικα με την ψυχη μου χωρις κανενα ιχνος ειρωνιας αυτο για να μην παρεξηγηθω.γλαφυρος παραστατικος λογος με τρομερο χιουμορ και αποψη χαιρεσαι να τον διαβαζεις.Η κυρια απο την λαντζα παντως δεν ειναι απο τον Βολγα!!θα σου πουμε την αλλη φορα που θα ερθεις καλε μυλε.Υπαρχουν και καποια θετικα υπερβολικα σχολια τα οποια δε τα εγραψα εγω.Καποιοι πελατες και φιλοι θεωρησαν σκοπιμο να εκφρασουν την αποψη τους με αυτον τον τροπο κατι το οποιο το κανουν και σε μας αλλα αυτοι ειναι ενα κομματι της πελατειας μας και οχι ολη βεβαια.Κανετε καλη δουλεια με κοπο εσεις που διαχειριζεστε αυτο το σαιτ και να συνεχιστε.Ευχομαι σε ολους τους συναδελφους καλα κουραγια σε ολους τους επισκεπτες καλα γευστικα ταξιδια και καλη χρονια.
Γιαννης
Καλη χρονια και σενα Λευτερη και ευχαριστουμε οπως και να χει για τα σχολια σου...καλη χρονια σε ολους ευχομαστε οσους μας τιμησαν με τα σχολια τους θετικα η αρνητικα.ομως θαρρω, και αυτο ειναι προσωπικη αποψη, καθως λειπω ενεργα απο τον χωρο τους τελευταιους τρεις μηνες, δεν θα μπορουσα να μην απαντησω με την σειρα μου, σε καποια σχολια τα οποια χρειαζονται απαντηση.Ειμαι ο Γιαννης μελος της οικογενειας που διαχειριζεται το Εις την Πολιν 10 χρονια τωρα.Η οικογενεια μου ταιζε απο το 1982 τους φοιτητες της Γ εστιας με τα γνωστα παντοφλα τοστ της μανας μας της κυρα Αλεξανδρας.Το μαγαζι αυτο(το Εις την Πολιν) ηταν ιδεα μου καθοτι μουσικος και καλλιτεχνικη ψυχη και μελετητης της ιστοριας της οικογενειας του πατερα μου που ηρθε απο την Πολη το 1964.Η μανα μας βεβαια δεινη μαγειρισσα που παντρευτηκε σε μικρη ηλικια τον Πολιτη και ειχε Πολιτισσα πεθερα.Οποτε θελωντας και μη...εμαθε!!Αυτα τα λιγα ιστορικα για μας.Θα απαντησω στο σχολιο της Ελενας( αν θυμαμαι καλα) που λεει εσφαλμενα πως κραταμε υφος καρδιναλιων και δεχομαστε μονο με κρατηση και μαλιστα με μηνυμα στον τηλεφωνητη.ακυρο σχολιο αν οχι κακοβουλο.οταν δεν ειμαστε στο μαγαζι η οταν εχουμε δουλεια και δεν προλαβαινουμε το τηλ βγαινει τηλεφωνητης ο οποιος χαιρετιζει και λεει πως(μπορειτε να κανετε κρατηση στον τηλεφωνητη αλλα θα πρεπει να αφησετε ενα τηλ για να επικοινωνησουμε μαζι σας και να επιβεβαιωσουμε την κρατηση αυτη)ουτε πρωθυπουργους λεει ουτε προεδρους.ετυχε πολλες φορες να αφησει κοσμος μηνυμα στον τηλεφωνητη και να λεει ενα τραπεζι για 6 ατομα στο ονομα ταδε την ταδε μερα και ωρα,και μεις να μην εχουμε να να τον καθησουμε ειναι λογικο λοιπον να ζηταμε το αυτονοητο, δεν πουλαμε μουρη!!!εχουμε ενα μαγαζι 50 θεσεων το οποιο εχει μουσικη ΠΣ και δουλευει με κρατησεις τις μερες αυτες αλλα και αλλες μερες.και μαλιστα εχει σχημα που δεν βρισκεις ευκολα σε μονιμη βαση στην Θεσσνικη.δεν ειναι κακο νομιζω να δουλευεις με κρατησεις.ετισ προκυπτει ο τηλεφωνητης λοιπον...το σχολιο το οποιο αναφερει οτι εφυγε ο τουρκος μαγειρας και ο καινουργιος μοστραρε το φλαμπε κλπ...μαγειρας στο μαγαζι ειναι η μανα μας η Αλεξανδρα.ο Σελιμ ο οποιος ειναι πλεον μαζι μας καιρο και τον νιωθουμε μελος της οικογενειας ειναι ο μαστορας οχι ο μαγειρας(εχει διαφορα αυτο για οσους γνωριζουν) ετυχε να χρειαστει να λειψει για καποιον καιρο και αντικατασταθει απο τον αδερφο μου τον Βαγγελη ο οποιος τυγχανει μαγειρας και αυτος.δεν μοστραρε τπτ φλαμπε.ανακριβιες δηλαδης οι οποιες ειναι κομματι ενοχλητικες.
lefterisrhodes
Το επελεξα γιατι ειχα ακουσει καλα λογια..Δυστυχως πηγαμε κατα τις μιαμιση το μεσημερι ο σερβιτορος -καταστηματαρχης μαλλ νον αγοροξυπνημενος και ταλαιπωρημένος απο βραδυς.. τα ντολμαδακια πολυ καλα η πιτα με τον παστουρμα τελεια καθως και το κοτοπουλο..ΜΕτρια η σαλατα και το κεμπαπ..το ψωμι μαλλον απο τα εγκαινια και μολις το ανεφερα μας την ειπε και απο πανω..Εφερε μετα αλλο ψωμι κερασε γλυκακι πολυ καλο αλλα δεν εσωσε την παρτιδα,..εφερε λογαριασμο χρεωνοντας και μια μελιντζανα που παραγειλαμε αλλα δεν ηρθε ποτε..Δεν ειπα τιποτε αλλο γιατι θα μανουριαζαμε..Καλη χροννια φιλαρακι.
stephan
Πήγα χθες βράδυ και έμεινα ευχαριστημένος. Το αρμένικο σουτζούκι (σαχανάκι),το μπουγιουρντί και ένα είδος χωριάτικη σαλάτα ήταν όλα πολύ καλά.Τό χύμα άσπρο κρασί o.k. Kέρασαν και ένα γλυκάκι με εκμέκ κρέμα πάρα πολύ δυνατό.Πλήρωσα 20 Ευρώ (με 1.5lt νερό),δηλαδή τιμές μέσου όρου,και πήρα φαγητά πολύ πάνω από το μέσο όρο.Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Έλενα
Υπέροχο μαγαζάκι. Το φαγητό πολύ νόστιμο (χωρίς να είναι ομολογουμένως καθαρό πολίτικο..πολύ καλό σπιτικό φαγητό), πολύ καλή εξυπηρέτηση, φιλικότητα και αμεσότητα...σίγουρα θες να ξαναγυρίσεις. Αν και το επισκέφτηκα καλοκαίρι, φιλοξενήθηκα στον πάνω όροφο. Το περιβάλλον είναι μοναδικό. Μυρίζει σαν ξανθιώτικο ταβερνάκι, πολύ ζεστός ο χαρακτήρας του. Αυτά είναι αρκετοί λόγοι για να πάει κανείς, αλλά και οι τιμές σίγουρα σε ενθαρρύνουν.
kalergis
πολυ καλο φαγητο και το αφεντικο παλικαρι. εξαιρετικεσ τιμες και ορεκτικα με αποκορυφωμα τον παστρουμα
ιασων
Το επισκέφτηκα πρώτη φορά. Ωραία ζεστά ορεκτικά, καταπληκτικά κυρίως πιάτα. Ευγενικό σέρβις. Εξαιρετική επιλογή.
Γιαντράνκα
Μετά από τουλάχιστον 8 επισκέψεις το Εις την Πόλιν κατά τη γνώμη μου κατατάσσεται στην κατηγορία Σ.Α. (Σταθερές Αξίες). Σταχυολογώ μερικά μόνο φοβερά: σαλάτα κολοκύθι, μελιτζανομπουρεκάκια(νέο), ρολάκια μελιτζάνας, πίτα με αρμένικο σουτζούκι (συντριπτικά πιο πλούσιο από αντίστοιχο πιάτο στο "Βόσπορο"), γίγαντες με λουκάνικο, λαχανοντολμάδες, ντολμαδάκια, κοτόπουλο της Λωξάνδρας, μπουγιουρντί (διαφορετικό από το συνηθισμένο), χουνκιάρ μπεγεντί. Η απαρίθμηση είναι μόνο ενδεικτική.
Λιγότερο καλά το γιαουρτλού (εσχάτως), αλοιφή με λιωμένο μπαγιάτικο ψωμί-καρύδια-κοτόπουλο. Οι μερίδες σε κάποια πιάτα είναι μικρές. Τιμές γύρω στα 18€/άτομο με κρασί.
Εκπληκτικό γλυκάκι για το τέλος πάντα κερασμένο.Το χύμο κόκκινο κρασί είναι Νεμέας και πάντα καλό.
Πλέον και με τραπεζάκια έξω για το καλοκαιράκι.Και ρακόμελο.
Μετράει ατελείωτα.
nikolas
Ωραίο μαγαζί, μείναμε ευχαριστημένοι με όλα τα πιάτα που πήραμε, ευγενικός ο σερβιτόρος. Φλωρίνης με φέτα, πατάτες τηγανητές, κολοκυθοκεφτέδες, σαλάτα, κοντοσούβλι κοτόπουλο και μία ρετσίνα, 28,50 ευρώ.
Γιάννης
Καλό μαγαζί, ακόμη πιο καλή κουζίνα.

Πήγαμε δύο Σαββατοκύριακα τον προηγούμενο μήνα, πανέμορφες ανοιξιάτικες Κυριακές στα πλαίσια μιας προσφοράς ομαδικών αγορών. Ο σερβιτόρος θέλει προσοχή. Μερικές φορές είναι ευγενικός, άλλες αγενής και άλλες αδιάφορος. Με το ζόρι μας είπε τι είναι αυτά που έχει στο δίσκο με τα ορεκτικά και τι έχουν μέσα. Μας έβαλε να κάτσουμε στον ήλιο ενώ πολλά τραπέζια ήταν άδεια στη σκιά και αρκετά από αυτά συνέχισαν να είναι άδεια μέχρι που φύγαμε. Τον ρώτησα τι κρασί έχει χύμα και μου είπε πως έχει μόνο κόκκινο και στη συνέχεια σέρβιρε ρετσίνα στο παραδιπλανό τραπέζι που ήρθε μετά από μας. Πήρε το φιλοδώρημα που του άξιζε. Μηδέν.

Δεν τους ζητήσαμε εμείς να πληρώσουμε μισή τιμή, αυτοί έκάναν την προσφορά, αν δεν τους συνέφερε ας μην το κάνανε, το να μας φέρεται ο Σερβιτόρος σαν δεύτερη κατηγορία πελάτες, δεν είναι διαφήμιση.
δημητρης
πηγαμε σημερα και μειναμε πολυ ευχαριστημενοι.
ωραιος χωρος, γρηγορο σερβις.
κορυφαιο το κοτοπουλο της λωξαντρας, οι κολοκυθοκεφτεδες, και ενα αλλο ορεκτικο (δε θυμαμαι το ονομα του) με τηγανητη μελιτζανα ρολο με τρια τυρια και ανηθο.
καλα ηταν και τα υπολοιπα (ενα κεμπαμ σχαρας, σμυρνεικη σαλατα και πρασινη σαλατα).
οκ και το χυμα κρασι του.
στα μειον οι ελαφρως τσιμπημενες τιμες και ο ελλειπης εξαερισμος (μυριζαν τα ρουχα μας μετα).
spoκi
καθαρά πολιτικό μαγαζί και με μεγάλη επιτυχία. γεύσεις που σε ταξιδεύουν σε μιαν άλλη εποχή. όσες φορές και να πάω δεν βαριέμαι.τα παιδιά παρά πολύ καλά έτοιμα να σε ακούσουν αν έχεις και παράπονο.(λέμε τώρα).δεν μπορώ να πω τους άλλους τη να κάνουν απλώς εγώ ξέρω πως θα ξεφεύγω από την ρουτίνα
sardanampalos
μετα απο ενα χρονο ο δρομος μου με βγαλε ξανα στο εις την πολιν..η ποιοτητα ιδια ολα ωραια,ο σερβιτορος πολυ εξυπηρετικος <μαλλον ιδιοκτητης> με την ρεβεκα δεν θα συμφωνησω.3 κρυα ορεκτικα 1 σαλατα 2 κυριως 2 κρασια <το ενα ηταν κερασμενο> πληρωσαμε 37 ευρω.18,5 ευρω το ατομο για τοσο φαγητο εμενα μου φανηκε νορμαλ.
ΡΕΒΕΚΚΑ
Απο τις αγαπημενες μου επιλογες για φαγητο οταν εχω να διαθεσω 50 ευρω για γευμα 2 ατομων με 1/2 λιτρο κρασι.
Ολα τα πιατα του ειναι φοβερα, τα ορεκτικα του κρυα και ζεστα υπεροχα και τα κυριως του πολυ προσεγμενα.
Το καλο ειναι πως στην αρχη σου φερνει εναν τεραστιο δισκο με ολα τα κρυα ορεκτικα οποτε βλεπεις τι διαλεγεις.
Ο μπακλαβας, προσφορα του καταστηματος στο τελος, αξεχαστος.
skoumprakis
Πήγα την ίδια μέρα με τον "monimapeinasmenos", αλλά το μεσημέρι. Γενική εντύπωση αρκετά καλή. Ο μαγαζάτορας πολύ ωραίος τύπος και εξυπηρετικός, σε κέρδιζε. Δεν είχε ζωντανή μουσική, στο cd player ρεμπέτικα και (λίγοι) αμανέδες.

Στο μαγάζι ήταν 5-6 παρέες, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι, ενώ θα περίμενα να συναντήσω και κόσμο μεγαλύτερης ηλικίας σ' ένα πολίτικο εστιατόριο, ήταν όλοι στην ηλικιακή ομάδα 26-35.

Στο φαγητό: Η πρωτη εντύπωση, τα κρύα ορεκτικά, δεν ήταν και η καλύτερη. Ενώ από την περιγραφή μου τρέχαν τα σάλια, στη γεύση δεν εντυπωσίαζαν τόσο. Πολύ ουδέτερα και άνευρα. Ευτυχώς δεν ίσχυσε το ίδιο για τα ζεστά ορεκτικά και τα κυρίως. Παστουρμαδόπιττα πολύ ωραία με πλούσιο κασέρι που απλωνόταν στο πιάτο, το ταλάς μπορέτι μοσχοβολούσε Πάσχα μόλις τό'κοβες (αρνάκι με άνιθο, κρεμμυδάκι κτλ μέσα σε φύλλο, ψημένο στο φούρνο σαν πίττα, βαρύ για τα δικά μου γούστα στους άλλους άρεσε), κοτόπουλο Λωξάνδρας ωραίο αν και λίγο μπερδεμένο, γιαουρτλού κεμπάπ καλό και το καλύτερο: ψαρονέφρι γεμιστό με δαμάσκηνα και σως πορτοκαλιού. Δε ξέρω κατά πόσο είναι πολίτικο, αλλά ήταν πολύ νόστιμο.

Τιμές δε ξέρω, άλλος πλήρωσε.
monimapeinasmenos
Πηγα εχθες Κυριακή βράδυ στο μαγαζί..Είμασταν μόνο 2 παρέες..Ο μαγαζάτορας πολύ εξυπηρετικός και ευγενικός..Τα ορεκτικά δηλαδή μπουγιουρντί και σαλάτα πάρα πολυ καλα αλλά και τα κυρίως γιαουρτλού και κοτόπουλο της κυρα λωξάντρας ήταν εξίσου καλα αν και αρκετα βαριά λόγω των μπαχαρικών φαντάζομαι γιατι μετα είχα και ενα φούσκωμα. Το κερασμένο γλυκάκι απλά νορμάλ. Τιμές γύρω στα 17 το ατομο θα ξαναπάω σίγουρα γιατι με κέρδισε.
Βρεθήκαμε "εις την Πόλιν" Σάββατο βράδυ μεγάλη παρέα.Είχα να πάω χρόνια.Τα συναισθήματα ανάμεικτα.Ο χώρος μικρός, συμπαθητικός, χωρίς τις κακογουστιές που έχουν συνήθως τα θεματικά εστιατόρια.Το σέρβις καλό, γρήγορο και πολυτάλαντο (όπως θα φανεί παρακάτω).Η κουζίνα (λημέρι της Πολίτισσας μητέρας του ιδιοκτήτη) σε κάποια πιάτα εξαιρετική, όπως οι λαδεροί λαχανοντολμάδες (με σταφΊδα και κουκουνάρι) η ζεστή παστουρμαδόπιτα (με κασέρι πλούσιο και αληθινό) καθώς και τα σουτζουκάκια σχάρας. Το κεμπάπ το βρήκα μέτριο το ίδιο και την πολίτικη σαλάτα (η γυναίκα μου την κάνει σαφώς καλύτερη)...Αυτό το γράφω γιατί είναι πάνω από το κεφάλι μου τώρα και κοιτάει...Τιμές με Υπερκατανάλωση εμφ.ρετσίνας γύρω στα 20 ευρώ το άτομο (κεράσανε τις δύο καθώς και μέτριο εκμέκ). Στα αρνητικά,το ότι από τους καταλόγους έλειπαν σχεδόν τα μισά πιάτα-κάτι που διαπιστώνεις αφού τα ζητήσεις-και το ότι το τσιγάρο "εις την πόλιν" ζεί στιγμές δόξας, αστείο όταν εις την άλλην Πόλιν έχει απαγορευτεί με τον βούρδουλα. Σε κάτι άλλο που θα ήθελα να σταθώ, είναι ότι διαβάζω με χαρά ότι αρκετοί σόφρωνες άνθρωποι δυσανασχετούν με τις ταβέρνες με ζωντανή μουσική (το μαγαζί φιλοξενεί σχήμα με ανατολίτικο και Σμυρνέϊκο ρεπερτόριο). Φυσικά είναι θέμα γούστου, αλλά θεωρώ οτί την ώρα που προσπαθείς να κόψεις το κρεατάκι σου και ακούς απο δίπλα ένα μακρόσυρτο: αμάν,αμααάν...χάνεις την όρεξη σου γιατί νομίζεις ότι ακούς το βάσανο των υποσιτισμένων ανθρώπων ή χειρότερα το ίδιο το ζώο το οποίο τεμαχίζεις. Ευτυχώς εμείς όταν άρχισε το πρόγραμμα είχαμε τελειώσει και πραγματικά απολαύσαμε τη μουσική, ακομά μάλιστα και τον καλλίφωνο ιδιοκτήτη καθώς και τον Τούρκο ψήστη που ανέβηκε και είπε ένα σκοπό της χώρας του. Μόνο η κυρία της λάντζας δεν ήρθε να μας πει τον βαρκάρη του Βόλγα...Εν τέλει άν σας αρέσει να τρώτε πολίτικη ή σχεδόν πολίτικη κουζίνα μετά μουσικής ή όχι,νομίζω ότι είναι μια άπό τις καλύτερες επιλογές στη πόλη μας.
LILIPOUTIOS
εγω παντως πριν μια βδομαδα που πηγα ο μαγειρας ηταν τουρκος, κ το καταλαβα λογο το οτι ειχε αρκετο κοσμο κ βγηκε να μας φερει μια σαλατα,πιασαμε την κουβεντα κ μου ειπε οτι ειναι γυρο στα 9 χρονια στο μαγαζι,οτι δοκιμασαμε ηταν παρα πολυ νοστιμο κ σιγουρα θα το επισκεφτουμε ξανα.
Δημητρα
εχω την εντυπωση πως τη χρονια που περασε δεν δουλευε πλεον εκει ο μαγειρας που ειχαν τοσα χρονια-εκ Τουρκιας.Πηγα μεσα στο χειμωνα και ενω η ατμοσφαιρα ηταν καλη το φαγητο ηταν αλλαγμενο.θα ηθελα παντως να ξαναφαω εκει το καταπληκτικο πιλαφι και τα τουρκικα μεζεδακια και οχι το φιλετο-φλαμπε-που μου μοστραριζε ο καινουργιος!
υγ.ο μαγειρας ο παλιος στα κεφια εμπαινε στην ορχηστρα και μας ξεσηκωνε με τουρκικα τραγουδακια!
sks09
Πηγα για πρωτη φορα και ομολογω οτι δεν με ενθουσιασε.Περιμενει κανεις απο τετοια μαγαζια την ευχαριστη εκπληξη αλλα δεν...... Ισως ομως και να το αδικω με την μια και μονη φορα που το δοκιμασα. Θα το ξαναδω . Παντως σιγουρα δεν ειναι απο τα φαγαδικα που σε ξετρελαινει.
Έλενα
Πήγα 3-4 φορές όταν είχε πρωτοανοίξει και ήταν "της μόδας" η πολίτικη κουζίνα. Φαγητό και τιμές μια χαρά. Το καλύτερο βέβαια η ατμόσφαιρα. Αυτό που με έκανε να μην ξαναπατήσω ήταν ότι σε δεχόντουσαν μόνο με κράτηση που έπρεπε να αφήσεις μήνυμα σε τηλεφωνητή για να σε πάρουν πίσω. Ούτε τον πρωθυπουργό να ήθελα να συναντήσω!
σαρδαναμπαλος
πριν δυο βδομαδες καταφερα επιτελους να παω στο εις τιν πολιν.ακουγα πολλα απ τουσ γονεις μου που το επισκεπτονται πολλα χρονια τωρα αλλα νομιζα οτι ηταν υπερβολικοι..παιδια επαθα πλακα!!φανταστικη ατμοσφαιρα σε συνδιασμο με καταπληκτικο φαγητο.τεραστια ποικιλια με μεζεδες που ο ενας ηταν καλυτερος απ τον αλλον.για κυριος εφαγα κεμπαπ.το συγκρινω με αυτο που ειχα δοκιμασει στην τουρκια κ λεω πως ηταν ανοτερο κ γευστικα κ ποιοτικα!!σας στο συνιστω ανεπιφιλακτα
astanapanix
ισως ενα απ τα καλυτερα εστιατορια στην θεσσαλονικη...ψαγμενοι μεζεδες κ απιστευτα φαγητα...συγκεκριμενα εφαγα ενα πιατο που το παρουσιαζουν ως<<το κοτοπουλο τις λωξανδρας>> ηταν μια πανδεσια γευσεων!!8α ξαναπαω σιγουρα.
φαγαςκαλος
ξαναπηγα την προηγουμενη εβδομαδα και θα συνεχισω να πηγαινω.το μαγαζι εχει ποιοτητα απλα.και με εκπλησσει ευχαριστα καθε φορα.ολα τα αλλα και τα υπερ και τα κατα εμενα προσωπικα δεν μου λενε τιποτα.
chris
τα πρωτα πιατα ήταν απαραδεκτά, παγωμένα και συνεπώς αρκετά άνοστα. κρίμα γιατί μείναμε μόνο με την χαρα της εμφάνισης τους. δεν θα το σύστηνα σε κάποιον να πάει πάνω από μια φορά..
jamessometimes
Ειμαι 28 χρονων, πηγαινω στο μαγαζι τα τελευταια 6 χρονια με κατα περιοδους διαλλειματα και αλλες πιο συχνα.Φευγω ευχαριστημενος με το παραπανω καθε φορα. Χθες βγήκα με αδεια απο το στρατο και η πρωτη μου λαχταρα ηταν να παω να φαω εκει...
Με καταγωγη απο την Πολη , μου ειναι οικειες ολες οι μυρωδειες και γευσεις του μαγαζιου , με μια μεγαλη διαφορα, την ισορροπια στα μπαχαρικα και το αριστο παντρεμα των γευσεων που αναδεικνυουν ολα τα συστατικα. Χωρις υπερβολη δεν εχω φαει καλυτερο φαγητο σε εστιατοριο ουτε στην Ελλαδα ουτε στο εξωτερικό.Το φαγητο ειναι σπιτικο και σε πολλες περιπτωσεις ξεπερναει και αυτο. Οι ιδιοκτητες ειναι πολυ φιλικοι και ειναι εμφανες οτι νοιαζονται για το μαγαζι και οτι αυτο που κανουν το γουσταρουν, με αλλα λογια ειναι μερακληδες και αυτο φαινεται φυσικα και στις γευσεις.Οι τιμες ειναι λογικες. Ο χωρος το γεγονος οτι ειναι μικρος δεν σημαινει οτι ειναι μειον, μην ξεχναμε οτι εστιατορια που ξεκινησαν με επιτυχια και επιχειρησαν να μεγαλωσουν και να επεκταθουν μετα απο λιγο καιρο "χαλασαν" .Η μουσικη ειναι στα πολυ συν , εχω τυχει να το επισκεφτω μερες Χριστουγεννων και η ατμοσφαιρα ηταν μοναδικη και παρειστικη με ασματα που δεν θα ακουσεις πουθενα αλλου και σε ταξιδευουν σε αλλες εποχες σε συνδυασμο με το ολο ντεκορ του μαγαζιου.Αν μου ζητουσαν να βρω οπωσδηποτε ενα μειονεκτημα θα ελεγα το καπνισμα ,μιας και ειμαι αντικαπνιστης.Κατι αλλο που θα ηθελα να αναφερω και θεωρω πολυ σημαντικο ειναι τα γλυκα που κερνανε , ειμαι μεγαλος γλυκατζης και τετοιο εκμεκ δεν εχω φαει ουτε στα πιο ξακουστα ζαχαροπλαστεια της Θεσσαλονικης αλλα ουτε και στην Κων/πολη, πολλοι δεν το μετρανε αυτο , μην ξεχναμε ομως οι Πολιτες ποση βαρυτητα διναν στα γλυκα και οτι σε αλλες περιοχες της χωρας μας το να σε κερασουν γλυκο σε εστιατοριο αποτελει ανεκδοτο ποσο μαλλον τετοιας ποιοτητας.
Το φαγητο ειναι απο τις μεγαλυτερες απολαυσεις τις ζωης, προκαλω τον οποιοδηποτε να μου βρει καλυτερο φαγητο.
Nikolas
Σαββατο βραδυ και χωρις ζωντανη μουσικη(που δε με χαλασε).Η ταβλα με τους μεζεδες στην ωρα της αλλα..μεχρι εκει.Να ξεκαθαρισουμε κατι για να μη παρεξηγουμαστε:η καλη προθεση του μαγαζιου ειναι φανερη.Αλλα το ιδιο φανερη ειναι και η αδυναμη-ατολμη-πολυ μετρια πλεον κουζινα του..Μερικα πραγματα ειναι κουκια μετρημενα:πας σε ενα πολιτικο μαγαζι να γουσταρεις.Αυτο που οπωσδηποτε περιμενεις,αυτο που δεν διαπραγματευσεσαι ειναι οι μεζεδες του που οφειλουν απλα να τα σπανε!Μεζεδακια της ποιοτητας που μας προσφερε ο -ευγενεστατος και πολυ προθυμος-μαγαζατορας,θα ηταν αποδεκτα ισως σε ενα τυχαιο μεζεδοπωλειο ης σειρας.Αλλα σε μαγαζι που στηριζει την υπαρξη του στην "πολίτικη" κουζινα?Χιλια χρονια ιστοριας θα πεσουν να πλακωσουν αυτα τα ουδετερα,κρυα και πολυ μετρια εκτελεσμενα ρολακια μελιτζανας με..μανουρι!Περιπου για τους αυτους λογους δεν αντεξε και το αλλο "πολιτικο" της Ικτινου,το Περαν για οσους θυμουνται.Δε μιλαω για τα επισης αδιαφορα,ατονα,με οικονομια στο αρνι!(προφανως για να ειναι αποδεκτα απο οσο γινεται μεγαλυτερο μερος της πελατειας) κεμπαπ...Δε γινεται ετσι ρε παιδια..δε μπορεις να κανεις κεμπαπ στη λογικη των γκουντυς για να το τρωνε ολοι,με τσιγκουνια στο αρνι και στα μπαχαρια γιατι σε καποιες/ους πεφτουν βαρια..Απλα μη το φτιαχνεις καθολου!Οποιος παει σε "πολιτικο" ξερει τι θελει και τι περιμενει απο την κουζινα του..οι λοιποι απλως επιλεγουν κατι αλλο,τι να γινει?Κλασσικο λαθος που συνηθως οδηγει σε κλεισιμο των μαγαζιων:προσπαθωντας να τους "πιασουν" ολους στο τελος χανουν κι αυτους που θα ειχαν αν προσφρεαν μια αληθινη,τιμια και μερκαλιδικη κουζινα,αντιστοιχη της ταμπελας του μαγαζιου.Ιδωμεν..
saravalos
πολυ καλη κουζινα...μικρος αλλα ζεστος χορος...πατε σαββατο βραδυ να απολαυσετε και ζωντανη μουσικη...τελειο φαγητο πολυ πολυ κοντα στο γνησιο κωνστ/κο (το λεω γιατι ειμαι ογλου και ξερω)πολυ καλο ιμιγλυκο κοκκινο κρασι τρελλα μπινελικια....
το συνηστο ανεπιφυλακτα...
φαγάςκαλός
Συμφωνω πως εχει την πιο αυθεντικη πολιτικη κουζινα,αν και εχουν εισαγαγει καποιες γευστικες καινοτομιες,χωρις ομως να φευγουν απο τον αρχικο προσανατολισμο τους.στην τελευταια μου επισκεψη διαπιστωσα με χαρα οτι εβγαλε τραπεζακια εξω κ σερβιρει λαχταριστα ψαρια και θαλασσινα σε σουπερ τιμες συνταγεσ πολιτικες κ διαφορετικες.ζωντανη μουσικη εχω δει στον χωρο αλλα απο οτι νομιζω παρασκευη και σαββατο εχει.οι λατρεις του ρεμπετικου κ του σμυρνεικου θα το λατρεψουν σιγουρα.οι υπολοιποι δεν ξερω,εμενα δεν με χαλασε παντως.το φαγητο ειναι απλα απιστευτο.μαμαδιστικη φιλοσοφια με αριστες πρωτες υλες συνθετουν εξαιρετικο αποτελεσμα.ενα προβλημα ειναι ο μικρος του χωρος,χρειαζεται οπωσδηποτε κρατηση αλλα κανα δυο καθημερινες που πηγα ηταν σχετικα κουλ.το σερβις ειναι φιλικο κ οι τιμες πολυ λογικες για την ποιοτητα που προσφερει.εχει πολυ καλες στα εμφιαλωμενα κρασια κ πολυ καλο χυμα κρασι(δεν βαραει με τιποτα.μια φορα 4 ατομα ηπιαμε 3 κιλα ημιγλυκο κ την αλλη μερα κεφαλι μια χαρα).κ στα τσιπουρα και τα λοιπα φανταζομαι ολα οκ.σε γενικες γραμμες αξιζει να το κανεις στεκι κ τωρα με τα τραπεζακια εξω θα ειναι σουπερ φανταζομαι.η μαμα του ιδιοκτητη ενος συμπαθητικου τυπου που φαινεται καλοφαγας ειναι εκει δεν ξερω αν ελειψε.με λιγα λογια αξιζει κ ειναι κ χρονια μαγαζι απο οτι ξερω καμια 6-7.
gyroman
Υποτίθεται ότι έχει πολίτικη κουζίνα; Άντε καλά...
Πολύ ζεστό μαγαζί (μικρό μεν αλλά γαμάτη ατμόσφαιρα), φαγητό όλα τα λεφτά. Ζωντανή μουσική (πολίτικη εννοείται) έχει νομίζω κάποιες μέρες και είναι αρκετά ατμοσφαιρική. Από τα αγαπημένα μου στέκια.
sb
Έχει την πιο γνήσια πολιτική κουζίνα που δοκίμασα. Έχω καιρό να πάω, την προτελευταία φορά η μαγείρισσα ήταν η ιδιοκτήτρια ή η μαμά του ιδιοκτήτη. Την τελευταία δεν ήταν (προσωρινά υποτίθεται) και έκανε μια διαφορά. Οι μεζέδες έρχονται κατά την πολίτικη συνήθεια σαν δείγματα σε έναν μεγάλο δίσκο και δείχνεις τι θέλεις. Οι περισσότεροι νοστιμότατοι. Μόνο κουσούρι ότι δεν έχει αρκετά τραπεζάκια έξω και μέσα είναι μικρό. Παρ΄όλα αυτά, το φαΐ του αξίζει τον κόπο.