Κατηγορία | Μεζεδοπωλείο |
Διεύθυνση | Ικτίνου 9, Θεσσαλονίκη |
Νομός | Θεσσαλονίκης |
Χάρτης | |
Τηλ. επικοινωνίας | 2310222522 |
Διαδίκτυο | |
Ωράριο | 08:00-01:00 |
Χαρακτηριστικά | |
Λέξεις κλειδιά | ελιάς, #πεζόδρομος, #ντελικατέσεν, #παντοπωλείο, #λιανική παραδοσιακών προϊόντων, #ντολμαδάκια, #κολοκυθοκεφτέδες, #μανιτάρια, #φασόλια γίγαντες, #παστουρμαδόπιτα, #βουβάλι, #μπάτζος, #τηγανιά, #αυγά, #καβουρμάς, #φάβα, #πανσέτα, #χαλούμι, #πιπεριές, #ντάκος, #κοπανιστή, #φαγόπυρο, #λαδοτύρι, #χταπόδι, #μελιτζανοκεφτέδες, #λουκάνικο, #μπιφτεκάκια, #στάκα, #χοιρινή, #σουτζουκάκια |
Άνοιξε | καλοκαίρι 2014 |
Ντολμαδάκια καλά, μελιτζανοσαλάτα με περίεργη υφή -πιθανως ετοιματζιδικη-, φασόλια δεν δοκίμασα, σκουμπρί ΟΚ, τυρί Κρήτης καλό, παστουρμαδοπιτα καλή, κολοκυθοκεφτέδες καλοί.
Μαζί με ένα εμφιαλωμένο τσίπουρο στα 45 ευρώ.
Γενικώς μια χαρά στο σύνολο. Δεν ξετρελανε, δεν απογοήτευσε. Θα ξαναπήγαινα για χαλαρό τσιμπολογημα με τσίπουρο στα τραπεζάκια έξω.
Φαγητό σε καλό επίπεδο χωρίς να είναι τίποτα φοβερό με αρκετά μικρές μερίδες ,
Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά. Όταν κάθεσαι 4 άτομα 11 η ώρα το βράδυ, ρωτάς αν η κουζίνα είναι ανοιχτή, σου απαντάνε ότι φυσικά και είναι , και στις 12.
Δεν καθίσαμε σε γυραδικο παλικάρια , ούτε τα 80€ τα είχαμε για μισής ώρας φαγητό. Κρίμα και είναι σε πολύ ωραίο σημειο. Από μένα ένα τεράστιο Χ.
Θα μας ξαναδούν...
Εσωτερικά ο χώρος δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και το χειμώνα είναι αρκετά κρύος, θυμίζει λίγο παντοπωλείο και το ημιυπόγειο σου βγάζει μια θλίψη. Εξωτερικά είναι ωραία επάνω στον πεζόδρομο, αλλά έχει λίγα τραπέζια.
Από φαγητό τα περισσότερα πιάτα κυμαίνονται από μέτρια έως καλά, ενώ έχει και λίγα πολύ καλά και λίγες αστοχίες παρότι έχει καλές πρώτες ύλες. Έχω ξεχωρίσει την τηγανιά με λιαστή ντομάτα - μανιτάρια που έχει εκπληκτικό ζουμάκι και το κρέας είναι από παντσέτα, δηλαδή δεν είναι στεγνό. Πολύ καλή είναι επίσης η καπνιστή μπριζόλα.
Τιμές ακριβές για το είδος του μαγαζιού, πληρώνουμε περίπου 20€ το άτομο με μπόλικο τσίπουρο/κρασί και συνήθως είμαστε μεγάλη παρέα 5+ ατόμων.
Μοναδική παραφωνία ο γκριζομάλλης ιδιοκτήτης που είναι και στις παραγγελίες. Έχει ένα υφάκι του στυλ '
Σε γενικές γραμμές το φαγητό δεν είναι άσχημο, αλλά ο ιδιοκτήτης είναι ανασταλτικός παράγοντας για να το επισκεφτείς. Δεν έχω φυσικά την απαίτηση να χαμογελάει αυτός που θα εξυπηρετήσει - γιατί άνθρωποι είμαστε έχουμε και τις μαύρες μας/τα προβλήματα μας - ούτε να μου μιλάει στον πληθυντικό και αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη δυσαρέσκεια του μικροϊδιοκτήτη-ταβερνιάρη για τα άτομα που πιάνουν ένα από τα λιγοστά τραπέζια και κάνουν μικρό λογαριασμό, αλλά απαιτώ να είναι τυπικά ευγενικός.
Δύσκολα θα ξαναπάω.
Πήγα Σάββατο μεσημέρι κατά τις 3. Η παρέα μου ήδη είχε τσιμπήσει ένα-δυο πρώτα πιάτα, και ζητήσαμε καταλόγους να ξαναπαραγγείλουμε. Τους έφεραν, και τους φωνάξαμε να παραγγείλουμε... και ξανά τους φωνάξαμε... και ξανά... δεν ήρθαν ποτέ. Εντάξει, είχε 4-5 γεμάτα τραπέζια, αλλά και τι να λέει αυτό; Τρέχουν πάνω-κάτω και δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
Σηκωθήκαμε και φύγαμε και πήγαμε κάπου να φάμε, με τρύπα στο στομάχι. Λυπάμαι. Αν ποτέ ξαναπατήσω, θα είναι καθημερινή ή σε φάση που θα'
Πολύ γενικά μου φάνηκε καλό. Πρέπει να κάτσω κατ' ιδίαν για να καταλάβω καλά. Η παρέα μου πάντως που έχει κάτσει αρκετές φορές το προκρίνει.